Foorum
2016-10-20 22:14
Kui inimene magab mitme partneriga või müüb ennast, see vast pole ju veel põhjus teda endast alamaks pidada? ühel või teisel moel müüme me endid kõik ju. Ma pigem kadestan inimesi, kes pole kinni kiilunud kristlikkusse monogaamiasse(kust muialt kui kristlusest on pärit meie üldlevinud monogaamne maailmavaade?) vaid on võimelised viljelema mõnusat pigem hipieluga sarnanevat elustiili
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:17
kohe tuleb jott ja ütleb mis ta asjast arvab. kõike teadja ja targutaja utka on ammu soojale maale lännud.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:22
Ma targutan siis teiste eest kah, aga monogaamia ajalugu ulatub kristluse ja üldse tuntud religioonide tekkest oluliselt varasemasse aega. Ja tänapäeva lääne kultuuriruumis on see norm siiski vaba valik, mitte kohustus.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:36
Ulatub kaugemale, kuid sellegi poolest on monogaamia ühiskonnale peale surutud kõlblus või moraalinorm, millele peavad kuuletuma nii monogaamse kui ka polügaamse eluviisiga inimesed. Samas on see hea, sest reeglid peavad olema.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:40
Sarimonogaamia on igati akstepteeritud, muud vormid ka üsnagi vaikimisi talutud - ehk siis polügaamia mingid vormid. Sisimas on see siiski valikute küsimus, mitte niivõrd kehtiv norm.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:43
kui inimene asjaga vabatahtlikult nõustub, kas siis on asi pealesurutud? ma ei usu, et praegused...eee...monogaamid... kõik seda vaid rahva arvamuse ja pealesurumise tõttu on.
ehk siis - kellele ema, kellele tütar, kellele mõlemad. igaüks omab õigust elada just täpselt nii, nagu tema tahab, uskuda seda, keda tema tahab. kuniks ta oma tegevuste ja uskumistega teisi häirima ei hakka.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:48
Polügaamid ikka häirivad küll. Kui on mingi svingerite pidu, siis seda kajastatakse kõvasti ja mitte positiivsetes toonides. Kas kadedus
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:50
selles suhtes pooldan kah suhtumist: mis juhtub Vegases, jääb Vegasesse. ehk milleks kõiki asju suure kella külge tirida?
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:51
X, see on küll sinu probleem, kui säärane üritus häirivana tundub ja ausaltöeldes peale siinse saidi pole ma küll märganud, et sedasorti kokkusaamised kuidagi meedias kajastatud oleksid.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:51
Kui aus olla, siis ei saa ma emmigi aru millest jutt on
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:54
Mida ma oskan kosta neiu luceo, kui sa märganud ei ole. Üks soovitus on, loe uudiseid. Kust sa välja lugesid, et mulle tunduvad häirivana, ole kallis, ära rohkem peale võta.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:54
Emmist räägitaksegi, või no selle kasutamisest, erinevatel ajahetkedel
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:56
madleen 12 points
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:57
Eks ma ikka loen kah päevauudiseid kajastavaid portaale, aga enamasti räägitakse sise-ja välispoliitikast, sekka krimiuudiseid ja pudi-padi, pole tõesti svingerite pidudest lugenud. Või siis ei loe me samu asju lihtsalt.

"Polügaamid ikka häirivad küll." -tsitaat su postitusest, võimalik, et minu interpreteerimise viga.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-20 22:57
Ma ei saa ju ometi Krissule pettumist valmistada.
Monogaamne suhe tekkis siis, kui inimene õppis seksima lõbupärast. Kristlik moraal lihtsalt püüdis seda suurt orgiat lõpetada, et sündinud lapsed saaksid korralikult söönuks. Just seks lõbupärast oli Aadama jaEeva keelatud vilja maitsmise tulemus. Nüüd hakkab asi muutuma, sest toidu hankimine pole enam füüsiliselt nii raske.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 00:13
Ega swingerlus ole polügaamia, see on lihtsalt läbisegi keppimine. Polügaamia on ikka kui üks mees on korraga abielus mitme naisega, või naine mitme mehega.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 00:28
Polügaamia on ikka kui üks mees on korraga abielus mitme naisega
---------------------------------------

Sul naine ju ei tahnud olla segavaks faktoriks sinu ja iha vahel. seepärast ära läkski.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 00:33
Polügaamia on kolme või enama indiviidi omavaheline seksuaalsuhe. Enamasti mõeldakse polügaamia all ühe indiviidi seksuaalsuhet mitme vastassoost indiviidiga.

Polügaamia variandid on polügüünia ja polüandria. Sageli kasutatakse polügaamia mõistet polügüünia tähenduses: "mitmenaisepidamine"

*Et siis poliitkorrektne laen
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 07:10
Üldiselt on maailmas erinevad kultuurid tauninud just naiste ringitõmbamist, sest meestekeskses ühiskonnas on bioloogiliselt õige isa järglane väga oluline. Valitsejadünastia puhul tekitaks kahtlus troonipärija isa osas halvemal juhul kodusõja.

Tänapäeval tõesti muud argumenti polügaamia vastu enam ei ole kui traditsioon. Rasedust saab vältida ja kõik on kokkulepete küsimus.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 08:21
Huvitav väide.

"ega ma mingi hoor ei ole, kirjutavad mitmed... "

Kõlab ennast alandavalt. Jääb mulje, nagu kiusatus on, aga mingi lubadus on veel puudu.
Üldiselt on valiku vabadus ja kokkulepped. Füüsiline peale surumine on vägistamine ja
vaimne ajupesu on demokraatia.

Alles, mõned aastad tagasi lubati seadusega 14a. lapsed vabalt seksima.
Siis avastati, et oioioi, kas see ikka on päris hea mõte!

Kui seadusega kinnitada polügaamia, siis vägistamiste arv tõuseks lakke. Mõnigi loeks paragrahvist välja, et nemad tohivad temaga seksida, vahet ei ole kas ta tahab, või mitte.

Muidu ei ole suurt vahet, inimesed arvavad ikka seda, mida nendele ette söödetakse.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 08:35
See on ju olelusvõitlus, et järglsi saavad vaid parimad. Vähemalt looduses. Loodus tunnistab ka polügaamiat, kõige tugevam isane valitseb tervet karja emaseid, kuni järgmine ta troonilt tõukab. Seega eksisteerib looduses saripolügaamia.
Aga loodus pole arvestanud lõbu pärast seksimisega ja inimesed on liiga praktilised, et iga kepikorrapärast konkurssi korraldada. Nii mõeldigi välja monogaamia ja et enda omandit kindlustada, selleks oli vaja kehtestada moraalireeglistik.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 15:42
.........Eeeeeeee, aga miks see teema nüüd lausa päevateema kohe olema peab?!?!? Ma muidugi pole tänaste kollase ajakirjanduse uudistega kursis ja osalt seepärast küsingi .........tavaolukorras oleks justkui sobilik rubriik SUHTED ........kui ma tohman nüüd muidugi ei eksi
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 16:51
Luu, kui sul seisab, aga kusagilt ei saa, siis on see ju päevateema. Vähemalt sinule
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 17:08
Kus ta, siis on, et kusagilt ei saa. Istub üksinda soos
˅ näita rohkem ˅
2016-10-21 22:31
takkajärgitarkus, vahest oleks tõesti võinud näiteks varia alla panna,
˅ näita rohkem ˅
2016-10-22 12:55
Teema alguse juurde tagasi tulles: minu tähelepanekuid mööda on "ega ma mingi hoor ole"-väited eranditult nende neiukeste ankeetides ja kuulutustes, kes tahavad siit raha saada ('aitage vabas tahhtes' jms), soovitavalt nii, et midagi vastu ei anna. Samamoodi nagu iga külaparm teatab, silmad rõngas, et "ega ma mingi alkohoolik ei ole!"
˅ näita rohkem ˅
2016-10-22 18:28
Teadaolevalt on lolle mitut sorti, see kes mõtles välja sõna polügaamia on erudeeritud loll ja minule kes ma olen lihtsalt loll meeldib sõna mitmenaisepidaja.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-22 19:55
Mitte kogu maailm ei räägi eesti keelt. Kreeka keeles tähendab "polü" mitu ja "gamos" abielu.
˅ näita rohkem ˅
2016-10-22 20:09
Just, just, brillamento lähtub asjasse täiesti õigesti, et hakkame alustuseks lahti seletama tähendusi, et mida üldse tähendab see "polü"?
Siis hakkame sinna liitma, et kas -doomia, -foonia või -andria, ehk koguni - kroomia ja -meeria...
Minu meelest on asi lihtsamast lihtsam, kui vaadata asja selle külje pealt, et me paljud uneleme sellest nn. mitmusest ja paljususest, aga fakt ja küsimus on hoopis selles, et aga kui paljud meist, sellega ka reaalselt toime tulevad? Kui paljud saavad käsi südamel ja riist oma isiklikes pükstes öelda, et jah, olen nii kõva tegija, et saan endale seda lubada? Et kas siis mitut naist või mitut meest või mitut kooslust mis iganes alal?
˅ näita rohkem ˅
2016-10-22 20:22
Seksiga tekib probleem. Esimese juures käid kiregaja saad kähku valmis. Seega jääb temakesele väheks.
Viimase juures on hädad käes. Ei seisa hästi, isu ka raugenud siis pigistadkuidagi selle asja ära tehtud. Aga temake saab mitu tundi nühkimist
3 on paras. Üle viie ei soovita.
˅ näita rohkem ˅