Ma olen täitsa üllatunud - see on esimene teema, kus ei tulnud kohe mingit lälisemist
Enamusel siin rääkijatest on ilmselt õigus. Igaüks väljendab seda küll erinevalt, kuid enamus saavad siiski ühte moodi asjast aru.
Väljendan siis ka enda nägemuse (mis ilmselt kattub eel öelduga) armukadedusest.
Minu jaoks on armukadedus seotud vaid ühe asjaga - armukadetseja enda enesehinnaguga.
Ehk siis ta tunneb, et ta ei ole oma partnerile parim, mida maailmas võtta on ja kardab, et "out there" on keegi, kes suudab talt kallima röövida.
Siinkohal tuleb mängu eelnevalt mainitud usaldus - oma kallimat peab usaldama, mida ta ka ei teeks !!!
Kui kaob või väheneb usaldus, siis hakkavad kõik probleemid pihta, sest suhe on eelkõige koostöö ja kui üks jalg logisema hakkab, siis see asi kaua püsti ei seisa. Ma lisaksin siinkohal brillamento öeldule ka teise mitte vähem tähtsa osa suhtest - see on suhtlemine (usaldus ja suhtlemine siis koos). Meile on antud suu, selleks et me saaksime välja öelda mida me mõtleme ning partnerluses tuleb seda teha koguaeg, et teine pool teaks, mis sinuga toimub ning, et te koos saaks leida tekkivatele probleemidele lahenduse läbirääkimiste teel.
Usun siiralt, et kui on olemas suhtes 100% usaldus (kasvõi pimesilmi) ning 100% aus suhtlemine, siis peaks iga suhe üle saama mistahes probleemidest. Sest siis peaksid inimesed olema võimelised tegema objektiivseid järeldusi või siis kompromisse.
Seega ma arvan, et armukadedus, isegi vähesel määral, ei saa olla eluterve tunne, kuna probleem peitub alati inimeses endas, mitte tema partneris. Isegi, kui partner naeratab kellelegi teisele vahest siiramalt, kui teile, siis tuleks ennekõike omavahel suhelda ja välja selgitada, miks see nii oli. Armukadedus on emotsioon ning emotsiooni ajel otsuste tegemine ei ole üldiselt mitte kunagi head toonud.
Kuidas seda vältida? Eks ennekõike tuleb arendada usku endasse ning tõsta oma enesehinnangut (loomulikult suures osas peaks siin kaasa aitama ka partner). See, kuidas tõsta enesehinnangut oleks puha eraldi teema ja siin seda lahkama ei hakkaks.
Ma ise tunnen, et ma ei ole üldse armukade. Ma usaldan oma teist poolt 100%, et ta teeb raskel hetkel alati õige otsuse ning see otsus on langetatud arvestusega, et ka mina olen tema elus olemas. Ning siia maani ei ole mul kordagi olnud ka põhjust temas kahelda.
Ainuke emotsioon, mida ma vahest tunnen on lihtsalt kadedus... et ma kohal olla ei saanud, kui ta kellegi teisega miskit põnevat tegi ja mulle sellest hiljem rääkis