Kommar, sina oled nagu tegelane kuskilt filmist, kellele ei või mingit kindlat fraasi või sõna öelda, sest see käivitab mingi reaktsiooni, mis surub maha kaine mõistuse hinnata olukorda adekvaatselt.
No näiteks, kui keegi hetkel päästab just maailma maailmalõpust ja keegi teine talle siis sisistab “argpüks", siis jäetakse see maailmapäästmine hoobilt katki ja hakatakse tõestama, et tema küll argpüks ei ole.
Ennegi märganud, et sinu puhul see käivitav asi on see, kui keegi sulle ütleb, mida sa pead tegema, või mida sa ei tohi teha või kui jäetakse mulje, et sinu otsused pole vabad ja sõltumatud aga tead, see ei ole praegu see case.
Mina pole kuskil öelnud, et capri annab käsu pooli valida ja siis kõik valivadki. Ja igaks juhuks mainin ära, et arvamuse omamine tüli osapoolte kohta ei ole samuti poolte valimine. Isegi tüli osapoolte üle irvitamine ei ole veel poolte valimine, v.a sellel juhul kui irvitatakse koos ühe tüli osapoolega teiste või teiste üle.
KOOS, on see võtmesõna. Kui irvitada koos ühe tüli osapoolega teis(t)e üle, siis see ei ole mängu eemalt jälgmine või mitte poolte valimine.
Sina oled tegelikult kogu selle aja jooksul, mis mina siin olen olnud, igasugustest poolte valimisest hoidunud ja säilitanudki oma isikliku sõltumatu arvamuse (vähemalt minu arvamuse kohaselt, huvi pärast küsin kohe üle, et kas see arvamus võrdsustub ka kalkuni sitaga?
) , nii et ära nüüd torma nagu peru hobune mind süüdistama asjades, mida ma väitnud ei ole. Või siis peaks ütlema, et vana mees, varsa aru, kui seda taluloomade-lindude teemat jätkata ...
Aga mis sellesse kivideloopimisse lehma sita sisse puutub, siis see otseselt minule mõeldud ei olnud ja see mind ei puuduta ka aga keda see üldse puudutaks, võrdlus on küll jõuline ja värvikas aga nagu päriselt?
Enamus panevad mingi hetk selle lehe kinni ja elavad oma elu, absoluutselt iha lehele mõtlemata, edasi, kuni järgmise sisselogimiseni ja ei käi ringi nägu häbi täis pattu kahetsedes ja lunastust otsides.
aamen