Ilmselgelt ei ole tegu meesterahvaga...
"MisteriKass
2019-12-02 04:18:26
minu kogemus ütleb, et arutlus ja seda edasi viiv selge mõte saab tulla selgest sõnast. ja arutlusel on mõte, kui ta kuhugi viib
samuti ütleb kogemus, et siin ei ole arutlemisel enam mõtet, sest ta ei saagi kuhugi viia. osapooled on kas purjus, nikunälga suremas, väga napi aruga või rahajahil. nad ei saagi mõista ja vastu võtta. kes said, on valdavalt lahkunud
nii et miks ma peaksin hakkama siin lahkama isiklikku kogemust vägivaldsetest suhetest (olid jah õpikunäited) ja nende seni kestvatest psüühilistest tagajärgedest? et siin verbaalselt veel rohkem peksa saada? näide: mainisin emakakasvaja opil käimist, mingi töll oma kaheksa kontoga kraaksub juba kaks kuud iga päev foorumis ning pommitab postkastis, kuidas ma olevat trans, värdjas, vaja maha lüüa jne. mina pole ainus, keda ta tümitab, aga modede jaoks on see mehesõna, las arvab
naistevastane vägivald suuremas osas maailmas on levinud ja sageli ka institutsionaliseeritud, Eesti statistika kajastab vaid murdosa tema tegelikust levikust. vaata kas või siin ringi: kui massiline on siin naiste sõimamine (nt paljud foorumisõnavõtud), mõnitamine, objektistamine, alandamine: seda peetakse normaalseks, vist lausa ainuvõimalikuks
nii et kuni üldine foon kehtestab "naised ongi alaväärsed", leidub alati keegi, kes oma alaväärsust - poistemängudes allajäämist - püüab naistevastase vägivallana välja elada. psüühilise, füüsilise, majandusliku, seksuaalsega. ka siinsed peenisepildid on tegelikult seksuaalne vägivald. eilne margit adorfi artikkel väärib lugemist, räägib sellest, et sisuliselt on ühiskond oma arusaamadega vägivalla lubatavusest varakeskajas tagasi (just siis muutus vägivald rituaalseks ja sihilikult piinavaks)
kas siinsete arutlustega on võimalik hoiakuid lokaalselt muuta? vaevalt. nii et siis milleks oma aja- jm ressurss siia kulutada?"
Ja Dragu kui ma selle nime kohe välja ütleksin, oleks ju mõnel nutuvõru ümber suu...