Foorum
2024-09-23 09:44
Hei kõik siin olijad. Kuna hetkel õpin ülikoolis psühholoogiat, siis oleks vaja ka teie arvamusi. Koostan nimelt esseed suhetest ja petmisest. Ja seoses sellega uurin ma siin olevatelt inimestelt natukene infot oma essee jaoks. Tänan juba ette kommenteerijaid

1. Mida Te teeksite kui tuleksite koju ja leiaksite oma mehe/naise voodist kellegi teisega?
2. Kui Teid on petetud, siis mis olid vaimsed tagajärjed ja emotsioonid mis Teid valdasid?
3. Kuidas suhtute sellesse, et väga paljud inimesed normaliseerivad petmist ja proovivad seda õigustada?
4. Kas Teie jaoks on peale petmist kogu usaldus ja armastus läinud suhtest?
5. Kas petmine võib tekitada ka uutesse suhetesse paranoiasid?

Aitäh kui vastate minu küsimustele ja seeläbi aitate mul minu esseed kirjutada
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 11:16
1. Sõltub suhtest. Avatud suhte puhul ma tean tõenäoliselt juba ette, et naisel keegi külas on. Eksklusiivse suhte puhul olen väga häiritud, sest minu usaldust on reedetud ja mind ei ole respekteeritud (esiteks petmine iseenesest, teiseks meie ühise kodu voodis).
2. Mind ei ole kunagi petetud (minu teada).
3. Petmine kui kaaslase reetmine on vale. Swingerlus, polüamooria jms on inimeste omavahelised valikud, need valed ei ole. Paraku inimesed teevad valesid asju (narkot, alkot, purjuspäi sõitmist, pisivargusi, finantspettusi, jne). Inimloomus.
4. Jah, usaldada ei saa inimest, kes sulle valetab ja sind ei austa. Samas on erandeid, näiteks puruspäi või emotsionaalse kriisi ajal.
5. Ei tea, mind ei ole petetud. Eks mõnel ikka võib.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 11:50
Petmine toimub kõrvade, mitte jalgade vahel.
Kumb on hullem?
1. Juhuslik seks kellegi kolmandaga, aga sinu suhtumine ja tunded partneti vastu pole muutunud.
2. Unistada kellestki kolmandast. Sellest tingituna on suhted partneriga jahenenud, aga väidad, et kõik on korras.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 13:15
1. Sellele küsimusele ei saa mitte kuidagi üheselt ja lühidalt vastata. Kõik ju oleneb- kaua koos on elatud, kellele eluase kuulub/või on ühiselt soetatud, laste olemasolu, ine... Mis sellise petmiseni üldse viis- puudulik voodielu, finantsilised probleemid... Jahedus/tüdimus pikas suhtes...
Ma usun, et mina koju tulles ja taolises olukorras sellel mehel "lampe kinni lööma" ei hakkaks. Midagi ei saaks juhtuda, kui naine seda ei sooviks. Kuid edasine käitumine olenebki eeltoodud nüanssidest. Arvatavasti lahkuks tol hetkel kodust ja oleks mõne päeva eemal. Kodusõda ei tekitaks.
2.Emotsioonid? Segased- kõik see vajab veidi aega seedimiseks. Vaimsed tagajärjed- "aeg parandab haavad".
3. Peale petmist selle tulemuse õigustamine ei ole mingil moel õigustatav. Normaalne oleks suhe enne taolist käitumist lõpetada.
4. Kuulub esimese punkti alla- oleneb väga paljust.
5. Kas just paranoiasid.. Kindlasti tuleb aga sellest kogemusest midagi kaasa. Kui kiiresti järgmisesse suhtesse hüpatakse, on seda "vana taaka" kindlasti rohkem. Oleneb inimesest- kas ta jääb mälestustesse heietama, või astub oma eluga edasi.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 13:47
Sama arvamus,et petmine algab peast.
Kui jalgevahega mõelda siis kaugele ei sõua.
1. Partneri petmisele pole õigustust, ükstapuha kui hea argument selle õigustamiseks välja pakkuda.
2.Korraliku püsisuhte alus on sõnaline, füüsiline ja emotsionaalne lähedus ainult ühe kindla isikuga, vähemalt meie kultuuris. Kus mängu liitub kolmas…on juba kord nii.
3. Ei ole õigustust,tõsi mingem siis juba oma teed ja laskem 11 vabaks.
4.Oleneb paarist-inimeste tähtkujudest-olemusest. Kas taastada või mitte see suhe.
5.Taas oleneb isikust,kes läheb uude suhtesse vanad harjumused kaasas või mõtleb elu üle järgi ja hakkab ikkagi 0 pihta uut suhet ehitama.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:02
Kujutame nüüd olukorda, et oled üksinda reisil. Tutvud baaris kena inimsega, kes annab märku, et on täitsa saadaval. Sina aga oled enda partnerile truu ja lähed hotellituppa masturbeerima. Kas masturbeerimise ajal sa fantaseerid enda partnerist või sellest võimalusest baaris?
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:04
1. Kui on ühine kodu, siis viskaks mõlemad välja. Kohe. Kui mehe oma, siis lahkuks ise.
2.Kurbus, pettumus, segadus.
3. Eks need, kes seda harrastavad , peavad seda ka normaalseks. Tore, kui keegi kantseldab su lapsi, keedab suppi ja peseb särgid. On endal hea lahe muud elu elada.
4.Usaldus on kohe kadunud. Ja armastusest vihkamiseni on 1 samm. Üldiselt pole vana suppi mõtet soojendada.
5.Kõige rohkem paranoilised on need inimesed, kes ise petavad. Siis kahtlustatakse selles ka teisi. Kui eluga edasi ei lähe ja vanast lahti ei lase, siis ei saa ka uuest suhtest asja.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:24
jfjm-
Tugeva ja korras suhte puhul ei huvita sind "saadaval" naised. Sa pead neid lihtsalt inimesteks- mitte "seksi-objektideks". Suhtled, oled ja lähed.
Nii et hotellituppa ja kõllad naisele- kui isu peaks tekkima (mitte selle tõttu et baaris kedagi nägid). Kui vabameelsed ollakse- saadakse kenasti omavahel ka neti teel asjad aetud
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:26
myrgiuss-
Selle viimase viienda punktiga olen absoluudselt päri.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:41
myrgiuss
Sul on 3. ja 5. punkt omavahel vastuolus. Kui inimene petmise normaliseerib, siis miks ta paranoiline peaks olema? Talle järelikult ju sobibki see.
Ma olen nõus, et kõige paranoilisemad on need, kes ise petavad. Aga petmist kritiseerivad sageli enim nemad. Ma olen mitu korda näinud inimesi, kes avalikult suure õhinaga truudusest räägivad ja petmisi hukka mõistavad, et siis esimesel võimalusel armukesega voodisse hüpata.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 14:49
Ei ole. Sest paljud petjad eeldavad, et see nende privileeg. Ja hoidku jumal, kui naine/mees peaks sama tegema nende selja taga.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 15:05
Härrad ja prouad- Te lähete teemast mööda. Teema algatajal on ju konkreetsed küsimused.
robespierre- äkki ei hakka sedakorda esitama viiteid teiste kirjutatule? Siin vastab igaüks konkreetselt teema algatajale.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 16:21
saarejyts
Ma ei tea, mida sa mõtlesid, aga ise oled enne mind ju lausa kahele kommentaarile vastanud?
Anyway, see on avalik foorum. Cassie on huvitava teema püstitanud, tänud selle eest, aga teema hakkab loomulikult oma elu elama (ja annab kindlasti teemaalgatajale veel mitmeid põnevaid vastuseid.

myrgiuss
Jah, palju on ka selliseid, kes ise teevad ja teistel keelavad, aga nad üldiselt petmist ei vabanda. St nemad ise on alati süütud muidugi, kuid siin teemaalgataja küsis normaliseerimise kohta. Teiste osas on need kahepalgelised tegelased ülimalt kriitilised, normiks nimetavad nad alati monogaamiat.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 16:36
1. Võin ainult oletada, mida ma teeksin. Ilmselt istuksin korra maha, et šokist toibuda. Arvatavasti ei tahaks ma selles voodis enam magaga. Eeldan, et selle aja sees võiks kolmas isik lahkuda, et siis oma kaaslaselt lihtsalt küsida: `miks?`.
2. Ma ei ole sellises olukorras olnud. Üldiselt elan ma reetmist raskelt läbi ja kipun mõtlema, mida ma ise valesti tegin, aga tihti see siiski ei olene meist.
3. Miski ei õigusta valetamist. Kui petmine on aset leidnud, siis võiks vähemalt võtta vaevaks ja analüüsida, kuidas selleni jõuti ja seda kaaslasele selgitada, aga mitte õigustamise vormis.
4. Armastus ilmselt nii ruttu ei kao, aga usalduse taastamine oleks suhteliselt keeruline, kui mitte võimatu.
5. Tõenäoliselt alateadvuses kindlasti, kui see enda jaoks ära teadvustada, siis vo oleks võimalik sellega toime tulla, aga see on oletus. Pole sellises olukorras päriselus olnud.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 17:20
Ma arvan et olen šokis kui koju tulles seda kõike näen .
Ei ole olnud selles situatsioonis .
Aga võib olla seda tasub kuidagi huumoriga võtta nagu ühes vanas anekdootis .
Prantslane tuleb koju ja näeb oma naist võõra mehega voodis . Siis ta ütleb rõõmsalt - o , täna me magame kolmekesi !!
Aga usaldus kaob ja ma ei ole kindel et suudan jälle selle inimesele usaldada .
Aga avatud suhe on üks variant , kuidas selle nähtusega toime tulla . Lihtsalt peab reeglid paika panna ja nendest kinni hoida . Kõige hullem et sulle valetatakse lootes et oled debiilik ja ei saa aru .
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 19:33
Seks on vaid füüsiline tegevus ja kui vahele ei jää, siis ei varasta. Palju hullem on see, mis toimub meie mõtetes. Siin on vahelejäämise võimalus pea olematu. Muidugi kui need mõtted ei hakka käitumist mõjutama.
Las igaüks mõtleb enda mõtteid ise. Kõige suurem lollus on üritada teise mõtteid äraarvata, Tõenäoliselt arvad, et teine mõtleb nii nagu sina soovid, aga teie rikutuse tase on erinev. Igaüks näeb asju oma mätta otsast, aga mätaste kõrgus on erinev ja kuristik mätaste vahel oi-oi kui sügav.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 20:01
jfjm-Sa ise mõistsid- mida kirja panid?
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 20:06
No sa just tõestasid, et õiget asja
˅ näita rohkem ˅
2024-09-23 23:14
Jap- suutsid teema segi lüüa. Keegi ei palunud sind oma mõtteid pritsida. Konkreetselt küsimustikule vastata sa vist hästi ei suuda
˅ näita rohkem ˅
2024-09-24 00:22
Saarejyts, Arvad, et ma ei suuda vastata? Suudan küll. Konkreetsemalt võin vastata esimesele küsimusele - vabandaksin ja lahkuksin toast. Edasi sõltub asi sellest, kuidas naine ise olukorra üle elab.
Teiste küsimuste juures tuleb kõigepealt selgeks teha, mis ikkagi on petmine.
Mul on kogemused suhetest valetavate naistega. Julgen isegi väita, et naine, kes ei valeta, on haruldus. Mind pole see seganud. Pealegi on naised enamasti üsna viletsad valetajad. Veidi rohkem tähelepanu ja saad kohe aru. Pole vaja hakata talle seda mainima. Las ta siis tunneb ennast veidi parema inimesena.
Muidu olen üsna tolerantne. igaüks ise teab, kuidas enda elu elab. Ja püüan ka ise ellu jääda.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-24 01:04
Mis kas küsimustik on juba läbi? Ma olen tavaliselt ikka tööl sel kellaajal kui see küsimustik algas ja lõppes.
Aga ma vastan nüüd, pane nüüd hästi tähele Cassie007, tahad psühholoogiat? Sa saad selle.
1. Kellegi teisega? Nagu näiteks kellega täpsemalt? Sõbrannaga? Koeraga? Kassiga? Siin pole ju täpsustust mida seal voodis täpsemalt peaks nad tegema. Äkki võttis uue koera/kassi?
2. Mida petmine üldse tähendab? Äkki ta valetas? See on ka tehniliselt petmine. Võib olla pettis raha välja. Jällegi pole täpsustatud mida selle petmise all mõeldakse. Kui näiteks valetati, siis see tähendaks et ma võtan kõike temapoolt öeldut kahtlusega.
3. Igal mündil on kaks poolt. Vaatame kas saate aru mida ma selle all mõtlesin.
4. Usaldus kindlasti saab oma löögi, armastusega on vähe keerulisem lugu.
5. Paranoiad võivad tekkida igasugustest asjades, see ei hõlma ainult petmist ega uusi suhteid.
˅ näita rohkem ˅
2024-09-24 10:28
igal nööril on veel kaks otsa ka
˅ näita rohkem ˅
2024-10-12 18:53
Seo otsad kokku ja lahendatud.
Koju ja teine isane meie voodis ilma minu nõusolekuta on suur jama ja tean, et ka vastupidine oleks halb, halb.
˅ näita rohkem ˅
2024-10-28 09:30
Aitäh kõigile siinsetele vastajatele! Sain enda essee valmis ja suuresti tänu siinsete kaasamõtlejate abile!🙂
˅ näita rohkem ˅