Foorum
2009-10-09 15:57
Kas Viimasi vallavanem käitus 6ieti, et lesbipaarile keeldus lapsetoetuse maksmist?
Mina arvan, et käitus väga valesti ja tundub, et mees t6mbas endale vee peale
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 16:23
Kui lastetoetuse maksmisest keeldumise põhjuseks oli vanemate seksuaalne orientatsioon,siis on selline teguviis igati taunitav. Peremudel mees-naine on kristliku kiriku dogma ja riiklik institutsioon ei peaks sellest lähtuma. Toetus on siiski lastele määratud, sõltumata nende vanemate-kasvatajate vaadetest. .... (see on minu,kui hetero arvamus)
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 16:50
ühel meelel Hr.aikon62-ga
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 18:08
lesbipaarile ei maksnud toetust ???? räägi selgemalt . naised koos last ei saa . laps pidi olema eelnewalt sel lesbil kellegi mehega . ilmselt see mees peab maksma ka alimendid . wõi kui oli wallaslaps siis sa riigilt toetust aga seda ei maksta siis jh enam kui naine endale näiteks mehe leiab . ilmselt lesbidel sama seadus ... ................ seaduseid igasuguseid kaksmeest näiteks prantsusmaa tahab kehtestada riigis seaduse kus geyd kastreeritakse ära ja poola kah peab plaani mis teha geydega . keskajal põletati ju pedreassid ära räägi täpselt millise toetuse wallawanem keelas ,sest riiklikus süsteemis wõib lastetoetus ära kaduda üldse ja see oligi wahepeal juba jutuks
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 18:14
Vallavanema ees müts maha.Õige otsus.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 18:49
Vale otsus. Kes iganes need lesbid on, pole laps(ed) selles süüdi. Toetus on mõeldud tasuta lasteaia- ja koolitoidu jaoks. Kole on mõelda, et inimestele on seksuaalne suunitlus olulisem kui lastele suunatud abi. Mis aga puutub alimentidesse, siis üks asi on teooria ja teine on praktika.
Diamond, tegu oli valla poolt antava toetusega. See lesbipaar kasvatab kolme last. Ja need lapsed vajavad samamoodi süüa ja riideid nagu kõik ideaalsetegi vanemate lapsed.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 18:59
ja kas teistele kõigile wiimsi lastele andis ta toetust ???? tõi wälja kohe põhjuseks et teie olete lesbipaar ja sellepärast ei saa ?????
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 19:05
Diamond, just nii see oli. Vallas kehtis varem määrus, et kolme ja enama lapsega perede liikmed saavad taotleda tasuta lasteaia- ja koolitoidu ning ühistransporditeenust. Valla reeglite järgi: Perekonnaliige - selleks loetakse isikut, tema abikaasat või temaga koos elavat vastassoost elukaaslast, nende ülalpidamisel olevaid lapsi ja vanemaid, kui nad elavad ühes leibkonnas, st kasutavad sissetulekuid ühiselt ja neil on ühine majapidamine.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 19:10
siis küll jh . lapsed pole süüdi et nende wanemad on lesbid ja ei pea selleks tühja kõhuga jääma . see on lihtne lahendus tegelikult . see paar ajagu asju kõrgemalt poolt ja see toetus neil kohe homme käes ...
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 19:12
Minu meelest ka kui mängus on lapsed, siis neid ei tohiks selle eest karistada. Kõik muud piirangud igasugustele homopaaridele on juba iseküsimus
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 20:51
Muidugi ei tohiks lapsi selle eest karistada.Aga arvan,et need nn.lapsevanemad karistavad ise neid lapsi.
Lapsed käivad koolis lasteaias.Kuidas kaasõpilased suhtuvad sellisesse perekonda?On ju teada tuntud teismeliste üksteiste tagakiusamine.
Arvan ,kui sa oled gay,lesbi siis kasvata enda lapsed sedasi ülesse et su enda lapsed ei peaks sind häbenema.
Sa tuled kapist välja aga kas sa siis mõtled oma laste huvide peale?Tule kapist välja kui su lapsed on juba suured.Et nad saaksid aru maailmaasjadest.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 21:01
Olen ka täiesti Sinuga nõus, aga kui nad ei ole sellele mõelnud, siis peaks siiski praegu päästma, mis päästa annab. Vanemaid ei saa ju valida.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-09 21:08
Need vanemad mõelgu ise enne enda laste peale kui sellise asjaga avalikuse ette astuvad.
Vanemate asi ongi teha õigeid otsuseid laste suhtes.
Aga mulle tundub,et antud situatsioonis kaitsevad ja võitlevad nad enda huvide eest.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 19:00
Loomulikult valesti. Ei saa ju lastetoetust siduda seksuaalse orientatsiooni, nahavärvi, usuliste tõekspidamiste jne järgi. Kui siduda, siis ainult kodakontsuse ja sissetulekute järgi. Küllalt neid kellel sissetulek pea null ja neil peaks olema suurem toetus ja neid kes seda ei vaja ei peaks ka seda võtma. Tean inimesi, kelle peresissetulek pea 80000 kuus, aga nõutakse välja kõik soodustused mida saab. Täitsa naljakas oli vaadata, kui tutika länduga töötukassasse toetust saama sõideti
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 20:17
Tähendab....ajuvabadus. Lapsed jätta toetusest ilma nende vanemate suunitluse pärast. Kle vallavanem või mis iganes sa oled....mis oleks kui jätta sind ilma palgata . Teiseks ei näe ma midagi halba asjades kui last kasvatavad samasoolised vanemad. Nn. hetero ühiskond ise tekitab skandaali....mis te arvate, et gayd ja lesbid ei hakka nyyd mässama. Sel juhul arvate valesti ja siis ohite ja ähite , et gayd ja lesbid nõuavad omi õigusi. Olen olnud seda meelt alati, et ei jookse ega kuuluta kuskil paraadidel oma õigusi ja mis iganes kuid antud juhtumi puhul olenksin nõus kasvõi extra minema ja aitama neil skandeerida ja ärge hakake ohkima homofoobikud, et teile liiga tehtud...ise te tekitate jama üles. Ei mina usu, et need kaks naist ise oleks tahtnud sellist jama...vaid soovivad rahus elada.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 20:43
Loomulikult said need NN.vanemad enda taotluse taodeldud
Nüüd vikerkaarevärvilised hakake möllama Tallinna tänavakive pilduma klaase sisse pilduma ja Armanisse riietuma
Mu enda õel on 7 last ja ta ei käi vallamajas nutmas kui sitt olukord tal on.On ka teda pikalt saadetud.
Kuidas siis aru ei saa ,et see situatsioon oli omasooliste promo.Tv,ajakirjandus ,raadio.
Püha jumal küll..
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 21:03
kle...ei ole siin nemad seda promoma hakanud.Ja ütlen ausalt, et kui gayd lesbid hakkavad mässama siis paistab just on see sinu taoliste heterode süü...paistad juba siin välja oma kitsarinnalisusega. Pole vaja solvuda minu peale, ma ütlen seda kuidas minule siin asjad hetkel tunduvad.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 21:38
Ok küsimusi Sulle Carmen230679(Sorry teema algatajale,et võib tunduda teemavälised küsimused)
On Sul lapsi?Kui sa lähed toetust küsima kes sa oled?Ema ?Isa?Kuidas sinu laps sind nimetama hakkab?Kuidas ta oma sõpradele, klassikaaslastele Sind tutvustab?
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 22:04
Kes ma olem...kle passis on kõik öeldud kes ma olen...seal seisab naine...nii...kas on veel kahtlust ? Ega ma tilli sinna ei läheks letti viskama...see mis on riiete all on minu enda rida mitte kellegi teise ! Minu laps austaks mind ja nimetaks mind emaks...ei oleks ka kahtlust ja oma lapse õpetaks ma austama teiste inimeste valikuid elus. Ma arvan, et tema sõbrad ei huvituks sellest kes olen. Kulla mees...sa ise mõtled tonte välja lood hirme. Saa üle...ja üks asi veel...MA OLEN ELUAEG OLNUD SEE KES OLEN. MA EI HAKKA PEITU PUGEMA JA HÄBENEMA ENNAST JA EI KAVATSE SEDA KA TULEVIKUS TEHA. OLGU KITSARINNALISI KASVÕI MILJARD SIIN EESTIS....MINA OLEN JA JÄÄN NING TEEN NII ASJU NAGU MINA ÕIGEKS PEAN. JA KUI PEAN TOETUST VAJAMA SIIS MA KA NEED SAAN ! KUI VAJA SELGE HÄÄLEGA ÖELDA OMA ARVAMUSI OMA MAAILMAST SIIS MA KA ÜTLEN....AGA MA EI HAKKA KUNAGI MÕISTMA HUKKA ERINEVAID INIMESI KES SOOVIVAD ELADA RAHULIKULT JA EI KARGA NEILE TURJA AGA KUI HAKATAKSE TURJA KARGAMA MINU SÕPRADELE, MINU SAATUSEKAASLASTELE JNE. SIIS KARGAN KÕRRI IGAÜHELE KES TAHAKS VEEL ÕIGUSTAMA HAKATA SELLIST ALANDAVAT SUHTUMIST NAGU ON OLNUD SEL VALLAVANEMAL...
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 22:08
ah....kuram see lauslollus mis siin on ajab mind tigedaks ja mõtted lähevad ka sassi...anyway arva mis tahad aga mina mõistan sellise suhtumise hukka ja leian, et sellised töllid ja sellise maailmavaatega inimesed ei tohi olla esindamas rahvast, ei tohi istuda kuskil callas,riigikogus ega presidendikantseleis. Vot nii...
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 22:09
Mis sa närvi lähed ?Kuidas sa sünnitad EMA?
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 22:23
Küll sünnitan...meditsiin areneb kiiremini kui sinu mõttevõime...ja äkki on mul lapsed juba olemas mees....mitte suure M-iga vaid väikse m-iga
˅ näita rohkem ˅
2009-10-10 22:40
Minugipoolest kas või kolme suure-väikese emmiga
Issanda loomaaed on ikka suur
Ja kui sul lapsed on olemas järelikult kutsuvad nad sind isaks Aga peale meditsiiniimesi palud ennast emaks kutsuda Mis siis bioloogilisest emast saab?
Oot midagi läks nüüd kaduma oooaaaaäääääaaaaaööööö mu mõttevõime
Mul ei ole midagi omasooliste vastu aga laste kasvatamine kui PEREKOND on ikka bioloogiliselt MEHE ja NAISE vaheline teema.
Teadaolevalt on laste eostamiseks vaja MEEST(olgu ta siis suure või siis väikese emmiga )ja NAIST
˅ näita rohkem ˅
2009-10-11 00:41
kas sa keelad siis gaydel ja lesbidel laste kasvatamise ja saamise ära weeee
˅ näita rohkem ˅
2009-10-11 01:04
eks iga juhtum nõuab eraldi lähenemist, täiesti nõus, et lesbidel ja pededel ei peagi olema kõiki samu õigusi, mis tavalistel perekondadel, näiteks lapsendamise õigust ja veel ehk midagi, aga antud juhul ei peaks ka kõige paadunum homofoob saama öelda et nad midagi väga üleliigset nõudsid, nad ju soovisid lihtsalt tasuta koolilõunat ja bussisõitu OMA lastele, ja igatahes moodustasid nad ühe leibkonna, mina leian et sedapuhku oli väiklane seda neile keelata. Eriti kuna ilmselt on nad üksikjuhtum, mitte massiline trend viimsi vallas.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-11 09:21
Tuleks nüüd teemasse tagasi peale emokate väljakäimist.
Tege mist on LAPSE TOETUSEGA.Sellega ei toetata vanemaid, vaid võimaldatakse lapsele pisut paremat eksisteerimist siin maailmas.
Kui nendel vanematele keelati toetus siis vabandust aga ma võtaksin eelitataud järjekorrad ära alkohoolikute ja narkomaanide lastel ka toetuse. Miks? Ma kahtlustan, et see pisike rahagi ei jõua lapseni vaid läheb kuhugi mida ei saa lapsega kaugeltki mitte siduda.
Võtta ja teha eeliseid kellegi vanemate olemusest lähtuvana. Laps on ju laps ja ma usun et vanemate sexuaalsus ei määra lapse olemust.
Mina isiklikult ei poolda õigust lapsendamisele.Nii nimetatud sexuaalselt vähemus kruppidele.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-11 16:32
Teema algataja on väikese apsu sisse lasknud
Ei keeldutud LASTETOETUSESET vaid PERETOETUSEST.Need on ikka kaks väga erinevat asja Kellel vähegi oidu peas on saavad sellest aru
To nokuga emale Carmen 230679:Minu keelata ei ole siin midagi Minugi poolest põruta kas või elevanti.Elame kord sellises imelikus maailmas
Minu nägemus on ,et kui loodus ei ole loonud omasoolistele laste eostamist ei ole mõeldav neil eriti sellistes teemades suures maailmas kaasa rääkida!!!!!
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 08:46
To siniar

Saa suureks mees...1. ma ei kavatse endale last muretseda lähima kümne aasta jooksul ja kas üldse...see on omaette teema. ( elan lihtsalt elu mis ei sobi laste kasvatamiseks ) 2. khjuks mind ei eruta kellegi põrutamine ( aga kuna sa oled paistab sedasi paadunud isane, siis ma saan aru miks sa põrutamise peale mõtled) 3. Mina aksepteerin erinevaid peremudeleid ja ei leia midagi halba selles kui kaks naist kasvatavad last või kaks meest ( kui lapsele ei suruta peale seksuaalsust, siis lasku aga minna ja loodan, et pereõnn on 100% täielik) 3. Teist keegi ( eriti mehed)ei tahaks ju kui kellegi peres keelatakse ära näiteks isasel poolel õlle lakkumine ( mida paljud nn. endast heal arvamusel pereisad teevad ,kas see annab halba eeskuju kui vanamees kodus teleka ees õlut luristab ning ülejäänud pere peab seda taluma) 4. Lugupeetud pereisad...mida te siin jaurate...60-70% teist on oma fantaasiates soovinud seksida teise mehega, transseksuaaliga ja omate muid ekstreemsemaid mõtteid, paljud teevad ka need teoks) . Huvitav mis siis saab, kui need asjad välja tulevad ja teie kui lugupeetud gayde, lesbide jne. erinevate inimeste vihkajad osutute hoopis ise esi-"pededeks" ? Te totud mängite ise tulega !
Lastetoetusest ja peretoetusest aga seda, et jätkuvalt olen seda meelt, et neid on õigus saada igal EESTI KODANIKUL...olenemata tema seksuaalsest suunitlusest, töökohast jne.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 09:02
to Carmen230679 olen Sinuga peaaegu nõus v.a punkt nr 4
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 09:29
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 10:42
Tubli oled Ja jätkuvat lutsutamist sulle
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 12:14
Mida kuradit siin vaielda?Eesti seadused ei tunnista homoabielusid,järelikult tuleb ka lesbist ema kohelda nagu tavalist üksikema.Loomulikult juhul,kui ta pole mõne mehega abielus.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 12:18
jfjm ega siin ei vaieldagi. Käib elav arutelu, meil on pluralism.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 12:29
Küsimus oli ju ametniku käitumises.Ametnik peab inimesi kohtlema võrdselt,sõltumata nende seksuaalsest orjentatsioonist.Kui ema lesbilisus oli ainuke põhjus toetuse ärajätmiseks,siis on ametnik rikkunud seadust ja asja peaks arutama kohus.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 13:02
nad andsidki asja kohtusse ja enne seda tegid päringu õiguskantslerile ja soolise võrdõiguslikkuse büroole.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-12 13:12
No ja mida see teie vaidlus siin annab? Õiguskantsler on tunnistanud vallavanema käitumise valeks ja seega pole meil siin kellelgi midagi kobiseda. Kas te ära ei tüdine juba? Ja üleüldse, mis see teie perset torgib?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-16 20:51
Moor,mind sa ei valinud,ma oleks teil vähemasti muuli korda sednud.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-16 22:44
Ärge ohkige siis rikkad Viimsi kodanikud! Miks mitte siis ise toetada?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-16 23:21
Tegelikult ei mõista. Seaduse silmas on lastetoetus ju mõeldud lastele(lapsele). Mis need vanemad siia puutuvad. Minuteada saavad seda ka joodikutest ja narkomaanidest lapsevanemate lapsed.
˅ näita rohkem ˅