Foorum
2024-06-15 16:36
Viimasel ajal on jube populaarseks muutunud selline parkimine. Kas keegi oskab seletada seda loogikat. Kas arvatakse et siis äkki ei saa trahvi vales kohas olemise eest või mis on loogika?
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 17:00
jah, ning miks just nüüd on sedasorti parkimine sagenenud...? vist on avariitulede generatsioonil uus põlvkond.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 17:06
Minagi mõtlen miks. Veel mõtlen , et millised protsessid sellise tegevuse ajal inimese peas toimuvad?
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 18:39
muidugi võib oletada -- see on nende reaktsioon parkimiskohtade puudumisele kui kellapealt minek...? NIng toimuv ikka ülekoormatud linnas.

Minu kogemus...
Miski aeg 8-10 a. tagasi Tartu kesklinn muutus talumatuks pardakiks -- autodest pungil, ainsad tasuta parkimiskohad on turu taga ja lõunakeskuses ning uue kaubamaja juures, ning tulles sellise "keskuse" juurde siis õige aadressi leian üles, aga parkimiskoha leidmine võib aega võtta ja sageli seda lihtsalt pole! Ent mis siis teha kui on kella pealt minek? Ma jäin hiljaks sest polnud kusagile parkida. Peale seda leidsin et no mina sinna jalga ei tõsta enam ja korraldan elu ringi, ent tartu linna juba vihkan, sest ega ei pääsegi enam kuidagi liikuma ka mistahes muul moel.

Ent mõnel võib olla väljavihastamine teises vormis ja pargitakse kus tahes, pannakse vaid avariituled vabanduseks et kähku tulla ja minna sellistest talumatutest kohtadest. Või siis teine aga juba harjumuspärasest laiskusest suvalises olukorras.

Väiksemates kohtades muidugist pole seda vajadust vist -- tasuta parkimine igal pool peale ringristmiku, hajusalt kõik, ning piisavalt kohti. Küll aga on naljakad uued märgid lisandunud mis keelavad parklasse sõitmist öösel.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 21:24
Parkimise keelu alas tohib peatuda reisijate peale võtmiseks, või kauba laadimiseks. Ohutuledega üritatakse näidata, et mindi kaupa tuppa viima, Pikemal parkimisel saaks lihtsalt aku tühjaks.
Öine parkimise keeld on reeglina kaubanduskeskuste parklates, et noored seal lollusi ei teeks. Et parkla on kasutamiseks kaubanduskeskuse klientidele, siis ei taheta, et kohalikud elanikud enda autode seal hoidmisega seda ummistaks.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 21:41
Mina pargin seal kus tahan.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 21:55
Ohutuled ei anna siiski õigust parkida kuhu tahes ja ohutulesid võib kasutada ohu olukorras. Trahvi saab siis vales kohas parkimise eest ja ohutulede kasutamise eest)).
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 22:11
Mina pargin misterj'i soolikasse.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 22:28
Täpselt nii tehakse kui pargitakse vales kohas
Ja mõni kord see valesti pargitud auto seisab väga vale kohapeal , segades teisi
˅ näita rohkem ˅
2024-06-15 22:35
Kas mulle tundub või see ongi viimasel ajal igal pool populaarseks muutunud?
˅ näita rohkem ˅
2024-06-16 01:07
Jah eriti viimasel ajal kuidagi liiga tihti näen midagi säärast
˅ näita rohkem ˅
2024-06-16 02:30
Muide, neid tulesid nimetatakse ohutuledeks ja sarnaselt kollasele vilkurile ei anna need mingeid lisaõigusi. Nende tulede eesmärk on teistele liiklejatele märkuandmine, et nad ettevaatlikud oleksid. Ohtlikus kohas parkimisel peab neid kasutama. Seda, kas parkimine on õigustatud, otsustavad need asjapulgad, kes parkimist jälgivad.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-16 09:18
Tavaliselt on sellised parkijad venelased.Selline liiklusekultuuri persekeeramine ongi just venelastelt tulnud mida eestlase ego varmalt on hakanud üle võtma.Eriti on seda näha Lasnagorskis,Maardus,Muugal.Teine varjant on kõnniteedel parkimine.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-16 10:08
Viimase aja trend see kohe kindlasti ei ole. Üle 10a juba nalja tehtud, et maagilistes kohtades kipuvad autod alatasa katki minema. Pärast toidukullerite väljailmumist on see ilmselt veelgi rohkem sagenenud. Selles võib tänada ilmselt koroonat, mis aitas teenusel populaarseks saada.
˅ näita rohkem ˅
2024-06-16 19:54
Parkida tohib igal pool, kus see ei ole liiklusseadusega keelatud. Seadus ei tee parkimisaladele sellest põhimõttest erisusi.
Kohtuasja number: 4-23-3152/19
Lahendi jõustumised: 24.04.2024
˅ näita rohkem ˅
2024-06-17 23:32
ohutuledega parkimine on karistatav keelatud alas
˅ näita rohkem ˅