et mehed kardavad tarku naisi?
nendelt, keda mina tunnen ja tean, ei ole ma seda kuulnud (nad on muidugi olnud targemad ka). midagi jah kardetakse, kuid see tuleneb millestki muust kui nende naiste tarkusest. ma pakun, et see tuleneb teadmisest, et nendel see tarkus puudub – teadmatus ja tunne, et teisel on midagi, mida sul ei ole, tekitab nendes kartlikkust.
need, kelle enesehinnang on millegi muu (nt teatud naiste) suhtes madalamal, tunnetavad instiktiivselt seda, kas nad oleksid suutelised intellektuaalselt jne sellist naist rahuldama, kas nad saaksid hakkama. nad teavad, et ei ole suutelised ja et nad ei saa – kui nad on seda analüüsinud. kui midagi (nt naist vs mingit muud tulemit) tahetakse, tuleb neil seda teha. ja sellest tahtmisest tuletub teine ja nende peamine dilemma - kas nendest intelligentsem naine pakuks neile seda, mida nad tahavad?
– ei, kuna neil ei oleks pakkuda naisele seda, mida tema tahab ja sellisest suhtest ei tule midagi
- jah, kuid nad oleksid suutelised muutuma. siis nad saaksid ehk ka selle naise, keda nad tahtsid, kuid seda muidugi juhul, kui see naine ei ole peale seda muutunud vs suhtes ja neist huvitub.
tarkus kui selline on ju suhteline - teatud naistega (nendega, kes tekitavad sinus selle tunde) tuntakse ennast targemana, teisega ei tunne.
kui mehel teadmisi on ja kui tal suhteid on ka olnud ning ta teab, mida ta nt naiselt saada tahab, siis tehakse mingeid valikuid ka teadlikumalt. miks ta peaks tahtma naist, kellel on teine suhtumine, huvid ja ka teised teadmised (kui tahad nt naisega rääkida) ning kes tahab suhtelt midagi muud kui tema? see, kas see naine on rumalam temast, on ka suhteline – sellisele mehele on ta jah seda.
ja kui sa ütled, et nad on saanud n-ö rumalama naise, siis ehk tuleneb see sellest, et ta paremat ei saa? saigi naise, mis talle kuulub. see, kui teatatakse, et naine on mehest rumalam, on peamiselt mehelik illusioon. reaalselt ei saa midagi sellist olemas olla.