eks see ongi kord nii ja kord naa. kellele lugupidamise, kellele loogika või enesetunde küsimus. osadele paistab see hoopis seksuaalselt erutav teema olevat
jne.
ma tooksin siis omalt poolt veel esile enesekehtestamise soovi/vajaduse.
teiseks oleneb see minu arvates sellestki, kui hea või halb on kellegi suhtlemisoskus, kuidas ta kohaneb pingeliste olukordadega, kas ta oskab teist kuulata ja ennast teisele arusaadavaks/kuulatavaks teha jne.
ma olen selle poolt, et enda vajaduste eest peab oskama seista ja et see peaks olema lubatud. teine asi, mida me teeme -
meile meeldib teisi ja ennast proovile panna ning vaadata, mis meile on nendega suhtlemisel lubatud või mitte. st et proovitakse oma piire, pannakse omavahel need paika.
ja peale selle on osa inmesi, kes hea meelega teevad natuke rohkem ja provotseerivad teisi seatud piire nihutama ja muutma ning seda sageli enda kasuks. nii et natuke peab ka vahet tegema inimestel.
seni, kuni kedagi meelega kahjustada ei soovita ja peale enda ka teise vajadustega arvestatakse, las see olla. natuke enese näitamist ja enesekehtestamist kuulub alati normaalse suhtlemise juurde. see on osa protsessist.
samas tasuks enne tegutsema asumist olukorda veidi eelnevalt hinnata. peaks vaatama, kellega sul tegemist on, mida sinult tahetakse/oodatakse ja mis su enda suund on. kui sooviks pole teisele otseselt kahju teha, vaid tahetakse veel temaga edasi suhelda, siis oleks vaja natuke ette vaadata nende piiride proovimisega.