Foorum
2018-11-18 21:56
räägiks galatikatest, mustadest aukudest, dimensioonidest...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:11
Hmm....

Kui kogu tajutav reaalsus peakski olema simulatsioon, mis koosneb ühtede ja nullide jadadest, mida me siis päris üheks või nulliks peame. Numbriks endaks, mitte nende jadaks. Kas 1 on aine ja 0 on antiaine?.. Mis oleks singulaarsus sel juhul?....

Samuti, ma ei imestaks kui ongi olemas alternatiivreaalsused. See muidugi eeldaks seda, et keegi on leidnud lahendi võimatule küsimusele kuidas edukalt ajas rännata ning erinevad reaalsusharud luua, aga on varemgi tundunud miski võimatuna ning siiski lahendi leidnud. Aga hüpoteetiliselt rääkides, mõtle kui keegi ongi 1000 aasta kauguselt tulevikust tulnud ning hoidud ära mõne maailmasõja, asteroidi langemise, teise tsivilisatsiooni invasiooni..
See võib samuti olla lahendiks meie üksi eksisteerimisele fermi paradoksi asemel.

Mu argumenteerimises võis tohutult palju vigu olla, aga selleks foorumid ongi.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:32
See nullide ja ühtede jada meenutab matematikast kahend süsteemi, kus küsimus on ikka olla või mitteolla.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:51
Eks see on hea küsimus, kas me oleme üldse, kuigi ma usun, et ikka.

Pole tegelikult vahet, kas oleme "bioloogilised" või tehislikud. Kui me leiame, et oleme, siis sellest meile endile piisab.

Mind huvitaks sellise olemise ja teoreetilise füüsika koha pealt küsimus, kas me saame "tõusta" kõrgemale eksistentsi tasemele. Olla piiranguteta ning ülima teadvusega puhas energia. Justkui jumal. : P
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:55
kle poja kas sa tahad jumalaks saada? mida sa korda saadaksid kui jumal oleks?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:59
Tahaks. Oi kui paljut. Ma ei jõuaks kõike ära loendada. Vihmametsade sekunditega kasvatamine, põhjavee taastamine, kõrbestumise tagasitõmbamine, ohutu ning potentne taaskasutatav energiaallikas, palvete täitmine, marsist elamiskõlbuliku planeedi loomine, teised päikesesüsteemid jne jne jne.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 22:59
selles mõttes teil on osaliselt mõlemal õigus... inimene suudab tajuda kahendsüsteemi... on või ei ole või miski muu mida ei taju... aga eluon ikka hulga keerulisem kui kahendsüsteem...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:01
ei noorhärral on huvitav lähenemis suund igaljuhul ja seda teemat võiks isegi väiksemas seltskonnas väikese õlle juures isegi arutleda , siin vist soikub asi või nagu tavaliselt lastakse täis meie endi poolt
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:07
selles mõttes teil on osaliselt mõlemal õigus... inimene suudab tajuda kahendsüsteemi... on või ei ole või miski muu mida ei taju... aga eluon ikka hulga keerulisem kui kahendsüsteem...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:11
kas keegi on kunagi öelnud, et ajas rännata saab... oled kuulnud et see pidi suletud ring olema ja võimatu...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:13
Aga inimene ongi nagu jumal. Teed lapse ehk lood millestki midagi.
Samas ka teadlased on jumalad, kes mõtlevad täiesti uusi asju ja loovad millestki midagi.

Miks ei võik mõnel teisel planeedil olla elu, mis on teistsugses mateeria vormis. Inimsilmale nähtamatu. (infrapuna, röntgen, wifi)
No mikroskoopiline elu on ka meie planeedil.

Ajas saab liikuda hetkel vaid 24 tunni piires.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:15
Tõsi. Hea vastuargument võib olla mõnel jah, et kuidas sa teadmisi/seaduspäraseid numbrijadaks teed näiteks.
Kui üks inimene midagi mõtleb, usub, selle saad ajukeemia alla panna ning taandada algosadeks, aga üldised kokkulepitud seadused. Mis neid ühendab? Otsest jõudu kui sellist inimeste ajude vahel ei ole. Üldine tõekspidamine ei ole füüsikaline enam, eks?.... ^_^

Eks kui vajubki kunagi teema ära, siis saame võtta vähemalt kaasa tänased mõtted siit.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:20
kõik asju või sündmusi saad kaheks jagada, midagi timub, on mingi tagajärg, mis juhtub... ja kui juhtub kolmas siis on see supernaturaalne... milleks sulle jõudu ajude vahele... kui sul suu ja kõrvad olemas? evolutsioon tegigi seda, et inimesed suhelda saaks... või sa tahaksid inimeste ajud ühendada ja oma tüdruksõra mõtteid nt. lugeda?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:24
Ma mõistan mida sa mõtled, Wolli. Olen samuti seda kuulnud. Et kui see on olemas, kas me sellest üldse aru saaks? Meie teada pole minevikku võib olla muudetud, kuid kogu elu siia jõudnud just täna nendele muudatustele ning ajas rändajad ei pidanudki peale seda muutust tegelikult näiliselt olevikus ajas rändama. Pole midagi muuta kui see on muudetud. ^_^
Samas aga, kui tegu ei oleks mineviku sündmusega, vaid oleviku? Kas see siis mitte ei oleks meile märgatav? Tuleviku jaoks kõik muutuks, aga kui sinu ette ilmuks just pragusel hetkel ajarändaja, sa ei unustaks seda, ega leiaks seda meie ajajoone jaoks loomulikuna. Meie tulevik oleks muudetud, minevik mitte, ergo, me oleks teadlikud ajarändest. Eks?...
Ma ei tea kas see kõlab loogilisena. Minu peas kõlab vähemalt. ^_^
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:24
kõik asju või sündmusi saad kaheks jagada, midagi timub, on mingi tagajärg, mis juhtub... ja kui juhtub kolmas siis on see supernaturaalne... milleks sulle jõudu ajude vahele... kui sul suu ja kõrvad olemas? evolutsioon tegigi seda, et inimesed suhelda saaks... või sa tahaksid inimeste ajud ühendada ja oma tüdruksõra mõtteid nt. lugeda?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:31
samas ei kõla... inimene polegi loodud sellistest asjadest aru saama... mina arvan et see jumal või kes iganes ta on... on loonud piirid... ehk reaalsus... simulatsioon see vist on kindlasti, millegi poolt loodud, sellest on ammu aru saadud... samas ma nt. ei tea kindlalt öelda kas nt mõnes muus maailmas liigub elu meiega võrreldes kiiremini või aeglasemalt... kui sa võtad sellest küljest, et teises dimensioonis on 1 minut meie miljard aasat... kas siis saaks ajas rännata
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:34
Ei, jumala eest mitte. Vaba tahe ja privaatsus las jäägu. Esialgu..

Mõtlesin pigem seda just, et kõike materjaalset ning energiat saab...Mingiks algseks mateeriaks taandada (eks?.. ), kuid kollektiivsed kokkulepped ei kõla justkui materiaalsena. Kuidas seda taandada algmateeriaks... Mulle pakkus peas just see huvi.

Individuaali saad taandada, aga selleks et kollektiivse teadmisega sama teha, peaks ühendama kõiki inimsesi ning nende tõekspidamisi mingisugune tajumatu, kuid siiski olemasolev jõud. Kas aga selline jõud on eraldi väljatoodav kui füüsikaline nähtus?..

Vabandan. Võib olla ma ka lihtsalt sonin seosetult.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:38
Selle arutluse käigus ma sain just veelgi enam kindlust, et on nii palju eri lahendeid, mis võivad töötada ning et me oleme kõigest etturid. ^_^
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:40
sa vist natuke sonid jah, kollektiivi tahad juhtida, siis selle jaoks on projketijuhtimise õpetus, või kui tahad oma meele järgi, selle jaks on prpaganda...
˅ näita rohkem ˅
Vabandage, et segan. Aga, et tüdruksõbra mõtteid lugeda, peab olema hea antenn!
Ehk siis inimese keha koosneb elektri signaalidest. Aju varjestus on olematu. Kui sul on tundlik antenn, nagu selgeltnägijatel näiteks, siis on pmst võimalik signaale püüda ja nendest aru saada. Vähemalt teoorias oleks see mõeldav.

Aga ajas rändamisel on üks jama. Kuidas saab kaks keha olla samas kohas korraga. Seega peavad mõlemi kehade ajad korraga muutuma. Ja siis ei eksisteeri nad ikka samaaegselt samas kohas.
˅ näita rohkem ˅
Ajas rändamine? Kui nüüd oletada, et stardid veidi enne kesköö lääne suunas lennukiga, mis läbib ajavöendi 50 minutiga, siis tiiruks ümber maakera kulub 20 tundi. Miilal sa siis ikkagi uuesti stardikohta jõuad, kas täna või homme?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:42
sa vist natuke sonid jah, kollektiivi tahad juhtida, siis selle jaoks on projketijuhtimise õpetus, või kui tahad oma meele järgi, selle jaks on prpaganda...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:47
ok see lennukiga sõitmine on täpselt sama, kui sõidad autoga teisele autole vastu... samas võta sellest küljest, et kui mõni täht peaks plahvatama 100 miljonite aastate kaugusel ja hävitab ma... see oleks vähem kui hetk... nüüd ogi küsimus, kus eksisteerib ja kelle jaoks üldse aeg, teepikkus ja kiirus? meie jaoks?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:48
Njaah. See on hea küsimus. Võib olla su tuleviku mina, mteagi... Sa lood alternatiivreaalsuse... Hmm..Võimalik, et ta kaoks sel momendil kui ta otsese muutuse loob.. Hea küsimus tõesti.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:49
ok see lennukiga sõitmine on täpselt sama, kui sõidad autoga teisele autole vastu... samas võta sellest küljest, et kui mõni täht peaks plahvatama 100 miljonite aastate kaugusel ja hävitab ma... see oleks vähem kui hetk... nüüd ogi küsimus, kus eksisteerib ja kelle jaoks üldse aeg, teepikkus ja kiirus? meie jaoks?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:54
Lennuk on aeglane. Meie arvates kõigekiirem kiirus on valgusekiirus. Ja siiski võtab see liikumine väga kaua aega. Näiteks Tallinn-Canberra ping on tavaliselt kuskil 400 millisekundi piires. St üks ots on 200millisekundit. Seega saad hommses või eilses olla juba mõne nipsuga. Aga sa siiski pead muutma asukohta.
Ja kokku tuleb leppida, kus mõlemis otsas täpselt aega mõõdetakse ja kuidas seda sünkroniseeritakse.
Küsimus on selles, kuidas olla samas kohas erinevas ajas.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:56
oleks vaid nii et mõistusega midagi luua saaks, ikka pead kedagi käsutama või delegeerima et kätega valmis ehitaks.... samas oleks muidugi tore, kui omale reede õhtuks paariks tunniks 10 playboy modelli looks...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-18 23:57
Kus ta siis sama on. kui stardid näiteks Tallinnast 23.50, siis Londoni kohal oled 23.30. Tagasi Tallinnas oled 19.50, aga mis päeval
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:01
Ma vist asustaks nädalavahetusteti Marsi looduse ning huvitavate, maagiliste ja ohutute olevustega. Siuke weekend fun. Looks ka mingisuguse puidust otse välja voolitud võrestiku/varjualuse, laua, toolid ning telepordiks sõbrad sinna grilliõhtule koos kaardi- ja lauamängudega. Rahulik atmosfäär täis maagiat, mänge ja naeru.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:02
selles mõttes jott kui kaks autot vastu üksteisele sõidavad... samamoodi nende vahel olev keskpunkt... ma saan aru küll mida sa mõtled et kas lendad päri või vastu päeva...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:07
sul on suured plaanid marsil... mul näiteks meeldiks nii vaba aega veeta kui mul oleks röntgensilmad ja näeks läbi riiete... mõtle kui huvitav oleks linnas jalutada ja naisi vaadata...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:10
sul on suured plaanid marsil... mul näiteks meeldiks nii vaba aega veeta kui mul oleks röntgensilmad ja näeks läbi riiete... mõtle kui huvitav oleks linnas jalutada ja naisi vaadata...
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:11
aga jott kle kui sul oleks võimalus, kas tahaskid marsile elama minna?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:13
No kui sa selle aspekti koha pealt asja vaatad, siis sa saaksid ka ju lihtsalt raha tühja koha pealt luua, anda endale villa ja olla nagu Hugh Hefner ning oma Villa sponsoreerimise teel neidudega asustada. Ja teed villale riietekeelu. Lihtne. Eks reisides muidugi aitaks sind see x-ray vaade rohkem küll jah, tõsi.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:15
miks sind marsile kisub üldse, see on ju punane kivine planeet... kas oleks seal huvitav?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:16
miks sind marsile kisub üldse, see on ju punane kivine planeet... kas oleks seal huvitav?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:26
Tahan oma mängumaad.

Luua eedeni aed. Ma ei raatsi mõnda teise päikesesüsteemi minna. + See annab inimkonnale ekstra motivatsiooni Maalt edasi liikuda.
Eks nad muidugi rikuksid seda loodust, aga eks ma olen ju looja. Eks ma saan kontrollida ja taastada teatud aspekte.
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:29
mis sa seal eedeni aias teeksid? korraldaks orgiaid?
˅ näita rohkem ˅
2018-11-19 00:30
mis sa seal eedeni aias teeksid? korraldaks orgiaid?
˅ näita rohkem ˅