Foorum
1
2
2023-05-08 19:07
Mulle kaa meeldib rahu99.
Aga kas tahtis seepärast meest proovida et naised on rõvedad lollid või tagumine auk sügeles,tra see on päeva küsimus.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 13:10
Rahu99 avab uue õlle ja elu on lill,kortsus till.Hea mollusk siinse akvaariumi seinal
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 20:41
capri, jutusta pigem oma õige konto tagant.

molluskid olete siin teie, kes siin akvaariumis olete, siin juba neid mitmeid teemasid kus näitate oma madalust.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 21:33
Tervitusi Raasikult.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 21:45
Hästi öeldud,mollusk Rahu99 peab end kaladest paremaks,ise muneb samas akvaariumis,üritab tarka panna krdi kahepaikne.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 22:01
All pool kaua võib lõigus kirjas siin 4 kontot ühe inimese omad. naljakas naine.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-12 22:14
Kossukas3
Miks sa 4 kontot tegid? Kas ühe kontoga ei saa piisavalt suuri riistasi. Naljakas mees.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-13 23:22
aga võtku keegi kätte raamat ja lugegu. Ning tehku midagi kasulikku.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 00:54
Aga Rahu, mitu raamatut oled sina läbi lugenud?
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 00:55
Mida kasulikku on Rahu99 mölinas? Mollusk pangu raamatuga endale vastu kolu,lugeda Rahu99 nagunii ei oska.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 11:55
jfjm
2023-05-14 00:54:44
Aga Rahu, mitu raamatut oled sina läbi lugenud?

---------------------------------------------

"MITU" raamatut kokku?!?!? See ju rumalate, lurude, alkohoolikute, küsimus kes lõpetasid raamatute lugemise kooliajal juba ja kes kelgivad tollest ajast saadik "ma ei loe raamatuid", Just nagu see eelpool möliseja. capri oma saja varikontoga....

Ehk pigem saaks öelda et mitu raamatut/aastas keegi loeb...?

Kui tehnikakirjandus kõrvale jätta mis on niigi meeletu kogus, siis ma loen pidevalt midagist muud kah. Hiljuti loetud oli MIa Törnblom "Sa dumt", ning jätkuvalt on järgmine raamat lugemisel ("Isamaa rüüstajad". HIjuti lugesin veel uuesti MIke Oldfield "Changeling", Dieter Bohlen "Bakom Kulissen", ning pidevalt leian midagist huvitavat lugeda ka kusagil võõras kohas külas olles on raamaturiiul esimene mis mu tähelepanu paelub. Kodus mul on raamaturiiulid kuues toas, igal raamaturiiulil (s6ltuvalt toast) on ca 100..700 raamatut. Ning need ei ole lihtsalt dekoratsiooniks. JA siis kah veel meeldib ka raamatukogus mul käia aeg-ajalt. See siis tutvustus neile kes ei tea mis on see neljakandiline (nAljakandiline?) objekt mida nimetatakse raamatuks.

võtke kätte ja üritage lugeda, ah et selleks peab olema vajadust, süvenemist? No kunagi on ikka esimene kord.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 12:30
Siis sa ju päris mõisahärra Seda lugedes meenus mulle episood Eduard Vilde "Pisuhännast"
Sa Rahu ikka kujutad endale ette, kui suur on riiul, mis mahutab 700 raamatut?
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 13:31
Kas keegi on siin kelkinud, et ei loe raamatuid? Pole nagu märganud.
Ainult Rahu99 kelgib oma riiulitega ja kuidas naised teda ära rääkida üritavad. Läbinisti hale mõttetu kuju, kelle tekstidest väidetav suur lugemus kuskilt otsast silma ei hakka.
Põhiliselt nutab iha hinnete, kontode ja kuulutuste üle. Eriline "intelligent"
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 16:46
nu küsiti ja ma vastasin. ;-)

ja eks raamat samuti ju väga hea seltskond iseenesest.

tsaurus pärisori! Tagasta oma lapats isandale.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 18:29
jfjm
Sa Rahu ikka kujutad endale ette, kui suur on riiul, mis mahutab 700 raamatut?

---------------------------------------------------

Milleks ette kujutada, see on mul käega katsutav.

Küll nõuab aga lausa pingutust ette kujutada et mis on nende inimeste peas toimuv, kelle jaoks see ihahahaa lehestus kiimlemine ongi kogu elu.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 20:41
Ega lugemist kellegile pahaks saa panna, sest rahu99, paistab, et raamatute puudumise tõttu olete siin lugemas.
Isiklikult pean juturaamatute lugemist, kellegi teise elu elamist lugeja fantaasias.

Iha on päris maailm, kasutajad kompavad oma piire igal viisil ja kõigi erinev fantaasia ei pruugi üksteist kokku viia, inimesed ongi erinevad.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 21:09
Inimene on üks kummaline loom. Ta otsib pidevalt enda vigasid teiste juures ja satub paanikasse, kui avastab midagi, mida tal endal ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 23:29
Erilist pingutust läheb vaja mõistmaks, mis toimub Rahu99 peas, kes oma elu puudumise asendanud Ihas kiimlemisega ja raamatute puudumise foorumi ning kuulutuste lugemisega.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-14 23:38
tsaurus
2023-05-14 23:29:15
Erilist pingutust läheb vaja mõistmaks, mis toimub Rahu99 peas, kes oma elu puudumise asendanud Ihas kiimlemisega ja raamatute puudumise foorumi ning kuulutuste lugemisega.

--------------------------------------------------

No brain, no pain! Väga hästi sinu puhul tõesti.

Pigem vajab pingutust sul igasuguse asja mõistmine, sest sa pole sellestki aru saanud mis kirjas on
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:20
Me kõik oleme näitlejad elu näitelaval ja vahet pole, kas reaalsel või virtuaalsel. Tegelikult väike vahe ikka on. Reaalses elus on enamus inimesi statisti rollis ja ka peaosatäitja peab alluma lavastaja soovidele ning järgima ette antud stsenaariumi. Ihas aga saab igaüks kehastada enda unelmate kangelast just sellisena nagu talle meeldib. Siin ei huvita kedagi, mis publik arvab, Peaasi et iseendale meeldib.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:25
Kajaho
2023-05-14 20:41:06

Ega lugemist kellegile pahaks saa panna, sest rahu99, paistab, et raamatute puudumise tõttu olete siin lugemas.
Isiklikult pean juturaamatute lugemist, kellegi teise elu elamist lugeja fantaasias.

Iha on päris maailm, kasutajad kompavad oma piire igal viisil ja kõigi erinev fantaasia ei pruugi üksteist kokku viia, inimesed ongi erinevad.

--------------------------------

kuule tarkpea, sa ei pannud tähelegi et mis eelpool kirjutasin -- seal oli kirjas ju et mis raamatuid kõige enam loen. ;-)
Njah, ning sa ei vaata ka mitte kunagi filme ega seriaale vist, sest nende vaatamine on ju samuti autori fantaasias elamine, Eks ole?
Samuti oleks sa suurema lugemusega siis olesk tähele pannud et mis põhjusel siin loen , ning korduvalt kirjutasin, aga vot näed sa pole ka foorumi osas korralik lugeja.

Aga et su jaoks on see päris maailm?! See virtuaalpunker?! See "kompamine" pole mitte midagi targemat kui kunagine M.U.D. oli et milles päevade kaupa vaid elasidki inimesed 90ndatel ülikooli ajal.

Aga mis mõttes see "päris" on? Koht mis kubiseb varikontodest siin, ning kurdate et on huiajaid palju ja polegi reaalseid kohtujaid etc... ning see toimuv ka ega ikka ei ole "päris", ning need väärtushinnangud on ka pajuvildakil. Lisaks miskid räuskavad ja kõikse targemad teadjamad tegelased löövad põnnama kui slavetodomme kutsus kellegi duellile.

Kui see siin on päris maailm siis ma olen Dalai Lama.

Ent selle siintoimuva juures mis siin foorumis on, ükski tarkpea ei saanud aru et raamatud või nende lugemine oli tegelikult küsimus mõttega et "kas teil midagi muid pisut vaimsemaid mõistust teritavaid teemasid kah ajus on kui olete kerad tühjaks teinud?".
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:26
just nagu siin teemas kunagi varem juba küsisin:

https://www.iha.ee/index.php?mode=forum&main=17&post=530465&mainpage=2
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:45
Mis siis Rahu99 tagumiku siia virtuaalpunkrisse naelutanud ja sunnib raamatute asemel foorumit ja kuulutusi lugema? Iha toppide ja vippide üle vingumine on "vaimsed mõistust teritavad teemad"?
Naerukoht.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:46
jfjm
2023-05-15 00:20:06
Me kõik oleme näitlejad elu näitelaval ja vahet pole, kas reaalsel või virtuaalsel. Tegelikult väike vahe ikka on. Reaalses elus on enamus inimesi statisti rollis ja ka peaosatäitja peab alluma lavastaja soovidele ning järgima ette antud stsenaariumi. Ihas aga saab igaüks kehastada enda unelmate kangelast just sellisena nagu talle meeldib. Siin ei huvita kedagi, mis publik arvab, Peaasi et iseendale meeldib.

-----------------------------------------------------------------

ongi nii kohe või? seda enam on mul olema vaba voli kuulutada oma usku et minusugust on kah. Kuid selle erinevusega et polegi miskit rollimängu mängima kehastunud, vaid olengi mina ise nii klaviatuuri taga kui ka vahetult tegelikus elus. Ning pole kedagist siin kelle arvamus mulle üldse korda läheks ja pruugin suud samal moel.

Ent superkangelaste rollide osas sa eksid kes üritavad siin seda olla -- näha on et tegelikult siinsed mehed vägagi alluvad rollimängule sest nad ju alluvad stsenaristidele (s.t. et mida siinsed naised kirjutavad neile) -- ka selles lollide ihahahaa maal virtuaalsuses ja petta saades makstes raha, saates 10-neid jms.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 00:47
tsaurus
2023-05-15 00:45:29
Mis siis Rahu99 tagumiku siia virtuaalpunkrisse naelutanud ja sunnib raamatute asemel foorumit ja kuulutusi lugema? Iha toppide ja vippide üle vingumine on "vaimsed mõistust teritavad teemad"?
Naerukoht.

----------------------------

ka minul hakkab aeg-ajalt igav.
Kuid ma pean siiski foorumist pausi ka. Te ise aga olete siin 24/7.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 01:00
Kust need andmed pärit, et ülejäänud kasutajad siin 24/7 viibivad?
Järjekordne luul Rahu99 haiges ajus.
Aga oma igavat elu lõbustab iha kümnete ja vippide ûle nutmisega. Kogu "vaimsus'.
Kellegi arvamus korda ei lähe, kiitleb siis iseenda jaoks? Psühhiaatri keiss.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 01:43
Rahu, sa eksid. Need superkangelase kehastajad, ei usu mida teised neile kirjutavad, sest kirjutavad ju lollid. Nad usuvad teadvat, mida teised tegelikult arvavad, sest teised(väljaarvatud mõned lollid)peavad ju mõtlema samuti nagu superkangelane isegi. Miks nad nii usuvad? Aga sellepärast, et reaalse elu stsenaariumis on nii kirjas. Aga nad ei tule selle peale, et näitlejad võivad tegelikult midagi muud mõelda, kui tekstiraamatus kirjas.
Reaalne maailm on pugejate maailm kus püütakse teistele meeldida. Mees võtab isegi naise mitte enda, vaid sõprade maitse järgi.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 08:37
rahu99
2023-05-15 00:25:11
Kajaho
2023-05-14 20:41:06

kuule tarkpea, sa ei pannud tähelegi et mis eelpool kirjutasin -- seal oli kirjas ju et mis raamatuid kõige enam loen. ;-)
Njah, ning sa ei vaata ka mitte kunagi filme ega seriaale vist, sest nende vaatamine on ju samuti autori fantaasias elamine, Eks ole?
... jne.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ega lugemist pahaks ei panda, loe aga pealegi
Mis teid aga sellepärast nii käima tõmbas, ei saanud ma aru. Päris on siinne maailm kuna iga varika on teinud inimene, hindamiste ja vastuste, komplimentide ja sõimude taga on inimene.

Paljud rahalised tutvussaidid on robot vastustega, iga kirja loed arvuti poolt saadetud sõnumit raha eest.
24/7 arvamus on puhas fantaasia ja mitte üldsusega võrreldav.
Inimese 3 edasiviiva jõu sõna algavad s tähega, kellel kui palju neid tarbida on võimalik paneb igaühe omas tempos liikuma.
Kes otsib süüa, kes sittumist ja kes seksi, Millest teil puudu on?

Vastan enda vastuse kohe ära, et minul on kõigest kolmest puudus ja ühe tarbimine segab minu mõttemaailmas teist tegevust, nii-et 3 korraga ei saa. Rääkimata sellest, et vahepeal tuleb kõigest kolmest ka puhata, mis ei ole edasiviiv jõud.
Kahjuks ei ole 24/7 siin keegi.
Kahtlen ka selle väite autori aususes, sest kuidas ta 24/7 kõiki kontrollib?
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 12:56
Njah, ning te võtate seda sõna-sõnalt, eks ole?! Selge on see et te ei maga korralikult. Ka seda praegu juhtus ju nii teil -- kirjutate veel öösel kell 2 ning siis hommikul vara kell 8 juba. Selge see et te ei maga. NIng et kui olla paar päeva eemal ja taas pilk peale visata, siis teil pole siin ühtki päeva vahele jäänud.

kajaho kirjutas:
""Inimese 3 edasiviiva jõu sõna algavad s tähega, kellel kui palju neid tarbida on võimalik paneb igaühe omas tempos liikuma.
Kes otsib süüa, kes sittumist ja kes seksi, Millest teil puudu on?
Vastan enda vastuse kohe ära, et minul on kõigest kolmest puudus ja ühe tarbimine segab minu mõttemaailmas teist tegevust, nii-et 3 korraga ei saa. Rääkimata sellest, et vahepeal tuleb kõigest kolmest ka puhata, mis ei ole edasiviiv jõud.
""

Need ju vaid elementaarvajadused. Kuid ega seegi õnne tipp pole et kui see kõik 3 olemas on ja külluses. Elu oleks siis ju kah vägagi piiratud.
Vaja on ju siiski Elada, mitte *ära* elada. Vaja ka meelelahutust igas vormis.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 14:39
Ei viitsi jälgida, mis kell keegi kirjutas, ju oli sel momendil igav, aga elamise koha pealt on kõigil individuaalne ja kindlasti piiratud võimalused. Jeff Bezos ja Richard Bransoni sarnaselt kosmoselendu igatseda, et end elavana tunda, küll plaanis ei ole.

Mõni harjutab aastaid sporti, et mingi tulemus kätte saada. Teine ujub või jookseb igapäev lihtsalt tervise huvides. Ühele on ooper meelelahutus, teisele benji-hüpe, kolmandale grupiseks ja kõik kolm räägivad, et vot sedasi tuleb ära elada.
Muutused ja elamiserõõm on igaühel peas kinni.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-15 19:33
Keprik, looduses on jah kolm põhilist liikumapanevat jõudu: nälg, hirm ja sugutung. elle viimasega kaasneb selline nähtus nagu edevus. Edevus on abivahendiks sugutungi rahuldamisel. Selleks, et eesmärgile jõuda, tuleb olla kõige, kõige, kõige .... kõigem. Edevus sunnib ihas enda pilte(vahest ka laenatud pilte) avaldama ja neid ise võimalikult kõrgele upitama. Edevus on see mis paneb inimesed sportides iseennast ületama. Edevus sunnib ka foorumis tarka panema või niisama lollitama, sest siis kõik ju näevad, et ma olen olemas.
Härra Rahu siinsete postituste taga on rahuldamata sugutung. Kas just täielikult rahuldamata, aga osaliselt kindlasti. Ta üritab näidata et on teistest targem ja korralikum ning ei tegele selliste lollustega siin nagu kõik ülejäänud. Tegelikult on põhjuseks kuskilt alateadvusest tulev käsk ennast nähtavaks teha. Suguline rahuldus ei tähenda mitte ainult füüsilist seemendamist vaid sellele peab lisanduma ka vaimne pool. See on see tunne, et just sind tahetakse.
Eks just sarnase põjusega on ka härra epriku viinsed esinemised ja loomulikult ka minul. Isegi neil sõimavatel trollidel on põhjus täpselt sama.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 00:01
Jott mis paska sa siin jälle toodad... ise ka usud
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 00:24
Sina oled ju ehe tõestus minu jutule
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 01:22
joo vähem.. torres ei mõju sulle hästi
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 02:06
jfjm, oi nüüd sain küll naerda.
Küll aga olete te siin akvaariumis tõesti nagu tükike loodust oma kalateadvusega, ja haugimäluga, ning kaugemale kui sugutung vist ei oska ette kujutada põhjust ja seoseid.

Sa oled ju varem kah rappa läinud. Küll unustad ja ignoreerid seda et ka on muid tutvumisportaale, aga sa arvasid et kui jutt on suhetest ja tutvustest siis see on ikka vaid selle lehestuga seoses. Nüüd siis paned paika et mis tegevused ja käitumised on siis sugutungist? Kuid
kas pole see liialt primitiivne? Asi selles et kõik evolutsioonis areneb ellujäämise instinktist läbi sotsiaalse tasandi-tegevuse meelelahutuseni. Üks huvitav 1969 aastal sündinud tegelane pani selle paika kelle taust on tegelikult arvutiteaduses. See mis algul on ehk mõnele vaid ellujäämiseks, hiljem on sotsiaalse tegevuse osa pigem, aga teatud tegelastele on see pigem vaid meelelahutus. Alustadest söömisest ja seksist kuni lugemise ja kõrgtehnoloogiliste probleemide kallal nuputamisega tegelemine -- kõik see saab olla meelelahutus! KUid siis meelelahutuse seerias hakatakse selliseid asju tegema mis on et nagu hüpatakse miski kumminööri otsas kalju pealt alla ja täiesti töökorras lennukitest hüpatakse välja jms. Sugutung, nälg, hirm? Ei. WC-sse mineku tung tuli kiiresti peale et hüpati lennukist välja? Ei. See on himu, himu lõbutseda.

Oot, aga kas sina ka siin (kellele?) edvistad?
Ma parem ära magama ja lõbutsema et näha und kaua kaua kaua.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 02:38
jfjm: natuke veel ja sa jõuad järeldusele et kanal on rattad

on veel selline nähtus nagu tõestamisvajadus, mis on et kas väljapoole või sissepoole.

ära unusta et on sportlasi kes teevad trenni aga ei kuuluta oma tulemusi kellelegi ja pole ka selle taga seos välimuse pärast. Seega, kus see edevus?
Muidugist võib siin lappama minna et oojee, muidugist on sportlasel joostes ka kohe sugutung pargis olles.
Samuti ka on ju hulk selliseid kes teevad tarku asju, kunsti, tehnikat, ning siis "aga vot sulle ma ei ütle". Miks nad teevad?

kõigil neil on siiski ka sisemine vajadus või siis on see arusaam meelelahutusest.

Osa noormeeste jaoks on auto miski edevuse objekt, ning vaevalt et midagi muud peale sugutungi oli selle soetamise ajendiks. Eks? Vale. Kuid
on neid kelle jaoks tarbe või staatusesümbol, kuid on ka neid kelle jaoks on see muutunud tegevuseks iseenesest, sest tunneb suurt mõnu mehhaanikaga tegelemisest ja peensustega kurssi viimisest -- ehk siis auto häkkerid teisisõnu. Viimastest eriti ei teata ja on haruldused, kuna nad väldivad kõiki eelpoolnimetatuid.

Ma olen ise ka üksi sadu kilomeetreid jalgrattaga sõitnud, ning jooksnud, kuid see oli pigem nagu meditatsiooni protsess, sest ikka palju parem tunne on mõnuga joosta või jalgrattaga sõita tundes tuult juustes vuhisemas, kui et treener on sundimas. Edevust samas aga kohe võtavad seda need et kes seda kuuldes üritavad järgi ahvida ja siis kelgivad et vot said parema aja või pikema distantsi. Ent minul eesmärk oli teine.

Trollid samahästi tegelikult internetist kaovad et kui pandaks igale poole sellised pargipingid poodide ja majade juurde et kuhu saavad inimesed ilusa ilma tõttu väljas kättpidi teretada ja rääkida. Et tekib ka siiski inimlik suhtlus ja võimalus silma vaadata. aga et lollid-kollid kaoks internetist siis selleks peab küll lihtsureliku jaoks internet kolinal kokku kukkuma et kasutajad saavad olla vaid selle insenerid, ning viimaks ometi taas ehk arvutid ja arvutivõrk pigem vaid jääks selle ala asjatundjatele. -- See on ka hea nende lollikeste jaoks, sest nagunii see kõik tehti ju inimeste endi orjastamiseks, mitte vabastamiseks -- terve ahel kunstlikult tekitatud sõltuvusi mille eest peate maksma, kuid milleta saaks ilusti hakkama kui valitsusasutused ja arveametnikud ei suunaks inimesi seda kasutama.

Olge siiski inimesed teineteise jaoks siin (niigi kokku kuivavas Eestis kus kohast inimesed veel enam hakkavad ära minema) ja kasutage pigem oma energiat heategevuseks teineteise jaoks (ka riideid seljast võtmata). Te jääte siia järele ja vat et siis hakkama saate.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 02:43
Rahu asi ongi selles, et kõik keeruline on tegelikult väga lihtne, targad inimesed lihtsalt mõtlevad selle keeruliseks. Näiteks selline huvitav teadus nagu füüsika enda paljude harudega. Aga kui nüüd kõik need erinevad koefitsendid ja värgid ära jätta taandub kõik juba põhikoolis õpitavatele seadustele. Nii et kogu maailm toimib Newtoni ja veel mõnede seaduste järgi. Ülejäänud on lihtsalt nende edasiarendused vastavalt taust süsteemile. Noh ja selle taustsüsteemi mõiste tõi sisse Albert.
Mis on meelelahutus? Kas see pole lihtsalt energia ülejääkide kulutamine?
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 02:48
seoses interneti kokkukukkumisega kolinal... kui see tuleks.

... kas keegi mäletab seda et veel 1990-ndate algul mis suhtumine veel selle kohta oli kui keegi ütles et leiab arvuti kaudu omale tutvuse/suhte? See oli tol ajal ikka peedistamine, ning kogu seltsielu käis ikka vaid pubis-baaris-ööklubis-päevaklubis, ning kõik teised vormid oli mõeldamatu.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 02:49
jfjm: Mis on meelelahutus? Kas see pole lihtsalt energia ülejääkide kulutamine?

minul see tekitab energiat hoopis.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 08:26
Jott, füüsikaga on sul keeruline. Pikemalt ei seleta.
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 11:04
On mitmeid ütlusi à la, et mida Sa teises näed on peegeldus Sinust endast jne. Kui pisutki avatud meelega olla, võib siin foorumis salvamine osutuda täitsa enesearenguliseks ettevõmiseks. Kes oleks osanud seda arvata, et Iha teenib ühiskonda nii mitmel tasandil:-D
˅ näita rohkem ˅
2023-05-16 18:28
Mollusk Rahu99 elementaarne kepi vajadus on rahuldamata. Siin akvaariumis pole näkanud,siis proovib kärsa püsti ajada ja kelkida,ise ei kõlba kala toidukski
˅ näita rohkem ˅
1
2