seos inimese olemuse ja tema käitumisharjumuste vahel on täiesti olemas ning see, kui taldrikuid või lillevaase vastu seina loobitakse, on ka loomulikult selle otsene ilming ja näitab mingit temperamenti, aga see pole (!) hea temperamendi tunnus.
minu arvates.samuti pole seda minu meelest solvamine.
ega mulle ka pole eriti selge, kas see, kui taoline hoog peale tuleb, on ajutine „bad temper“ või sootuks „ill nature“.
ma sain aru, et teise vihaga solvamine jms oli toodud ainult näiteks selle kohta, kuidas on käitutud. tegu pole ju mingi tavaga ega temperamentsuse tunnusega.
temperamentne inimene peab samamoodi oskama ennast vaos hoida. st et ta ei saa lubada endale rohkem solvamisi kui teised ega ka saada neid andeks.
mis sellest, et tegu on vihahooga. seda enam peab siis vaatama, mida öelda, sest iga hoogu kogunud ja seni tagasi hoitud tunne või arvamus tehakse siis teisele otsekoheselt teatavaks.
see nn otsekohesus ongi teisele solvav, kuna siis ennast enam ei kontrollita ja tuleb nagu tuleb.
teinekord ongi parem teada saada, mida sinust või sinu kohta tegelikult arvatakse - suhted selginevad kohe ja see pool mulle vaidlustes meeldibki -, aga solvamine pole vaidlus. need on erinevad asjad.
ma olen selle poolt, et tuleb välja elada, aga seda tuleb osata teha nii, et sellega oluliselt ennast või teisi ei kahjusta.
teisalt ma tean, see soovitus, et tehke midagi arukamat ja hoidke end vaos, taolises olukorras ka eriti abiks ei ole, kuna tegu on kaosega
peale kaost tuleb aga aru. kui ei tule, siis sunnitakse tulema. eriti siis, kui sa vaatad neid enda poolt tekitatud kahjusid