Kas see, kui inimene 20 aastaselt koos elama ei hakak ja kindlat suhet ei loo tähendab, et ta otsib koguaeg.
Ma arvan, et sa pole kunagi päris hästi aru saanud mida ma silmas pean. Sa taandad alati kõik sellele, et kui 20 pole sõrmust ja pisiperet, siis inimene meeleheitlikult otsib ja otsib kedagi.
Mina arvan, et inimene peab kõigepealt iseenda üles otsima. Saama teada kes ta on. Enda maailma paika saama, siis on millele suhet rajada. 20 aastasena olin ma vaevalt kodust välja rännanud ja alles hakaksin suurt maailma avastama enda jaoks. Seal juures alles hakkasin avastama iseennast. Õppima ära tundma oma sisemisi soove ja eristama neid kapriisidest, hetkelistest vaimustustest. Nägema kõrvalt paljusid erinevaid inimesi, paljusi kultuure, nende eripärasid, seal juures perekondasid. Kogu avastusretke vältel küsisin ma alateadlikult endalt, kas see on see mida ka mina soovin. Jätta maha vanemate pähe pandud mõttekaart ja kujundad enda oma. See mis on omane mulle, mis annab mulle n.ö rahu tunde.
23 aastaselt avastasin ma enda jaoks tohutu maailma. Ameerika autod, kiirused, riskid, äge ... väga ägedad inimesed olid selles seltskonnas. Lahedad mehed. Kuulasid minu mõistes ülilahedat muusikat
Viibides tihedalt nende inimeste seltskonnas aastaid, esitasin ma endale küsimus, kas ma tahaks ikka sellise mehega koos elada. Kõik oli lahe, mõttemaailm, see mis neid ümbritses, nende hobi jne. Samas, kas ma tahan ikka seda, jäädavalt? Üks miinus oli kogu selles seltskonnas. Alko. Hommikul pohmellis ja näost paistes mees tekitas minus pigem õõvastust kui armastust.
Jne, jne ... Ehk siis ma ei otsinud aastaid mitte kedagi enda kõrvale, vaid otsisin iseennast. Mis ei tähenda, et mul suhteid polnud. Ikka oli. Aga ükski neist polnud eesmärgiga, kuni surm meid lahutab.
Nii, et ma elasin ja elan siiani täiesti täisväärtusliku elu. Seda küll ilma lahutuste, peretülide, nukruseta hinges.
PS. Elu mõtet ma pole kunagi otsinud. Aga ennast võiks inimene enne tundma õppida, kui võtab kohustuse kellegi teise ees. Ka elukaaslase ees on meil kohustused. Me andsime tõotuse teha ta õnnelikuks olles ise seal juures õnnelik.
Ei ole ilus tõotada midagi, mida sa täita ei suuda.
Miks meil siis nii palju on purunenud elusid?