Lugedes siinset teemat, jäi silma üks huvitav asjaolu - nimelt kõige "valjuhäälsemalt" kirjutavad suurimad võhikud, kellel puuduvad kogemused illegaalsete mõnuainetega. Põhjuseks tundub olevat siis antitolerantsus ja/või legaalsete mõnuainete eelistamine.
Siinkohal vältisin taotluslikult sõna "narkootikumid" kasutamist. Nikotiin ja etanool on suhteliselt samasugused narkootikumid, nagu kanep/excstasy/amfetamiin/ghb/kokaiin. Vahe on ainult selles, et sigarettidel ja alkol on peal aktsiis, millest elatuvad kõiksugu kultuuri ja nt sporditegelased. Riik omab suhteliselt suurt kontrolli ja ka teenib selle pealt, seega on see legaalne. Illegaalsed asjad on aga illegaalsed seepärast, et riik ei teeni sealt sentigi. Alkoholi kuritarvitades satume täpselt samale allakäigutrepile, nagu eelnimetatud illegaalseid aineid kuritarvitades.
Kõiksugu opiaadid ja nende sünteetilised teisendid (nt fentanüül) on tõesti märksa hullemad, mis võivad ära rikkuda indiviidi elu ka peale esmakordset proovimist. Tõenäoliselt rikubki.
Niisiis... teemasse tagasi. Vastus teemapüstitaja küsimusele: amfetamiin ja kokaiin. Mõlemad siis ergutid, mis tõstavad seksuaalse naudingu ja tundlikkuse, täiesti uuele levelile. Seda täpsemalt kirjeldada ei ole kahjuks võimalik. Siinkohal ei ürita ma midagi propageerida ega soovitada. Kes pole proovinud, ärgu ka proovigu. Kel aga mõningad kogemused olemas ja huvi veelgi katsetada, see pn teie endi otsus, millega minul pole ega saagi olema mitte mingit pistmist
Isiklikult olen vahelduva tihedusega kasutanud amfi ja kokat, poolteist dekaadi. Ära olen proovinud umbes kümmekond erinevat mõnuainet. Opiaatidest ja nende teisenditest olen aga väga kaugele hoidnud. Reaalne füüsiline sõltuvus on aga vaid ühest asjast... kes nüüd üritab midagi pakkuda, millest see sõltuvus on, suure tõenäosusega eksib
minu sõltuvus on saadaval igas poekeses ja täiesti legaalne - nimelt siis sigaret ehk nikotiin. Kõikidest asjadest, mida proovinud ja tarbinud olen, on vaid sigaret see, milleta ei suuda ühtki päeva olla. Sest organism nõuab. Lisaks pakub suitsetamine aga kõige vähem mõnutunnet (või midagi sellist) üldse. Kõige mõttetum asi üldse, olles edetabelis kohe alkoholi ees esimesel kohal. Alkohol siis teisel kohal mõttetuimate nähtuste edetabelis
Isiklikult alkoholi ei tarbi. Ka umbes poolteist dekaadi. Ei näe mingit mõtet ega vajadust end ebaadekvaatsesse olekusse juua. Kasutan alkoholi kohta, laialtlevinud väljendit: "meelemürk". Illegaalsete ainete kohta kasutan, erinevalt kõigist teistest, aga väljendit "meelelaiendi". Mida need ained ka tegelikult on. Kes nüüd tahab kohe kuskile Koplisse tormata, et hankida ja proovida ära need "meelelaiendid", siis istu rahulikult edasi ja viska see mõte peast välja. Sest on äärmiselt suur tõenäosus, et sa kuulud nende 80% inimeste hulka, kellel pole kahjuks midagi "laiendada."
Tõsiasi on see, et kõiksugu mõnuained, olgu need siis legaalsed või keelatud, on siiski mõeldud vaid neile, kes oskavad neid mõistusega tarbida. Ning kel mõistust väga pole, pole tegelikult mitte midagi ka nõ "laiendada". Ehk 80% inimkonnast.