Foorum
2010-07-01 08:29
selleks ajaks sas enam armund pole,selles seisus tavaliselt ei lõriseta muidugi võid kohe ka hüüatada ma nagu sepa koer,sädemetega nii harjunud,et ei liiguta kõrvu ka mitte
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 08:35
No ma siis jätan hüüatamata
Kas see teema, polnud mitte armastusele pühendatud? Aikon oli teises teemas
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 08:38
aikon ju armunud
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 08:52
Armastus on immuunsüsteemi võimsaim stimulaator
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 09:37
Aikon,kui väga palju stimuleerid,siis võid saada immuunsuspuudulikkuse
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 09:51
armastus = AIDS ?????
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 16:18
Kas armastus ei olnud mitte see, kui karukoopast väljus rebane?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 16:28
Seganevend! Selle asja nimi on truudusetus
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 16:53
armastus ja nauding kepist on looduse keemilised vingerpussid, et petta inimesi paljunema. Kui need kaks asja ära võtta ei oleks ükski kaine mõistusega inimene nõus järglasi saama.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 16:55
oh ole nüüd,nii hullud need järglased ja nende saamine ka pole
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 16:58
hullud on nad küll aga sellega veel tuleb toime aga motiiv/mõttekus järglaseid saada on küll väga kaheldav
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 17:10
no mina omadega ja nende järglastega rahul
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 22:13
Armastus = teise isiku/eseme vastu tunnete komplekti, koondnimetus. Ehk siis kõik see kokku mis te eespool olete kirjutanud. Vahel nimetatakse seda armastust ekslikult ka sugutungiks. Aga see sugutung käib kõik selle tunnete komplekti sisse. Nii lihtne see armastus ongi!
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 22:18
Sellega on teema ammendatud...Aamen
˅ näita rohkem ˅
2010-07-01 22:48
Aikon62, minu siirad õnnesoovid ... pole midagi paremat, kui armunud olla.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 12:18
vabandust aga ma pole veel lõpetanud.

armastust ei ole olemas. On olemas erinevatest tunnetest koosnev pudru, nagu keegi juba mainis mida lihtsustamise mõttes nimetatakse ühe sõnaga. Paraku muutub selline koondnimetus - armastus väga segaseks sest keegi ei tea mis see nimelt on.
Mõnele on see sõprus + kepp, teisele midagi muinasjutulist mida mõistavad vaid need kes seda kogenud, kolmandatele truudus igaveseks, abielu ja 7 last, neljandale orjus surmani jne. Pole väheminformatiivset lauset kui ma armastan sind. Kunagi ei tea mis see tegelikult tähendab ja endaga kaasa toob. Näiteks mina tunnen hoolivust ja kiima ning ütlen: ma armastan sind. ja sina saad aru et ma olen sulle truu ja abiellun homme.

Armastus, kui sõna, on ülereklaamitud mull... noh nagu meie kinnisvara mull oli. Tegelikkuses on selle sõna taga tühjus või vastupidi kaos.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 17:04
osaliselt olen ma päri sinuga, Lesbi. teisalt viis sinu avaldus mind muudele mõtetele.
nt sellisele mõttele, et ehk peaks hakkama mingeid tunded ja tegevusi nimetama nende tegelike nimedega - st mitte ajama kiima segamini vajadusega, tähelepanu ja huvi hoolivusega, kellegiga suhtlema jäämist truudusega jne jne.
ja kui tuleb hetk, kus peaks teisele tundeid vm avaldama, siis avaldatakse teisele enda tegelikud huvid (k.a teised suhted jne). peamine on see, et tuleks teisele vastata sellega, millega nemad sulle vastavad ja tunnistada nendele enda vajadusi jm.
huvitav, mis saaks? kas armastuse definitsioonid hakkaksid muutuma?
ja mis suhetest saaks? kas hakkaks peale lahutamine ja tekiks midagi prantsuse revolutsiooni taolist.... vs ehk muudaks see suhtlemise endale ja teistele lihtsamaks, arusaadavamaks ja ehk mingis suhtes ka probleemivabamaks?
ja kui see on tehtud, ei peaks ka hakkama defineerima seda midagit, mida ei tunta ja mida ehk ei ole olnudki ning mis on peamiselt meie enda suhtumise tulemus.
armastus on see, mida ma armastuseks pidada tahame... olenemata sellest, kas seda oli vs ei olnud.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 20:31
üleüldse, mis vahet sel on, millest ta koosneb - peaasi, et ta ON!
seega, õnnitlen kõiki, kes just äsja armunud või juba kaua armastanud...!
Aamen!
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 21:21
Õnneks pole kõik sellised kibestunud küünikud.Leidub ka selliseid,kes mingil kummalisel põhjusel soovivad kogu elu koos veeta ja kes ei otsi kõrvalt mingeid erilisi elamusi mitte sellepärast,et võimalust pole,vaid neile piisab sellest mis neil teineteisele pakkuda on.Nemad ei jahu ka teemal mis on armastus ja kas ta üldse olemas on.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 21:33
Tubli ifim. Plärts silt külge ja veel võimalikult vänge. Luba meelde tuletada et, maailm ei ole must ja valge ja apsoluut tõde pole olemas. Nii palju kui on inimesi on ka erinevaid elusid. Mine ja ela kellegi teise elu ja tule siis ütle kes ta on ja kuidas Sinul endal õnnestus tema elu elada.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 21:47
jfjm - mis küünikud? kus sa küünilisust nägid?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 21:53
Noh näe on jah minus veel säilinud veidike romantikut ja usun,et armastus on siiski olemas.See tuleb lihtsalt ülesleida ja siis seda hoida,mitte odavalt maha müüa
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 22:15
ifm: Kas oled müünud? Mis on odav? Mis on kallis? Kas siis kallilt tohib?
Loomulikult on olemas ja elab koos meiega nii kaua kui meie elame.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 22:37
jfjm, sulle on olemas ja see on +. ma tunnen, et midagi nagu on olemas ning ma pakun, et BDSMLesbi ka teab seda, kuid ta ehk tunnetab seda teistiti? vs ei pannudki ta sellesse teksti mingeid tundeid? ma ei tea. ja mis sellest? me ei peagi teadma seda, mida teine tunneb. kuid küünikuks kedagi selle pärast pidada, et ta ei ole tundeline vms...nagu ka ei saa. vs sulle jfjm tundub, et saab?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 23:21
Aike, mina müünud ei ole,aga paljud müüvad,kuigi osad neist väidavad ja tihti ka usuvad,et ostavad lisa.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 23:30
Kuna sa müünud ei ole siis kust tead et, nad on küünikud ja kibestunud ja Sina ei ole. Ma millegi pärast usun et, neid kibestunuid eriti palju ei ole. Ja nad pole kindlasti siin ma mõtlen netis.
Mina küll olen kibestunud ja võin ka küünik olla. Kas ma olen nüüd siis see halb ja paha? Hästi ma olen ka see nõus olema peamine et, need teised mitte kibestunud ja mitte küünikud saakid välja paista.
Keegi on öelnud et, kes on patuta, visaku esimene kivi.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-02 23:37
Aike,eks omad kibestumised olen ka mina läbipõdenud,aga ikkagi ma ei väida küüniliselt,et mingit armastust pole olemas.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 00:50
Armastus on täitsa olemas.
Te praegu räägite tunnetest, mis ka kogemata satuvad sinna armastuse nimetuse alla.
Armastus niiöelda on siis läbi kui enam teineteist üldsegi ei torgita. Isegi ei mõelda teineteisele.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 11:31
jfjm
sul on õigus. ma olen juba oma olemuselt sündinud küünik. kas ka kibestunud? ennast ei näe nii hästi aga ma pakun et vast siiski olen. aga need ei ole hinnangud ja ma ei solvu selle peale. Head ja halba, õiget ja valet ei ole minu jaoks olemas. kõik on suhteline seetõttu ei tee su sõnad mulle ka haiget.

Aga seda ma tahaksin küll kuulda et mis siis ikkagi on armastus teie meelest jfjm ja parmaleikin. See seletamatu miski, mille olemasolust ja olemusest teavad vaid need, kes seda tundnud on?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 11:38
Juuksur

ausus on ainuke võimalik vahend enda ümber sobivaid ja sarnaseid inimesi leida. ausus on ainuke vahend vältida probleeme. Paraku ei ole tunded midagi sellist mis kestaks muutumatuna piisavalt kaua et öeldu ka kaks minutit hiljem tõde oleks. Igasugused tunded muutuvad pidevalt ja öeldu kehtib ainult ütlemise hetkel, mis muudab tunnetest rääkimise üleüldse kaheldava väärtusega tegevuseks. Külvab vaid segadust? Mis arvad?

Sõnadest efektiivsem on kuulata enda sismisi tunnetusi. Sinu jaoks on teise inimese tähelepanu hoolimine kui sa seda nii vastu võtad ja tunnetad. Kui sa seda ei tunne siis sinu jaoks seda olemas ei ole ja teine võib samal ajal 100% tunnetada hoolivust sinu suhtes ning tema jaoks on see tõde. Meie maailma asub meie sees mitte väljaspool meid. Mõte on mateeria. See mida sina tunned ja mõtled on sinu reaalsus. Objektiivset reaalsust ei ole olemas. Reaalsuseid on täpselt nii palju kui on hingi mis midagi tunnetavad.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 11:44
Mis mõte selle defineerimisel on? Võta teadmiseks see osa, mis on kindel, see on seisund, mis on olemas, selle seisundi saavutamiseks on vaja teist isendit, seda iseloomustavad kõrgendatud emotsioonid, tähelepanu hajumie ümbritseva suhtes, veel mitmesugused füsioloogilised parameetrid,millest osa polegi võibolla registreeritud, aga kui mingi kogum on olemas, võib väita, et isik on armunud. Sama mõistetamatuks jääb tavalises seisundis inimesele usuga valgustatuse saanud inimese olek, lepi sellega et sa ei mõista seda, kuid nendi et see seisund eksisteerib
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 11:49
Armunud on seisund. Armastus on ikkagi tunnete komplekt. Armastus võib ka mille vastu olla, mitte ainult kelle.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 13:10
BDSMLesbi,Kui seda oleks nii lihtne seletada ja kas üldse ongi võimalik?Armastus on see,kui tunned vajadust olla koos teise inimesega või vähemalt tema lähedal.Armastus on see,kui teise inimese soovid ja tunded on sulle tähtsamad,kui sinu enda omad.
Inimese maailm ei asu tema sees,inimene elab keset enda maailma nagu mullis keset teiste inimeste maailmu.Selle maailma suurus sõltub sellest,kuipalju ta julgeb ja oskab seda laiendada.Armastus on üks tunnetest,mis tekitab soovi,lasta teine inimene enda maailma ja siseneda ise tema omasse.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 14:04
Armastus on see,kui tunned vajadust olla koos teise inimesega või vähemalt tema lähedal.

Sama vajadus on olemas ka sõltuvussuhetes, hirm üksinduse ees, hirm maj kindlustamatuse ees jpm.

Armastus on see,kui teise inimese soovid ja tunded on sulle tähtsamad,kui sinu enda omad.

Pelgalt eneseohverdus mille motiiviks on alati midagi vastu saada.

Inimese maailm ei asu tema sees,inimene elab keset enda maailma nagu mullis keset teiste inimeste maailmu.Selle maailma suurus sõltub sellest,kuipalju ta julgeb ja oskab seda laiendada.Armastus on üks tunnetest,mis tekitab soovi,lasta teine inimene enda maailma ja siseneda ise tema omasse.

See lõik pani mõtlema. Soov lasta inimene oma maailma ja sisenede tema omasse. Kas see on armastus? Ma olen lasknud inimesi enda maailma. Tegelikult teen seda üsna kergekäeliselt. Samas ma pole kindel et see vääriks nimetust armastus... või siiski. Kui ma näen et teine inimene on lasknud mind enda maailma siis .... see tekitab minus väga suuri tundeid... armastus või midagi muud siiski? mh ma lähen ja mõtlen nüüd natuke
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 17:34
Kummaline aga mina vist ikka päris hästi ei tea mis asi on armastus. Muud mõtted mida olen armastuseks pidanud on hilisema analüüsi käigus osutunud kõigeks muuks aga mitte armastuseks: harjumus, inimlik hoolimine, kirg, armumine, kohustus jne. Isegi nn armastus iseenda vastu on vist rohkem ellujäämisinstinkt.
Kunagi lugesin üht huvitavat raamatut nimega "Vabanemine teadaolevast". Kui sealset arutelu armastuse kohta meenutada, siis jõuangigi faktini, et ma pole seda tunnet kunagi tundnud.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 19:05
Ärge tulge väitma, et armastust ei olemas. Olete kõik kunagi kedagi armastanud. Raudselt!! Kasvõi iseennast Armastaval inimesel ei ole põhjust analüüsida kas see nimetus on õige ja mis see just täpselt on. See tunne lihtsalt on ja kõik! Siin ilmas ei peagi kõike lahti defineerima ja kui seda juba teha üritatakse, on see ilmne märk, et armastus kui selline on ammu juba kustunud. Inimene analüüsib ikka seda, mis läinud on. Ju ma tundun veidi imelik, aga ma pole kunagi osanud oma kooselu vaadata ainult iseenda kasu seisukohalt. Armastus ongi see, kus sa ei mõtle kumb kumbale rohkem pakub ja kas sa saad täpselt sama palju vastu kui ise annad. Vastasel korral on tegu vaid äritehinguga See oli minu aastakümnete pikkuse kooselu kogemus, mida üritasin sõnadesse panna
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 20:55
armastus on üks suur tunnete mäng,millega saab teisele ka palju haiget teha.suured tunded ei püsi kahjuks kaua.miks? ei tea.
Miks armastus rohkem kipub olema ühepoolne?Kes teab?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 21:34
Ehk ei peagi nad kauem kestma kui kestavad. Iga asi mis on alanud peab kunagi lõppema. Ehk on selle tunde kogemine midagi mida ei tohiks kunagi elus unustada. Ikka kui on raske on ju hea meenutada kui õnnelik ja armas tegelikult see aeg oli. Inimene vajab tundeid et, tunda ennast elus olevana.
Armastus on olemas ja mulle meedib mõelda ja unistada et, ta meie kõrval kogu aeg, me lihtsalt ei suuda teda tajuda, vahel ka tõsiselt ei vaja tema tunnetust.
Kuid jah see on jälle minu subjektiivne arvamus.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 21:40
Aike! Sinu subjektiivne arvamus kaldub sinna...absoluutse tõe poole
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 21:59
aikon: Apsoluut tõde pole olemas on ainult meie subjektiivsed arvamused ja suutelisus seda mõistetavalt väljendada.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:17
Apsoluut tõde pole jah olemas, on absoluutne tõde. Või siis ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:17
Aike! Ma ei väidagi, et absoluutne tõde on olemas aga midagi ligilähedast sellele küll
Kui paljud inimesed, mõistavad asju üheselt, siis see ongi tõde.
Aga see oli minu subjektiivne arvamus, ega pretendeeri tõele (absoluutsele)
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:25
Ei aikon. Siis on see +/-n inimeste hulga arvamus, mitte absoluutne tõde.
suhete teemal ei saagi olla ei tõde ega vale.

Absoluutne tõde = kas antude tegevus/toiming töötab või mitte. Kui töötab on tõde kui ei tööta on vale.

Aga muideks te ikka veel jahute selle armastuse üle. Õigemini üksikutest tunnetest, selle armastuse sees.

Komytea: Absolut on 98 kraadi 100 kraadine on ka võimalik aga see raip aurustub hetkega!
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:26
Ei aikon see pole tõde. See on lihtsalt arvamuste ja aru saamade kokku langevus. On Sinu tõde ja selles ei kõiguta Sind miski, on minu tõde ja selles olen mina kõigutamatu. Oleks ju kena mõelda?
Kuid arukad inimesed ja need me kõik ju oleme on aga nii et, kõik siin ilmas on pidevas liikumises ja areneb edasi nii Sina kui mina.
On ju olemas lause. Ma pole täna see kes olin eile, ma pole homme see kes olen täna. Kui seda suudaks meeles pidada siis jääksid paljud valusad laksud tulemata ja suhted oleksid stabiilsemad.
Meile ju meeldib hullult kui meiega arvestatakse, kui tihti me aga suudame ja oskame arvestada teisega. Eeldame et, kui mina teda armastan ja olen õnnelik siis on ka teine seda. Kuid oh seda tormi kui armastus avaldusele vastatakse " Andesta aga mina Sind ei armasta." Vähesed suudavad enne ennast valmis panna selleks, Väga vähesed.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:33
Parmaleikinile:
eestlastele nimele kuulub siiamaani üks rekord, mis on seotud alkoholi ning kraadidega. Aga see selleks.

Läksin teemast välja, minu vabandused ja sügavad kummardused kallitele ihalejatele.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:36
No selge see teema on kah siis seal kus ta on "Mina armastan Sind ka."
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:41
Mind vä?
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:43
Apsoluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutselt.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:47
Mina Sind ka.
˅ näita rohkem ˅
2010-07-03 22:54
Ma pole selles hetkekski kahelnud.
˅ näita rohkem ˅