Foorum
1
...
14
15
16
...
20
2019-05-06 16:10
Sul pole seda
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 16:13
??
Vabandan väga, aga kogu teie tarkuse juures jäi see viimane küll väga arusaamatuks. Kas mõtlesid susannale öelda, et TAL POLE SEDA?
No me teame ju kõik, et tal pole enam seda. Seda pole vaja enam niimodi kõikidele nina peale hõõruda.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 16:25
Oh jah. Vaatan ja imestan siis külakoerte klähvimise üle. Kõik siin on väikse ja väeti susannaksese vastu keegi ei ole tema poolt. Nii pidigi ta omale kasutaja tegema kes teda kaitseb iha tarkurite eest. Ta ju väga rumal, vähemalt saab aru nii teiste jutust.

Kogenematu ja jott ja teised, kas teil ükskord kõrini ka saab suasnna ja tema alteregoga vaidlemisest. Kenasti ju aru saada et tal mune pole. Kui oleks siis vastaks miskit asjaliku. Siiani pole mina veel peale Kogenematu jutu leidnud. Muidugi jott on kah asjaliku kirja pannud. Kuna mina ei valda puust nikerdamise tehnikat, siis ei hakka ka sel teemal sõna võtma.

Soovitus, enne kui hakkate vaidlema, valmistega igaüks mõni kunstnikerdustega esmaabikapp valmis.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 16:26
Kogenematu sul pole mune!!
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 17:49
Susanna EduardovitÅ¡, tõesti mul pole mune nagu sinul, sametkarbiga öökapil. Jah, mul kõlguvad nad päris kindlalt jalgevahel.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 20:13
Susanna, ma lõi järsku lambi põlema. Selle koha pealt, et sa arvad end olema kõrge IQ, tarkuselt teine isik universumis (kohe peale kahesoolist jumalat), puidu- ja inimeste tundmise osas nii hea kui üldse olla annab. Aga eriti bioloogias. Uute sugude leiutamine pole sinu käes mingi probleem. Kohe mitu sugu päevas kui vaja.
Kardetavasti pole sa küll kuulnud ega näinud, aga ma siiski näitan ühte graafikut. Ehk aja möödudes hakkad sa isegi mõistma.
Y teljel - (nool üles) on enesekindlus. Mida kõrgemal on joon, seda rohkem on enesekindlust.
X teljel (nool vasakult paremale) on aeg ja päris kogemuse kogunemine.
Nii palju kui ma aru saan, siis sinu kogemuste kõver ei ole veel esimese tõusu lõppu jõudnud. Seega, saan tegelikult aru, et sa isegi ei tea kui vähekogenud sa oled neis asjus, milles sa arvad end hea olevat. Oota pisut, ja sa saad mõne aja möödudes oma esialgsest veast aru.

Selle asja nimi on Dunning-Krüger efekt, ja kahjuks langevad ka täie mõistuse juures olevad inimesed selle efekti lõksu.

Jällegi - ei ole sinu, kui transsoolise, halvustamine. Tänu vähesele kogemusele sa kahjuks ei ole ise võimeline oma tegevusele adekvaatset hinnangut andma.

Vaata lingilt seda graafikut, ehk on see ülikeeruline joonis siiski sulle mõistetav.
https://images.app.goo.gl/ZFazZNUXPoesZPD28
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 20:17
Üks lugemine veel sel teemal
https://catalogofbias.org/2018/03/22/twenty-years-of-bias-and-the-dunning-kruger-effect/
˅ näita rohkem ˅
2019-05-06 23:25
millest ma jälle ilma jäin? kas susanna nikerdas endale puus ornamentidega gooti stiilis munni?
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 01:21
Ah,persse kaua võib!! Ei tasu siuksega siin vaielda,nagunii essugi Susanna aru ei saa ..tahab naist kuna ürgne instinkt nõuab aga ise naine järelikult lesbi ehk siis transhomo .Olgu omaette, tähelepanu ei saa närib varbaküüsi ajaviiteks
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 01:45
Kogenematu, selliseid nikerdusi mis linke sa jagasid, tegin ma kuskil 16 aastasena. Tundub sa nikerdamisest siiski ei tea midagi ja ei saa aru mis on peenem nikerdus ja mis suurejoonelisem. See et ma olen eestis puidunikerdamise alal parim, on öelnud mitusada inimest. Nad kõik on ka öelnud et vale tööga tegelen, kui ma veel maalerdasin. Kui sa arvad et need on suurejoonelised nikerdused siis eksid, sellised nikerdused olid minu jaoks 16 aastaselt, võrdle minu nikerdusi ja nende nikerdusi mis linke saatsid, väga suur vahe on. Ma ei räägi asjadest, ma mõtlen otseselt nikerdusi-puulõiked. Muidugi ma väga hindan neid tegijaid aga need nikerdused on minu jaoks juba igavad ja liiga lihtne. Eks ma pean vahel ka lihtsaid nikerdusi tegema, aga eks kliendi soov ja rahaline seis paneb ka asja paika. Ei ole mõtet teha väga peent nikerdust kui klient ei suuda nii palju tasuda.
Kui sa nägid mu linki minu nikerdustest, siis see põdra peaga ja hundiga kapp oli tehtud vahtra puidust. Spetsalist teab kui raske on vahtrapuitu nikerdada, seda puitu on nii raske töödelda, aga vaata kui peen töö on tehtud, mine küsi spetsalisti käest kui hull puit see on.
Kui sa ütled et need nikerdused mis loinke saatsid on paremad, siis sa küll ei tea puidunikerdamisest suurt midagi.
Sinu saadetud linke ma ei hakka vaatamagi, mõtetu, tean mis sealt tuleb. Inimene kes ei poolda ja aru ei taha saada, saadab halvustavaid linke.
Aga miks mina linke ei saada, ütlen siis ausa vastuse välja lõpuks. Sõbranna on aastaid uurinud seda teemat, kuna minuga nii seotud ja minuga jaganud ja minu jaoks tõlkinud ette lugedes, selle peale kui ütlesin et kas viitsid uuesti neid otsida ja uurida, sest mõni siin ei saa aru, sellepeale ütles ta, ma ei viitsi lollide peale aega raisata kes aru niikuinii ei taha saada, sest ka tema loeb neid siin mida kirjutate. Nähku aga ise vaeva.
Pole mõtet ka halvustada seda inimest kes minu poolt on tembeldates et see mina, kui haigeks te veel minna saate oma mõtlemisega. Kui palju on neid inimesi kes mind austavad ja saavad asjadest aru, aga kui tuleb üksik siin teile vastu ütlema, kohe hakatakse ka pooldajat laimama, lihtsalt ju ei ole võimalik et keegi minu poolt on, IQ on teil jah kohe kaugele paista
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 02:09
Iga lits kiidab oma vittu
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 02:36
Ratsutaja, ma ei kiida, võrdle ise nikerdusi ja ma kirjutan nende sõnadega mida on öelnud mitusada inimest, aga sellegipoolest usun et on nikerdamises ikka veel arenguruumi, tahan ikka veel paremaks saada.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 18:03
täiesti putsis kaader see susanna
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 18:08
velts sooviks susannalt puust vittu tellida,muidu kurdab et need odavad hiina omad ei pea vastu
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 21:38
Keprik, muidugi omnu osad mitte eriti head, minu silmade läbi, Nikerdamises on 2 olulist asja, mis puit ja nikerdus peitlid, enamus praegu lehel olevad pildid on vanemad tööd, kui peitleid nii palju ei olnud, aga vaikselt ikka tellin. Nikerdajale on vaja väga palju peitleid erinevaid, need mida mina tellin on alghinnaga 20 eurot, mõni peitel maksab 70 euri ja mul ikka veel palju vaja, mul on hetkel üle 20 peitli. Masinad ei suuda osa nikerdusi teha, jääb algeline, väga suur vahe on kas on tehtud masinaga või käsitsi.
Need nikerdused mida jagas kogenematu on käsitsi tehtud. Väga suur vahe on ka selles, kas on nikerdajaks õpitud või on anne, andega nikerdaja suudab palju peenemaid nikerdusi teha, muidugi mõne materjali puhul ei saa peeneid nikerdusi teha. Pärn ja pähkel on parimad, aga neid mõlemit päris raske saada.
Aga mis puutub hälbesse, siis pannaksegi ühele pulgale transsoolised pedofiilide ja zoofiilidega, vaata minu lugude kommentaare. See ei ole hälve, juuste langemine pole hälve jne.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 21:43
susaana on sitanikerdis
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 22:55
Susanna, hälve tähendab igasugust normaalsest kõrvalekaldumist, erinemist ja normaalseks loetakse seda mida on enamus.
See on eesti keeles selle sõna tähendus ja siin ei küsi keegi, kas see sulle meeldib või mitte.
Kui oled teistsugune, kui enamus inimesi, siis järelikult on hälve. Vaielda saab ainult hälbe suuruse üle.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 22:58
........kurat, ma justkui oleks neid jutte juba kuskilt enne kuulnud ............
˅ näita rohkem ˅
2019-05-07 23:02
Deja vu
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 02:09
Jott, Keprik, Kopgenematu, võtamegi siis nii, ka enamus hetero inimesed on hälbega, kõrvalkaldega, enamus hetero inimesel ei ole tavaline voodi elu, näiteks eneserahuldamine on juba hälve ja muudest ei hakka ma rääkimagi. Sex ju ikkagi lapse tegemiseks mõeldud, ja nüüd hakkame vaidlema ka selle peale. NIIET KRES SIIN IHAS KONTO ON ON KÕIGIL HÄLVE-
Lollpea, ära solva teiste tööd, ma tean sind ja olen näinud sind ja tean nii mõndagi, pole sa suurem asi mees, aga kui tuled teiste tööd solvama, siis pole sa mitte sittagi väärt, ise sa suurt midagi teha ei oska, see et sa mingi ehitaja oled ei tee veel sinust tegijat.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 02:32
Lollpea2 sina oled sittarott
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 03:01
milline rabavalt intelligentne tütarlaps
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 04:29
Neid isaseid naisi siin hulgim kohe,kel vaid karvasem perse on
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 07:20
Esiteks, masturberimine pole hälve, sest väga valdav osa tegeleb sellega. Enamus isegi päris regulaarselt ja tihti.
Ja vähegi mõistlik inimene teab, et tal mõni kiiks/hälve on. Kui vaatame enamuse järgi, siis mina isiklikult ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi kes oleks ilma kiiksuta/hälbeta. Ja selles polegi midagi halba iseeneses. Jamaks läheb siis, kui filatelistid hakkavad rääkima, et see on normaalsus ja kõik peavad marke koguma. See peale aga sunnivad kiikinguga tegelejad koolis kehalise tunnis selle spordiala kohustuslikuks hindeliseks harjutuseks. Ning linnakoolidesse tuuakse ka kündmise õpe.
Kui kõik peavad hakkama tegelema iga kiiksu ja hälbega sunni korras, siis tavaliseks ja elu edasiviivaks osaks ei jääkellelegi aega.
Sellepärast - jäägu igaühe kiiksud ja hobid talle endale, tegelegu sellega omaette omade rahadega ning riigi raha eest tegelevad need, kes suudavad selle raha üldsuse hüvanguks kasutada.
Aga mis me räägime, kõik see on juba siit läbi käinud ja klappidega "kõigeteadja" ju teab, et tema on normaalsus ning hälve on teistel. Lause teine osa on ju osaliselt õige, aga mitte selles mõttes mus temal peas. Lause esimene osa on puhas fantaasia/lootus/vale?
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 07:26
Mäletan kuidas 50 aastat tagasi üks skulptor tutvustas kivikujude sünnilugu. Skulptor tegi savist matriitsi ja masin raius selle kivisse. Skulptoriile jäi ainult lõppviimistlus. Ja kui nüüd mõelda sellele, milliseid võimalusi pakub tänapäevane 3Dtehnoloogia, siis jäävad peitlid vaid hobikunstnikele.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 08:42
Prindin haamri ja naelad välja, kui vaja siis ka mehe kes naela seina lööb
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 09:44
Paber kannatab kõike, aga ruumilist pilti on võimalik ka puitu ja kivisse ülekanda.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 10:57
J
tänasel päeval trükitakse juba väga palju 3D asju. alates pisividinatest, prototüüpidest mõnele keerulisema kujuga esemele, relvadest - lõpetades näiteks majaga.
https://youtu.be/DQ5Elbvvr1M
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 11:52
Kogenematu, ma tead väga hästi mida 3d robot suudab välja nikerdada, kuid päris kõike robot ei suuda, seepärast igasse nurka see ei pääse, aga selleks peab olema nikerdaja et aru saada mis osas robot alla jääb. Kui mõeldakse välja veel peenem tehnika välja et pääseb ka teatud nurkadesse, siis on jama. Praegu veel mitte. Seda need robotid ei suuda mida saab kõverate peitlitega teha. See mida ma praegu nikerdan jääks robot jänni, aga jällegi saab aru kõrgemal tasemel nikerdaja mida silmas pean. Õunapuu on väga paha nikerdamiseks, vaher on ka paha, peenema töö puhul on suur oht et tulevad tükid lahti vales kohas, ja lõhub tööriistu. Kask:see puu on pehme kuid tal on suur viga see et laast tuleb pikemalt lahti kui vaja, vajab hiljem palju lihvimist. Lepp on nikerdamise puu, kuid peeneid nikerdusi ei saa teha, kuna tulevad tükid lahti. Kirsipuu ja sarapuu pidid olema hea nikerdamismaterjal kuid pole minu kätte veel sattunud.
Muus asjas on mõtetu vaielda, kui ei viitsita uurida ega ei osata küsimustele vastata.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 12:17
Susanna, sa hambapuuri oled näinud? Täpselt samasuguste freesidega pääseb robot ka nurgatagustesse. Ja veel paremini kui sinu kõver peitel. Eelis on ka see, et robot ei pea nägema. Tema freesib täpselt sealt kust vaja. Sina pead nurgataha piiluma, et see peitli tera ikka õigesse kohta läheb.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 12:23
Susanna, ja taas pean ütlema, et su nikerdused pole pahad. Sia vajad lihtsalt rohkem harjutamist ning usutavasti kellegi juhendamist, sest kõigele ise tulla on pea võimatu. Igal inimesel pole mõtet enda jaoks jalgratast leiutama hakata.
Minu nägemuse järgi oled sa oma arenguetappides selle video klassifikatsiooni järgselt kusagil esimese etapi lõpus ning otsaga jõudnud teise etappi. See on tore - areng on näha, kuid õppida on oi kui palju.

https://youtu.be/FW0-ygwYCSQ
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 12:27
jott,ei ole nii, just nurgataha frees ei pääse, sest freesil ei saa olla kõver otsik, ta pääseb nurgataha vaid siis kui pole muu osa ees. Kahju et joonistada siin ei saa, saaks joonistada siis saaksid aru mida mõtlen. See oluline asi eristab roboti ja peenema nikerdaja. Sellel teemal pole sul mõtet vaieldagi. Aga nagu näha sa oled kõigile vastu mida ma kirjutan. Ehk tead kedagi tutavat nikerdajat ja küi tema käest millega robot veel hakkama ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 12:41
Kogenematu, mul pole vaja koolitust, ega kellegi juhendamist nikerdamise alal. Mul ei ole eesti nikerdajatest midagi õppida. Ma polegi pidanud nikerdamist õppima, kuna see anne, lapsena võtsin esimese nikerdus töö kätte ja tuli kohe välja, kuigi vene ajal olid väga algelised nikerduspeitlid. Esimese puidust mänguasja tegin 6-7 aastaselt.see oli kaelkirjak kellele sai puidust rõngaid kaela visata. Õppida pole vaja kellegi käest nikerdamist, vaid ma ise arenen paremaks iga nikerdamisega ja arenguruumi veel on. Ma olen vahel kahelnud kas saan mõnega hakkama et äkki võtan liiga keerulise töö, aga siiani ilusti olen hakkama saanud. Ma üritan iga uue tööga esitada endale väljakutse. Muidugi tellimuse suhtes pean arvestama siiski tellija sooviga.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 12:46
Susanna - nikerdamisest - üks asi on 3D, viie või isegi kuue spindlilise freesiga asju teha, Pole olemas nurka, millega kuhugi ligi ei pääseta. On ju olemas painduvad vahelülid freesi ja võlli vahele eriti nurgataguste kohtade tegemiseks. Ja kui isegi siis jääb kusagil mingi kättesaamatu nurgatagune, siis hoopis TRÜKITAKSE see detail. Ja trükitakse nii, et nikerdamisega või freesimisega ei suuda mitte ühegi tehnoloogiaga selliseid asju saada.
Ja kui isegi vaher tundub sulle kõva puiduna - TERITA oma peitleid. Teritus on omaette kunst. Erineva puutüübi jaoks on erinevad terade nurgad. Mida teravam on lõikepinna nurk, seda paremini ta lõikab, samas on teravust väga väheseks hetkeks.
Vahtrast on PALJU kõvemaid puuliike (alustame nt mustast tammest), ja tehakse ka nendega töid. Vaher pole isegi mitte TOP 10 sees puidu kõvaduselt. Arvatavasti jääb isegi top 30 välja.
https://www.wood-database.com/wood-articles/top-ten-hardest-woods/
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 13:08
Susanna - et oled siis iseenesest nii hea, et ei pea õppima ega midagi.
Kas ma tohiksin sinult tellida töötava AINULT puidut tehtud taskukella (uur). Kella väline diameeter võiks jääda alla 60 mm. Kõik detailid välja arvatud seierite ja sihverplaadi katteks klaas on siis puidust. See kell peaks ka töötama, olema võimeline mõne aja PUIDUST vedru jõul seiereid liigutama. Kella täpsus antud ülesandes ei pea olema väga täpne - piisab kui jääb 12 tunni jooksul +- 5 minuti õige aja sisse.
Mis oleks sinupoolne sellise kella hind ning kuna ma saaksin selle puituuri omale puidust keti otsas taskusse panna?
Minu teada peaks eestis isegi sellist asja tehtud olema. Kui sa oled parim eesti nikerdaja, siis ei tohiks ju ommeti nii pisikese asja tegemine sulle raskusi valmistada?
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 13:18
Kogenematu, ei pääse frees igale poole, Puidust kella tegemine pole nikerdamine, mina tegelen nikersamisega. Vahtrapuidu suhtes mida teravam seda rohkem lõhub ka, tamm samamoodi lõhub, mida teravam on kalle seda kergemini lõhub ka terasid. Puidu töötlemine ja nikerdamkine on 2 eri asja, pane otsingusse nikerdamiseks sobivad puiduliigid, ehk siis inglise keeles wood carving. Puidust kella valmistamine on minu jaoks igav ja ei soovigi täiendada. meeldib jusd puidu nikerdamine.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 17:14
härra susanna ei oska puidust kella teha,ta poleisegi võimeline puidust ketti tegema mille lülid ühest tükist on ja omavahel liiguvad
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 17:46
Susanna - kui sa nüüd kasvõi sellesama teema raames loed pisut iseenda teksti ning analüüsid seda (oh õudust kui keerulist asja see kogenematu nõuab), jõuad kergelt teadmisele, et sa vingud ja virised IGA enda kohta käiva postituse üle. Ka nende üle mis sind tegelikult heas valguses paista lasevad.
See teadmine on kuidagi õõvastav, just sinu kui inimese osas. Ja kurvastusega pean nentima, et elan sinuga samal planeedil, samal kontinendil, isegi samas riigis. Veel hullem, eile pidin töö pärast käima isegi selles linnas kus sa elad ja toimetad!
Oh õudu! Sa näed aga ei mürista? Vana ja kängunud ateisti viimanegi säde leida jumalasäde on nüüdseks lootusetult kustunud.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 21:17
Ma ei ole midagi valesti öelnud, mina nikerdan ja ei tõmba puidust kella tegemkne, juba seepärast et keegi ei taha selliseid asju, ühe pärast hakata seda õppima, ei soovi ja minu jaoks igav, ma pole vingunud, ma lihtsalt ei soovi seda teha. Iga inimene valib seda millega ta tegeleda tahab.
LOLLPEA Puidust keti tegemine on väga lihtne minu jaoks.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-08 21:27
ei oska sa kella ja ei oska sa ketti,pläkutad ainult,pildid on ka võõrastest töödest
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 12:26
Keprik, vaatasin videosid, ei leidnud küll masinaid mis pääseksid nurga taha, saada link palun.
Minul on maailma parimad peitlid ja oma hinda väärt, mis siis kui maksavad 20-70euri õks, nendega on lust nikerdada. Aga viilist teha peitel, ei, sellega ei anna peeni asju teha. Peitlitega tuleb minul kogu töö, algusest lõpuni, on väga suuri ja on ka väga väikese teraga peitlid, aga mis puutub nikerdus puitmaterjali siis ei sobi kõik, parimad pähkel ja pärn, olen väga palju erinevaid materjale nikerdada. Kuna meeldib teha peent nikerdust siis ei sobi iga puu.
LOLLPEA, oled valinud õige nime, sa tõesti oled nii loll, Miks peaksin valetama et minu nikerdused on, mine küsi ja vahi oma silmadega, kellele olen teinud.Kella tegemine mind ei huvita, sellele poleks turgu. keti tegemine liiga lihtne ja igav, aga kui keegi tellib siis ikka teeks kui õiglast hinda maksaks. Ma oskan väga palju muutki, isegi elektrijuhtmeid olen vedanud, kuigi pole õppinud, muidugi elektrikapis pole kokku pannud, aga kuni kilbini olen juhtmeid vedanud küllaga see kõik vajab mõistust, see on vaid üks näide, ka mööbli valmistamist pole õppinud, ometi oskan ja veel väga paljude asjadega saan hakkama.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 14:28
Kogenematu, muidugi oleneb kellast, kui sa mõtled kelle kus hammasrattad ka puidust on, siis seda ei tee. Aga kui mõtled nikerdustega seinakella siis sellega saan hakkama, kellamehanisme on eraldi müügil.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 16:34
susanna su peitlid on odav rämps,õiged asjad algavad 100 e tükk
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 17:18
Minu peitlid on maailma parimad, kõige kõvem sõna peitlite tootjatest, aga sa nii rumal et üritad igal moel mind maha teha
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 18:03
ja jaa on nad jee ütle oma vuhvel peitli tootja kaubamärk siis,maailma parimad kiss my ass õige peitel algab 100 e üles poole ja valmistatakse eritellimusel,sinul kukepoiss on odav masstoodang
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 18:05
Susanna, elektri kaabli paigaldamine vajab samapalju mõistust, kui pesunööri ülesriputamine. Mõistust läheb vaja alles ühendamisel.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 20:18
Tõsised puutöömehed.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 20:28
Keprik. Kas viil mitte peitli tegemiseks liiga habras pole? Peitleid ei tea, aga nugasid tehti Vanasti auto vedru lehest. Ise tegin umbes 35 aastat tagasi köögi noad saekaatri terast ja on kasutusel siiani. Väga hästi püsivad teravad, ainult märjalt ei tohi seisma jätta, lähevad rooste.
˅ näita rohkem ˅
2019-05-09 22:45
Susanna ise ka maailma ainus enda meelest parim kui kooleb siin iha lehel,närib männikoort ja lihvib keelega,vinksuga peitel käib nagu seamunn ..elamine võimas hurgas
˅ näita rohkem ˅
2019-05-10 00:28
Lehtsae terast saab kah hea noa. Kunagi isegi tegin. Lihvpingil haljaks lihvitud ja siis tera teisele küljele. Siiani püsib terav.
˅ näita rohkem ˅
1
...
14
15
16
...
20