Foorum
2016-02-02 11:32
Ilmselt pole enamus siinseid kasutajaid sellele mõelnud, kui antud portaali turvalisus on suure küsimärgi all.
Nimelt pole siin enam harukordne juhus, kus kasutajakontosse on sisse murtud, parool muudetud ja kontol infot muudetud. Näiteks oli konto lisainfosse kirjutatud "konto on kaaperdatud ning uus parool saadetakse meilile".
On see nüüd pahatahtlik sissemurdmine mõne portaali haldaja poolt või on tegemist iha.ee oluliste turvaaukudega, seda võiks mõni haldur kommenteerida.

Kuid see teema peaks ettevaatlikuks tegema igaühe siit, kes omab kontot. Sest...täiesti vabalt võib keegi hallata siin teie isiklikku infot, muuta/kustutada/lisada pilte, sealhulgas võõraid, ükskõik kelle pilte.

Tasuks ettevaatlikum olla!
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 16:29
Terve internet on üks suur turvaauk ja iha pole mingi erand. Ainuke lohutus, et iha on nii tühine koht, et siin häkkimine võib huvi pakkuda ainult poisikestele.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 19:38
No iha on ikka tibake suurem turvaauk kui kasvõi suhtlus.ee. TLS võiks sellisel lehel ikkagi kasutuses olla, eriti arvestades lehekülje sisu.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 20:35
Mis selles sisus siis nii erilist on?
Igaüks ise teab, millega ta riskib.
Kui tulevag kellegi mustad teod päevavalgele, siis süüdi on ikka nende tegude kordasaatja, mitte lehe omanik, kes ei teinud piisavalt nende tegude varjamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 21:09
Ma ka ei saa hästi aru, et miks peaks ma ennast siin ebaturvaliselt tundma.. Keegi kaaperdab konto? Kui nii juhtub, siis ma teavitan sellest ja see konto suletakse.
Võetakse ip välja? Kui nii juhtub, siis pole see midagi kummalisemat sellest, et iga päev sajad võõrad näevad mind oma hoovist väljumas-sisenemas .
Mida veel peljata? Pelgavad ikka need, kel on miskit peljata.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 21:49
Iha turvalisuse pärast muretsetakse, aga kasutatakse FB'd mis on loodudki inimeste jälgimiseks.
Miks ostis CIA Skype ära?
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 22:41
Nimeta üks põhjus, miks keegi peaks sind jälgima
˅ näita rohkem ˅
2016-02-02 23:10
Sisu all pidasin silmas, et nii mõnigi otsib siit seda, mida oma tuttavate eest pigem varjaks. Kes on salaja bi/gei, kes otsib armukest, kellele meeldib naiste riideid kanda, kellele meeldib oma suguelundeid välgutada jne.

Aga selles on jfjm'il õigus, et igaüks teab (või vähemalt peaks teadma) millega riskib ja vastutab ikkagi tegude korda saatja. Lihtsalt tänapäeval üsna elementaarsed turvameetmed ei teeks saidile ka kuidagi kahju.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 00:07
Tahaks kohe näha mõnda kontot, kus oleks nii kirjutatud Näiteks oli konto lisainfosse kirjutatud "konto on kaaperdatud ning uus parool saadetakse meilile". Et kas tegemist oli teemaalgataja luuluga või tõesti Iha kasutab mingit meetodit,mida ma ei usu.

Ma ütleks, et Iha portaal on tegelikult suhteliselt turvaline, sest ainus,mis võiks lekkida ongi ehk postkastide sisu ehk siis see privaatne osa, mida lisainfost ja avalikust profiilist ei leia . Samas kui oletada, et andmebaas on lekkinud, siis e-mailile saaks ligi siis kui on sama parool,mis ihas .

Pigem siiski kahtlustaks seda, et keegi sai endale viiruse arvutisse, viirus hankis kõik paroolid ja oligi kogu moos . Tavakasutaja enda probleem, sest julgeks arvata, et tavaline meilikonto,FB profiil ja sealne elu annab tunduvalt etema pildi kui siinne kirjakastide sisu .
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 02:00
Teemast natuke kõrvale aga ei saa mina aru miks inimesed arvavad et ip aadressi järgi on võimalik kedagi üles leida? Selline asi pole võimalik. Minu arvates kui keegi on targem siis võib vastu vaielda. Vastus siis "taevapunaseledraakonile"
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 02:21
Statilise IPga peaks see isegi olema võimalik, sest see on lepinguliselt kinnitatud kindla kasutajaga.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 09:43
Skype ja FB olevat ikka eraomandis, olen kuulnud.
Mis puudutab teemaalgataja algatust, siis... luulu. Selleks peab ikka ise kuskil ukse lahti tegema.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 09:58
Kui keegi tahab siin minu kontol tÅ¡illida, jumala eest, vaadake ja imetlege ja istuge see konto endale sisse. Rohkem peaksid inimesed mõtlema sellele, et nende endi poolt antud infot ja saadetud pilte ei kasutataks hiljem viha, kadeduse ja kättemaksuihas nende endi vastu. Santaaž ja hirmu külvamine jne pole ammu enam võõrad nähtused. Anonüümsus on hea, aga iga konto taga on keegi, keda on võialik tuvastada, muidugi vajadusel.
Seega hoolitsege ise selle eest, et teil oleks turvaline isiksusena, mitte ärge muretsege oma kontokaaperduse pärast. Kustutage siis kirjad, kui need on probleemiks.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 10:04
Seekord on Jotil õigus.
FB on Fbi poolt jälgitav leht.
Üldiselt on organitel tänapäeval teada kõigi interneti kasutajate kohta käiv info.
See lollilegi teada, et ip alusel.
Samas, kui sa isegi muudad ip, on su asukoht teada, ole või maailma otsas, kasutaja on ikkagi teada.
Peale arvuti ip on veel teisigi nõkse, kuidas inimest tuvastada.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 10:36
Huvitav üldiselt on nii et 1 ip aadressi peale võib minna mitu inimest. Ehk siis kui ma telefoniga olen kuskil ja kkeegi arvab et ta kavatseb mind ip järgi otsida siis ta peaks leidma telefoni masti kuskilt metsast. Ja viimati kui vaatasin oma arvuti asukohta ip järgi oli see ka nii et üldiselt jah linna leiad üles selle ip järgi . Leiad ülesse kes on sinu arvutis neti pakkuja aga vb eksin jälle.see aadress mille alusel sa leiad kindla masina üles see natuke teine asi juba.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 12:03
käitu netis nii nagu sa käitud ka nn. reaalelus ja siis ei tohiks sul olla põhjust midagi karta. aga see konto kaaperdamine - no ei tea. pigem jah, viiruseid arvuti täis või keegi üle õla parooli piilund ja siis kontoga sigatsenud...
˅ näita rohkem ˅
2016-02-03 15:45
FBI ja CIA ei hakka kommenteerima rohkem, kui et las igaüks usub oma lemmik vandenõuteooriaid.

Aga IP aadressi kohta niipalju, et interneti teenuspakkuja juures on see info olemas, mis masin, millisel ajal ja millise IP otsast millisel saidil käis ja mida seal tegi. Samas interneti teenuspakkuja ei jaga seda infot suvalistele matsidele ning osa sellest infost on ka krüpteeritud ehk siis interneti teenuspakkuja jaoks lihtsalt loetamatu puder (mis on küll piisava aja jooksul lahti murtav).
˅ näita rohkem ˅
2016-02-04 18:47
Mina olen ilmselt mingi ilmatu jamaga hakkama saanud siin, sest mu IP on ajutiselt blokeeritud. Tegu mobiilse netiga... Huvitav, kas tegu mu kasutaja blokeerimisega või siis miskil phjusel mu IP on hambusse sattunud, huvitav oleks teada.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-04 20:33
Vaevalt, et keegi iha-sse sisse murdis.
Palju tõenäolisem, et murti sisse su netiühendusse sisse ja lihtsalt jälgiti, mida sa sisestad ja saadi parool teada.
Ebaturvalisus algab ikka eelkõige lõppkasutaja-poolsest otsast.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-04 23:41
nii ongi. enamus turva- ja lihtsalt arvuti-, - probleeme asub kuvari ja tooli vahel.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-05 19:39
Sellepärast olekski huvitav teada saada, kuna minuteada pole ühtegi põhjust. Aga vahet ju pole, ega ip aadressid maailmast otsa ei saa
˅ näita rohkem ˅
2016-02-05 22:50
On äärmiselt ebatõenäoline, et keegi kaaperdaks iha konto. Huvi võiks selline asi pakkuda topi tegelastele, aga neil ei jätku selleks mõistust. Kellel jätkub mõistust, sel pole huvi.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-07 23:29
Kaaberdada kontosid, et nende alt endale 10-neid panna?! Väärt idee tõesti, kui ainult mõistust jaguks!
˅ näita rohkem ˅
2016-02-07 23:36
Minu jaoks on suurim võimalik veebi kasutamisega seotud oht, et kurjam saab teada vajalikud andmed 1) pangakontole sisenemiseks ja seal toimetamiseks või 2) saab ligipääsu e-maili postkastile ja rahulikult sealset liiklust jälgida. Juhul, kui omatakse piltide ja kontaktandmetega kontosid suhtlusportaalides, kaasarvatud Ihas, on nende kaaperdamisega kaasnev potentsiaalne kahju loomulikult tõsine. Eeldusel, et on midagi, mida soovitakse kindlasti varjata. Ise kuskil suhtlusportaalis kontot ei oma, Iha-s käin haruharva ja sedagi peamiselt foorumit lugemas ja pelgan ainult rahast ilmajäämist.

Ja seda ka, et FB konto kaaperdatakse ja hakatakse roppu sisuga kirju mööda sõbralisit ringi saatma!
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 07:30
Igale poole on võimalik sisse ennast pressida,selle jaoks olemas programmid ja muud kavalad vahendid.Lihtsalt naljakas on see et miks peaks siin keegi huvitama kedagi.Siin ju peamiselt imbetsillid ja prostituudid koos.Samuti ei saa ma aru mida kuradi infot sa seal kontolt kätte saad????suur saladus,riiklik????fakkkkk.
Me ju kõik teame juba et jfjm imeb salaja munni,mõni mure...
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 15:12
Kõlas nagu kadeduse uss, et ta sulle seda rõõmu ei valmistanud
˅ näita rohkem ˅
2016-02-12 15:18
No kui sa nii kade ise oled,hoiad teda ju endale.
˅ näita rohkem ˅
2016-02-14 08:50
Bean teadis rääkida, et siin vaid imbetsillid ja prostituudid. Ta ei ole mitte mingil juhul mingi lihtlabane prostituut.
˅ näita rohkem ˅
2016-03-03 20:59
ahaa Iha IT meeste brigaad
˅ näita rohkem ˅