Foorum
2011-02-21 10:52
Just. Ja õige sõber ei solvu.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 10:52
ma olen nt saanud selle eest, kui ma olen kellegiga otsekohene olnud, kuigi tegelikult tuleneb see soovist teine mõtlema panna.
n-ö heast tahtest
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 10:57
parma - mul on nii hea meel, et sa selle meelde tuletasid. usaldus on ka jah oluline
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 11:07
kas ma sain sinust aru, et sa seod julgemise ka selle usaldusega? et kui usaldust ei ole, siis ei räägitaks ka jne?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 12:37
Kui usaldust ei ole, siis ei räägita detailseid asju. Vbla niisama pinnapealselt, et ilus ilm täna jne...
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 13:19
aha, aga mingi usaldus siis ikkagi on ju, kui rääkimine toimub. mis sellest, et mitte detailselt tegelikult peab seda usaldust suhtlemisega juurde, iga detailiga. vist?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 13:20
peab=tuleb. ma ei tea, kuidas ma nii kirjutasin.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 13:36
No selleks niisama rääkimsieks ei ole üldse usaldust vaja. Täitsa lambi tegelasega võib ju rääkida.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 14:06
tegelikult õigus sul. ega ma arvan ka seda, et niisama suhtlemiseks ei pea usaldus olemas olema, aga mu mõte oli teine.
vahel ei usaldata minna iga inimese juurde ja nt siis räägitaksegi sellega, kellest tundub, et vat seda saan usaldada. ming tunne on olemas, et sellega saab rääkida sellest ja teisest, aga teise tegelasega mitte. seda mõtlesin.
on ju neid, kes ka puhta tundmatutele oma elu jm seletama hakkavad.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 14:18
Vahel on tundmatule parem rääkida. Kuna teisel on suht poogen ja ei tea midagi.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 14:25
no kuni ei ole mingit seost teisega tekkinud, siis on parem. anonüümne suhtlemine - sina ei tea mind, mina sind jne.
nii kui hakkab seostamine ja tekib mingi suhe (ka natukene) teisega, muutub usaldus olulisemaks ja siis see ka, mida rääkida ja mida mitte. muidu oleks jah hooletu
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 09:48
A vot teine teema on kirjasõpradega. Eriti e-maili teel. seal oleneb kõvasti sellest suhtluskeskkonnast. Näiteks siin lehel pead suht hoolega valima kellele mida kirjutad.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 09:53
mõni ei tahagi lihtsalt sõber olla, ikka surub oma sexi jutu nina alla....
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 11:21
boom - sul nii halvasti kohe?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 11:33
parma, usaldusest räägid?
aga kumb siis parem on - kas e-maili vahendusel suhtlemine või portaalis kirjade vahetamine? see teine tegevus on vist "avalikum" ja ka usaldus pannakse siin proovile. e-mailiga oleks privaatsem
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 13:05
kõige parem on reaalne suhtlus ja sõprus, vaatad inimesele silma ja mõistad teda
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 13:08
nii see on, boaaa
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 15:41
utha, no näedsa inimene ei saa aru miks ma siin olen, kui temaga sexi ei tee
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 16:03
sa boom oled sellepärast siin,et teiste sõpsidega suhelda
˅ näita rohkem ˅
2011-02-22 17:07
arvad, et ta on armukade?
krt selle peale ei tulnudki...mhm...
˅ näita rohkem ˅
2011-02-23 08:05
häda teemal veel. tuli meelde midagi.
mis puutub hädas olemisse ja sellises olukorras kellegi heaks tegutsemisse, siis olen aru saanud, et meestel on selle kohta omad teooriad. ehk on neid teooriaid ka mitu, aga meestele peaks olema teada see suhtumine, et halvemates olukordades (st halb kas siis mehe enda või kellegi teise jaoks) ei saa naist/naisi enam usaldada ja ega ei ole neilt ka enam midagi loota -
kas siis ei saada mehe olukorrast aru, ei taheta teda enam tunda, tehakse minekut vms ning sellest tulenevalt ei saavat neid ka sõbrana arvestada. sõbrad (teised mehed) ju seda ei tee. või kuidas?

kas tegemist on ainult ebakindla mehe pinnapealse ja muutuva hirmuga või tunnetavad teised mehed ka naistes taolist „ohtu“?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-23 08:13
See oht võib kõikidega tabada. Ka mehi on selliseid, kes jalga lasevad kohe.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-23 08:38
parma- sõpradest mehed? on ka nii tehtud jah. aga kumba rohkem on olnud? kas sa sellises olukorras teed vahet sellel, kas on naine või mees? kelle peale sa rohkem loodaksid?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-23 08:56
Millegipärast rohkem mehe peale.

Aga kõik oleneb kontektist ja eelnevast ajaloost.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 10:00
aga miks rohkem mehed?
samas, enamus mehi vist teeb sinu olukorras sama.
kas see tuleb sellest, et nendega on kogemused paremad olnud või sellest, et nad on mehed ja saavad paremini aru? solidaarsus?
naistega on sama teema. nad ka loodavad enamasti teiste naiste, mitte meeste peale aga mina mitte.

ma on aru saanud, et tegelikult on see, kas sa suhtled naise või mehega, ikkagi oluline ja kas sa tahad või mitte, aga neil tehakse vahet. ja kuna see tundub nii olevat, siis on nendes omavahelistes suhetes vist ka normaalne natuke teist „diksrimineerida“ ja erinevalt kohelda – kas siis naised mehi või mehed naisi. või mis?
sa parma enne arvasid, et ei peaks diskrimineerima no peab ju.
sa ju ise ka teed seda veidi ja ka mina, kes ma naistega eriti suhela ei taha. me ei tee seda mitte otseses plaanis, aga oma arusaamades oleme teinud teatud valikud ja selle järgi ka tegutseme.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 10:40
omal moel pannakse ju igas suhtes mingid omadused teises proovile. see aga oleneb sellest, mida nende suhetega taodeldakse. vastavalt sellele hakatakse siis mingit omadust või suhtumist teistest olulisemaks pidama, hakatakse seda teises inimeses otsima jne.
nagu sõpruseski teeme. seal võivad muutada olulisemaks vastupidavus ja tugevus inimesena, ellu suhtumine, samad kogemused, arusaamad jne.. usalduslikkus ka muidugi.
seega, kui sul on olemas n-ö proovitud sõber, kellest sa tead, et saad tema peale igas olukorras kindel olla, siis selline suhe muidugi toimib. muidu peaksid vaid endale lootma.

see oli "kondiks" sinule
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 11:22
Ja siis veel see "sõpra tuntakse hädas". See on siis see kui ise enam hakkama ei saa? Mida rohkem sõpru seda hädisem oled?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 12:29
vat hea teema. see on jah huvitav ütlemine
vaataks seda nii, et kas endaga hakkama saamine ja hädas olemine on omavahel seotud?
natuke vist on. mingid hädad on meie enda teha. aga kas hädas olles hakatakse kohe sõpra või sõprust teisega otsima?
või otsitakse võimalusi, kuidas ise toime tulla? ja siis on need, kellele ei tulegi meelde sõpradelt midagi tahta - tahavadki ise hakkama saada.
eks tehakse nii ja naa.
või ehk oleneb see hädast? et peab mingi vastav (teatud omadustega) häda sinuga olema, siis saad teada, kes on tegelikult su sõbrad ja kes mitte ning kui palju? ja siis saad ka teada selle, kui hädine oled - on selgus olemas, et kas ja kuidas sa endaga oma hädas hakkama saanud oled (kui ei olnud sõpru).

kui nii võtta, et arv on oluline, siis ma vist ei olegi mingi hädine tegelane. on olema teatud sõber või sõbrad ja neid ei ole palju.
ja kui neid peaks veel tekkima, siis on häda
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 12:44
parma, aga kui vaadata seda ütlust teisest küljest...
olla just "see sõber" kelle poole pöördutakse, kui mingi jama on?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 13:29
No kumb sõber on siis parem olla?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 13:36
Parma,see,et sõpra tuntakse hädas, tähendab ju seda,et hätta sattudes saad teada,kes su sõber on ja kes mitte.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 13:36
mõlemad korraga, tore kui on kellele loota ja samas ka kellegile seda lootust anda.
sõbra aitamine ei ole raske, kui see on siiras abi.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:11
no jah, hädas olles saad teada, aga kuidas sõbrale oma hädast teada anda? või saab sõber isegi aru, kui teda vaja on ja ei peagi teda otsima hakkama ega oma hädast rääkima?
kuidagi ta peab ju teada saama, et sul on häda ja et sa soovid teda kohale ja temaga suhelda jne
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:24
Vot seda ma räägingi,et sõber tuleb vähemalt kutse peale kohale,aga need niinimetatud sõbrad hoiavad sust nagu leeprahaigest eemale ja hakkavad alles siis vaikselt jälle ligi hiilima,kui on selgunud,et haigus pole nakkav.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:31
õige sõber pole mitte ainult hädade korral olemas vaid ka rõõmsatel hetketel.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:39
utha, tundub et sul ei ole sõpradega läbisaamist, kui sellist ollagi ja sa ei tea mis asi see on?

Informatsiooniks:
Sõprus on kaht inimest ühendav lähedane vaimne suhe.

Sõprus võib esineda nii sama soo esindajate kui ka vastassugupoolte vahel. Sõpruse korral puudub valdavalt igasugune seksuaalne alatoon.

Kahte inimest, kelle vahel on sõprus, nimetatakse sõpradeks.

Sõbrad on üksteisega tavaliselt avameelsed ja hoolivad.

allikas: http://et.wikipedia.org/wiki/S%C3%B5ber
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:44
otot, boom. miks sa seda arvad?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:45
ja mis see minusse puutuma praegu peaks? ega sa ei oletanud, et ma ise siin midagi teada tahan? tegemist on arutlusega, boom
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:49
ma teisi harima ei kipu, seega igaks juhuks küsisin konkreetselt sinu käest
ja igaks jhuks andsin ka vastuse...

võime edasi arutada, kõik on korras...
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:53
naljakas inimene. sa hakkad mingite vastuste pealt oletusi tegema
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:57
siin teemas ma kusagil tegin enne ka sellest juttu ja andsin lingi selle kohta. me oleme seda teemat arutanud ja teises teemas ma defineerisin natuke seda, kuidas mina taolistest suhetest aru saan. kui huvitab, tutvu sellega.
nii et ei ole vaja mulle pakkuda definitsioone.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 14:58
ahah, tead ma ei ole ainuke selline...

tänan, et hõõrused selle mulle nina alla
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:02
muide, parma, seda ise hakkama saamist (see ei pea olema seotud hädas olemisega) võib võtta ka nii, et on tegelasi, kes ei taha või ei saa olla teistest eraldatud ja tahavadki omada palju tema suguseid inimesi veel ja nendega olla. olgu nad siis sul nt sõpradena olemas.
nii nad tekivad.
ja kui vaadata neid teisi inimesi eraldi mingi arvuna, siis saab sealt ka enda kohta midagi tuletada. sõprade omamise (arvu) pealt saab ehk teada, millise inimesega tegemist on?
siis võib seda sõprade omamist võtta ka kui eraldi omadust, kui võimet teistega suheldes olla hooliv, lasta neid endale ligi jne. et siis - kui neid inimesi on palju, siis seda võimekam suhtleja vms?
osadel kujunevad need suhted ajas kuidagi ise, osad otsivad endale tutvusi ja tekitavad neid endale juurde.

siit tekkis mul mõte, et kas see ei ole ka natuke enda imetlemine? see, et on palju inimesi, kes on natuke sinuga sarnased, sinust aru saavad, sind toetavad, tunnustava, kiidavad jne. vajadusel ka kritiseerivad.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:14
boom - ainuke, kes oletusi teeb? sa ei ole jah, aga mulle tundub, et kellegi meelest ma muud ei teegi kui räägin siin endast ja otsin siit midagi ma räägin muust ka ja peamiselt huvitab mind see muu. nii et ehk saaks kuidagi nende oletusteta? võimatu on arutleda, kui keegi hakkab otsima selle taga mingit muud teemat. ei ole vaja otsida. ehk sai selgeks?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:21
kuule käi jala, oletan ja kirjutan millal tahan ka mida tahan, nagu sinagi...

enamus su tekste on nii pikad ja minu väikese peanupu jaoks liiga keerulised, üldiselt ei loe neid kunagi lõpuni.
sega oletan ja küsin sinu käest igaks juhuks üle, ok?
ehk sai selgeks?

Armastusega,
Boom.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:40
irooniline oled sa ka.
tead sellist multikat nagu missis Viril ja mister Viril? midagi taolist oli sel nimeks. siin kohtab selliseid tegelasi ja neid on siin mitmeid.
see ei olnud praegu otsene vihje sinule, aga see oli vihje
see selleks.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:45

ei tea, aga millest muldikas?
hetkel veel ei võta vihjet omaks
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:55
tundub, et sul veab. mul ei ole enam meeles, millest see oli pealkirja ma teadsingi ja see räägib enda eest
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 15:58
mälukas?
või tegeled oletustega?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-25 16:28
oletustega ikka millega siin veel siis tegeleda?
mults ei ole oletus, taolised tegelased on olemas.
kui sind rahuldab, siis teeme nii, et kui sina enam viril ei ole, siis ma ei tee sinu kohta enam neid oletusi ja vastupidi ka - kuni ma ei ole mingeid oletusi teinud, sa ei virise ?
˅ näita rohkem ˅