Foorum
2011-01-24 22:27
ma ei tea kas see on õige koht kribamiseks ja paljud ütlevad kindlasti, et mis see minu asi on kuid ütlen siiski välja. Nii palju pilte on üleval kus on peal ka mitu teist inimest. Kas need inimesed ikka ise teavad, et nende pilt siin. Vaevalt küll. Mulle küll ei meeldiks kui mu sõber või sõbranna riputab üles pildi kus olen tervenisti peal. Mitte et mul midagi häbeneda oleks aga tahan ise valida kellele näitan end ja kellele mitte.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 22:35
ma muide, ise mõtlesin täpselt sama, kui neid pilte nägin...
igaüks riputagu siia ikka ENDA pilt, mitte poole klassi või endiste kallimate omi
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 23:00
kas see mitte ei ole tema ja nende inimeste vaheline asi? see, kas sinule need pildid meeldivad, ei peaks olema siin oluline.
ja teine asi. ma sain aru, et sa ei pea õigeks seda, et kellelgi on palju pilte mitmest inimesest, kes ise ehk ei teagi seda, et nad siin on.
sa arvad, et pildid võivad olla pandud siia nende teadmata või olla avaldatud nende nõusolekuta jne. selge, aga....
kas sa ise oled matabit teavitanud sellest, et sa pead tema pilte probleemseteks ja sa tahad seda praegu teistega seda siin arutama hakata? kas sinu tegu on õigem?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 23:59
ma arvan, et selle, milliseid pilte siia lisada ja kui palju peaks seal inimesi peal olema, võiks jätta ikkagi kellelegi teisele otsustamiseks. teisi asju (kvaliteet, kuuluvuse jm tuvastamine ja kinnitamine) tehku moderaatorid ja sedagi vastavalt saidi tingimustele.
kui vaja, siis võib ka neid teavitada, aga kellegi piltidel inimesi lugema hakata või arutada seal olevat ei peaks olema teiste asi.
kui on vajalik kommenteerida, siis saab seda teha mingite piltide all või teavitada sellest kedagi, aga minu arvates ei ole see siin koht, kus teiste pilte arutada ja linkida (ma ei saa siiani aru, miks seda tehakse).
ja iha.ee ei ole ka midagi erilist - tutvussait nagu teisedki. ei ole nagu sellist tingimust, et siin peaksid olema teistsugused pildid või et see,mida siin esitletakse, peaks olema ainsuses.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 01:08
ja milline see orientatsioon siin on siis? seksikamad pildid peavad olema?
no kui keegi tahab, siis tehtku talle teatavaks, et olgu olla nabapluusis pilt ja tehku neid siia mitu. või veel parem, kui teeks pluusita.

sellist tingimust, et peavad olema pandud ainult need ja need pildid, ei siia teha. siis muutuks see asi siin diskrimineerivaks (veel enam kui praegu) ja vaevalt et see kellelegi meeldiks. ja seda ei võigi teha.
inimesele võivad ju meeldida tema pildid ja ta võib teha nendega seda, mida ta tahab. see on tema õigus. kuni keegi oma piltidega teisi ei ohusta ja peab saidi tingimustest kinni, ei puutu see teistesse.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 18:48
piltidest paremad on need allikrjad....
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 18:56
vaatasin siis lõpuks ka...nagu rate album mina ja see, mina ja too...millegi pärast ma sügavalt kahtlen, et kõik need inimesed on andnud loa oma isiku eksponeerimiseks ihas....
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 19:05
kuulge, aga kui te panete omal pilte orkutisse või facebooki vms portaali, mida te siis teete?
teil võib olla pildil kümme või enam isikut, kellest pooled on ehk teie enda tuttavad ja teist poolt te ehk ei tunnegi (noh, mingi grupikas tehtud), aga ilus pilt ja tahaksite teistelegi näidata. olgu, tegemist ei ole iha.ee-ga, aga ka see on ju nende eksponeerimine tegelikult.
võtate ja suhtlete siis nendega ja palute neil kinnitada seda oma nõusolekuga vms?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 19:21
Kuule J.ke mida sa milega nüüd võrdled??? Tiba nihkes see võrdlus.
Mina siin ennast küll kellegiga koos ei lubaks esitleda. Kuid FBs. ei tekita see minus iial seisu, me oleme tuttavad ja kui mulle subjektiivselt see ei sobi siis olen öelnud. Eemalda mind sellelt pildilt. Kuid see jah vist korra olnud. Oma tuttavaid ma küll ei häbene.

Siin aga kindlasti ei lubaks.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 13:25
muidugi on iha.ee ja FB suunitlus teine ja selles nad ei ole võrreldavad, aga asi ei olnud praegu selles.
asi oli kellegi piltides ja teistes isikutes, keda seal peale enda eksponeeritakse ning selles, kas nad võiksid ise olla sellest teadlikud ja kas nad võivad olla andnud kellelegi nende avaldamiseks oma nõusoleku või mitte.
see oli teemaks.

te olite siin nõus sellega, et tahate ise valida, kas teist siin midagi avaldatakse või mitte (seda enam, et tegemist on internetiga, kus pildid salvestatakse).
jah, see võimalus peaks isikutel olema, aga teisalt ma arvan ka seda, et keegi ei hakka teistelt eraldi mingit nõusolekut taotlema. see on ka vist peaaegu võimatu (nt kuidas saada need isikud sealt samal ajal nõusse?).
ja teiseks...kui sind pildistatakse, siis teine võib arvata, et sa oled ise ka nõustunud sellega, et sa seal oled. milleks seda veel kinnitama hakata?

piltide tegemine on enamasti kellegi isiklik asi ja nende vahetamine, avaldamine jms tugineb vastastikusele usaldusele ja nendele suhetele, mis sul kellelgi teistega on. teine teema oleks see, kui pilditega peaks tehtama midagi, mis ei ole enam sinu huvides.
siis ongi see, et kas ma tahan, et need oleksid siin portaalis.
kui ma tunnen inimest ja saan teada, et ta minu teadmata midagi siin minu kohta levitanud (nt oletame, et tegemist on minu exiga, kes on teinud endast ja minust veidi pilte, võimalik et isegi mitte riides) ja see mulle ei meeldi, siis ma muidugi nõuaks talt, et ta seda ei teeks ja hea on, kui ta tuleks mulle siis vastu, aga tegelikkuses ta ei pea vist minult selle kohta nõusolekut saama.
ta võib seda teha ja ma võin temalt tahta, et ta minult enne uuriks, aga kas ma saan talt nõuda seda?

kui pildid on teise omad (ja arvatavasti on need tema valduses), siis ta võib teha nendega, mida ise tahab ja ma ei saa sinna midagi teha. see ei olene enam minust. v.a siis, kui on teada, et ta tahab esineda nende piltidega kellegi teisena või teeb midagi muud seaduste vastast.

seega ma arvan, et see, milliseid pilte matuba siin avaldab, oleneb juba temast endast. teiste arvamus siin eriti ei loe.
ja kui tahta võtta seda asja eetika koha pealt, siis ma ei pea selliseid arutelusi tema või kelle tahes teise piltide asjus siin ka eetiliseks tegevuseks, olgu nendel piltidel teiste arvates mis tahes.
kui tuntakse huvi selle vastu, kas keegi nõus oli, siis võiks teisi huvitada ka see, kas nt matuba ise on nõus sellega, et tema asju siin tema teadmata arutatakse.
temaga vist ei ole keegi suhelnud nagu ma aru sain.
keegi avastas mingid pildid, mida ta ei pidanud ise vajalikuks siin esitleda ja hakkas tegema tema ja ta piltide kohta oletusi.
no kuulge. kas nii aetakse praegu asju?
ehk on matubal teine arvamus ja vahest on need teised isikud isegi teadlikud sellest ja tunnevad ennast igati rahulikult? ei ole vaja tekitada endale probleemi asjadest, mida tegelikult ei tea.

kui on vaja arutada seda, mitu inimest peab piltidel olema ja kuidas nad nõusse saada jne, siis võib seda teha ka teiste pilte sellesse kaasamata.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 14:40
Tore tore! Poleks selle peale tulnudki, et oma klassipilte siia üles panna! Ja veel klassijuhataja ka!
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 14:51
Minu mäletamist mööda on siinse saidi pildi lisamise reeglites kirjas, et kui pildil on peale sinu veel inimesi, siis tuleb pildi üles riputamiseks võtta nende nõusolek, nii et see pikk blää blää eespool,et pildi üles panemine on ainult konto omaniku õigus, on täielik jura ja mulli ajamine
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 14:56
"Pildil pead olema sina. Juhul, kui pildil on ka teisi inimesi, siis sa pead saama enne foto avaldamist nende nõusoleku avaldamise kohta. Kui pildil olev inimene või pildi autoriõiguste omanik ei ole andnud oma nõusolekut pildi avaldamiseks ning esitab pretensiooni, vastutab kõigi tekkivate tagajärgede eest täiel määral pildi lisanud isik."

See on nüüd väike meeldetuletus Uthale, tema pika vahutamise peale vaese matabi kaitsmise eesmärgil.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 18:48
Eelkõige on see suur kivi mode kapsaaeda, kes sellised pildid üles lasi.Ja siis edasi juba nende kapsaaeda, kes sellisel model tegutseda lasevad.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 20:23
hea teada, et keegi ennast nii kindlalt tunneb, et saab teise arvamust blää blääks pidada.
tänan meelde tuletamast.
lihtsast teavitusest, et sellised tingimused on tehtud ja olemas, oleks küllalt olnud.
kuna ma ei ole ise siia pilte panna tahtnud, siis ei teadnud neid siit vaadatagi. praegu siis sain teada ja tutvusin natuke nendega.
nõue nõusoleku võtmiseks teistelt isikutelt ongi seal olemas ja see on hea, et on. siis peaks piltide lisamise natukegi kellelegi lihtsamaks tehtud olema.
samas see nõusolek avaldamiseks teistelt (st siis et igalt isikult pildil ja iga pilt eraldi või kuidas?) ....see, kuidas seda võetakse ja siis saadakse, sellest ei saa ma siiani aru. ei tundu lihtne olevat.

kui matabi tegevus huvitab, siis ma sain nii aru, et temaga peaksid tegelema siin moderaatorid ise (viitan reeglitele: Piltide sobivuse ning reeglitele vastavuse üle otsustavad Iha.ee moderaatorid.). kui tegelevad, siis peaksid tal õigused nendele piltidele ka olemas olema ja ta võib panna siia selliseid pilte nagu ise tahab.
kui seda tehtud ei ole, siis saab ju kedagi moderaatoritest sellest teavitada (kas oli vaja teemat selleks teha?).
ja teiseks – tingimustes on sees ka see, et kui keegi tema piltidel olevatest isikutest peaks avaldamise vastu olema, siis võtab ta vastutuse selle eest endale. jah, ka moderaatorid peaksid uurima seda, mida avaldada tahetakse ja kinnitama, aga kas probleemide tekkimisel sait ka vastutab millegi eest? ma ei tea.

igatahes minu arvates on nende piltide avaldamine siin enamasti sinu enda ja mitte kellegi teise vastutusel. seda ma tegelikult enne väita tahtsingi. teha võib, aga siis, kui see on vastavuses seadustega ja teiste tingimustega.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 20:33
nii et jah selle loa andmises asjus ma enne eksisingi. oleks seadus ees olnud, siis teaks paremini. tuginesin peamiselt enda loogikale
˅ näita rohkem ˅
2011-01-27 11:04
tunnen jah, sest mina ei lahminud tühja. reeglid on kõigile väga lihtsalt kätte saadavad ja loetavad, nii et selle asemel, et km segast juttu tundmatu kaitseks trükkida, oleks võinud 2min nendega tutvuda enne kirjutamist.
sul on enamuses teemades sama komme, sa ei tutvu teemaga.sa oled nagu härg, kellele iga teema on punane rätik ja sa tormad võitlusesse. mõtle ikka ka enne natuke, osad kommentaarid on sul vägagi asjakohased.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 08:22
teha maha midagi enne, kui oled endale selle selgeks teinud, on lihtsamast lihtsam.

inimese kohta, kes ennast kindlalt tunneb ja endale oma tegevusest aru annab, muutud sa natuke isiklikuks.
kui sa tahtsid ennast kehtestada ja mingit meeldivust/mittemeeldivust avaldada, siis see ei ole see teema. kui tahtsid vaidlustad midagi, siis seda saanuks teha ka viisakamalt kui tingimustele vihjamisega vaheldumisi oma suhtumist mulle ette visates.
oli seda vaja?
isikud kui sellised ja kellegi nn teadmised nendest ei puutu asja.
mina ei ole tingimusi siia teinud ja tean seda isegi, et nendega ei arvestata.
kui sind vihastab tegelikult see, et neid ei teata või teadlikult eiratakse ja tahad nõuda kelleltki nt nendest kinni pidamist, siis võta ette need, kes selle eest vastutavad on ja asjaga tegelema peaksid, mitte need, kes nendesse tingimustesse, mida sina tunnistad, natuke nõudlikumalt ja analüütilisemalt suhtuvad ning seda nt teistega arutada tahtnud oleksid.
tegele parem nende probleemidega, mis on olulisemad kui see, mida keegi võiks sellest arvata ja olulisemad kui sinu isik.

ja asja tuum ei ole mitte kellegi kaitsta tahtmises, vaid selles, et see arutelu/teema oleks võinud olemata olla, kui oleks nendest tingimustest endale aru antud ja vastavalt sellele ka tegutsetud ning see oleks - suheldud vahetult peale teada saamist kas omaniku (st matabi) endaga või kui teatakse, et andmete kontrollimine vms ei vastanud nõudmistele, siis administratsoonist kellegiga ja seda enne, kui nimesid nimetama hakatakse.
siis oleks olnud teada, kas see probleem piltide avaldamisega, mida keegi arvas siin kellelgi olevat, on ka tegelikult olemas või mitte.
seda oleks pidanud minu arvates tegema.
selle asemel, et tulla ja hakata endale mittemeeldivaid asju kellegiga arutama.
võib arvata, et ei ole uuritud ja et inimene ei olnud teadlik jne, aga probleeme saab lahendada ka teistmoodi.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 12:25
See punkt kasutajatingimustes tähendab vaid seda,et patustaja peab võimalikud kohtukulud üksi kandma.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 12:48
Ja kohtusse kaebavad ta klassijuhataja ja klassikaaslased? Tõenäoliselt nad ju ei teagi kus nende pilt ripub. Ime tõesti, et see pilt üldse üles lasti.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 14:45
olen metslillekesega päri, et Utha on nagu HÄRG , ...kui vaadata foorumis ringi siis on vähe teemasid, kus ta oma arvamust JÕUGA ja kilomeetrise jutuga teistele peale surub Ootan kohe huviga, et kuidas ta nüüd mind üritab teerulli kombel laiaks litsuda...
Olen siin foorumis täna esimest korda sõnavõtmas ....hirm kohe nahas, kas must vaesekesest midagi järgi ka jääb UHH... Kui jääb siis vist võtan varsti üles uue teema...
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 22:56
et surungi oma arvamust teistele peale? aha. ma sain naerda natuke.
kuule, kas sa pead ennast tegelikult ka meheks või esinedki sa siin vaid riistana?
no ei saa ju olla normaalne, et mees sellist juttu ajab. ma saan aru, et sind erutavd eranditult vaid naised, aga kas domineerivad naised ka? nendega probleeme?
sest ma ei saa aru sellest, miks peaks keegi, kes tahab oma arvamust avaldada, selleks kellegi teise (naise?) arvamuse taha pugema ja teistelt (naistelt?) siit toetust endale otsima hakkama
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 23:24
Utha... hakkab, hakkab juba tulema kuigi HÄRG vist ei ole veel piisavalt vihane... lootsin leida ikka kilomeetri pikkuse bla, bla, bla... aga teema alles noor
˅ näita rohkem ˅
2011-01-29 23:33
mees või asi. miks sa arvad, et sa oled nii oluline isik, et ma peaksin sinu peale vihastama? sa oled ju ebakindel
˅ näita rohkem ˅
2011-01-30 00:07
mina pole siin, vastupidiselt Sinule, kunagi ennast oluliseks isikuks pidanud ja ei häbene ka oma enesikindlust, kuid minu sisetunne ütleb, et Sina oma kindlust üritadki siin rajada oma pealesurutud arvamuse ja bla, bla bla kirjadega
˅ näita rohkem ˅
2011-01-30 00:10
ole teemas palun
˅ näita rohkem ˅
2011-01-30 00:13
ok... teeme rahu ka siin teemas
˅ näita rohkem ˅