Desire tundis siin enne huvi selle vastu ja ma tahaks ka teada, kuidas seda määratakse.
nt millises kaaluvahemikus peaks olema, et teiselt (mehelt nt) selline hinnang saada? enamasti on tegemist kellegi teise antud visuaalse hinnanguga, mis teatavasti on suhteline ja seda varieeruvam see on. seega, kuidas selle siis kindlaks määrame?
ja mis on see nn ülekaal tegelikult?
ülekaalu teemast huvituvad ja seda arutavad enamasti naised (naistel ongi seda rasva rohkem kui meestel). natuke on ka mehi (ja hea on teada, et on), keda nende endi ülekaal veel huvitab, aga enamus arvustab kellegi teise ülekaalu ja teab sellest midagi rääkida, kuid endaga tegeleda ei taha.
kui räägitakse ülekaalust, siis see on tegelikult määratletav. selleks on ühikudki (numbrites) olemas. ülekaalu nn alammääraks on normaalkaal. see, mis on üle selle, ongi tegelik ülekaal. siis ei ole enam mingit vahet, kas see on ületatud kahe või kahekümne kiloga.
ja kui määratlustest veel rääkida...
kui tahetakse, siis võib ju selle ülekaalust tekitatud kaaluvahe tinglikult nt volüümikuseks vms nimetada. vahest on see siis arusaadavam? või kas on sellel mingit vahet enam?
minu arvates ei ole tegelikult oluline tegeleda sellega, mida keegi teisest arvab (tahes-tahtmata arvatakse midagi). olulisem oleks tegeleda enda normaalkaalus olemisega. kui see on tugevalt ületatud, siis tuleb see endale teadvustada ja hakata sellega tegelema. enda tervis ju.
ja mis puutub solvuja solvumisse, siis natuke olena ma siin nicedude´ga veidi sama meelt. kui ise endaga enam ei arvestata ja ennast see ei huvita, siis ei ole tarvis ka solvuda, kui keegi teine huvi tunneb ja ülekaalust vms sinule teada annab. vahel on kedagi teist vaja selleks, et ennast naisena/mehena hindama hakata.