Foorum
1
2
3
...
7
8
9
2021-01-06 12:15
Jumal=kõiksus=loodus. Minu meelest on see üsna loogiline. Kui võtta mistahes mütoloogia ja religioon ning vaadata nende kõige esimesi visandeid, siis eristub sealt selgelt Maa, Tuli, Vesi, Õhk ja seda kõike ümbritsev aegruum.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:18
Tegelikult Filena tabas asja pihta, ainult, et ma ei paneks võrsusmärki neile vahele (loodusele). Kuna tavainimesed ei mõistnud ja paistab, et ei mõista siiani asja abstraktselt, voolitigi sellest lihtrahvale inimnäoline mõiste.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:27
Jah jumalal on mitu nägu. Kristlased juudid ja moslemid palvetavad ju sama jumala poole. Kuigi nimi ja ettekujutus näost on erinev. Ettekujutus? Sest väidetavalt oli ainus surelik, kes jumalat näinud prohvet Muhhamed.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:35
Muhamedi puhul ma kahtlustan narkootikume, mis tema fantaasiat küttis.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:39
Adam lõi jumala enda näo järgi.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:41
Mis te arvate, kust tuleb tänapäevane vandenõuteoreetikute ladestus ja ohtrus? Täpselt samast allikast, millele toetus muistne inimene - see, millele seletust anda ei osanud, läks jumaluse alla (miks ei olnud saakloomi, miks müristas, miks sadas tuvimunasuurust rahet etc). Ka nüüdisinimsele on vaja seletamatutele nähtustele mingit loogilist jätkumist ja seega usutaksegi absoluutselt igasugust jura.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:56
Siia tuleks lisada, et inimesele on omane teatud religioossuse vajadus. Tänapäeval on ühendavad religioonid ebapopulaarsed ja seega on võimalusi minna igasuguste veidrustega kaasa.
Vanal ajal ühendas religioon rahvaid, arvestades füüsiliste, aga ka psüühiliste vajadustega. Näiteks abielurikkumise keeld hoiab perekonnad ja inimesed vaimselt tervemad, aga kui piibli ajal juudid karistasid abielurikkujat surmaga, siis peamine põhjus oli suguhaiguste leviku vältimine, mille vabaks laskmisel oleks sellel rahval palju raskemaks läinud kannatused üle elada
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 12:57
Hea näide on koroonausk, keegi ei tea mis toimub aga usutakse ikka ühes riigis on 3000 juhtu päevas samas 50km eemal teises riigis alla 50-ne, põhjendusi pole aga usutakse ja kardetakse
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 13:08
Koroona on selles suhtes huvitav näide, et siin on mõlemat pidi äärmusi. On need, kes oleksid valmis maha lööma, kui kahtled selle ohtlikkuses ja teisalt vandenõuteoreetikud, kes räägivad, et haigust pole olemas. Kõige enam teavad vast meditsiinitöötajad, kes viimastel kuudel peavad nende patsientidega meeletu koormusega tegelema. Teisalt on pooled, kes põevad haigusi ilma sümptomiteta ja ka sümptomiga põdejatest enamikul läheb kergemalt.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 13:12
kõige pullim on see ,et kevadised suured uskujad on nüüd kõige suuremad vaktsiini vastased kui näevad ühelgi sõbral pole haigust ja tuttaval ka aga tuttava tuttav lausa suri sellesse siis on mingi uskumus peesse läinud
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 13:17
Jumal lubas Noale, et uuesti ta inimkonda pattude pärast ei hävita. Lubaduse kinnituseks on vikerkaar taevas. Küllap selle pärast ongi seksuaalvähemused koondunud vikerkaare lipu alla, kuulutamaks, et võite meid küll patusteks nimetada, aga meie patud pole inimkonnale ohuks.
Jehhoova küll uut veeuputust ei saada, aga on teine palju halastamatum jumal, kes armu ei anna. Ka eesti kirjandusklassikas on lugu seda jumalat teeninud mulgimaa Lopa talu peremehest ja tema kurvast saatusest.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 13:22
Kõige kindlam usk on Taara usk, alati ennem palgapäeva aitab
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 13:34
Või taara? Kummalisel kombel tegi selle eelnimetatud Lopa tragöödia viimase paugu just lõhkev pudel.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 15:19
Taarausk on puhtalt mingi 1930. välja toodud lahendus. Eestlased olid pigem lihtsalt loodususulised, nagu ikka põlisrahvastele kohane.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 15:19
lutsberger - veelgi huvitavam oli netis üks lõik, kuidas iisraellased(mitte....) 1 milj. kiiresti vaktsineerisid ja põhjendus oli araablaste piirkond (oli see katse?), mis tuletas meelde kuidas Herbalife müüdi (tuhande haiguse vastu, aga Covd vastu pole proovitud kongusninade poolt?- levitamise algallikas oli kui koÅ¡ertoit läbi Euroopa Kanadasse ja siis läbi Poola ning Rootsi kõikjale)
Samuti pole proovitud Rootsi rohu alkeemilist mõju Covid vastu - miks ?
Pole ka proovitud, soovitasin ühele kõrgelseisjale - Infrapunasaunas viibimist 60 C juures avastamise staadiumis 30 min ja enne 0,75 l vett juues(toimib just lihaste-rakkude siseselt)
Kõik kardavad lolliks jääda, samas ütlevad - pange mask mikrouuni ! Arvan, et katsetajaid inimesi nõusolekut andmaks, oleks.
Sellisel juhul kukuks kongusninade äri farmaatsias kokku ja kollane sinetaks
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 15:32
tähelepanuväärne on koroonavaktsiini valmisolekust teavitati kohe peale Bideni nn võitu usas, hiljem kunagi räägitakse et tema ongi see koroonamessias.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 15:32
Jott, sa keedad jälle seda leemekest oma peas.

Homoseksuaalid võtsid vikerkaarelipu hoopis hipidelt üle...

Tegelikult ei ole su fantaasiatel häda midagi, kui need a) pole seotud advokaadi mängimisega b) ei pretendeeri kindlale reaalsusele
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:19
Slave, siin leidub ju nii palju prokuröre, miks siis ei tohi mina advokaati mängida?
Mulle tõesti ei meeldi, kui naisi koheldakse põhimõttel "see mis lubatud jupiterile, pole lubatud härjale", aga paraku suur osa meestest just nii mõtleb.
Selles vanade roomlaste ütlemises on ju eriliselt rõhutatud ebavõrdsust. Ühel pool jumal ja teisel pool loom, kellelt on ära võetud elurõõmud.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:25
Fakt üks loll suudab rohkem käkki kokku keerata kui sada tarka korda seada
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:37
Sorry kiisuke, aga verikäkk on ju eesti rahvustoit
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:39
, mardist ja martinist räägid?
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:47
jfjm, mõne "prokuröri" probleemiks on, et ei suuda "advokaadiga" sõdimisel adekvaatseid argumente leida. eks siis peab igasugu nimetuste kleepimine ja lihtlabane materdamine väitluskunsti asendama
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:48
ellips------Ellips on lausekujund, kergesti juurdemõeldava või väheolulise sõna või sõnade väljajätt lausest, ilma et tähendus muutuks või tekstist oleks raske aru saada. Enamasti jäetakse välja kas alus või öeldis. Sellist lauset nimetatakse elliptiliseks lauseks.

Ellips on kr k elleipsis 'väljajätmine, vahelejätmine, puudus'.

Elliptilise stiiliga saavutatakse väljenduse kokkusurutus ja emotsionaalne pingestatus. Ellipsit esineb sagedasti lühivormides (aforism, sentents, vanasõna, mõistatus jt), pealkirjades, erutatud kõnes, luules, laulutekstides, kõnekeelsetes väljendites jm.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:53
karjak----Karjak on laudatöötaja, kes hoolitseb karja sööda, allapanu jm eest.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 16:55
Ellips on narratoloogiline võte. Ühes lauses öeldakse midagi ja järgmine lause kannab juba uut sisu. Sinna vahele jääbki ellips:

Nt: Naine astus voodi juurde ja kustutas tule. Nad süütasid sigaretid ning puhusid seda vaikselt õhku
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 17:54
Jott, tore! kuid sul on kahjuks kombeks motiive jms ise välja mõelda ja sellel põhjal avaldusi teha. Lisaks lööb veel aeg-ajalt välja halvustav stiil ja eneseupitamine teiste meeste siunamisega. Minu isiklikud ootused sinu suhtes ei ole kõrged ja ära lase häirida.

Mõni kes siin sõna võtab on muidugi päris mannetu. Jääb mulje, et ainuke oskus on mineti matkimine käega ja konveier, kuna matkimise ajal tuleb telefon haarata. Meeleheide, mis muud. Tunneks kaasa, kui mõni ei ussitaks küündimatus vihas. Jääb mulje, et muuks pole enam võimeline. Jääb mulje... mõni... jääb mulje... mõni... jääb mulje... määäää
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:03
slave ei suudagi rohkem luulusid produtseerida ja "muljeid" jagada? see määgimine mõjus ka muidugi veenva argumendina.....harmoneerus oinaliku käitumise ja lambaliku meeleheitliku lalinaga
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:06
slave, tore! kuid sul on kahjuks kombeks motiive jms ise välja mõelda ja sellel põhjal avaldusi teha. lisaks lööb veel aeg-ajalt välja halvustav stiil ja eneseupitamine naiste siunamisega, kelle isikust või teenusest on tglt ainult ähmane ettekujutus. minu isiklikud ootused sinu suhtes olid kunagi veidi kõrgemad. aga ära lase end häirida. kloune on alati vaja ja huumor on terviseks
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:23
c jääb mulje, et mõnel on argumendid otsas.
Hale on su vigin, kui püüad mind vastandada kõigile naistele, nagu sa esindaksid neid kuidagi.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:24
Slave, mul pole vajadust enda upitamise järele. Samuti pole vajadust kellelegi siin meeldida. Ma pole juba kaua siin uusi tutvusi otsimas, aga kui neid tekib, siis ega mul nende vastu ka midagi pole. Minul on see leht puhas ajaviide ja ajaviiteks meeldib mulle mõtiskleda. Siit leian mõtlemiseks ainet ja siin on ka väljund, et saaksin tulemusi testida.
Koolis olid minu lemmikained matemaatika, sest see allus raudsele loogikale ja bioloogia. Kogu loodus on ülesehitatud kindla loogilise süsteemi järgi ja et inimene on osake loodusest, siis tihti üritan hobi korras leida põhjendust inimeste käitumisele just mujalt loodusest.
Mida mul vanal lollpeal muud ikka teha
Muide minuteada on ellips lömmi löödud ring. Tegelikult on ta küll lõhestunud tsentriga ring. Mida suurem on lõhe tsentrite vahel, seda lopergusem ta on.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:28
ellips1 ‹-i 2› ‹s›
mat kinnine tasandiline kõver, mille iga punkti kaugused kahest kindlast punktist (fookustest) annavad jääva summa. Maa orbiit ümber Päikese on ellips. Ring on ellipsi erijuhtum.

ellips2 ‹-i 2› ‹s›
keel väljajätt, mingist keelelisest väljendist vähem olulise, kergesti juurdemõeldava osa ärajätt
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:31
See kõigile naistele vastandamine on eriti naljakas. Koos selle aeg-ajalt raseerimata lõbunaisega vinguvad minu pihta vaid kaks tema kassinimega õukondlast, kellel pole minuga mitte mingit reaalset kokkupuudet.
Ei tea, et teised, veidi intelligentsemad naised siin vinguksid selles osas.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 18:56
Slave, see et ma siit tutvusi ei otsi, ei tähenda, et mul neid siin pole. Üks jagu on ja nende intelligentsuse üle ka kurta ei saa. Aga privaatvestlused jäägu privaatvestlusteks. Vaid nii palju, et vahest on nalja nabani.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 19:01
Kuulge kibestunu ja tema advokaat, seletame nüüd sõnu edasi või patrame imetlusega iseendast?
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 19:50
Prokuröril on kolm võimalust
1. korraldada tsirkus suures saalis
2. Lõpetada asi kokkuleppe korras
3. loobuda süüdistusest
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:10
mida sa Jott kaagutad siin... panid 10 Koffi ja nüüd jälle kotkas?
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:15
Melnikovi-poja, mis sa kaagutad?
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:22
Minu meelest ka, pidevalt lämisetakse täiesti tarbetutel teemadel isegi siis, kui tegelikkuses on algatus huvitav. Kui egolaks on nii suureks paisunud, et tuppa (loe: ihasse) ära ei mahu, siis ehk vaataks mõned teised kanalid juurde: hakkaks suunamudijaks või instabeibeks/instameniks; säutsujaks vms.
Ühtegi teemat lahti teha ei saa ja lugeda pole võimalik, sest kolm-neli hakkavad valimatult üksteist sõimama.
Saage endast üle ja rääkige asjast.
Jumala hea teema keerasite pekki.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:25
nojah.....kas võimetus argumenteerimiseks või julguse puudus oma seisukohtade väljaütlemiseks nüüd tingimata just naiste suurt intellekti näitab. aga see selleks.
aga endiselt on koomiline, kuidas slave üritab argumentidena esitada kõikvõimalikke isiklikke halvustamisi, enamasti luuludel või laimul põhinevaid..
küll jahub siniverelisusest, mingite tablettide ja alko tarvitamisest, raseerimatusest, seksuaalsest küündimatusest ning loomulikult ametialasest oskamatusest ja isiksuse allakäigust jne.jne. ülepäeviti uued fantaasiad, omamata ainsatki lähemat kokkupuudet kirutava isikuga või tema päriseluga......no sellist, mis annaks mingigi põhjenduse halvustamiseks.

loomulikult küsimusele, millisel konkreetsel kogemusel antud järeldused põhinevad, on vastuseks suur vaikus...
seega orja jaoks sõna "argument" tähendab põhiliselt isiklikku ründamist, valetades ja laimates süüdimatult?
no ei imestaks, kui paljud naised ei põle soovist sellise mehega kohtuda.....olgu siis tasuta või mitte.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:28
Jott võiks küll suunamudijaks hakata, tal möla jookseb nagu kitsel...
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:29
Teema on loomulikult hea, ja seepärast võibki uusi sõnu ja mõtteid juurde lisada, kui neid kellelgi olema juhtub.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:30
@caprichosa - ma sind ei tunne, aga tegelikult ma soovitaksin ühte - tõmba tagasi.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:36
Dragu.....tundub, et ei või.

Filena, ilmselt oleksin ammu tagasi tõmmanud. kui slave suudaks mu viimases postituses esitatud küsimusele adekvaatselt vastata.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:42
Teema on "Sõnaseletused", siin käib 7. klassi tasemel kähmlemine - sina ütlesid, ei, sina ütlesid, sa oled loll, sa oled nõme, ma enam sind ei follow...
Masendav. Täiskasvanud inimesed.
Teemas oli mitmeid huvitavaid mõttekäike. Kui teil on mingid oma kalad kusagil kaevamata, siis tehke seda jututoas või kuskil privaatses kõneluses, mitte ärge solkige oma heietustega teiste algatatud asju.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:42
Suunamudija - viisakas allegooria selle kohta, kes pakub käega õnneliku lõpu teenust
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 20:55
Jobu - mees kes teab täpselt kuidas elu käib, sest lapsepõlves suured poisid rääkisid.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 21:02
Vähesed hea dpostitused siin teemas on teinud Filena. Jott proovib tarka juurde panna kuid jääb väheks. Capri ja slave teevad ennast taas lolliks. Ülejäänud keksivad niisama.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 21:04
qwerty, harjutamine teeb meistriks
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 21:05
Hilja peremees, hilja.
˅ näita rohkem ˅
2021-01-06 21:11
Tänan, qwerty112.
˅ näita rohkem ˅
1
2