nii.
kuna ma ei ole ämmaks kellelegi olnud, siis ma ei tea, mida sa ämmaks saades veel teeksin, aga tundes ennast, vastan, et vaevalt.
pole olnud tavaks vinguda kellegi kallal ja ei ole ka tahtnud (pole huvigi) segada ennast teiste suhete vahele või kuhu iganes kohta, kuhu mind eriti ei vajata. eriti veel siis, kui saadakse oma eludega hakkama.
ja vaevalt, et ma oma eakamasse eluetappi saabudes ja ämmaks hakates seda ka tegema hakkaksin ja kardinaalselt muutuksin.
kui ma usaldan ja austan oma last, siis ma usaldan ja ka toetan neid otsuseid, mida ta oma elus langetab. seega, kui ta peaks tahtma elada kellegagi omatte (omaette on minu jaoks see, et mitte samas kohas, kus elan mina) ja ta saab sellega ka hakkama, siis ongi see tema valik ja ma toetan ta soove.
ja kui ma tahan teda edasi austada, siis ma pean ka austama neid inimesi, kes tema elus on – st tema elukaaslast.
kui noored peaksid mind vajama ja enam minuta nt hakkama ei saa, siis jah, ma tulen ja vaatan, mis elu nad elavad ja kas ma saan midagi nende aitamiseks teha.
kindlasti tunneks ka muidu nende elu vastu huvi, aga mitte segavalt. ennast ma nende suhetesse ei segaks - kui tehti otsus koos elada, siis lahendagu need ka ise. selline ongi omaette elu.
nii et mina kellegi elu kindlasti korraldama ei hakka. hoiaks ka eemale ja elaks oma elu.
aga toonitan – see oleneb sellest, kas on omavahel usaldus või mitte. mina usaldaks.
ja enne tuleks endale selgeks teha, mis on „vingumine“.
minu arvates oleneb see, kes esimesena „vinguma“ hakkab, sellest, millised enne omavahelised suhted olid ja kas on asjad pooltele selgeks tehtud.
kui ämm ei usaldagi väimeest ja oma last ka mitte, siis nii ongi. kui väimees ei salli omakorda ämma, siis nii ongi ja nad ei saavutagi arusaamist. käibki vingumine edasi. vaimne vägivald missugune.
kui kuti kirjeldust lugeda, siis tundub, et ämm külastab neid pidevalt. seega, kus see ämm siis elab? samas tänavas? või koguni samas majas? kes kelle elu siis tegelikult elab?
ma ei tea, mis seal toimub, aga kui need noored veel ise oma eluga hakkama ei saa ja vajavad (eriti vist naine) veel oma vanemate (ämma)tuge, siis peab paraku nende olemasoluga oma elus ka arvestama. siis see kisa, et segab meie elu vahele, ei aita.. siis ongi tegu ainult halaga. kui aga saavad ise hakkama ning usaldusega ja teiste suhetega on asjad korras, siis ei hakka ka ämm vahele tulema. samas, oleneb vist ämmadest.