Foorum
1
2
2010-09-24 13:09
sa pole mu mõtteid, korralikult läbi lugenud, muidu sa neid küsimusi ei küsiks, aga proovin siis vastates veelkord selgitada.
ahistamine- pan seda selgitada näite varal. Näiteks teeb keegi teema, mis teda huvitab, võibolla on isegi valupunktiks, või muidu arutlemist väärt, oodates sinna vastukajasi, kogemusi, teoreetilisi ja praktilisi nõuandeid, ei ütle ära ka kriitilistest mõtetest, mis käivad arutelu juurde. Sada ta ei saa, sest vastama tulevad läbustajad, kes kirjutavad sinna luuletusi, häälitsusi ja küsimusi et miks sa selle teema tegid ja kas sa nüüd arvad et oli väga taibukas seda teemat teha vs äkki peaksid ravile minema. selle läbu otsa ei kirjuta keegi enam ühtegi postitust teemasse, või siis jäävad need absoluutsesse vähemusse. Seda pidasin silmas kui rääkisin läbuga ahistamisest.
Kui sa tähelepanelikult oleks lugenud, oleksid märganud, et ma üritasin välja mõelda lahendust, kus oleks võimalik nii läbustamine, kui ka asjalik arutelu, seda teineteist segamata, lihtsalt alguses arutelu, ja pärast läbu. Läbustajate ahistamine oleks see, kui modereerimine oleks nii karm, et läbustamine oleks võimatu või peaaegu võimatu, kui tähele panid, siis ei soovinudki ma mingit lausmodereerimist, ainult võimalust elada mõnel teemal läbuvabalt mingi aeg. Loodan et väljendasin ennast nüüd piisavalt selgelt.
Miks mina vahel milline ei ole? Nii minul, kui kõigil teistel tekib vahel kiusatus olla mitteasjalik, see pole siin nii akadeemiline foorum, et see vabandatav pole, küsimus on selle mitteasjalik olemise mahus, ajas ja kohas, küsimuse teine pool, et miks ei taha, et teised seda teevad, on vääralt püstitatud küsimus, ei sega mind sugugi, aga leian et nii mina, kui kõik teised elavad selle üle, kui nad ei saa päris valimatult olla mitteasjalikud igal pool, igal ajal ja igas mahus.
Kas vastasin?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 13:18
Parma...ma ei usu, et teised löögile ei pääse. Keegi pole ju keelanud siin sõna võtmast. Ehk on asi selles, et teemad, pole piisavalt atraktiivsed või pelotame me teised ihalased eemale oma sõnamulinaga.
Rohkem fakte, tuntud ja tunnustatud tsitaate, teaduspõhiseid uuringuid ...ehk aitab see foorumi kvalitatiitvset külge parandada.?
Sinu "Teeme ära" kampaaniaga olen nõus ühinema.
Juuksur!...Kellegi teise etendamine kannab nimetust, teatraalsus. Teatri seinte vahele see mahub aga ka kõige paadunum näitleja on lõppkokkuvõttes, inimene meie hulgast. On tema ise
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 13:36
mikhan - tegemist oli täpsustamisega, mitte arusaamise veaga. hea, et sa salle lahti seletada viitsisid. see oli sinust viisakas.
muidugi sain ma sellest aru, te sa tahtsid siin lahendusi pakkuda. ma ei ole midagi muud väitnud. kas me hakkame muutuma iriooniliseks teineteise suhtes? see minu huvi ei tulenenud mingist sinu vastu suunatud irooniast, mind lihtsalt tahtsin teada, mis on mis.
mikhan, ja nüüd sellest, mis veel mind huviatab. ehk siis sinu vastustest ja teatavast solidaarsusest tulenevalt ma arvan, et ka sina pead mind siin läbustajaks? aga ennast (siis, kui sa vahel mitteasjalik oled)?
lihtsalt tunnen huvi sinu arvamuse vastu. et kas sa teed minul ja endal vahet või ei tee.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 13:37
Ju siis ma polegi ainuke kes juuksuri seosetusest aru ei saa. Juuksur, võta aeg maha ja puhka paar kuud ihast. Mis mõte on teiste inimeste loodud teemasid kommenteerida "iseendaga arutelusid" viljeledes monoloogi stiili?

parma: milleks teha teema tõestamaks oma püüdu olla korraga korralik. Ihal on olemas jututuba, miks te seal ei vadista? No nii kummaline, kõik võimalused olemas ja neid ei kasutata. Foorum on olemuselt siiski arutelukoht. Kes see soovib teha teemast mis labastatakse esimesel lehel juba.

Teete ise teema, andke läbul minna, see ei häiri kedagi.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 13:37
juuksur ära läbusta jällegi.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 13:46
uman - kas sa ei ole mitte teemast väljas sellega?

see ei ole teema isikutest, kes midagi teevad. teemaks oli midagi kindlat ja see tahab/ei taha lahendamist. tegelegem siis selle lahendamisega, mitte isikutega
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:03
Mina poleks päris nõus et kasutaja Juuksur läbustaks ning kindlasti mitte pole mõistlik inimest oma kriitikaga siit eemale hoida. Tunnistan et päris algul, st kuid tagasi kui Juuksur foorumisse imbus, tundus ta mulle pentsik - kõik need uurivad küsimused, kohatine liig isiklikkus jne, tundus kuidagi häiriv. Nüüd aga ei kujutaks siinset ilma tema sõnavõttudeta ettegi. Ehk tundub et Juuksur läbustab ka sp et tihtilugu esitab mõni teine kasutaja intrigeerivaid küsimusi, mida Juuksur lahata püüab ning millest kokkuvõttes võib selline mulje jääda. Seega, mina leian et ärgem olgem üleliia karmid Küll aga viibutaks näppu ühe teise suunas, nimeliselt välja tooma ei hakkaks, kuid kohati tundub et too kasutaja on siin lihtsalt.., üleliigne? Seosetu, mõttetu mula, emoticonide rivi jne, see on häiriv!
Kui aga üldiselt rääkida, siis olles ka mujal portaalides pikaajaline kasutaja olnud ning vaadates foorumite jne arengut, tuleb tõdeda et paraku selline nn. läbustamine ongi populaarsuse jõud ehk siis need inimesed kes võtavad sõna, hoiavadki taolisi foorumeid elus, läbustamine jm sealjuures on paratamatus. Kuigi jah, me kõik võiksime ennast vahest taltsutada
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:20
mina end ei taltsuta,,,. ,,Barb ja Juuksur PAARIS!!!!))....., võtke kuidas tahate alt või pealt.KESKELT KAHH VAHES VÄGA HEA!!!!!. SÕNAVABADUS ;;::YOU KNOW .... !!!!! .
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:22
Kui ma algatasin teema "Räägiks õige...naistest", siis tegin ka märkuse, et paluks püsida teemas. Just praegu vaatasin ja ...oh imet. esimene teemast väljunud kommentaar oli....esimesel leheküljel. Kas oleksin pidanud solvuma, vihastama?...Võib-olla küll aga ma mõistan, et inimesed on erinevad, erineva mõttelaadi, erineva sotsiaalse, haridusliku, haritusliku jne. jne. taustaga. Sellest johtuvalt ei saa ka pahaks panna, kui teemasse satuvad täiesti teemavälised kommentaarid.
Ja lõpeks...iha foorum pole siiski "Riigi teataja" ega ajakiri "Akadeemia", vaid siiski meelelahutuslik, arvamuste arutlus keskkond.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:23
Mismõttes Barb ja Juuksur paaris? Meie omavaheline läbisaamine on olnud hea, see on tõsi kuid mitte vaid sp ei näita ma antud kasutaja suhtes poolehoidu, lihtsalt mulle tundub et kriitika tema suhtes on natuke liialdatud.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:26
juuksur- ei tee vahet.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:30
aikon, ära võta südamesse! Nii palju kui mina sind tean ja üldse jälginud olen, tundud sa sümpaatse ja meeldivana Mina ei kujutaks üldse foorumit ilma sinuta enam ette ja tunnistan et ka paljude teiste kasutajateta enam mitte , olgu nendeks siis Boomid, parmad, umanid - Juuksurid, aiked ja teised, ilma teieta poleks foorum see! Ärgem muutugem norivateks ja ärgem peletagem teisi kasutajaid siit eemale. Teemapüstitus jäägu meile kõigile väikseks puhkepausiks, mõelgem järele ning üritagem edaspidi rohkem teemasisudesse süüvida, samas mitte unustades mängulisust
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:31
Juuksurile.pole vaja ,seda mida ta ise vastu ei suuda võtta . antennid maas .
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:40
Seda teemat on siin olnud nüüd 4 lehekülge sisutihedat mõttevahetust, ja vähemalt mulle on see olnud nauditav, on hea vahest suhelda ka kaasa mõeldes ja nähes et kõik mõtlevad kaasa, mõni üksik välja arvatud ehk. Võib teha järelduse, et ka modereerimata võivad enamus kasutajaid lainel püsida, aga midagi pole teha, on üksikuid, keda veidi võiks taltsutada.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:43
Mikhan! Järelikult on väärt teema ja milleks seda teemat solkida.
Või oli see shokiteraapia
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:46
hetkel - shokiteraapia !!!! ..mis õnneks mind ammu ei huvita .
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 14:53
see oli seisukohavõtt modereerimise vajalikkusest. Selle teema näitel, võiks asuda ka seisukohale, et kuna valdav enamus siiski suudab sõnavabadust mõistlikult kasutada, ei peaks tegema tarbetuid piiranguid kõigile mõne üksiku erandi pärast. Paljusi teisi teemasi vaadates jällegi on näha, et internetis on sõnavabadusega liialdav vähemus võimeline enamust ka ahistama, samas on paljudki meist kord enamuses, kord vähemuses nii ühel kui teisel pool. Kuskil peaks olema mõistlik kompromiss, minu pakutud lahendus oli see osaline modereerimine, aga võibolla tuleks lihtsalt välja mõelda mingid viisakusreeglid, mis eraldi teemasse kokku koguda ja mida siis vastavalt südametunnistusele järgida? Näiteks esimese kuue lehekülje reegel, või reegel, et teema on vaba, kui autr ütleb, et nüüd on kõik asjalik öeldud?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 15:09
mudi ,,mudi.. ..
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 20:17
Mul on alati iga asja kohta mingi oma arvamus ja mis parata, kui ma ei suuda ennast vait sundida, ikka pean midagi kobisema. Muide ma olen saanud ühes teises foorumis avaliku postituse keelu (täpselt ei mäleta aga vist oli karistus 1 kuu). Ja justnimelt sellepärast, et mul on alati kõige kohta midagi öelda. Ma ei kujuta ette kui kaua oleksin ma avaliku postituse keelu veel siis saanud kui oleksin teemast kardinaalselt mööda pannud, kasutanud ohtralt smaile ja kirjavahemärke, kirjutanud suurte tähtedega (see peaks ju röökimine/karjumine olema) ja hoidku jumal, kui veel luuletama või nalju viskama kukkunud. Kusjuures seal pole nii, et algul noomime, siis teeme tuti-tuti, siis ata-ata ja siis kui mitte midagi ei aita siis võtame avaliku postituse keelu ära. Ihas on asjad ikka väääääga ladnad. Siin võib tõesti teha mis parajasti pähe tuleb. Ja ausalt öelda vahel härib ka ikka päris tõsiselt. Samas olen ma siin foorumis ka täiesti südamest naerda saanud. Ja mitte üks kord. Nii, et võiksime ennast natuke korrale kutsuda küll
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 20:23
Moded tulevad siin vahele alles siis kui asi väga hulluks läheb. Kuna pisut suhtlen siin ühe modega siis sai mainitud seda iff123-e. Ta tuli, vaatas üle, küsis mida teha võiks. Kuna iff123 oli paljudel hambus otsustati ta siit eemaldada. Aga modede peale kogu selle mahuka foorumi jälgimist panna oleks ilmselgelt liiga suur töö. Me oleme siin kõik täiskasvanud ja kindlasti suutelised ka arukamaks suhtlemiseks. Kui ikka läbustamise peale vaataks enamus viltu siis mingi aja pärast sa lihtsalt ise enam ei taha läbustada. On ju nii?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 11:43
Mina ütleks selle väääääga ladna peale nii et paraku on selline hoiak Iha võlu. Kuna siin on antud inimestele lahtised käed, kasvõi piltide näol näide, siis ongi koht seeläbi populaarne. Olin ka ise vahepeal teise portaali kasutaja ja ikka viskas üle see piltide keelustamine jne.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 12:02
nii et jah, Desire. sul tuleb tunnistada, et ka sinule on teatavaid huvisid. ka sina tahad teemades "tarka panna". see, et sa ei suuda vait olla, teebki sinust sellise inimese, kellele tuleb piirangud peale panna
muidugi on targutamise ja targuamise vahel mingi vahe, aga see vahe pannakse peamiselt inimese enda piirides paika. st inimene paneb selle endas paika panema.. ja nii ta piirabki ennast nii, nagu ta teab talle parem olevat. kui ta enam mingeid piire (nii enda kui ka teiste) ei tunneta, siis peavad teised seda tegema hakkama. ja nii need piirangud jms tekivadki. eks neid teevad ka teised inimesed, kellel on natuke teised piirangud peal kui sinul.
aga üldiselt jah. sa ütlesid siin välja selel, mida minagi olen tahtnud ütelda. kui mul on mingi arvamus, mida ma tahan nt avaldada, siis ma avaldan selle teatud piirides (nendes piirides, mida mina tunnen ja tean, et saan seda teha.. teisi ma sellega piirama hakata ei taha). piirata saab arvamuse avaldamist kui sellest, aga mitte minu arvamust. see ei muutu. kui hakatakse piirama, siis see avaldumine natuke viibib, kuid ta ei jää tulemata
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 12:48
Olles selle foorumi alaline lugeja, kuid harv kirjutaja, näib mulle, et püüd muuta seda akadeemiliseks infopunktiks, vähendab olulisel määral selle koha võlu. Olgem ausad, jah, siin on igasuguseid sõnavõtte, aga on ka täiesti absurdseid teemasid. Ja sageli just nn. "läbustajate" abil saabki see see tobedus veidikegi talutava vormi. Ma kahtlen kas me kõik igapäevases vestlusringiski oma sõprade või tuttavatega suudame püsida alguses alustatud jututeemas. Ikka üks teema viib teiseni ja sealt läheb edasi juba hoopis kolmandasse või neljandasse teemasse. Miks seda siis pahaks panna? Pealegi niipalju kui inimesi, nii palju ka arusaamasid. Mis mõnele tundub asjaliku kommentaarida, võib teisele tunduda mõttetu mölana. Mis mõnele hea nali, see teisele räme solvand jne. Arvestades neid rahvhulki, kes ihas ringi sebivad, on väga raske leida kuldset ja kõiki rahuldavat keskteed. Kaldun arvama, et kui need sagedased teemades sõnavõtjad ja arvamuste avaldajad oma suukesed kini panevad, sureks foorum välja. Jääks vaid teemad kus kirjas, kes kellelt raha välja pettis või kes kellele halva sisuga kommentaari jättis
Ja nüüd ma vaikin taas, et mitte musta nimekirja sattuda
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 13:19
moorike, mina olen sinuga päri! Tõin juba näitena muud kohad. Oli st on üks naistele suunitletud portaal, mis mitu aastat juba eksisteerinud. Mäletan kui aastal 2006 selle avastasin, piilusin teemasi, ütlesin harval juhul sõna sekka jne. Heal juhul kommenteeriti, arutleti seal paar korda nädalas, kadus huvi ning tsekkisin sealset heal juhul mõne korra kuus. Murdeline punkt saabus aga kaks aastat hiljem, korraga muutus portaal tohutu populaarseks ning sellel on nüüdseks arvestatav hulk kasutajaid. Mis on portaali võlu, mis inimesi sinna ikka ja jälle muutub ning mõningad ( isegi suurem osa ) neist on tunnistanud et sealne on neile kui teine elu, milleta eksisteerida oleks juba raske Lihtsalt inimesed avaldavad seal mõtteid mis pähe tulevad, on nii intriige, mustamisi, kaeblemisi, soovitusi, parandusi, kauplemisi ja niisama kerget loba. Varem seda aga polnud, seda n. ö. tühja loba. Aga see müüb! Olgem ausad. Kui siin poleks seda vadistamist, luuletamist, tögamist ja intriigitsemist, sureks foorum ausalt öeldes välja, mina siin nii tihti käia ei viitsiks, ega seega Ihas üldse, st login siia aina tihedamini vaid sp et foorumis arutleda. Samas jah, kellele see päris läbu meeldib aga ilma selleta ka ei saa
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 13:21
Parandaks vea : mis inimesi sinna ikka ja jälle meelitab ....
˅ näita rohkem ˅
2010-09-27 07:30
bla- ,bla blaaa -blaaaaaaa .. elagu - iha portaal!!! .
˅ näita rohkem ˅
1
2