Foorum
2011-07-23 09:31
No läbi põhjamaalaste turvaline ühiskond,kes siis järgmine.!?
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 09:59
Ehk järgmist ei tule. Mis toimub nende inimeste peas, kes selliseid asju korraldavad?
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 10:05
Ennustamine olevat üks tänamatumaid asju ja sedasorti ennustamine on lisaks eriliselt küüniline. Aga...järgmine võib olla see riik, mille poliitika on kooskõlas NATO ja rahamaailma ambitsioonide rahuldamisega kolmandates riikides.
See on "püha sõda" islamimaailma jaoks ja ressursside ümberjaotamine läänemaailma mõistes.
Nii et vabalt võib see järgmine olla, Eesti.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 10:18
Ära kutsu kurja välja. Me ei ole selle eest kaitstud ja ei kaitse meid ka meie väiksus.
Ja ikkagi ei saa ma sellest aru- see kehtib igasuguse vägivalla kohta.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 10:24
Vägivalda ei saagi õigustada, vägivalda saab põhjendada.
Meenub kunagi ammu nähtud film, "Jäälahing" ja selles olid sõnad...."kes meile mõõgaga tuleb, see mõõga läbi ka hukkub"
Vägivald sünnitab vägivalla ja nii on see olnud inimkonna algusest saadik.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 10:32
jah, Aikon, ma tean seda kõike. aga on ju olemas ka andestamine ja suuremeelsus. vägivald on olnud aegade algusest, aga miks ei suuda inimesed ka 21. sajandil asju mõistusega lahendada.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 10:47
No oletame, et keegi X tapab kellegi Y lapse. Kohus mõistab X.le 3 aastat trelle, sest kohtumenetluse käigus ilmnesid nn. pehmendavad asjaolud. Kas Y, kellele on tekitatud korvamatu kahju (moraalne) peab andestama?Kas ta suudabki seda, kas teiselt elu võtmist saab mõistuslikult põhjendada? Ja nii sünnibki uus vägivald, sest Y teeb kõik selleks, et vastata samaga, mis sest, et tema last selline käitumine tagasi ei too.
Ja globaalses mõistes ongi see nii.
Aga kurb on see, et vähemus otsustab enamuse saatuse, kui asub omi poliitilisi, usulisi ja peaasjalikult majanduslikke huve realiseerima, kasutades vägivalda.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:06
Sul on õigus. Samas olen ikkagi arvamusel, et olnud vägivald ei õigusta uut vägivalda ja nii edasi ja nii edasi.
see ei vii mitte kusagile. Ainult uus valu, uus lein. Kättemaks ei lahenda midagi. Võta või maffia-perekonnad.
Usun, et kõik, mis teed, teed endale.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:07
Tegelikult taandub kõik ju olelusvõitlusele. Inimene on osake loodusest, aga üritab ignoreerida loodusseadusi. Ükski seaduserikkumine ei jää karistuseta. Mida rohkem meid siia maamuna peale sigib, seda karmimaks võitlus muutub. Suur humaansus ja sallivus ainult kiirendab protsessi mis lõpeb täieliku kaosega. See ongi see ettekuulutatud maailma lõpp ja inimene on selle korraldaja.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:17
Veelturul! Selline näide, kasutades siinset konteksti...Mina, olen Sinuga abielus aga kuna ma olen paha poiss, siis mina seksin kiisu, miisu, liisu, mari ...või kasvõi Jotteffiga Kas Sina andestad selle, püüad mõista...või maksad kätte ja vastad samaga!?
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:26
Jah, andestan ja mõistan. Vastan samaga, kui mind lohakile jäetakse, aga mitte kättemaksuks, vaid mina tahan ikkagi oma kätte saada. Ja see pole hüpoteetiline, ma olen selle läbi teinud, kuid elan ikka oma mehega koos.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:40
No näed siis...Sa võid seda nimetada, kuidas tahad aga sisuliselt jääb kättemaksu mõiste kehtima, sest tahad ju oma saada ja nii on ka suures maailmas.
John tapab Muhamedi, sest ta vajab oma täitmatu isu ja paljude naiste rahuldamiseks RAHA...Muhamedi poeg aga ei suuda leppida sellise ülekohtuga ja lööb Johni mättasse, sest too võttis temalt isa ja karja kaameleid. Nüüd tuleb Jack, kes Johni vanim poeg, seega tähtsim ja hingelt ligidaseim oma isale ja materdab Muhamedi poja maasse...jne. jne jne.
Mõistusega võib andestada aga alateadvusest ei kao solvumine kuhugile, ta vaid koguneb ja koguneb...kuni "ükskord prahvatab vimm, mis kogunend salaja"
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:42
No neid oma usu eest,võitlejaid,fanaatikuid ,enesetapu terroriste jagub küllaga,nemad pāäsevad ju tõelisse paradiisi peale surma.,ja loomulikult taolised hakkavad järjest aktiivsemalt tegutsema,kui ameerika oma janust käppa igale poole üritab suruda. Üldiselt on kõige taga raha,raha,ja suurriikite huvid.vaata v6i saksamaad,lõmitab ja kiidab kõike tagant,peaasi et putinilt gaasi saaks. Loomulik,et kui rahvastik kasvab n6nda kiiresti, oleme varsti keskajas tagasi,igaÅ«ks võitlemas enda ellujäämise eest.andestamisega pole siin midagi teha,olelusvõitlus.need terrorirünnakud,suurriikide ahnuse tagajärg.või ka suurriikide vāljapääsmatu olukorra tulemused.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:47
Ei jaksa mina teiega vaielda. Jään seiskoha juurde, et vägivald tekitab vägivalda ja ei lahenda tegelikult mitte midagi
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:49
Ega polegi vaja vaielda, arutelu vaid
Muideks on tänases Päevalehes artikkel, Olavi Ruitlaselt, mis selle teemaga haakub,,,soovitan lugeda
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:53
Heaolu -Å«hiskonnad maksavad nüüd lihtsalt lõivu oma mugava elu eest,tasuta lõunaid ju pole,ameeriklasele meeldib söita 3t kaaluva maasturiga endiselt..küüniline,,ei Å«tleks et oleks nüüd küüniline selle teemaga,peab lihtsalt tõdema,et meist keegi pole enam kaitstud.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:54
Terves maailmas asetleidvate jamade taga üks ja ainus probleem.Moslemitest noormeestel ei ole palju võimalusi nn.normaalseks igapäevaeluks....rahvaarv kõneall olevas piirkonnas on juba ammu ületanud piiri,mida see vaene loodus ja ühiskond seal elatada jõuaks.Meie mõistes terrorist on seal justkui vabadusvõitleja ja saab selle eest päris korraliku tasu...see tähendab omakorda seda,et see noormees saab naise võtta ja see tähendab seda,et saab seksida.Sealses ühiskonnas saab tasuta seksi ainult kas teise mehega või mingi loomaga...(kits,lammas jne).Raha neil ei ole...pole ime,et pinged kogunevad ....
Kavalamad otsivad töö kuskil hotellis ja katsuvad euroopa turistidega seda seksiasja ajada...õnnestunult..miks käivad eesti naised neil odavatel Türgi reisidel?.... varasemalt oli sihtpunktiks Egiptus....saab öelda,et oleme ka andnud panuse terrorismi kontrolli alla saamiseks ..mina küll oma kohust ühiskonna eest täitnud ei ole,aga tean naisi,kes on seda teinud minu eest,naabri Anne eest ja veel mõne eest
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 11:56
Ah jaa, Veelturul!...Sa jääd kindlalt oma seisukoha juurde, ega tagane sellest. Ja nii on ka suurelt mõeldes, sest ei taha ju keegi tunnistada oma allajäämist, igaüks ajab oma õigust taga, igale on MINA olulisem, kui maailm. Ja kui MINALE liiga teha, siis MINA kaitseb oma õigust.
See pole minu arusaam, minu elukreedo...see lihtsalt ON nii, kuigi see pole ei lihtne ega ka õige.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:01
Caribian, Sul on omamoodi isegi õigus Aga ma toon sellise võrdluse, Sinu jutu lahkamisse...Et siis...Sa võrdsustad naised ja kaamelid. Kui naist pole, siis on asjaks ka kaamel
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:02
Väiksemat sorti kaamel siis....need mehed nii suured ka pole
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:04
Pole küll eriti viisakas küsimus...aga "Kas Sa tunned ennast sageli kaamelina?"
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:06
Mis on õigus?
Igaühel oma. ainult rumal või väiklane inimene ajab oma õigust taga ja surub seda teistele peale. Tark julgeb vahel ka kaotajaks jääda. Vanarahvas on teadnud ütelda: targem annab järele.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:12
Vägivald ei kao kuhugi, see on meisse sisse kirjutatud. Alati kehtib ju tugevama õigus ja tugevus ei tähenda ainult füüsilist jõudu, vaid ka tarkust. Inimühiskonnas ka majanduslikku seisu.
Vägivalda saab võltida, aga seda ei saa ärakaotada. Alati leidub neid, kes elavad põhimõttel: sila jest, uma nenado.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:13
Õigus on see, mida inimene on oma tegevuse põhjendamiseks iseendale "ette kirjutanud". Kui inimene on aga suurte ambitsioonidega, siis hakkab ta oma õigust laiendama ja püüab seda muuta ka teiste õiguseks. See pole isegi mitte väiklus, see kaldub juba manipuleerimiseks. Ma räägin siis ikkagi laiemas mõistes, mitte vaid "konnatiigi" tasemel.
Targem võib järele anda aga kui lüüakse vasakule, siis paremale, siis lajatatakse lagipähe...no KAUA VÕIB!!
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:17
eestlase olematu temperament on meie päästerõngas...meie ühiskonnas ja igas ühiskonnas sama teema...raha ei ole-naist(seksi)ei saa...meil vähe lihtsam..keegi litsakas proua ikka jagab välja...aga eesti mees ei hakka pommitama,ilmselt siiski hakkaks,kui keegi selle eest piisavalt hea cashi välja käiks...aga meil puuduvad terrorismitraditsioonid ja isikud,kes nõus selle eest maksma.
Iga usu ja idee taga on tegelikult raha...keegi korjab korraliku kasumi .Terrorism pole ka tegelikult mitte midagi muud kui suured ärihuvid.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:20
kaua võib.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:33
Inimeste vaba liikumine piiridel. Mis sea imestada, et rätipoisid igale poole ei trügi ja pauku ei tee. Pidi sellel vennal ikka moona kaasas olema. Tundaega tulistamist. Kes tal salvesid laadis vahepeal? Ega siis "pritsiga" ringi ei sõitnud.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:41
No meil ei tohiks mehed ega naised kurta elu üle..maksa saad seksi kui palju tahad ja ka naistel lisateenimise võimalus antud
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:45
Veelturul....jah , võib kaua aga kas on ka sellele mõtet....miks üks võib ja teine peab....miks ühele on lubatud tappa ja teine vaid laiutab käsi ja palvetab....miks üks tunneb end puuna ja teine madalamana, kui muru, kuigi nad on mõlemad ühest seemnest idanema pandud...!?
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 12:49
Elmar...aga kui maksta pole, siis jääb ka naine ilma RAHATA, kui naine ilma rahata jääb, siis ei saa ta maksta mehele, kes tema katkist solgitoru peaks lappima ja ring saab lõpuks täis Aga tahaks ju seksi...ja kui muud võimalust pole, siis tuleb mängu vägivald
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:43
Jah moona pidi jaguma,nii pommide kui tulistamise jaoks. Õigem piirikontroll taastada.uähemalt mingi kontroll. Ja nii ongi,et k6ige taga raha,ja suur raha.muidugi rätipoiss näeb ka netis kuidas elatakse,tahab ka. Isiklikult küll naisi ei tea kes egiptuses,türgis seksireisil käiks,milleks siit saab ju ka?,pealegi need murjamid n6nda räpased,kes neid tahaks..
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:46
Miks ma arvan, et need Türgi posid pole just eriti õnnestunud näide kogu islamimaailma tegemistest ja olemisest...nende usulsed veendumused on vast olematud suht, jäänud on vaid instinktid...ja, mte väike osa selles protsessis ei ole valgel, euroopa naisinimesel, kes, võibolla isegi arusaadavatel põhjustel, siit, külmade ja napis sõna ning kiitusega, eesti meeste juurest türgipoisi kaissu sooja poevad
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:50
Ja siit väike järeldus, et süüdi on terrorismis EESTI mehed, kes vääriliselt ei hinda oma naisi. Aga vaataks ka asja teist osapoolt...
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:55
EESTI mees hindabki õieti EESTI naise väärtust. Kui väärt on, siis ka hinnatakse. Rätipoisid aga kummardavad kõike, mis ei meenuta kaamelit. Seda minnaksegi nautima. Nendejaoks on kõik naised ilusad.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:55
s.t. türgiposte poole pealt või?
no, ma ei ole kunagi kuulnud, et konkreetselt oleks nimetatud, mis rahvusest on olnud järjekordne enesetaputerrorist või pommipanija..kui keegi teab nimetada, oleks väga huvitav, tegelikut, arendaks sedakaudu teemat edasi
ja...mina ei arva, et eesti mees on süüdi...ma olen koguaeg imestanud, KUI lollid on need naised, kes end kergemeelselt nende türklaste kaissu heidavad
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:58
Ei saa seda vestlust aretada. Kui pauk käib, siis on ka koputus sinu uksele. Et kust sa teadsid!
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 13:58
VanaNaine...ma mõtlesin küll teise osapoolena eesti naist Kelle suust ei tule just kah eriti sageli midagi, mis meenutaks kiitust või tunnustust. Nii et pada ja kaas on omal kohal
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 14:04
ok, aion, vaatamata sinu suht sõjakale katsele mind tummaks lüüa, olen ikka sama lahke ja tore ja kiidan sind küll - väga arukad sõnavõtud sul, siin sellel teemal ja mujalgi
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 14:17
Aikon ju elu näinud kodanik.türklased olid lihtsalt caribiani ebaõnnestunud näide.aga eks need rātipoisid ole põhiliselt samasugused tegelased,nagu enamik.,lihtsalt makstakse kinni,hinnad muidugi erinevad,m6nele ehk piisabki vaid teadmisest paradiisi pāäsemisest.v6i arvate et meil neid pommi panijaid vähe oleks,pronksiöõ ehe näide.maksa vaid väheke ja tehakse kõike
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 14:21
See polnud katse kedagi maasse materdada, see oli vaid väike vastukäik
Ma muidugi tänan Sind Vana...!!!!!???? Naine ja mis mul muud öelda, et...ah ei midagi
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 14:50
ma kardan, et ka rahast ja kinnimaksmisest ei saa siinkohal rääkida, inimene ju on minemas teise ilma, mida paganat ta seal rahaga enam teeb???
ja...ei maksa unustada, kui suur hulk on nende minejate hulgas naisi!
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 14:51
ja, aikon mul polnud nüüd sugugi mittetahtmist sind omakorda tummaks lüüa
ää nüüd tammuma jää, astu ikka edasi, põhiteema ju puhta pooleli veel
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 15:03
Island kaob ka varti ennustaja Edgari jutu järgi
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 15:03
Ma kaldun samuti arvama, et raha pole küll see jõud, mis paneb "andunud" terroristi ennast liigutama, siin on ikkagi tegu fanaatilise usuga, et see, mida ta teeb ongi õige...on jumalale (olgu see mis iganes nime kandev)meelepärane. See arvamus ei pruugi muidugi täit tõde väljendada, pigem minu isiklikku arvamust.
Aga viimased uudised Norras toimunu kohta räägivad ju hoopis seda, et too pommipanija ja tulistaja oli sootumaks norralane ja radikaalne üleilmastumise vastane.
VanaNaine (kuidagi ei taha seda sõna...VANA kasutada, sellega ma ju tunnistan ka oma...keskealisust )mind tummaks lüüa...no suht raske ettevõtmine
Tammuma ma ei jää, vähemasti hetkel ja antud teemas.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 15:19
Ok, ma juhuslikult sattusin siin teie arutelu peale...tõttan end nüüd kõigepealt kurssi viima viimaste uudistega, muidu jahvatan siin puhta tühja
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 18:40
Olen üpris palju selle teema üle mõelnud....elasin Kopenhagenis,kui sealne möll käis...majade põletamine jne..ikka tõeline sõda ja seda praktiliselt kesklinnas..Enghave jääb Strogetilt ~500m kaugusele..
See "püha üritus"ei ole ju tegelikult mingi ususteema,ei ole tegemist sajandeid vana tavaga,terrorismil on ju tegelikult täiesti määratletav algusaasta-1949....eelmänguga tehti algust novembris 1947,kui ÜRO otsustas anda juutidele nn.isikliku maalapi..
Kasuta ettekujutust...elad oma ilusas majakeses,mis asub suurel krundil..ühel ilusal päeval ärgates lähed kohvitassiga välja sirutama ja mida näed...keegi ehitab sinu krundil omale maja...kutsud politsei?kaebad kohtusse?hakkad salaja süütama?....täpselt nii juhtus ka novembris 1947...ja kohus otsustas,et ära mölise peremees ja andis sissetungijale veel palju maad juurde,seda siis kaks aastat hiljem,kui oli selge,et tegu ikka õli tulle valamisega...
Maailma juhivad juudid,aarablased juhivad küll tähtsaid maavarasid,aga tegelikku võimu neil ikkagi pole ja selle haaramiseks finantseeritakse terrorit.See on äri....äri maailma absoluutse võimu ja raha üle....huvitav,kes kaotajaks jääb..
Tööriistadeks madala haridusega noored mehed,kellele tehtud koraaniajupesu juba noorest east..Islam iseenesest on kõige rahumeelsem usk...seal ei pea mingit möödi kannatama...isegi budism nõuab ju lihasueretust ja nälgimist..kristlusest ei hakka rääkimagi...
Sama skeem ju näiteks jehoova tunnistajad..püramiid,kus cashi korjab tipp ja ma usun,et tegemist pole isegi usklikega..
MLM-süsteemi firmad....ajupesu tehakse nn.lihtliikmetele,ahvatsedes neid tööle potentsiaalselt teenitava rahaga,mida muidugi ei saabu...aga inimene liigutab end kiiremini,kui talle väga ilus pildike maalida...
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 19:04
Neil sisse-rännanud noorukeil polegi p6hjust vaja,need mässavad l6bu pärast.ja eks neid terroriste ole usulisel,kui rahalistel põhjustel. Jah on ka palju naisi olnud,aga me ei tea mis k6ik selle taga ja mis p6hjustel.ehk saab see naine oma perele,lastele vähegi inimväärsema elu lubada,end ohvriks tuues..valikuid palju.
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 19:23
hm..ütleme niimoodi, et hulle on ju iga rahvuse hulgas...meilgi on, nähtavasti lihtsalt tähelepanuvajadusest,tehtud igasugu asju(tuletagem siinkohal meelde kuulsakssaanud kapoti- Kalevit), kui caribiani moodi ajalukku minna, siis palju on korda saadetud puhtisikliku kadeduse tõukel..ma ei tea, kas see on targem, kui usu tõttu sooritatu?
Meil, olgem ausad, kes me usku ja "teise riiki" ikka väga leigelt suhtume, on neid tõsiusklikke raske mõista, ma olen olnud ikka väga hämmastuses, ja seda mitte halvas mõttes, kuipalju annab usk tegelikult rahvale katoliku-maades!...inimene vajab lootustja lohutust..jtkem nüüd see Türgi,aga, sellises, vähem turiste täis islamiriigis, ma küll ei mäeta, et oleks kohanud mingeid, altkulmu passivaid ja viha korjavaid tüüpe - pigem pani imestama, kui palju naeratusi ja sellist rahuloluilmet oli...eriti just kohalike naiste nägudel
Seega, on ika väga kurb, et see hea, mida usk tegelikult annab inimesele, on kellegi rahakoti huvides muudetud relvaks...järjekordselt!
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 19:27
Seletage plaun nüüd, et kuidas kõik see IHA.ee'ga seostub? Kellegil on terrorismi fetish?
˅ näita rohkem ˅
2011-07-23 19:33
Sul on õigus VNaine ilma usuta, olgu ta milline ja millesse tahes, on raske elada aga siin tuleb mängu jälle kord see, et inimene ei taha omaks võtta temale olemuslikult...või siis arusaamatust tekitavalt, võõrast usku. Usk kui selline on ju üldse, sügavalt isiklik asi.
Paraku on usk ka see, millega saab manipuleerida masse.
No ei muuda me maailma, maailm peab ise muutuma, meie abil...või ilma meieta
˅ näita rohkem ˅