veel samal teemal.
nt kui rahvuslikul tasandil vaadata, siis eestlased on tuntud privaatsuse hindajad, natuke ehk kinnised (seda muidugi mitte omade inimestega) jne..teistel rahvastel on see natuke teistmoodi.
mingis osas olen ma RedLightiga siin sama meelt. nimelt selles osas, et me eriti ei sega ennast sellesse, mida me ei pea enda omaks või millest me arvame, et see meid ei puuduta. eeldatakse, et keegi teine ajab asjad ise korda - st et teeme seda, mida me ise arvame, et me teeks, kui me samas olukorras oleksime.
RedLight teab, mis tunne see on, kui on vaja sekkumist, aga keegi seda ei tee – oodatakse midagi või kedagi teist, sest ise ei tahaks. ma muide tean ka seda tunnet ja ma arvan, et mitmed teavad.
sellised me oleme, kas me tahame seda endale tunnistada või mitte.
kusagil mujal on need arusaamad aga teised. seal on oluline ka see, mis toimub enda kõrval ja mis otseselt ei peaks puudutama enda privaatsust, vaid näiteks teise isiku heaolu ja tema privaatsust. mis siis, et ta ei ole oma, sellest võetakse osa.
võtame või nt venelased.
enamikele nad rahvusena ei meeldi (arvatakse, et privaatsuse rikkujad, sissetungijad oma alale jne), aga kui nende olemust natuke tundma saada, siis saadakse aru, kui palju nad hoolivad ja kui ühtehoidvad nad tegelikult on. sellal, kui venelane tuleb ja uurib sinult, kas sul on midagi vaja, hoiab eestlane omaette - oma privaatruumi n-ö.