Foorum
2018-07-07 08:46
Palun öelge mulle, miks väga paljud ei tea millal kirjutada k või kk, p või pp, t või tt? Kust on need inimesed võtnud oma teadmised, kus koolis on nad õppinud, et sõna paku kirjutavad nad pakku, sõna kutiga kirjutavad kuttiga jne jne. Samuti tükeldatakse üks lause mitmeks ebaloogiliselt kõlavaks lauseks, lause mõte jääb ühes lauses poolikuks ja jätkub teises lauses, ühes lauses kirjutatakse mingid suvalised sõnad suure algustähega, koma pannakse kuhu iganes juhtub jne. Samuti on suur probleem paljude jaoks g, b, d ja k, p, t kasutamine. Mind jubedalt häirivad sellised asjad, tundub, et harituse tase meil aina langeb ja langeb... Tean ja saan aru kui juhtub näpukas (pole minagi sellest patust prii) aga no vaadake kuulutusi, elaksime nagu kusagil Aafrika riigis kus kooliharidust on saanud vaid vähesed. Ma ei tea kuidas teistel sellega on aga no minul tekib kohe tõrge/huvi inimese vastu kel puudub kirjaoskus, mida sellisest harimata inimesest oodata üldse saab...
˅ näita rohkem ˅
2018-07-07 09:04
Tee delfi lahti ja vaata, palju sa leiad selliseid artikleid, kus pole mitte ühtegi kirjaviga. Ja seal kirjutavad haritud inimesed rahulikult kontoris enda tööd tehes. Mõni ime siis, kui mõni näljane, erutusest värisevate kätega, telefoni näppides vigu teeb.
Tundub, et tänapäeva noored pole just raamatutega sinapeal, sellest ka konarlik lauseehitus.
˅ näita rohkem ˅
2018-07-07 09:44
On jah see delfi ja ka õhtuleht ja kõik muud kirjavigu täis, see on seletatav sellega, et masuajal koondati kõik keelekorrektorid ja need kes jäid on täpselt samasugused harimatud tegelased keda ma eespool kirjeldasin. Õhtulehte kannatab veel kuidagi lugeda aga no Delfi on küll päris saast.
˅ näita rohkem ˅
2018-07-07 15:11
üksikud kirjavead isegi sobivad mehele aga kindlasti mitte naistele
aga mind paneb imestama hoopis ingliskeelne kuulutus, mille on kirjutanud üle 30-ne aastane mees, eestlane, kes töötab Soomes
no kurat, see nagu ei sobi
nolkidest saaks aru veel, aga üle kolmekümnene mees ???
ei tea, tekib tõrge
˅ näita rohkem ˅
2018-07-07 15:16
Ta ehk landib soome naisi ja kirjutab soome keelt kehvemini, kui inglisekeelt.
˅ näita rohkem ˅
2018-07-08 20:12
Düsgraafia ehk vaegkirjutamine on spetsiifiline õigekirjahäire, mis ei ole seostatav arengulise ebaküpsusega, neuroloogilise häirega, nägemispuudulikkusega ega puuduliku õpetamismetoodikaga. Erinevalt düsleksiast on düsgraafia puhul tavaliselt häälimine korrektne, kuid kirjutades eksitakse häälikute järjekorras või pikkuses, unustatakse kirjutamata sõnalõpud vms. Düsgraafia ja düsleksia esinevad sageli koos. Düsgraafia raskeimat vormi nimetatakse agraafiaks.

Isik, kellel on düsgraafia, on düsgraafik.

Imeliktoots ehk nüüd mõistad neid paremini
˅ näita rohkem ˅
2018-07-08 20:31
Enamasti on siinsete õigekirjahäirete põhjuseks alkohol ja lohakus ning tõelisest düsgraafiast on asi kaugel. Kui viitsitaks enne postitamist kirjutatu ülelugeda, saaks enamus vigadest parandatud. Mul endal ka see viga küljes, et vahest lähen liiga hoogu
˅ näita rohkem ˅
2018-07-08 21:14
Keprik, heida pilk kuulutustele ja saad aru millest jutt käib
˅ näita rohkem ˅
2018-07-08 23:55
No naiste kuulutusi on üsna raske meesteomadega võrrelda
˅ näita rohkem ˅
2018-07-09 04:59
Tsiteerin jotti "Enamasti on siinsete õigekirjahäirete põhjuseks alkohol ja lohakus ning tõelisest düsgraafiast on asi kaugel. Kui viitsitaks enne postitamist kirjutatu ülelugeda, saaks enamus vigadest parandatud. Mul endal ka see viga küljes, et vahest lähen liiga hoogu"
Täiesti nõus tekstiga aga ikkagi ma lisaks siia veel kindlasti oskamatuse/teadmatuse.

uglydogxxx - ka teie tekstil võib iva sees olla aga no kindlasti kõik ei ole nüüd düsgraafikud, see oleks sama jutt, et miks väga paljud inimesed paksud on? Nad on kõik haiged. No ega ikka kindlasti ei ole küll!
˅ näita rohkem ˅
2018-07-09 10:46
pohh pole? pole eesti keel ainuke mida keegi enam kirjutada ei viitsi, sama on ka inglise või mõne teise keelega. arvuti ajastul inimesed kirjutavad palju rohkem ja lõpuks hakkad ikka sõnade ja tähtedega ökonoomitama. üldiselt kui keegi kirjutab pikema kirja kui 3 lõiku, siis ei viitsi isegi lugeda.
˅ näita rohkem ˅
2018-07-13 01:12
düsgraafia oli nõuka ajal ikka diagnoos.
Mu enda õde siia maani ei tea, kuidas kirjutada.
Mõnel puhul aitab logopeed aga osad ei saagi reeglitest aru
˅ näita rohkem ˅
2021-08-15 01:33
Mul vahel kipub "kirjutamatta" tulema.
˅ näita rohkem ˅