Foorum
2021-04-14 09:02
Mida harrastad või sooviksid harrastada koos kaaslastega?
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 09:17
Otsi vabakehakultuuri kohta https://ajalugu.ohtuleht.ee/1008052/tonis-erilaiu-lehesaba-kuidas-alastikultuur-eestis-labi-ei-loonud
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 09:18
Kui ise ei leia, on mul ka pilte alasti tööd ja sporti tegevastest eesti meestest ja naistest samast ajast.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 10:49
Ma olen valdkonnaga hästi kursis

Muuhulgas turundan valdkonda nii Eestis kui ka mujal maailmas. Ma küll arendasin naturismi selle algupärases rohkem kui 10 sajandi tähenduses aga kuna 50 aastat propagandat nudistide poolt on naturismi terminoloogia ära rikkunud, siis ma loobusin naturismi arendusest selle sõnaga. Samas uuringud näitasid, et alasti puhkuse kliente on sadu kordi rohkem kui kogu maailma nudismi, naturismi organisatsuioonides liikmeid kokku ja see on üks kiireima, suurima kasvuga turismivaldkondi - siis on alasti puhkus atraktiivne turismivaldkond. Ma ei nimetaks alasti puhkust nudismiks, naturismiks - seda ka seetõttu, et enamik alasti puhkajatest ei pea end nudistiks, naturistiks. Isegi kui eestimaalased ei moodusta piisavalt suurt huvigruppi, on välismaalaste huvi Eesti vastu suur. Enamik alasti puhkuse üritustest, mida olen korraldanud, on sisuliselt välismaalaste tellimusel.

Olen huvitatud igasugusest valdkonnaga seotud ajaloo- ja pildimaterjalist, mida võib avaldada nii valdkonna tutvustamiseks kui ka turundamiseks.

Kui on tõsisem alasti puhkuse ja harrastuste huvi, soovitan vastata küsitlusele https://forms.gle/vg5jaf3Y7vg4P5xa9
Küsitlusele vastajad saavad alasti Eesti võimaluste kohta uudiseid ja liituda ka varsti avaneva kogukonnaportaaliga.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 11:03
Ehk seletaksid, mis vahe on nudismil ja naturismil? Ma oma peaga ei oskakski neid eristada.
Ma usun, et kui oled teemaga kursis, siis tõenäoliselt oled neid vanu pilte näinud eesti vabakehakultuurist, kus alasti inimesed kõplavad põllul jne.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 11:20
Naturismi hakati nudismi võtmes käsitlema peale seda, kui mitmetes Euroopa riikides ei saanud nudistid oma ühinguid ametlikult registreerida "nude" ja "nudism" sõnadega - mis olid nii valitsusele kui ka avalikkusele vastuvõetamatud. Kuna nudistid peavad alasti olemist loomulikuks, võetigi kasutusele üldtuntud sõna nature, mis tähendab ka naturaalsust, loomulikkust. Arvestamata sellega, et tegemist on siiski laiatarbe sõnavaraga - millel on sajandite jooksul laiema ringi jaoks teada-tuntud tähendus. Sisuliselt nudistid kaaperdasid naturismi.

Kuna naturismi ja nudismi peetakse ülemaailmselt International Naturist Federation (INF) ja selle liikmeskonna rohkem kui 50 aastase turunduse tulemusel sünonüümideks - on naturismi algupärase tähenduse taastamine keeruline.

Nudismi eesmärk nagu sõnagi ütleb - on nude ehk alasti olemine. Naturismi eesmärk on naturaalsus, loodusega kooskõla. Naturismis on respekt väga oluline, samas nudiste huvitab 24h alasti olemine, arvestamata teistega.

Ei ole saladus, et mulle Eesti nudistid ei meeldi - olen seda peavoolumeedias ka väljendanud. Põhjus ikka nudistide asotsiaalses käitumises ja nende tegevuse meediakajastuses. Nudismi ja algupärase naturismi põhimõtted erinevad nagu öö ja päev. Ehe naturist ei käitu kunagu nagu nudist. Nudistide ja naturistide vahet võib võrrelda nagu kristlasi ja Jehoova tunnistajaid. Mõlemal on piibel, Jeesus aga tõlgendused, tõekspidamised erinevad nagu öö ja päev.

Kuna nudismi ja naturismi sõnavaraga on suur segadus, siis ma neid enam ei kasuta. Alasti puhkus puudutab laiema ringi inimesi.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 11:36
Nudistid enamasti räägivad saunast ja rannast. Saun ja rand pole aga Eesti kontekstis üldse mingid teemad. Saunas käiakse alasti niikuinii - ei pea end nudistina serveerima. Rannakultuuri arendus aga ei tasu ära, sest rannahooldus on kallis, rannailma paar nädalat ja seda ei saa ka välismaalastele turundada kuna on ebakindel kliima. Samas tundub, et enamik nudistidest on ka üksikud mehed. Naturisid on aga tavaliselt paarid, perekonnad, kogukonnad. Küsitlused näitavad, et nudiste eriti kultuuriprogramm ja ühisharrastused ei huvitagi. Aga Eesti alasti puhkuse konkurentsieelised päikeseriikidega olekski pigem erinevad harrastused, kultuuriüritused.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 12:20
selles viimases ongi seesama vasturääkivus - piibli näide oli sul vale . vahet pole milline piibel kellelgi , keha =keha ja kui ollakse alasti-see ongi nude olek ja loe millist piiblit tahad.
Igasuguste kogukondade loomine on mõttetu teatud osas, see on nagu mõni tahab Kompotisöömise ühingut, teine Vegetari , järgmine pingpongi...
Nude olekul võib sul olla kindel tutvusringkond aga mitte ülelinnaline või- maailmne ja ei pea olema. Naturism - see on ju sama ja ei pea perekonnas propageerima sellist olekut , vaid see on lihtsalt soovi korral vaba olek. Mõned pered käivad alasti koos saunas , teised käivad kõik ükshaaval... või riietes.
Et igas riigis võiks olla koht, kus saab alastikultuuri nautida , peaks see olema kultuursete inimeste koht(iha lehel sa näed siin neid kiimlejaid, kus on kultuur ?) Vahet pole nudismil, millised on inimeste vaated - tähtis on , et oleks ametlik koht ja sinna pääs oleks suhteliselt kõrge hinnaga kohapeal (olgu see rand, spa , kino, teater , söökla, kauplus jne.) , millise tasu ongi automaatselt selle koha hooldustasuks ja samas oleks sissepääs ainult identifitseeritult , millise programmi saab avada vaid erijuhtumil mingi vajaduse põhjal. Siis pole karta liputamist, kellegi seksuaalset ahistamist jms. , mis ei kuulu kultuuri juurde. Seda pole Eestis tahetud. Isegi EnsV ajal oli vaikimisi teatud kohtades lubatud, kui aga Pirital loll rahvas hakkas parkmetsas ennast peesitama , nii et maanteele paistis - loomulikult aeti laiali ja Kloogarannas samuti läks see värk peesse, sest EV on tekkinud maaomanikud ja seadus keelab avalikus kohas ja rannas - seega , kes olid Kloogaranna osal või eramaal , said löögi.... On aga olemas Riigimaa , kus ei laiene KOV seadused ja neis kohtades ole kuidas soovid ja peaasi et lagasta. Meil aga kiputakse lagastama, kiimlema, lõkkeid tegema jne., kõik väljub kontrolli alt. See, et sina korraldad - ju sa siis võtad vastutuse endale ja sul on olemas maa ametlikus korras. Või oled sa salajane Sõõrumaa Tiibeti programmiga ja telkmajaga ning massaažidega ? Kui sa oled 50 aastat arendanud seda ja välismaalastega suhelnud , siis kas veel KGB või oled üle 70 vanuses õnneseen , nagu see kloostri nuntsius P. - kes oli dissident ja EV tulles naljapoolest Siseminister(milline nali läks kalliks maksma EV , lootus oli tal isegi peamin.saada....) ja pärast on ta lihtsalt kavalasti äraelanud - sellist lollust temale EnsV ajal keelatigi ja kõik need äriühingud, mis tekivad sellistes erinevates teemades, on tegelikult rahapumbad ehk äriseadus =varastamise seadus.
Eestis on olemas ilusaid sõnu ja võiks nudism, alasti, jne. need sõnad asendada ühe tervikuga - Vabamall.
Looduslaps-seda väljendit ei saa kasutada, siis arvavavd mõned hipid ennast kohe sinna flowerchild punti ja oma trubadega - narkotsi tõmbama.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 13:22
Sa tahad siis ise nagumingit kohta teha nudistide pesitsuseks ma saan aru, ilus loodus ja koht kus rahavas saab koguaeg olla alasti ka talvel
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 13:36
Mina lõpetasin naturismi arenduse naturismi nimega kuna seda paljud seostavad nudismiga. Alasti puhkus aga ei ole otseselt nudism. Kuigi ma pean end naturistiks - siis seda mitte laiema ringi jaoks arusaadavas tähenduses vaid selle nimetuse algupärases tähenduses, mis rohkem kui 10 sajandit vana. Eesti rahvuskultuur tõlkes on ka naturaalne kultuur aga eks see ole sarnane ka teistele loodusrahvastele. Naturismis alasti olemine ei ole kohustuslik.

Tegelikult on väga oluline, et inimesed nimetaksid asju õigete nimetega, samuti ka valiks õige nimetusega identiteedi. Sest iga nimetus sisaldab endas informatsiooni, millest teised saavad teada, kes ta on, millised on tema huvid, vajadused ja käitumised.

Alasti olemine ei tee kellestki automaatselt nudisti ega naturisti. Kui keegi on üksinda või koos lähiringi inimestega, sõpruskonnaga alasti siis ei saa teda nimetada nudistiks. Üksik alasti mees - kes serveerib end kui nudist, on lihtsalt petis. Nudist kui selline, on isik, kes harrastab alasti olemist avalikus ruumis, mis võib olla ka alasti olemiseks loodud ja seda koos võõraste inimestega.

Minu huvi on aga professionaalne ehk siis seotud rahvusvahelise turismi edendamise, turundamisega. Kui on Eestis piisavalt suur huvigrupp, siis ettevõtted teevad tootearendust, turundust ka eestlastele aga kui kohalik huvi on väike, siis turundatakse ainult välismaalastele ja sihtrühm on üle 100 miljoni inimese.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 13:49
Ma seda mõtlengi tulen olen räägin ja tunnen end vabalt tahan olen palja peega rahva seas , naturism on ju selline oled vabalt keegi ei komenteeri teise olekut kui ärkab ja kööki läheb pool paljalt läheb õue ringutab tutt läheb paljaks või mehed ripuvad kotikud pükste vahelt välja pohhui seda teien ei kommenteeri oled nagu kodus aga suurema rahva hulgaga
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 13:53
Alasti puhkus Eesti oludes on ikka enamasti kontrollitud oludes ehk siis renditakse kogu territoorium, hoone... Need ranna- ja saunahuvilised ei paku üldse huvi. Mul on isegi "allergia" inimeste suhtes, kes peale ranna ja sauna muust ei räägi. Kui Eesti inimesed huviklubisid, kogukondi ei loo, siis ei ole eestlaste peale mõtet panustada. Ega praegu on ka nii, et kui välismaalasi ei oleks, ei saaks eriti midagi korraldada.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 17:44
ellips. iha.ee olemuselt ei ole tõesti õige koht kus teemat arendada aga samas on see viimased 12 aastat olnud üks väheseid Eesti tutvumisportaale, mis siiski toimib. Selles portaalis inimesed julgevad vabamalt ja otsekohesemalt oma mõtteid avaldada ja ka küsida. Ka on julgemaid inimesi - kes ei karda end alasti näidata. Seda enam, et iha.ee on avalikult ligipääsetav.

Minul siin püsikontot ei ole olnud. Olen paarist nädalast mõne kuuni ja siis pikem paus. Samas olen iha.ee portaalist leidnud hulgaliselt modelle, fotograafe ja muidu toredaid inimesi.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 18:02
Neid leidub siin tõesti
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 19:41
Ma ükskord harrastasin alasti kaaslasega seksi. Olime täiesti paljad.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 08:48
See on selline naiste jaoks uihh ja fuihh teema aga ise käivad salaja piilumas. Tahaks aga ei julge. Kui Pirital veel koht oli, siis emadel oli kindlasti vaja mööda ranna äärt jalutada, kuigi oleks võinud ka ülalt minna, kui niiiiii häirib )
Aga ise kasutasin võimalust rattatrenni vahepausina käia suplemas/loputamas ja positiivne oli, et rätikut ei pidanud kaasas olema ja pärast sai kuivad riided selga.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 01:34
jah , siin on vaba suhtlemise koht ja osa arvavad et siis neil on ja neile pole õigust vastata sama "soliidselt", st. väljutavad endast toorust, samuti kaitsevad seisukohta- et alakad võivad siin mehkeldada karistuseta.

Teine lugu - viisakus, kui võetakse alasti päikest , võiks minna eemalt mööda aga vastupidiselt on kombeks , selliseid tüüpe on siin iha.ee lehel piisavalt - kes leiavad või tahavad otsustada, milline kehakuju sobib alasti loodusesse või nimetavad selliseid perversseteks jne. See on puudulik kasvatus ja vale arvamus oma atleetlikust munast peegli ees, pritsides peale lõhnu .... firmadelt(nt. ilus(?) lüpsja või katusetõrvaja valab ennast üle tööle minnes...., milline näitab-tegemist hulluga jne.)
˅ näita rohkem ˅