Foorum
1
2
2011-02-14 13:46
mehed higistavad aasta jõusaalis, toituvad piinliku täpsusega ja suudavad aastaga 1-3kg (3 on super tulemus) puhast liha juurde kasvatada ja siis tuled sina rääkima kuidas sul naljategemisega lihased kasvavad
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 13:54
Riideid kantakse jõusaalis lisaks kõigele ka elementaarse viisakuse pärast. Kujutu nüüd ette, et enne sind on mingi julm higihunnik kangi surunud lamades. Terve pink nõretab higist, siis nagu ei ole tahtmist sinna pikali visata.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 13:56
Tervisespordiga tegelejad ei vaja proteiinijooke ja muid spetsiifilisemaid toidulisandeid. Elementaarne on korralikult ja regulaarselt toituda.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 14:04
Eks ta kõige õigem olegi tegelda tervisespordiga. Mina teen ka omamoodi tervisesporti või õigemini jalutussporti. Aegajalt vudin õhtuti lihtsalt talve nautima...jalutama. Pole ei eesmärki ega midagi aga kodus pärast on hea tunne ja selline värske olemine.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 14:42
papi - tunnistan ausalt, et steroididest ma jah, ei tea suurt midagi, kuna pole neid ise kunagi tarvitanud...
aga olen tuttavate meesterahvaste pealt näinud tulemusi, kes neid kasutavad
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 15:29
aksala: normaalne inimene võtab rätiku ja pühib enda järelt

Yeye: elu on muutunud. lisandid aitavad kiiremini taastuda, annavad õigelajal puhast energiat, kehale toitu, vitamiine ja mineraale mida sa kapsast, kartulist kunagi ei saa. algul ma ise olin ka skeptiline, aga nüüd olen arvamust muutnud. muidugi ei tasu endale kõike osta vaid ikka paremat mis tihti on kallim ja just rohkem põhiasju.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 15:46
Ma pole lisandite suhtes skeptiline. Hea toitumise korral on max 10% tulemus lisanditest sõltuv, kui lisandite all ei mõlda midagi mida Wada ei aktsepteeri.Kui ei suudeta ideaalilähedast toitumist järgida võib lisandid alternatiiviks võtta.
Isegi tippspordis on alasi kus sportlased kasutavad lisandeid pigem nö profülaktika mõttes.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 15:57
ise käin ilma varukateta särgis, segavad teised
ja mis puudutab jõujooke... kunagi võib nende kasutamine tervisele mõjuda
parem ikka klassika: õige toitumine ja profi poolt paika pandud trenn.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 16:08
Soovitaks selle jõusaali asemel küll sellise talvega rohkem suusatamas käia...ja ka kevadsuvel rohkem metsajooksu teha.
Milleks üldse naised peaksid neid lihaseid suureks treenima Aeroobne trenn tugevdab südamelihast ja aitab ära hoida äkksurmasid.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 16:37
elmar - see äkksurmade värk läbi südameinfarktide ikka rohkem meeste rida...
naistel esineb seda harva...
aga kui ei meeldi see kargamine aeroobikas ja joosta kohe ÜLDSE ei meeldi?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 16:44
kaslane,ega peale südamelihase alates 40-aastast enam treenida saagi ja ainult aeroobne treening võimaldab seda.
Vali siis jalgratas või ujumine
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 16:53
elmar - ei saanud aru, kas mehed ei saa peale 40 eluaastat enam lihaseid treenida ve?
jalgratas ei meeldi ja ujuda ei oska
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 16:57
Mingil määral ikka saab aga jõusaalides või tasulistes trennis käia on ikka popim kui kusagil metsarajal higistada
˅ näita rohkem ˅
2011-02-14 17:09
ja mis sa selle kohta siis ütled?
http://www.renekari.com/
http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=86902
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 09:35
elmar, õues on talvel vähe aega tegeleda, saal ja bassein, kuni kevadeni
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 12:07
Põhimõtteliselt hoiab pikk ja kihiline treeninguriietus seeriate vahel lihased-sidemed-liigesed soojad ja väheneb vigastuseoht+sooritusvõime säilib paremini. Võistlutel on ju näha, et sportlsed isegi suvel ja sisetingimustes katsete vahel pakivad ennast sisse. Mitmete spordialade sportlased(poks, maadlus, tõstmine jne.) kasutavad paksu treeninguriietust enne võistluskaalumist kaalu alandamiseks. Samas on 37-aastase jõusaalistaaži jooksul nähtud hulgi rinna-triitsa-biitsa "peeglivendasid", kes vastavalt lihaste ülespumbatuse astmele võtavad ülakeha järjest paljamaks kuni palja ülakehani välja. Pärast sellist selli on üpris vastik ilma pühkimata treeningpinki kasutada. Papi, jõusaalis ei käia ainult lihast kasvatamas, tavaspordialade harrastajad treenivad oma spordialal vajalikku funktsionaalset jõudu ja kõigevähem kotib neid lihaste väljanägemine. Ja nagu ütles minu hea semu(omaaegne NSVL tipptõstja ja üks väheseid Eesti kulturismi Euroopa meistreid) nüüd 56-selt uuesti harjutama hakates Kiivikasele(üks suuremaid toidulisandite müüjaid), et ei näe vajadust kasutada toidulisandeid. Tulemused peaksid, eriti tavaharrastajal , tulema õige treeningu ja toitumisega.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 14:40
no 37 aastase staaziga sa peaks kalmusest ka suurem olema
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 14:58
Kalmusega trehvab nüüdsel ajal isegi saalis kokku ja koll on ta muidugi hirmus . Nagu ma ütlesin , ei käi kõik jõusaalis lihast pumpamas-kasvatamas, vaid arendavad oma alale vastavat erialast jõudu, s.t. plahvatuslikku, kiiruslikku ja jõuvastupidavust. Kuid iseenesest kangitreening lihase väljanägemist kindlasti arendab. Igatahes, minul oli tõsisema sportimise ajal nii, et nt. võistlushooajaeelse 2-kuulise forsseeritud jõutsükli lõpuks kehakaal langes tavaliselt 80 kg-lt 2-3 kg, samal ajal jõunäitajad saavutasid parimad näitajad.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 15:04
Naljavennad,ma kaotan ühe võistlusega 3-4 kilo See võtab aega 5+-tundi umbes.Pärast söön ja joon selle loomulikult tagasi
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 16:52
punk, 3-4 kilo kaotuseks piisab, kui on väikse toidu mürgitus
talvel tuleb ikka paar kilo juurde, suvel aga läheb alla ja vahet pole palju trenni teen.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 16:57
no 37 aastat arendasid siis mida? sa pead siis päris pisike mees olema kui mina olen pisike ja kaalun juba 70 kilo. 37 aastaga sa peaks kaaluma kõvasti üle saja kilo ja sul peaks olema seda puhast lihast ikka väga palju. vahet ju pole kas treenid jõutõstmist, teed kulturismi. sellise ajajooksul peaks mees suur koll olema nagu sa isegi mainid.

äkki sa peaks siis toidulisandeid kasutama, suudaksid paari aastaga 100 kilo saavutada, kasvab metsikult jõudu ja lihast. või sa ajad lihtsalt mingit naljajuttu
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 17:12
...üldiselt ilma oma rätikuta jõusaalis ei käida....
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 17:33
toidulisandeid ei pea ka kartma, võtame kasvõi tavalise valgupulbri mis on tehtud vadakust ehk siis piimast. lihtsalt kogutakse piimast valk kokku, tehakse pulbriks, lisatakse sinna veel natuke aminohappeid jne, siis puhastatakse asi rasvast sest kes ikka pekine tahab olla. peale trenni kui umbes 30 minti on lihased lahti ja vajavad ruttu süüa, siis teist nii mugavat ja kiiret toitu pole muidu anda.

vanasti käidi ajalehega vetsus kuna wc-paberit polnud saada egas seda ei pea tänapäeval kordama onju.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-15 20:54
Kõige paremini saab organism toitaineid nn tavatoidust. Toidulisandite tarbimine tuleb hoida minimaalne ja eelistada nn tavatoitu, sest organism omastab sealt toitaineid kõige paremini. Kui eesmärk on kuskil laadal kõva mees olla siis selline lähenemine sobib nagu siis eelnevalt on välja öedud.
See kolliks söömine ei oma mingit mõtet. Lihase jõud ja omadused ei sõltu ainult tema suurusest. Hea näide on jõutõstjate hulgas erinevate kaalukategooriate võrdlemiseks kasutatav Wilks'i punktisüsteem.
See on minu personaalne arvamus, mis ei põhine minu oma teoorial.

Papi tundub, et oled jõusaaliaustaja, kui tahad tulemusi hari ennast selles valdkonnas. Toitumine, puhkus, trenn - kogu elu mõjutab treeningu tulemust. Ära panusta liigselt Lisanditele, raiskad lihtsalt raha.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-16 10:19
Selge, papi, ju sa oled siis see tüüpiline jõusaalifänn, kes kasvatab-pumpab lihast ja lammutab "ninast veri väljas" kangi. Vist sai mitu korda mainitud, et jõusaalis käivad ka tavaspordialade inimesed, mitte ainult kulturistid-jõutõstjad. Selgituseks, minu alad olid kuni 15.-nda eluaastani 10-võistlus kuni ahhilkarebestuseni, edasi tulid kuni armeeni värav- ja korvpall ja peale sõjaväge 25 aastat erinevad võitluskunstid, peale selle olen eluaeg olnud suusa-jooksufänn. Ja pole minu treeningukaaslased aastatepikkuse treenimise jooksul keegi massi kogunud - tulemused tulevad jõu kvaliteedi arvelt. Et siis, nendel aladel ei tule vist 180 cm pikkuse juures 100 kg eriti hästi midagi välja. Kui sina näed vajadust toidulisandeid tarbida, lase käia - nö. valik on sinu. Punk, ka minul kaob nt. peale suusamaramaratoni see 3-4 kilo, aga see on väljahigistatud kaalukadu.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-16 10:23
Ja veel, papi, küsiks, kas kasutad peale valgusegude ka kreatiini, beta-alaniini jms.? Kui jah, siis milleks?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-16 11:23
Sry, näe, kokutamiseks läks - peale suusamaratoni ikka!
˅ näita rohkem ˅
2011-02-21 11:52
ei kasuta hetkel teisi, ainult valk ja bcaa.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 10:40
kui aus olla, siis mulle on jäänud mulje, et mida rohkem mees musklisse läheb, seda napimaks jääb riietus
osad lihamäed käivad tõesti ülinapi maika väel, päris palja ülakehaga pole siiski õnneks kedagi saalis näinud
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:06
sa mõtled trenni või ühiskondlikku ruumi. mis naised nüüd tunnevad kadedust kui meestel on ka midagi näidata peale õllekõhu?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:15
ma pean silmas saalis käimist ikka...
ei tunne kadedust, lihtsalt hästi naljakas on vaadata, kuidas mees nt teeb maikasärgis hantlitega biitsepsitrenni peegli ees ja vaatab ning imetleb, kui kena ta ikka välja näeb...see endaga rahulolev pilk...
aga üks asi on veider - miks muskilimägedel tihtilugu ON kõht ees...
see pole õllekõht - selline kõva, aga see on punnis väljapoole ja on kole...
ei ole selline redel ja sissepoole
vabas olekus (mitte punnitamise ajal siis) jääb lihamägede kõhust mulje, nagu nad oleksid lihtsalt paksud
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:26
maika on universaalne, ta ei kisu kusagilt ja kui õlad on verd täis siis nad paisuvad ja tavalise särgiga on ebamugav. peeglist vaadatakse sooritust mitte ei imetleta. vaatad kuidas lihased liiguvad, näed kas tehnika on õige. kui tehnika on vale siis lihas ei saa õiget koormust ja trennist pole mitte mingit kasu.

lihased ajavad punni ja eks mingil osal inimestel ongi looduslikult selline rippkõht. ükskõik kui suured lihased ja min rasvaprotsent, teatud asendis kõht vajub ette. ma võin ka kõhu punniajada ja rasedale ära teha

sul on see jõusaalis käik vist väga morjendavalt mõjunud, aastalõpuni on sul nähtust arutada
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:41
no see on ikka näha, kas keegi vaatab soorituse õigsust või imetleb niisama, kui punnis muskel tal ikka on
ei mõju morjendavalt, seal ongi huvitav igasugu tüüpe jälgida vaikselt
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:47
aga teised vaatavad sind ja muigavad samamoodi ja usu, neil on jumalast savi mida sa neist arvad, sest nemad jõuavad kuhugi lõpuks erinevalt sinust, kes 1-2x korda käis jõusaalis mingit elamust otsimas

jõusaali foorumites on lausa spikrid tehtud sellistest paari kuu tegelastest.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:50
kindlasti piiluvad saalis kõik kõiki
paraku meestel pole naistest savi, miks nad muidu sinna jõusaali ronivad - et ikka suureks saada, et naised neid rohkem tahaksid
kuhu need tegelased ikka jõuavad - paraku on nii, et kui lihamäed jätavad mistahes põhjusel trenni ära, lähevad nad VÄGA kiirelt rasva
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:55
need kes trenni teevad ei viitsi sind nagunii suurt jõllitada. treenimine eeldab kontsentreerumist ja pühendumist.
ah ääküll ma enam ei viitsi, ja see rasvajutt... kus sa nii lolle asju leiutad? sa ei tea mitte midagi toitumiskavadest, kaloritest jne

mis sa läksid jõusaali meest otsima või? nõmedaks kisud ausalt.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 11:58
väga paljud käivad võistlemas, see on sport nagu iga teine ala. sama idiootne on väita nagu veerpalu või Å¡migun suusatasid selleks et keppi saada. deem kus on alles loogika mõnel
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 12:43
papi - kust sa välja lugesid, et ma käin jõusaalist meest otsimas??? on sul ikka loogika!!!
lihtsalt tähelepaneliku inimesena meeldib mulle inimesi jälgida erinevates olukordades, mitte ainult jõusaalis
selleks ei pea neid jõllitama, piisab ühes pilgust - vaevalt, et sa isegi trennis ainult iseenda peegelpillti vahid nagu silmaklappidega hobune
ups, tegelt siiski usun, et sa just ennast seal vaatamas käidki
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 13:05
eeldasin, ega muud ei oska tõesti pakkuda. miks inimene läheb jõusaali lollimängima või teiste üle irvitama, mingi kiiks peab sul olema. kuigi veider tõesti, pean isegi tunnistama, sa kunagi rääkisid oma luukere fetiÅ¡ist. peaksid haiglatesse vaatama? ma tõesti ei oska sulle nüüd kõike ette teha, sest ise sa ju eriti nuppu ei oma meil.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 13:11
papi - selleks meil oledki ju sina kui äärmuslik näide mõttehiiglasest...
ohh, mis me küll sinuta teeksime...
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 13:19
mõtle nüüd ootab sind ees rasvumine. pane arstile kohe aeg kirja, ehk annab midagi veel päästa
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 13:40
nüüd läks sul jälle sassi - kes meist siis lihamägi on - sina ju ikka
mul pole rasvumisega mingit pistmist
˅ näita rohkem ˅
2011-02-24 14:32
mul pole veel millegagi uhkeldada, isegi pekki on 17%, 3% olen nüüdseks allasaanud.
˅ näita rohkem ˅
1
2