Foorum
1
2
2016-02-11 10:20
Kust maalt keegi neile kahele piiri vahele tõmbab?
Defineeri oma sõnadega, mis on prostitutsioon ja mis on sponsorlus?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 10:38
Siin ihas on kõik segamini, nagu pudru ja kapsad, aga põimõtteliselt peaks sponsorlus ikka tähendama ühte püsisuhet. Muidugi võib ka olla mitu sponsorit, aga need suhted on ikka pikaajalised ja raha tuleks nagu kuupalk(+preemia). Prostituut, aga kasseerib raha suvalistelt ettejuhtuvatelt, nagu tükitööna tasustatav juhutöö.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 11:21
Jääme ka jfjm variandi juurde. Sponsorlus = raha eest Armuke. Kõik ühekordsed diilid jäävad siiski prostitutsiooni poolele. Vaielda võiks veel selle üle, kui kepi eest pakutakse vastu mingid hüved või asjad, mitte aga otseselt raha.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 11:49
Mina olen jällegi vastupidisel arvamusel. Otsene raha andmine seksi eest on puhas prostitutsioon minu silmis (olgu siis selleks ainult üks klient või kaks).
Minu arvates sponsorlus on ikka see, kui mees naist toetab mitte ainult rahaliselt. Ostab mööblit, või aitab vahest korteri maksudega vms. Ühesõnaga minu arvates sponsorluse puhul raha naisele otse kätte ei anta.
Kõik muu on puhas prostitutsiooni diil - tahad seksi? maksa!

Aga see ongi igaühe enda arvamus siinkohal, kes kuidas seda mõistab. Selle pärast küsisingi kirjeldada oma sõnadega, mitte kopeerida ÕS kirjeldust
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 12:55
Raha on ju mõlemal juhul mängus :$
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 13:10
Raha on igal pool mängus - sellest ei pääse. Isegi TASUTA ühistransport ei pääse ilma rahata
Kuid loeb pigem zest, kuidas seda kulutada. Ning minu jaoks see zest ongi see, mis tõmbab nende kahe mõiste vahele joone.

Tussujanoku - te ei defineerunud, kuidas te neid kahte mõistate
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 13:13
Mida see ühistransport siia puutub?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 14:48
Eriti vahva on, kui kuulutatakse uhkelt, et otsitakse sponsorit ja kohe järgneb sellele hinnakiri!
See, mis enamjaolt siin saidil toimub, on minu jaoks prostitutsioon. Üritatakse peenemalt nimetades seda ilustada.

Hüvedega suhe ( sekssuhe vms) on hoopis midagi muud. Kaks inimest saavad kokku eelkõige vastastikusest meeldivusest ja lambipirn vahetatakse või midagi makstakse kinni sellepärast, et inimese eest soovitakse hoolitseda. Ja on elementaarne, kui mees hoolitseb naise eest.
Muidugi pole asi nii mustvalge. Kes ei suuda pakkuda samaväärset head seksi/tähelepanu, siis üritabki korvata kingituste ja rahaga enda puudujääke. Ja kes on ahne, kasutab seda kõhklematult ära.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 16:55
Mis vahe on räimel ja silgul? Sama vahe on prostituudil ja sponsori otsijal. Mööndusega, et osad naised alguses häbenevad nimetada ennast prostituudiks .
Ajapikku läheb see üle.
Kieza, miks on elementaarne, et mees hoolitseb võõra naise eest. Kas seda hoolitsust võib avansina võtta?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 17:34
Kes võõra eest hoolitsemisest rääkis?
Pidasin silmas seda, kus kaks teineteisele meeldivat inimest hoolivad üksteise heaolust ka väljaspool voodit.

Selleks ei pea olema kohe suhe nagu elukaaslaste vahel ja avansina või millena iganes võtab seda ahne inimene, kes tõenäoliselt on juba algusest saadik hüvede peal väljas. Jah, seda võib nimetada sponsorluseks muidugi.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 17:36
nooh, sponsorluse korral peaks ikka sponsori logo kah kandma ja talle reklaami tegema. kui seda ei tee, on tegu prostitutsiooniga
kui makstud raha eest mingeid hüvesi vastu ei saada/soovita, on tegu metseenlusega
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:16
Sponsori ja metseeni vahe ongi vaid selles, et viimane toetab täiesti omakasupüüdmatult, aga sponsor toetab endale kasuliku inimest(üritust). Enamasti avaldub see kasulikus tõesti reklaamina, aga pole ka välistatud muud võimalused.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:33
Ei saa aru, miks seda piiri on üldse vaja tõmmata? Leidkem seksis (igas suguühtes, kui soovite) lugupidamist partneri vastu. Suguühe - üheks saamine, seega ka samaväärne suhtumine nii endasse ja partnerisse.
Nii et "paneme" ikka täie lugupidamisega.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:34
nu kõik ei tahaks üheks saada ... või siis tahavad aga koos lisadega
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:44
Ega pikaks ajaks ei peagi "üheks saama". Nii tunnikeseks 50-100 euri eest, või mis need tariifid tänap on.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:46
See on juba prostitutsioon.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:56
Tookd ühe näite.
Edukal ärimehel, pereisal, Tekivad vastastikkused soojemad tunded tudengineiuga ja et ühikatoas on ebamugav omi armurõõme jagada, üürib ta neiule korteri. Teda saab nimetada sponsoriks, sest ta maksab kinni elamispinna, aga kas neiu on prostituut?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 18:59
Neiu on prostituut siis, kui jagaks armurõõme tariifi alusel.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:00
No aga las tal olla.
Nähtuste nimetamine on abstraktsioon. Kas asi tegelikult on tegemist hea või kurjaga, sõltub osapoolte äratundmisest ja suhtumisest (Mõlemast!). Muidugi kui kolmandaid osapooli kahjustatakse võimalikult vähe.
Ega "armuke" või "armukese pidamine" pole ju ka väga respektaabel. Samas võib selle sõna taga olla mõnigi kord väga ilusaid tundeid. Muidugi ka sageli üsna räpast. Ikka osapooltest sõltub. Ja jälle mõlemast.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:03
Pidasin silmas just seda, kui see ärimees üürib korteri täiesti omal algatusel, et suhet mitte suure kella külge lasta. Tüdruk oleks täitsa nõus ka ühikas asju ajama.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:04
Hm, nii et kehtiva hinnakirja olemasolu on see mis prostituudiks teeb?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:05
Et kui jagab tariifi alusel siis on prostituut. Kui papi maksab korteri eest kuus 400 euri ja kepib tudengit selle eest 10korda kuus, siis on 40 euri kord ja tegemist prostituudiga. Kui iga kuu erinev kord, siis ei ole prostituut.
Krt ma naeran nii, et luksuma võtab
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:09
Selline loogika ajaks mind samuti luksuma.

jfjm'i näites mina neiut prostituudiks ei peaks.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:14
No "luksutaks" Sind veel:
Seega püsikliendi olemasolu ja hinnakirja puudumine välistaks prostitutsiooni?
Mina jfjmi näite puhul ei mõtleks, kas on prostituut või ei. Pigem sellele et kas neil tore on.
Päriselt kaa.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:18
Mujal maailmas on naised, kellel on varakad kliendid, kellega nad veedavad koos päevi ja nädalaid. Nemad nimetavad ennast küll prostituutideks. Tariifi ei ole.
No mida teema, kas prostituut ikka on prostituut
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:18
Sellest ma ju alustasingi, et suhe põhineb vastastikustel tunnetel.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:23
Tai kuningriigis on prostitutsioon seadusega keelatud, aga samas võib iga turist endale päevaks, nädalaks või kuuks üürida koduabilise, kelle kohustuste hulka kuulub ka seksuaalsete vajaduste rahuldamine ning seda ei peeta prostitutsiooniks.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:25
küsimus ei olnud, kas prostituut on prostituut. Küsimus on sõnade tähenduse vahes. Kes kuidas mõistab.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:25
Nad olid suhtes enne korteri üürimist ja üürimine ei ole kepi saamise eeltingimuseks. Nad suhtleksid edasi ka ilma korterita
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:32
Vastastikusel meeldivusel põhinev suhe, millega kaasnevad hüved on vaid boonuseks. Nagu eelnevalt ka kirjutasin.

Mingeid Tai või teiste kaugete paikade näiteid ei peaks tooma, sest kultuuriline erinevus on liiga suur.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:32
Kas naist, kes raha või mõne hüve eest kepib saab veel kuidagi nimetada.
Sõnade tähendus ongi prostituut ja sponsorlus. Vbl sa lihtsalt ei tea,mida tähenda sponsorleping? Ma ei kujuta ette, kuidas se naistega, kes kepi eest raha tahavad , välja peaks nägema.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:38
Ma ei tea elus veel paljusid asju.
Küll aga tean, mida kirjutasin ja minu mõttest ei pruugi kõik aru saada ning sellest pole hullu, sest Sinu jutu mõte kipub mulle ka segaseks jääma.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:40
sponsorluse mõiste pärineb piiratud iha.ee valikutest. Reaalsuse ma võrdleks mõisteid armuke ja prostituut. Kui mitte see ei ole antud teema idee.

Kui sinu, misterxxs, loogika kohalt läheneda, siis siinses portaalis ei tohiks ükski inimene, kelle ankeedil seisab "otsin sponsorit" üldse mujal rubriikides kuulutada, kui vaid teenustes (kuna sinu loogika järgi nii sponsorlus, kui ka prostitutsioon on samal pulgal). Kuid ma arvan, et osad naised siin on siiski need, kes tahaks leida just armukest (ehk sponsorit siinse portaali valikute põhjal), mitte meest kes tuleb, teeb, viskab papi lauale ja lahkub - see on seks-teenuse pakkumine ehk prostitutsioon.

Sellest tekkiski huvi, kuidas keegi neid mõisteid lahutab teineteisest.

Tegelikult oleks jube hea kuulda portaali loojate ja nende filoloogide tagamõtteid ja tähendust sellele lahtrile
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:50
Huvitav, kas meeste puhul üritatakse ka võrdusmärki panna gigolo ja alfonsi vahele?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 19:52
las selle kohta küsivad naised ise - ärme seda teemat nii laiaks aja
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 20:14
Seksi vahetamine mistahes materiaalsete hüvede(vastuteenete) vastu, on prostitutsioon ja punkt! St. kui on vaid seks ja puuduvad muud tunded, puudub igasugune muu SEKSIVÄLINE suhtlus ja suhe.
Sponsorlus on tegevuse toetamine, kui selleks tegevuseks EI OLE seks!!! Sportlikud saavutused, õppimine, igasugused kaunid kunstid jne.......saate aru küll. See võib olla nii rahaline, kui ka mitterahaline tugi.
........noh aga siin lehel pole mina veel kuue aasta jooksul kuulnud, et keegi enda kohta prostituut ütleb, kõik soovivad leida vaid sponsoreid. .......Eesti tulevased olümpialootused loodavasse kepikoondisesse!
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 20:14
Ma ei ole kursis, kes, kus, mida kuulutab. Ma pole öelnud, et keegi, midagi ei tohi. Vastupidi. Lihtsalt tobe on see vabanduste otsimine, miks prostituut ei ole prostituut. Ma ei arva, et sponsorlus ja prostitutsioon on sama pulga peal. Need, kes teenivad vituga raha on reeglina mitte eriti targad naised. On ka erandeid, aga need, kel natukenegi midagi kõrvade vahel on ei hakka demagoogitsema, et kepin küll raha eest, aga prostituut ei ole. Ma ei saa aru, kas sa nicedude arvad tõsimeeli, et raha eest keppimist võib kuidagi sponsorlusega seostada või teed siin noortele tüdrukutele nalja.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 20:38
Mulle tundub et sa ikka ei saa teema sisust aru misterxxs.
Seda, et seks raha eest on prostitutsioon ütlesin ma juba isegi oma esimeses postituses (vähemalt omast arust).

Sinu seisukohta prostitutsiooni kohalt me saime väga hästi äru - selgita nüüd, mis asi on iha.ee portaali lõikes see sponsorlus?

Kas naine, kelle ma välja kutsun ja kelle eest ma restorani arve ja kino või teatri piletid maksan ning lisaks veel õhtu otsa klubitamiste arved ise tasun ning me koos kuskil seksides õhtut lõpetame - kas selline naine on siis sinu arvates kah prostituut? Raha olen ma ju maksnud (mitte otse talle kätte, kuid siiski). Minu arvates ei ole.
Ja naine, kes tahabki leida meest kes selliseid õhtuid talle vahest korraldaks või mis iganes muul moel tema elu põnevamaks ja kergemaks teeks on siis prostituut või sponsori otsija?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 20:52
Filmis "Pretty Woman" on asi väga hästi väljatoodud, kui kogenud prostituut õpetab algajat, et ei tohi suule suudelda, sest siis võivad tekkida tunded. Prostituudil ei tohi olla kliendi suhtes tundeid ja kui need peaksid tekkima, on jama majas.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 21:06
Näed, kui lihtne lahendus. Ma lihtsalt ei saa aru.
Kui sa lähed naisega välja ja kohviku, loomaaia ning hotelli arve maksad ja arvad et naine sellega lepibki, siis ei saa sina asjadest aru. Kui naine otsib nn sponsorit ja sina viid ta kohvikusse ja pärast hotelli keppima, siis nicedude sul on hommikul halb üllatus. Hotell, kohvik ja loomaaed ei lähe arvesse. Hommikul küsitakse sult pappi niikuinii. Ja ole sina pealegi sponsor, mitte klient ja prostituut las olla daam, kes leidis sponsori. Aga ilusat õhtu jätku, imetlen su laia silmaringi ja väitlemisoskust.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 21:09
Ma pigem imestan seda, milliste naiste otsa sa sattunud oled, et sul sellised kogemused on, kus naine veel hommikul raha küsib

Ning sa ikka veel ei ole suutnud teema küsimusele ära vastata - kes siis sinu arvates see sponsor on iha.ee lõikes?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 21:31
Seda, keda naised sponsoriks peavad, tuleks küsida iga sponsoriotsija käest eraldi, aga meestest peavad ennast sponsoriks kõik, kes on suutnud vähemalt 50€ kõrvale panna ja üritavad selle eest seksi osta.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 21:31
Kõigil ei lähe naistega nii hästi kui sinul.
Ma teen sulle hea viski välja, kui sa mulle siit ihast leiad sponsori otsija, kes tuleb minuga hotelli ja minu nn sponsorlus piirdub hotelli arvega. Sry loomaaeda ja kohvikusse viin ta ka. Sul ei tohiks sellise leidmisega probleemi tekkida, sest sa ju ainult selliseid sponsori otsijaid tunned, kes kepi eest pappi ei taha. Küllap see on mehes kinni. Mina nii kõva mees ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-11 21:39
misterixxs, igal prostituudil võib olla keegi, kelle käest seksi eest raha ei küsita.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 19:10
Üks prostitutsioon kõik ja selle üle pole isegi vaja väidelda.

Mind huvitab rohkem miks inimestel on raske seda endale tunnistada ja miks on see valehäbi.
Näiteks massaaž. Kui sa ikka silitad teist inimest, siis see on seks.
Teed tasu eest Brasiilia depilatsiooni mingi meeldiva maneeriga ja komplimentidega alumise HUHA ilu kohta. Jah, see on ka seks.
Vaatad kassas kliendile pikemalt silma ja naerated sealjuures, seegi on enesemüümine.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 22:17
Minu meelest üldiselt ikka prostitutsioon. Kui ikka saadakse seksi eest raha, ehteid või mingit eluaseme kompi siis ei teki erilist küsimustki. Eeldusel et algusest peale selline plaan on olnud muidugi.

Kui lihtsalt suhe areneb ja hakatakse koos olema (ja oldaks ka ilma rahaküsimuseta) aga 1 pooltest soovib teisele aegajalt kingitusi teha vms siis see on juba teine asi. Seda vähemalt mina enam prostitutsiooniks ei pea.

Eks see piir selline õhkõrn ja väga vaieldav ole
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 22:29
Oi prostituudid on pahad-pahad, teeme neile häbi-häbi, ehk siis hakkavad ilma rahata andma.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-13 20:44
Jummala lihtne-Prostid müüvad ennast,vahet pole kes,põhiline raha(ei soovi tööl käija),Spon,mees maksab et saada Naiselt,ja veel ülalpidamine...Kodus ei saa,sest pole Mees,kes ise valitud Naist abikaasaks rahuldada ei oska.
Lihtne ju.....
˅ näita rohkem ˅
2016-02-14 08:10
Sponsor on toetaja, kes annab raha kindlaks otstarbeks. Toetuse eest ootab sponsor vastu kindlaid teeneid. Seega on tegu äritehinguga, millest saavad kasu mõlemad pooled mida nimetatakse ka sponsor-lepinguks. Sponsorlus pole kindlasti heategevus! Sellest lähtuvalt, kui nüüd asetada siinse portaali naisolevused kes soovivad sponsorlust või otsivad sponsorit antud mõistetesse, siis peab sellel naisel olema kindel tegevusala või koht kuhu ta selle sponsorilt saadud raha paigutab (millegi arendamiseks), sponsor aga soovib sponsorerimise eest ka vastuteenet või omapoolset kasu. Kui naine pakub sponsorile tema sponsorerimise eest seksi, siis see on sponsorlus millele võib panna ka võrdusmärgi prostitutsioon.
Millest võime järeldada et kui naine otsib sponsorit siis on selle naise ja tema sponsori enda teha kas sellest sponsor-lepingust kasvab välja prostitutsioon.
Sponsoreerimine on täiesti normaalne tegevus erinevates elu valdkondades, see on kellesegi või millesegi investeerimine hilisema tulu või kasu saamise eesmärgil, aga kui sponsoreerimisele liita seks siis võrduseks võime nimetada ka prostitutsioon.
Kui naine kuulutab et otsib sponsorit siis sponsori kohustus on küsida mille jaoks ta sponsorlust soovib ja milline oleks sponsori poolne kasu selles tegevuse, kui sponsorluse soovija pakub seksuaalseid hüvesi siis maakeeli on tegemist ikkagi prostitutsiooniga, nimetagu endeid kuidas soovivad.

Kindlasti läheb nüüd pommitamiseks, aga kallid kaasmaalased lugege see nüüd uuesti ja väga rahulikult ning mõttega läbi ja ma usun et teil ei jää muud üle kui nõustuda!
˅ näita rohkem ˅
2016-02-14 08:55
Kui lehel oleks option: Soovin leida kommionu/Võin olla kommionu, muutuks sellest midagi?
˅ näita rohkem ˅
1
2