Isegi kui sinu siirad ideaalid kuskil kopitavad koos naiivsusega ja on ammu minevik, siis kes on sulle öelnud, et nüüd on sinu kord kellegi teise õigustel tallata, õigusel olla tundlik ja naiivne? Kuna sinust on saanud ehe küünik, siis kas see tähendab, et sellega on sul siis ka nüüd võõrandamatu õigus seda teha?
Sa ei ole mitte parem, vaid vihasem – see ongi erinevus ligi 10 aasta tagusega. Miks, seda sa küsi endalt ise.
Ma võin seda “psühho-pahna” siin veel ajada.
Muide, piir õigustatud ja õigustamatu teo vahel on, nagu arusaam õigest ja valest, võib üsna ähmane olla ja peamiselt sellest probleemid algavad ka, sest igaühel on oma teadmine selle kohta.
Niisiis, minu ähmase õiglustunde kohaselt mulle tundus, et enda vastuses MrTartsile omistasid sa enda antud “ausale arvamusele ja hinnangule” rohkem väärtust, õigu(stu)si ja kaalu ning ma viitan siinkohal sinu laiendatud õigustusele kohelda kedagi teist endast alamana, madala liigina ,”kellele tulebki jalaga peale astuda” (??)
Mis iganes sinu võimet kritiiliselt ennast hinnata varjutas, sinu laiav reageering MrTartsi reserveeritumale kriitikale ületas minu arust hea tunnetuse ja taluvuse piiri. Minu taluvuse piiri.
Mrtarts reageeris minu arust vaid oma teadmist mööda ja isegi siis, kui tema kümnete panek endale paneb kedagi silmi pööritama, oli ta viisakas ja sellega asi piirdus.
Nn grupikad kontrollimatute vahelesegajate vaoshoidmiseks on üks reageerimisviis olukorda kontrollida, veidi teistsuguste inimeste suhtes vaenulikkuse sallimist ja nende endast alamaks alandamist aga ei saa ja ei tohi õigustada miski.