Foorum
2011-02-04 11:54
Eestis läbi viidud uurimus on näidanud, et suur osa netimeedia kommentaaridest on riigiasutustes töötavate ametnike mõtte- ja kätetöö. Isiklikult julgen osaliselt selles kahelda, sest kas kõrgharidusega riiki teeniv ja maksumaksja palgal olev ametnik suudab ikka nii labane ja nõme olla? Aga eks kommentaare ning nende autoreid ole ju ka igasuguseid. Võtaks hetkel vaatluse alla nö klassikalised delfi kommentaarid, mille puhul on tegemist vigases õigekeeles ärapanemise-vaimus loodud sõnavõtuga – autor loomulikult anonüümne.

Kui jätta kvaliteet kõrvale ning keskenduda virtuaalsete sõnavõttude kvantiteedile, siis keskmine kommenteerija võib olla keskmine eesti inimene tänavalt. Korraks tekitab see mõte kõhedust ja paneb piinlikkustki tundma, sest patrioodina olen oma rahvuse üle uhke olnud. Kuid okei, sõnavabadus virtuaalmaailmas on paratamatu ja siiski ka vajalik. Netimeedia saab kätte oma “klikid” ning igati kasuliku tagasiside. Kommenteerija aga rahulduse. Kommenteerimine kui päästeventiil – rahuldatu jätab mitmed peas mõlkuvad lollused tegemata ning ehk valdab teda hetkeks õnnetunnegi. Psühholoogide järgi on paljude kommenteerijate puhul võimalik mõni psüühiline häire – olgu siis kommenteerimine raviviisiks.

Aga siiski, kes sa kommentaator oled? Kust võtad sa oma aja, et istuda netis, lugeda ja kommenteerida? Tahaks küsida, kas sul tõesti pole midagi muud oma ajaga peale hakata? Lisaks, kust pärineb sinu vimm, pahatahtlikkus ja väiklus?
˅ näita rohkem ˅
2011-02-04 12:07
Äkki sa paned selle oma suure uurimistöö delfi-sse? Ma ei taha nüüd pahatahtlik olla, aga et näiteks Ihas kommenteerida, ei pea ma sugugi siin 24 h olema!
Ja isegi tööl olles võib oma puhkeajaga teha mida inimene tahab! Iseasi muidugi kas kommentaar on positiivne või negatiivne!
˅ näita rohkem ˅
2011-02-04 12:59
Mina kui elukutseline "boomija" julgen väita, et pahatahtlikud on tavaliselt enne lõunat tehtud või esmaspäevased kommentaarid

Üldiselt kommentaator on inimene, kes oskab organiseerida oma tööd nii, et jatkuks aega ka muuks tegevuseks.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-04 13:05
olen ise samuti mõelnud kuskohast ma võtan küll selle aja ihas istumiseks. võiks ju tööd teha, trenni teha, veel rohkem tööd, veel rohkem trenni, võiks naisi taga ajada... see rattas elamine ei vii ka kuhugi, ainult läbipõled ja siis on veel raskem

mina seda pahatahtlikust väga ei märka. inimestel oma nägemus asjadest, omad arusaamad ja ega mujal seda ei trehvagi kui netis. nett on omamoodi fenomen, mis peegeldab elu teistmoodi, ausamalt.
las inimesed elavad end netis välja, kõik kustub ju ära.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-04 21:21
Telkut on ju ka igav vaadata ja palju sa ikka igaõhtu seksida jõuad.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-05 10:56
hm, kas enamus kommentaatoreid ongi uurijate arvates nii negatiivse minapildiga? sellised, kes otsivad netist vaid oma rahuldust taga, on vastamistes teistega labased ja muude häiretega jms? natuke teises äärmuses ja üldistav tundub see suhtumine olevat. ei tahaks nõustuda.
ma olen ka tavaline inimene nagu teisedki, ka „tänavalt“.
ma ei kommenteeri netis igal pool ja kogu aeg ning sinna, kuhu juhtub. ei ole selle jaoks praegu enam aegagi. minu kommentaariruumiks on peamiselt iha.ee ja kommenteerin ma siin siis, kui teema mind intrigeerib ja huvitab ning kui see tekitab minus soovi seda natuke edasi arendada. minu jaoks on see vastamisel oluline. mulle selline tegutsemine ja arutlemine meeldib ning see on rahuldus, mida ma siit taga otsin. oma pingeid maandan ma mujal ja teisel moel, siin selleks vajadust mul ei ole. ei ole vaenulik ega tekita vaenu. piinlikkust tundma vist ei pea.
˅ näita rohkem ˅
2011-02-05 13:31
ooo jess..... .......
nii, pauk sai lahti nüüd tuleb minna lund edasi rookima....
˅ näita rohkem ˅
2011-02-05 13:48
good boy!
˅ näita rohkem ˅