Muhemees1, siin sa paned küll "mööda", et "Ega vist pole olemas fotograafi, kes täiuslikult suudaks laksata nii sporti, glamuuri ja samal ajal veel strobismi ka paugutada."
Vaata või fotograafide kuulutusi, kõike teevad! Ja teevad seda kõike professionaalselt!
Nii, sarkasmist nüüd piisab.
Tegelikult aga jagan arvamust, et see fotograaf, kes suurepäraselt näiteks moeshowsid pildistab võib jääda hätta ütleme spordi või looduses/maastiku pildistamisega ja vastupidi. Inimesed on erinevad, samuti on erinevad fotograafide "käekirjad" jne.
Mis puutub siin varemalt mainitud sporti (jalgpall) pildistamist, siis minule spordi pildistamine ei "istu". Ma arvan, et ma ei oska sporti lihtsalt pildistada, samuti ei oska ma pildistada moeshowsid ja ka matuseid... loetelu võiks vist veel jätkata... Looduses jalutada mulle meeldib, kuid kaameraga putukaid/liblikaid/linde/loomi taga ajada mulle ei meeldi. Jah, kui miskit ette sattub, siis loomulikult kasutan juhust, kuid kindla ideega seda või teist elukat pildistada, ma küll pole kunagi välja läinud.
Pildistan ma aga hea meelega inimesi. Portree, akt - nende piltide tegemine mulle meeldib ja kohati saan nende piltide tegemisega ka suurepäraselt hakkama.
Ja olgu kohe lisatud, et aktifoto all ei mõtle ma sugugi foto, kus modell paljas ja pilt tehtud kui anatoomia õpiku jaoks... Fotograafia on valguse ja varju mäng/kunst, sellest tulebki juhinduda.
Mis aga puutub fotovarustust, siis mööndustega nõustun, et head pilti võib teha ka "seebikarbiga". Teatud tingimustel on see muidugi mõeldav, kuid enamikel juhtudel jääb seebikarbist väheks. Fotovarustuse maksumus fotograafide fotokotis on aga eelmises kommis mainitud 2500€ tavaliselt kordades suurem. Tavaliselt muretsevad fotograafid oma fotokoti saatuse pärast rohkem kui oma auto pärast, ja teevad seda põhjendatult. Paar viimast lauset on ka selgituseks, miks fotograafi tellimine ja /või pildistamine fotostuudios tundub inimese jaoks kallis.