Foorum
2011-01-21 22:52
Võibolla see pole küll päevakohane ja ei sobi siia,kuid ,mul tunne,et ma ei taha enam siin riigis elada ja töötada,teatud põhjustel.Minu tööd ja haridust ei väärtustata,mingid sotsiaalsed garantiid on olematud,ei taha enam,kas tõesti peab loobuma igal õhtul oma koju maandumisest...?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 23:03
aa .. sa proovi kuhugi mujale maanduda. Vaheldus pidi vahel päris häid tulemusi andma. Siin ju poisse küllalt kes su omale krabaksid.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 23:06
kindlasti proovi, aga mujal ei oota sind muideks ka mitte keegi. mine ameerikasse ja sa alles siis näed kui hea riik on eesti
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 23:10
Mis need siinsed poisid asjasse puutuvad,kui kellegil piirdub silmaring ja toimetulek sellega ,siis palju edu igaljuhul!
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 09:30
Eks kõigil ole neid hetki mil kõik ajab närvi ja lihtsalt ei taha enam
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 10:04
See ju vana tõde,et kui tahad maailma parandada,siis alusta iseendast.Sinu tööd ja haridust väärtustatakse vastavalt sellele,kui väärtuslik sa olla oskad.Soomest võib hulgi leida Eestist pärit,kõrgelt haritud koristajaid.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 10:36
Nu aga kui soomes väärtustatakse koristajat rohkem kui meil kõrgharidusega inimest siis ongi ju vastus käes
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 10:53
ega kõrgharidus ei mängi rolli kui töökohad on koristajatele. kui üldse midagi teha pole siis võtadki selle mida pakutakse. spetsialistiks saadakse oskustega, mitte haridusega, haridus annab ainult eeldused ja silmaringi
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 11:20
Seda ma tahtsingi öelda,et inimene peab ise enda hariduse väärtuseks muutma.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 12:20
Jah, selles on teil tõesti õigus - haridus tegelikult vaid peaks lihtsustama tööd, kuna algteadmised on juba käes. Inimene kes vastavat haridust saanud ei ole lihtsalt peab oma vabast ajast ise juurde õppima.
Kuna ise olen keskastme juht, siis tean et tegelikult inimene kes tunneb ise huvi oma ameti vastu ja uurib ise pidevalt juurde ning on õpihimuline on iga kell töölisena rohkemat väärt, kui mistahes haridusega inimene kes arvab, et ainuüksi tema haridusest juba piisabki, et teda kõrgelt hinnataks.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:17
Mida aga need peavad tegema kes väidavad et, nad on n.n. lae saavutanud ja nende arvates pole enam kuhugi minna?
Väidavad ju teadjad et 5a. ühel kohal on piisav et, liikuda edasi.
Mina subjektiivselt töötan omal erialal juba üle 20a. aga lagi on ikka eest ää nihkumas. Ehk liigun liiga aeglaselt ja süviti.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:27
kes need teadjad on kes väidavad et 5a. on piisav et edasi liikuda?
Euroopas (kohtades kus mina käinud olen) alla 10a tagant töökohavehtamisi teinud isikut ei võeta eriti tõsiselt, juhul kui jutt käib näiteks juhtivatest kohtadest.
Ning ka selles on õigus - inimesele tuleb anda arenguvõimalus kui ta seda soovib. Vastasel juhul ta tunneb lihtsalt et see on tupik ning peab hakkama uut tööd otsima.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:30
Areng ongi yx pidev enesetäiendamine igal elualal,muidugi on ka ameteid kus lagi tuleb suht kiiresti vastu,aga siis tuleb valida selline töö kus näed pikemat perspektiivi ja arenguruumi, see muidugi juhul kui töö on meelepärane
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:37
ega neilegi ei saa pahaks panna kes ei soovigi arengut, vaid soovivad lihtsalt stabiilsust. Õpitakse üks amet ära, minnakse ühte kohta tööle ja veetakse elu lõpuni sellel töökohal kellast kellani... nagu paljud elasid nõuka ajal
Mu vanaisagi läks pärast kooli kaevandusse tööle ja ainuke areng mille ta läbi tegi oli see et sai kauvanduse rongi juhiks ja siis sõidutas siis neid vaguneid kuni pensionini - ja tundub et oli õnnelik oma tööelu üle.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:44
Jah nii ta on töö mida teed peab lisaks palgale ka vaimset rahuldust. Inimesed on aga erinevad ja ei saa ju kitiseerida neid kellele meeldib just see rutiin ja stabiilsus.
Üks vahelduse pakuja on huvitav ja köitev hobi. Radikaalselt erinev tööst.
˅ näita rohkem ˅