jfjm, küsin: kas see vastus „aga mulle meeldib“ käis rohkem peksu või näägutamise kohta ja tahaks teada, kes oli see küsija? mida sa ise sellest naisest arvasid?
kuna ma ei tea ei selle perekonnaloo tegelikku tausta ega ka mitte seda naist ennast, siis ma avaldan praegu ainult oma arvamust. ma ei arva, et tegu oleks pooldava hoiakuga. see oleks veidi pealiskaudne. tavaliselt on sellise suhtumise taga midagi enamat kui ainult saadud ketukas ja naise algatatud „vestlus“ mehega. vaevalt ainult peks ise naist rahuldab.
vastuse „aga mulle meeldib“ taga võis olla ka mingi muu tegu või asi, millega mees naise arvates kodus rahuldavalt hakkama sai (nt isana rahuldav, teenib rahuldavalt raha(=raha on), seks rahuldav/hea, „enamasti“ ei joo - seega suhte seis rahuldav) ja siis suruti silm mehe teiste vigade, nagu alkohol ja kallaletungid, koha pealt kinni.
võib-olla oli purjus mehe kojutulek ja sellega kaasnev peks tema jaoks ainuke ja seega ka oodatud lähikontakt mehega peale kodus oldud päeva ja enne magamaminekut/seksi ning kui nende masendavat kooselu vaadata, siis miks ka mitte tema ainuke viis selle mehega kontaktis olla kogu kooseluajal üldse. ehk on ta kogu elu ainult nii meestega suhelda saanudki. see oleks arusaadav, sest kui lasta mingitel olukordadel korduda, siis muutubki see su elu lahutamatuks osaks.
mis siis, kui see elukas oligi kogu aeg auru all sel ajal, kui ta naise-lastega suhtles ja ainult siis nendega läviski?
ja mis siis, kui peale selle mehe polegi olnud kedagi teist, kes oleks seda naist tema „tavaolekus“ puudutada tahtnud (mitte et naine inetu oleks)? vahest polnud keegi kunagi selle naise eest omal algatusel hoolitsenud ja kui oma mees ka ei algata enam seksi ega suhtlust jne....mis siis, kui selle naise arvates oligi tema mees temaga hoolitsev ainult siis, kui ta tuli koju ja andis naisele kolki - oligi nn kontakt mehega saavutatud ja naise nn vajadus rahuldatud.
nii et kui praegu tulla tagasi selle arvamuse juurde, et kui peksab, siis ka armastab, siis vahest andiski see, mida mees tegi, naisele selle erilise tunde, et temast hoolitakse - tehakse välja tema jutust (tehakse temast välja), puudutakse(käiakse käega üle n-ö).
kui naisel pole terve suhte kogemust enne olnud ja ta pole ka teistsugust kasvatust ega enesehinnangut kodunt kaasa saanud või kui ta on teise poolt nii oimetuks pekstud või siis nii allasurutud, siis on tema tahe enda ees seista ja midagi algatada arvatavasti olematu, sest ta on tegelikult masendusse langenud, teeb endale etteheiteid, on apaatseks muutunud jne.
seega ta ongi loobunud ja leppinud olukorraga ehk siis talubki peksu ja solvanguid jne, aga kas ta ka ise tegelikult tahab sellist elu? tegelikult? keegi ei taha.
ma olen ka korduvalt pealt kuulnud (kõrvalolevast korterist) seda, kuidas teineteist mööda korterit taga aetakse jne. kunagi tuli ka endal teiste vahele sekkuda ja natukeseks ajaks lasti naisest isegi lahti.
taunida ei tuleks mitte seda, et talutakse, vaid seda, mis selle naise selleni viis. tegelikult on see tagajärg. kõrvalt vaatades võivad teised tajuda sellist olukordi teistmoodi kui asjaosalised ise. keegi ju ei tea, mida see naine tegelikult tundis.