sheeba, võta mu nõu kuulda ja ära loe. lihtsalt teegi nii - jäta lugemata. see on parim nõu, mida ma anda oskan.
aga brillamento lõdvakslaskmise mõtete jätkuks teeks omalt poolt paar täiendust.
ma jäin tema jutus väga rahule nende lahkuajamisele vihjavate viidetega, millest ta üks leht eespool oma postituses kirjutas. ma loen selle heaks sammuks, et ta on siin oma vaatenurga teineteisega harjumise teemal avanud ja selle teema varjukülgi tutvustanud. lähenemise poolest langsid tema mõtted lõdvalt võtmise kohta kokku minu enda tehtud tähelepanekutega suhtluskeele mugavdumise suunas liikuva paarisuhte kohta samas teemas mitu postitust eespool. brillamento lõpetas ma postituse sellega teadmisega, et peale teatud eiramisi võib see lõppeda uue suhte järele vaatamisega ja see on koht, millega võiks nõustuda. ka mina oleksin suhtes olles sellega ettevaatlik. päris kõike ikka enda juuresolekul ei lubaks. samamoodi nagu on paika pandud need asjad, mida ma endal teha ei lubaks.
kui oma vaateid antud teema osas avada, siis nende kohta nii palju, et mul ei ole rumalaid, lodevaid, laisku ega labaseid, hoitud ja hoolitud paarilise juuresolekul soolegaase väljutavaid, röhitsevaid, naise ees ennast eest ja tagant kratsivaid, sülitavaid (mees oli suur suitsetaja, aga ta ei süljanud eales maha, pole prahtigi avalikus kohas maha visanud) ning oma mis tahes naisele sobimatu olekuga teda solvavaid, familiaarsuste suhtes end koduselt tundvaid kaaslasi olnud. miks? sest ma olen oma suhetes juba nende eel pannud kehtima nn kasarmu korra. on kindlad asjad, millega mehed arvestama peavad ja selle alusel teatakse juba ise, mida ja kas teha. kindel on see, et mees, kes minusse austavalt suhtuda ei taha ja viisakas minu vastu ei ole, minu ruumi (mis iganes kujul ma selle enda jaoks loon) ei sisene. tulles ja lahkudes peavad vahetama viisakusi ja kenad olema. norme ületavate labasuste ja banaalsuse eest läheb nn tribunali alla.
kuna minu teed kasvatamatute, matslust nn vaba kasvatuse osaks pidavate meestega harva ristuvad, siis sellepärast ma siin kuidagi ära ei kohanegi. ja tundub, et minu reeglitega ka ei taheta kohaneda. raskustes olen.