Foorum
2015-03-30 00:00
jahimees999 ja jazuu5
kaks vahavat pedofiili
paugutada võtsid siis
vahelduseks siili.

et õnnetusi vältida
ja hõlpsalt panna taha
siilikese okkad esmalt
ajasid nad maha.

yazuu5 kinni siis
sillipoisi võttis
ülejäänud kiretöö
jahimehel jättis

jahimees ei hoidnud vaos
oma sugutungi
sestap tema kabjaots
nüüd okkaline ongi.

pildid sellest naljastki
iha.ee jaoks tehti
yazuu5 lohutuseks
lõi nendepeale lahti.

nüüd siis kisendavad ihas
siili maha jätsid
suures raevuhoos ja vihas
üksteist tagant võtsid.

=====================
By Heelia.
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 00:52
teemaalgatajale head soovides:

Elu mõte ongi olemises,
Pööra pea päikese poole, siis jäävad varjud selja taha
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 01:09
lol.. jfjm, kust sa selle nüüd veel üles leidsid?
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 01:14
2011-02-05 16:04:56

rääkides nüüd taaskord papist
kutsun teda tõega
tule välja ükskord kapist
jäta seks ka õega

ära loomi enam tagant
agarasti võta
ära prügikasti maga
kõik see jama jäta

oma kontogi siin bloki
nagu tegid varem
ära enam teistega noki
nii on kõige parem

sinu joru liialt juba
foorumis on nähtud
parem kohe jalga lase
lase kohe kähku!
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 01:21
Musjonks, ma mäletan ka seda, et selle kirjapanek võttis sul aega nii veerand tundi.
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 01:34
kle lõngus kedagi ei koti su mäletamised
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 01:37
no, kui inimesel ON, mida mäletada, miks mitte. ja on, mille mäletamist ei pea häbenema...noh, nagu mõni siin.
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:03
sucker- tnx hea soovituse eest,
aga selleks ma kyll ei vaja meest,
et osata siin positiivselt mõelda,
sest mina arvestan vaid TÕEGA

suva lolli iba ma siin ei märkagi
sellest mingit tunnet ei tärkagi,
aga toimuvat huvitav on jälgida
ja mõnikord ka kaasa mängida
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:23
jää vait,sa oled sama loll nagu see jfjm kes arvab et igas teemas just tema plärisema peab
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:23
musjonks- kui yks inimene seletab mitme konto alt,see on ju lõdvalt aru saada siin suheldes ta tegevuse tulem on ta iseenda lolliks tegemine ju
nii syvendatult ma siinset suhtlemist jälginud kyll siiani ei ole
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:25
praks,tatt, mine trenni,ajud sul siin nagunii ei tööta, pube
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:26
minu teema siin,muide, pube
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 10:40
Cirke sinu jaoks on see karneval ihakas.isegi karnevali nõiamoori kostüüm seljas,jube mõelda et selline harakas on kellegi ema
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 11:35
näita siin palun aga edasi oma ajukääbiklikku olemust ,13 aastane
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 12:51
jh nii ta on kahjuks
˅ näita rohkem ˅
2015-03-30 21:07
ei tea ,millest räägid,või kellest räägid,aga su enda ankeet on haige inimese oma
˅ näita rohkem ˅
2015-03-31 10:38
sa loe ise oma ankeeti ja siis tead,mis sa sina kirjutanud oled naljakat pole seal mitte midagi väga haige on
˅ näita rohkem ˅
2015-03-31 10:41
vastuseks siis cirke-le kuna veltsi ankeedist selgus et ta regulaarselt tarvitab siis on kõik mõistetav,regulaarsel tarvitamisel selget perjoodi on suhteliselt lootusetu tabada
˅ näita rohkem ˅
2015-04-21 21:42
Velts, kas need on siis teemad olnud? Üksik uluv krants põllurammu kuhila otsas.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 02:59
Kaks lolli penskarit cirke ja jotike.pedofiil ja prostide vanaema said kokku ja istuvad õrrel ning kaagutavad.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 06:18
Kaks koera tiiduke ja velts, kas teil juba kõrini pole siin pidevalt klähvida. Klounid olete, et siin iga päev tsirkust pakute. Pidev ühe eeskavaga esinemine on muutunud juba läägeks. Õppige uus kava selgeks ja tulge siis inisema.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 08:14
Äkki peaksid ise siit mõneks ajaks kaduma.või perseauk hakkas jälle sügelema?
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 09:30
Isandad ja emandad anonüümosed (3)
22. aprill 2015 00:30
Olev Remsu Olev Remsu, kirjanik Eesti Päevaleht Olev Remsu
Olev Remsu
Foto: Ilmar Saabas
Julge silmavaatamine muudab tigedad netikommentaarid mõttetuks.
Veidi aega tagasi nägin televiisorist saatelõiku, kus anonüümsete rüvetajate ohvritel paluti kaamera ees ette lugeda sõimu ja alandamiskatseid, mis oli sihitud nende pihta eri portaalide kommentaariumeis.

Ettelugejad tulid asjaga vapralt toime, ehkki mõne inimese hääl vahel veidi värises ja lause siin-seal katkes. Tekstis oli ka piikse ehk see oli sedavõrd obstsöönne, et sündsustsensor pandi vägisõnu katma.

Alustaks sellest, et anonüümsel kommenteerimisel on neli asjaosalist. Esiteks tehniline võimalus seda teha (portaal koos modereerijatega või nendeta), teiseks keegi kommenteerija, kolmandaks kommentaari sihtmärk ja neljandaks lugejad, kusjuures kaks viimati mainitut võivad kattuda.

Peitupugemine oleks variserlikkus, pigem oleme kõigi oma miinustega nähtaval.
Statistikat tegemata tundub mulle, et anonüümsete hulgas on ülekaalus tigedad kommentaarid. Loodame, et ma ei näe tonti. Mõnel juhul võivad ju nimetud või varjunime all kirjutatud read olla ka asjalikud-neutraalsed, mõnel juhul kommenteeritavat lugu/autorit koguni tunnustavad. Nende kirjutajad on arvatavasti tagasihoidlikud inimesed, omamoodi introverdid, kelle jaoks igasugune n-ö püüne peale tulemine on vastukarva, kuid kel on millestki ühiskonnale märku anda. Nad peavad oma mõtet tähtsamaks kui iseennast, ja see on lausa kiiduväärt suhtumine.

Niisiis, juba tunnustajate ja asjalike kirjutajate pärast peab anonüümne kaasalöömine jääma. Mis sellest, et säärased kommenteerijad on ilmselt vähemuses. Ent nendegi häälte summutamine oleks sõnavabaduse piiramine.

Keelepeks ei kao kuhugi
Meie jutt käib aga õelatest anonüümidest, kelle puhul tekib küsimus, kas neile ikka tuleks pakkuda võimalust õhkkonda mürgitada.

Keelepeks ei ole meie ajastu sigitis, see on eksisteerinud kaua-kaua, inimkonna sünnist alates. Mis teha, paraku oleme sellised ja paremaid meid ei ole kuskilt võtta. Ma ei imestaks sugugi, kui etoloogid avastaksid, et loomadelgi leidub analoogilist käitumist.

Suust suhu kanduv klatš levis elektroonikatagi kulutulena.
Suust suhu kanduv klatÅ¡ levis elektroonikatagi kulutulena ja on kaheldav, et tänapäeva tehnika on eriti paisutanud nende inimeste hulka, kelleni kadeda laimaja rüvetused jõuavad. Või küsime otse: kas neid inimesi, kes kaugetel aegadel olid kuulnud näiteks Georg Otsast või teletäht Moidela Tõnissonist seda ja seda, on rohkem kui neid, kelleni on jõudnud seesugused nn andmed mõne olevikukuulsuse kohta?

Võib-olla on nüüdseks suurenenud ainult kõlakate levimise kiirus, kuid seegi pole kindel.

Omal ajal pidin Tartu ja Tallinna vahet tiksuma ning uskuge – mõnele inimesele, etendusele või näitusele antud hinnang, mis käidi välja Werneris, oli juba samal õhtul kuulda Kuku klubis.

Tahan öelda, et pole mingit mõtet kaotada võimalust kirjutada anonüümseid kommentaare ka siis, kui need on vimma täis, mõnikord isegi kriminaalselt kurjad. Teiste teotamine kuulub kahjuks meie olemuse juurde, portaalid on tänapäeval ainult meie sisu ühe tahu tehnilised kandjad.

Peitupugemine oleks variserlikkus, pigem oleme kõigi oma miinustega nähtaval. Jäägem lootma, et saame kunagi oma varjukülgedest lahti, näiteks siis, kui täitub unistus tuleviku ideaalinimesest.

Õelaid kommentaatoreid on peetud pahatahtlikeks inimesteks, kes elavad pori loopides välja oma kibestumist, mis tekkinud luhtaläinud kavatsustest või lihtsalt elust.

Kommentaator võib pidada mõtet tähtsamaks kui iseennast ja see on kiiduväärt.
Võib-olla nad tunnevadki oma tegevusest kurja naudingut, laimavad, rõõm südames. Ent minu arvates on nende hulgas vähem teadlikke väljamõtlejaid. Ma usun, et sellised kommentaatorid on enda arust tõekuulutajad, inimesed, kes oma pimestuses on absoluutselt veendunud, et nad ajavad õiget asja ja paljastavad ühiskonnale olukorra tegelikku seisu. Nad tajuvad, et oleme suures hädas, ja tõttavad omakasupüüdmatult appi, et näidata meile, kes on me viletsuses süüdi. Leidub neidki, kes peavad end Eesti või isegi kogu maailma päästjaks. Selle ülla eesmärgi nimel on nende arvates lubatud ka karmim toon, sest ühiskonna või avalikkuse ladvikus troonijad on selle igati ära teeninud.

Mida ehtsam enesepettus, seda piiritum veendumus.

Vanasti võis ta arvata, et kõik armastavad ja austavad teda, ning nautida enda kuulsust.
Tigedate kommentaaride puhul on sagedasti tegu jõleda harimatusega, kuid olen lugenud ka selliseid, kus ei leidu ainukestki kirjaviga ning mis hiilgavad lauseehituse korrektsuse ja väljendusrikkusega. Isegi komad ja suurtähed on kenasti paigas, mis pole internetitekstides igapäevane nähtus.

Neid inimesi juhivad müüdid. Ja kas meie saame kätt südamele pannes kuulutada, et need müüdid, mis meid juhivad, on need kõige õigemad?

Tänapäeva online-ajakirjandus ja sotsiaalmeedia oma tuhandepäise isetekkelise autorkonnaga pakuvad aga ühe harukordse võimaluse: laimatu võib teada saada, mida tema kohta kirjutatakse. Vanasti võis ta arvata, et kõik armastavad ja austavad teda, ning nautida omaette enda kuulsust. Või siis vastupidi, võis karta, et kõik põlgavad teda, ja tõmbuda oma urgu, keelduda ühiskonnaga suhtlemast.

Päästev mõttemõrv
Muidugi, eks minevikuski juhtus, et kõmu jõudis mingil kujul n-ö asjaosaliseni, kuid tollal ei saanud ta selle täpses sõnastuses kindel olla. Meie digiajastul aga, palun – ole vaid mees (või naine) ja julge tõele silma vaadata! Riigikogus võis ühe kultuuriministri lahkumiskõnest kuulda mõtet, et anonüümsed kommentaatorid toovad meile vaikiva ajastu. See on orwellilik loogika – sõda on rahu, vale on tõde.

Öeldu on ütleja autoportree ja õelutsejad iseloomustavad kõige rohkem just iseennast.
Öeldu on ütleja autoportree ja õelutsejad iseloomustavad kõige rohkem just iseennast. Meenutagem tarkusetera, et üks mõttemõrv hoiab ära reaalse mõrva. On oletatud sedagi, et kui bolÅ¡evikud oleksid saanud Iskrat välja anda põranda peal, oleks Venemaa saatus olnud sootuks teistsugune.

Neid, keda laimatakse, kasvatagu poripildumine aga sitkemaks, jätkugu neil hingejõudu tõele näkku vaadata! Kas Friedrich Nietzsche ütles, et kõik, mis ei tapa, teeb tugevamaks?

Rüvetusi ette lugedes ohvrid justkui vastasid: me ei karda, mustake, palju kulub! Ja nii peakski anonüümne õelus kommentaariumeis pikapeale mõttetuks muutuma.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 11:16
penskaril juhe koos. oskab ainult teiste jutte kopida
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 11:26
Keegi tundis ennast juba ära.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 12:45
Eksid Velts, need kes julgevad oma näoga esineda, ei ole enam anonüümsed.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 14:04
Velts, mine jutukasse, tee kaamera lahti ja kõik kes tahavad, näevad, et pildid on sinu.
Mina näiteks olen siit piisavalt paljudega reaalselt kohtunud, et ennast mitte enam anonüümseks pidada.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 16:14
Muideks Uthal on olnud siin ka näopilt. Kui sul ka pilti pole, aga on kümned inimesed, kes sind reaalselt teavad, siis nende jaoks pole sa enam anonüümne ja see ring on laiem, sest kõigil neil inimestel võib olla oma tutvusring.
Ja ka pilditu anonüümse kasutaja anonüümsus lõpeb kohe, kui midagi nii räiget teed, et võimuesindajatel huvi tekib.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 16:45
traaa!vana mees ja pole ükski päev kaineks saanud,selline loll möga voolab koguaeg igas teemas ja ühega endal imelik pole väää?kui nii suur suhtlemisvaegus on mine kriisikeskusesse tööle,saad iga päev lollidega tundide kaupa kähmelda ja neid õpetada.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 16:48
Peaks vist minema jah, muidu jooksevad veel kõik siia üle.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 18:06
Ära nüüd Velts liiga maiaks ka mine. Ei hakka ma kellelegi siin reklaami tegema.
Tähtis pole mitte see, kellega ma kohtunud olen, vaid see, et neid on ja nende jaoks pole ma anonüümne tegelane. Samuti on neid, kellel võibolla polegi ihas kontot, aga nad teavad minu kontot siin, sest mul on näoga pildid.

Mida räiget sa tegema peaksid? Hakka näiteks islamiriiki propageerima ja vaata palju aega läheb, kuni kapo sul ukse taha jõuab.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 18:25
Vat ei lao, sest selleks peaksin ma kõigepealt nendelt luba küsima ja mulle pole sellist asja küll vaja ning ega sinulgi sellest miskit kasu poleks.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 18:43
oot, mis. igast kohtumisest tuleb veltsile siin ettekanda või? unista õnnest. kas see doremifa on miski kombitsa (emane) alter ego?
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 18:46
Arva mida tahad, see on sinu vabadus.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 19:02
Pole ju põhjust vastamiseks. Need inimesed pole ju sulle midagi kurja teinud, küll aga teeksin mina nende silmis enda margi täis, sest mina pole nende tarvis mingi anonüümne tegelane. Diskreetsus maksab ka midagi.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 19:20
velts, ma võin ise sulle rohud välja osta, kui sa selle pärast siin niimoodi märatsed

muusikateemalist vaalakujulist roppsuu-röökurit ei aita vist seegi
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 19:29
Vellts, aga ma pole ju sulle midagi lubanudki.
Muide Velts, mul on olnud siin ka üks jagu ühispilte üleval.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 22:15
sa piibuga vana känd,äkki suitsetad liiga kanget kraami ja piideradmisest ajud pehkinud ka
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 22:32
imejavelts, sa oled ikka täiega segane tüüp ja väga,väga haiglane argpüks, kellel ajudega pole kõik korras vaata, minu näopildid on üleval olnud, pole nagu kellegieest midagi varjata olnud või karta, seda teavad paljud siin kuid sina harakas, jõua ükskord nii kaugele,et ka oma näopildid üles paned, muidu kargad ja oled küll julge mees siin foorumis esinema ja kõiki solvata, kuid nagu näha oled üks sitapea, mõtetu tüüp karga palju tahad, mind isiklikult jätad täiesti külmaks
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 22:41
"piibuga vana känd"...."piiderdamisest pehkinud ajud"....
no tekkivad assotsiatsioonid mõningate foorumikasutajatega, tekkivad... ilmselgelt mitte naisterahvaga....
P.S. vabandused kombitsa ees, ei ole temalik sõnapruuk.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-22 23:32
Velts, sina oled argpüks, sest sul pole. Pane näopilt ja siis laamenda.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-23 13:51
Sorry, sul on ju praegu ka näopilt
˅ näita rohkem ˅
2015-04-23 15:17
Siis oled küll vilets vend, kel pole mitte m****gi. Ka see on laenatud
˅ näita rohkem ˅
2015-04-23 18:11
Aga sa tõesta, et see sinu oma on
˅ näita rohkem ˅
2015-04-23 21:53
veltsi-imejamunn küll kõvaks ei lähe
˅ näita rohkem ˅
2015-04-24 06:06
sitapea imeja, ära siin inise kui ei suuda tõestada, et sul oma pilt. pane oma vana siniseks tõmbunud kusenahk tagasi ja ära liputa võõrast riista
˅ näita rohkem ˅
2015-04-24 12:40
Sa velts oled paras debiil.oleks aeg sind juba paika panna.üle viskad oma idiootliki ilaga!
˅ näita rohkem ˅
2015-04-24 13:35
Võiksid vahel ka veidi tagasi tõmmata.saa targemaks.
˅ näita rohkem ˅
2015-04-24 13:53
hea nõuanne teemalõpetuseks
˅ näita rohkem ˅
2015-04-24 17:16
imeja-velts kui sul kõvaks läheks, siis oleks sul ammu juba pilt üleval, kuid sellist pilti nagu sinul,suurte kõrvadega lont ripakil nagu 100 aastasel sellise munniga ei sa lapsigi, muust rääkimata, eks sellepärast sa mõne peale kade oledki, et mõnel neid lapsi ikka on ja on õnnelik sinul raipel ainult lontis türa ja tühi hing
˅ näita rohkem ˅