Foorum
2014-10-20 20:46
Ma võitlen eesti eest vaid siis,kui näen,et Toompeakutid ka relvad haaravad,põhimõtteliselt.
Pealegi omal ajal ma sellise eesti eeest ei võidelnud,minule surnud riik.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:46
Eesti kaitseväelane, kui ta pole vabatahtlikult kuskile missjoonile läinud, saab ikka väga tihti kodus käia. Pole meil N-liidu avarusi, kust koju jõudmiseks pidi paarinädalase puhkuse saama.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:48
Mind ei huvita,ma ei lase ka poissi teenistusse.
Kas tahate teada miks?
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:50
ei taha.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:51
Missioonile mineja=mõrvar,tema maad pole rüüstatud,ta käib raha eest tapmas,posli vi nahui.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:53
sam poÅ¡ol. misjoonil käijate praktiline kogemus kulub igas (!) sõjaväes marjaks. ennem misjoonil käinud seersant kui parketikindral. aga sina nuusuta lilli ka siis, kui võõras kirsa kuklasse vajutab ja silmipidi sitasisse vajutab, lootkem, et seda pasahunnikut altpoolt ja suletud silmadega vaadata ei tule.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:55
Si vis pacem, para bellum
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 20:56
Juudi Wiezenthali keskuse survel hävitati Lihula mälestusmärk,Madisson läks peale seda Hispaaniasse elama,suurim eesti eest võitleja,keda ma tean,ütles,mis eesti?Millest me räägime.
Juutide eest käite seal missioonidel moslemeid küttimas hahah noobid.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:02
Sina oled ka nats,sest oled eestlane,vähemalt juutide silmis.
Ja defineeri mulle lahti sõna nats,ma ju veel loll ei tea.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:03
Vastutasuks, et eestlased aitavad natuonul rätipäid küttida, tulevad nemad meile appi.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:05
Juutide eest moslemeid küttimas ?? Loe ka enda teksti mida sa siia kirjutad. Päeva lollus
Üleüldse, kui Eestis ei meeldi ja rünnaku korral oma kodumaad ei kaitse, mida sa siis siin üldse teed ? Piirid vabad mine sinna kus parem on!
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:07
ped, sinu puhul, kes sa ei ole valmis oma riiki teenima ja ka oma pereliikmetel soovitad seda vältida, ma patriotismipurskeid ei usu. mees mitte ei lõksuta lõugu ja ei lehvita lippudega, mees tegutseb kui vaja.
nats. kaks võimalust. kas natsionaalsotsialistliku partei liige, mida enam olla ei saa, kuna koos sõja lõpuga see partei sisuliselt likvideeriti, või siis natsionalist. ehk rahvuslane. ehk, nõuka aja terminoloogias- patrioot. inimene, kes armastab ja peab lugu oma rahvast ja maast. jah, olen küll.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:12
Setseenia dok filmidest nähtu, kus snaipritest naised retsivad oma lõbuks venkusi, on päris hirmus.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:15
Putinistidest pole midagi arvata,needki ajupestud pooletoobised aga mehed,miks on nii suur hulk eestlasi mööda ilma laiali?
Mugavuspagulased?Mugavusi pole on koduigatsus.
Kas mitte riik pole karuteenet enesele teinud?
Keegi millalgi ütles,et need hariduseta matsid,kes eestis ei saa hakkama,ok aga,mis siis oleks,kui vaid need soomes olevad 150.000 eestlast oleks haridusega ja eestis,mis teist siis saaks.
Ja need siin erilised patrioodid pole või mis.
Patrioot istub kodus ja kuna haridust pole teenib oma perele söögiraha
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:17
istungi. teeningi. ja oma ajagi teenisin ära.
khmm, haridusega ei peakski oma perele söögiraha teenima või? niisama antaks või? anna armu!
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:18
Pedestonia. Vat mina olen kunagi andnud vande Eesti vabariigile, teda kaitsta, misiganes moel. Ma ei saa ära minna kuhugi. Kui ma naise võtan ja abieluvande annan, siis ka ei saa ära minna enam
Lubadust ei tohi murda. Parem ära lubagi. Sul Pedestonia on hea, sul vist ei ole mingit vannet antud?
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:24
Parma ülihea küsimus,olen seda varasemaltki sõpradega arutanud.
Olen andnud vande e.vene keeles prisjaaga,kaitsta Nõukogude kodumaad oma elu hinnaga.
Mis ma nüüd siis tegema peaks?
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:26
Pedestonia. Ei peagi midagi tegema. Tollelajal oli lihtsalt see meie kodumaa. Nii, et ära jookse kuhugi. Sa oled lubanud...mäletad. Ja ära sõdi kas seaduste vastu, kui nii võtta. Lõuad pidada ja edasi teenida.
Kui jooksed, siis ainult tankimiin kätte ja põmmdi...vastu tanki, kui muidu ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:34
Enda karakterit teades,ma siiski läheks vastast välja peksma,mina ei jookse minema,küll hetkel olen jooksus aga ma lähen alati tagasi,olgu seal või sitem.
Ei tea kas riigikogu poisid lendaks kiiresti minema või tuleksid kampa,mis sa spetsialist Parma arvad?
Mikser pudilõug küll lubas kunagi tv-s.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:39
Pedestonia. Aga mis neist sinna jalgu vedada? Mis ma nende härradega peale hakkan? Staabikirjutajaks?
Aga sitt lugu on see, et esimese matsuna läheb ikka igasugune valitsus kus kurat peitu või lüüakse kasti. Meiesugused surevad kuskil mudas, rind linnuhaavleid täis aga intelligendid peavad ju pärast selle asja kas ülesse ehitama või siis pammi liipreid tarima.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:39
Kosmik,naise koht polegi sõjatandril,vastupidisel juhul poleks ta enam naine.
Oleks m....l küüs,oleks varvas.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:45
Ilmselt me räägime erinevatest asjadest.
Ega see 8 kuud veel nüüd naisest meest küll ei tee. Kuigi samas annab ajutegevusele väikeseid korrektuure küll.
Ei kao see naiselikkus ka ära kuhugi. Naine jääb ka kõhuli mudas naiseks.
Ja vägistatakse nii või naa, vahet pole kus oled. On teil ikka hirmud.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:50
Jah, Raitsil on õigus, juudid valitsevad maailma. Aga põhjus pole mitte selles, et nad juudid on, vaid selles, et neil on piisavalt tarkust raha teenida ja seda mitte mõtlematult kulutada. Kui juudil on raha, siis ta ei kiirusta ostma uhkemat autot, kui naabril, vaid laenab naabrile raha, et see saaks veel uhkema auto osta. Juudile piisab teadmisest, et osa naabri autost kuulub talle ja naaber maksab selle eest. Ega juut süüdi ole, et naaber ennast lüpsta laseb.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:51
Kuidas sa kujutad ette naist rinnuli mudas,5 cm pikkune geelküüs päästikul,3cm kunstripsmed võbisemas,sihikut ei näe ja bikiinid koos savi mudaga,peevahet hõõrumas.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:53
Need geelküüned ja muu selline beibedevärk kaob ajateenistuses esimesel päeval.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 21:53
Pedestonia. Urr, seksikas.
Aga üldiselt on adrekas nii laes, et see jääb märkamata. Nii, tibinal kui minul.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 22:18
Tuli meelde film "Private Benjamin"
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 22:29
ühesõnaga, teemat kokkuvõttes:

kuna mehepojad on nii mõmmid ja paaniliselt kroonust viilivad mis iganes hinnaga, siis peamegi olema tänulikud neile naistele- neidudele, kes vabatahtlikult (!) oma õla ka selles valdkonnas alla panevad. nagu nad ka politseid juba püsti hoiavad. nüüd siis kaitsevägi. noh, järgmiseks vist päästeamet.
ja mehed hakkavad koduperenaisteks, koovad sokki ja pesevad nõusi. ja nii ongi. feministide võit.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 22:36
Meie meeste trend selline, et hängime ikka linna peal, kulutame vanemate raha, uhkeldame oma bemmide ja poole perse peale kakutud Armanidega ja siis ootame, et seks ise sülle hüppab
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 23:37
Meeste agressiivsus on sirgjoonelisem, sest vaid parim pääseb eesmärgile. Karjas on vaid üks alfaisane. Teised kas tunnustavad temaainuõigust või aetakse minema. Mingeid vahepealseid astmeid pole. Emaste hierarhia karjas on aga palju keerulisem ja seal käib pidev võimuvõitlus. Hüsteeriasse satub emane siis kui tal on hirm ja hirm tuleb väljastpoolt karja. See tähendab ohtu poegadele ja tuleb asuda nende kaitseks võitlusse. Võitlus lõpeb alles siis, kui oht on möödas. Sellepärast ongi vaja hüsteerias naine rahunema jätta. Ärritunud olekus pole ta lihtsalt suuteline seletusi analüüsima.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-20 23:59
Pojake, saa nuud meheks ja ole pai......Muuseas naised on igal sajandil olnud söjas...
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 00:02
Möni noorpiilur on sin eriti söjaks, aga ma tahaks kohe kusida, kas sa noorpiilud oled verd ja sitta näinud.....
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 06:09
Noorpiilur vist ühtteist näinud,kogenud aga Utha paistab,et mitte.
Utha kujutab sõda ette umbes nii,et jõlgud lahingtandril oma roosa automaadikesega,kõrgekontsaga kirsad jalas ja ajad vaenlast aga tagasi oma piiridesse.
Nii sain mina vähemasti aru.
Olen sellist afgaani veterani näinud,kui vaid reisilennuk üle ehitusobjekti lendas,hüppas mees kopast välja,kõhuli mutta ja kattis kõrvad.
Ei olnud hull aga aju tegi oma tööd,ise ütles,et katus sõidab ära sel hetkel.
Hästi öeldud paavst.
Veel sulle utha teadmiseks,kui vaenlasele kuuli pähe täristad,siis jh lendab sitta reaalselt,kas sa seda tahadki näha?
Või tahad lihtsalt staabi kirjutajaks,ohvitserihärradega koos aega teenida.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 09:20
Ma natuke teemas sees veel.

Iga kodaniku kohus on oma riiki kaitsta. Miks siis naised erandid on? Hea elada mõnusalt, iseseisvalt ja arukalt ja puha, kui aga kaitsmiseks läheb siis on...... Põhimõtteliselt võiks sellekallal vinguda lõppematuseni.

Kuna meid (Eestlasi) on suhtkoht vähe ja kui tegevuseks läheb, siis on igaühe abikätt tarvis. Eks tulevad naised ka appi kui vaja, ega nad nii papist ka ei ole, kui välja paistavad. Aga, et ka meie kõikidest abikätest oleks midagi kasu, siis tuleks kõigile sõduri baasõpe teha. Muidu oleme nagu mingi arutu töllerdiste kari ja laseme viimaks teineteist maha. Kokatädi peab ka ennast kaitsma oskama. Igalühel on oma ülessanne.
Ega praegune ajateenistus ongi selline basic ja väga minimaalse õppega. Professionaalseks sõduriks saab alles kõva mitmeaastase üksuse kokkuharjutamsiega. Seda ei juhtu kindlasti selle 8 kuuga.
Naiselikkuse ja emaduse kadumist ka ei juhtu. Mõni naine ei saavuta ka 40ne aastaga naiselikkust ja või ei saa emaks.

Nagu elust näha, siis tänapäeva sõda on selline veider. Kakerdab mingi roheliste jõuk ringi ja teeb paha. Seega, ei tea kunagi kust karukannist nad välja kargavad ja tegutsema hakkavad. Niisiis peame põhimõtteliselt igakell valmis olema. Kasvõi elementaarselt.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 09:41
2013. aastal väljastati Kaitseressursside Ameti poolt kokku 21311 kutset ilmuda terviseseisundi hindamiseks arstlikusse komisjoni sh 50 kutset naissoost isikutele. Kokku langetasid arstlikud komisjonid 11484 otsust, millest 3878 kutsealust, sh 34 naissoost isikut vastasid kaitseväeteenistuskohustuslase tervisenõuetele.

Reality check
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 11:05
Minu ajal oli keskkoolis sõjalise õpetuse tunnid.Õppisime automaadist laskmist,seelik seljas, kõhuli maas. Õppisime ka keemia ja tuumakoldeid, õppisime tuletõrjumist..Olen isegi võistlustel käinud. Aga mina vihkan näiteks igasuguseid püsse, relvi Ma ei kingi ka oma lapselastele iial mängupüstolit..
Mina olen ikka seda meelt, et naine on naine, on ema ja sõdimine on meeste pärusmaa.. mina ausalt kardan mehi, kes oskavad ja tahavad püssi kasutada.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 12:00
PEDedestonia69, mehe kohta olid need kujutluspildid naeruväärsed.
Kui sa sõjakogemusi tähtsutad ja sõjas käinuid hindad, siis ma ei saa aru, mida sa kardad. Mis sind tagasi hoiab? On see ainult mehelik soov kaitsta naisi või midagi veel, mis sind paneb vastu olema?
Su hirm on mulle arusaadav, aga need pildid, mida sa kirjeldad, tunduvad mulle olevat liialdatud.
Mis selles siis halba on, et naised meestega kaitseõppustel osalevad. See on ettevalmistus ainult, mitte veel sõda. Kui sõjaolukord juba on, ei ole enam aega õppusi teha, on ainult tegutsemine.
Esialgu ma räägin kaitsevõimest ja selle parandamisest, kui me naistest räägime. Naistel on endal võimalus ise midagi ära teha, mitte abitud olla ning kaitseväekohustuse võttes ka kaitsestruktuurides edasi teenida, kui tahtmist on.
Ukraina on meist suurem riik, aga seal on reaalne sõjaolukord juba praegu ja naised peavad seal meestel abis olema - neil ei ole valikut. Jätavad töögi, kui vaja on ja on meestel abiks.
1975 sündinuna käisin ma ise sel ajal koolis, kui (kas 4. või 5. klass) sõjalise ja tsiviilõpetuse tunde anti. Lasketiiru tunnid, varjendi kätte käitamine, rivis distsipliini harjutamine ja rivivõistlused veel pioneerina. Pidi, ka siis ei olnud valikut.
Ei ole relv ja sellised treeningharjutused mulle nii tundmatud midagi.
Ja kui natuke relvadest veel rääkida, PEDestonia69, siis esimene relv, mis tapab (ma tean, et sellega ka tapetakse, aga tegu oli küttimise relvaga), mida ma oma elus katsuda ja käes hoida olen saanud, oli vanaisa jahipüss. Alguses lubati sind seda eemalt vaadata paar aastat, aga kui olid 11-12, oli paras aega laskmist sellega harjutada. Pandi ritta koos endast peajagu lühemate poistega ja lase... ja keegi ei tahtnud vanaisa ees häbisse jääda.
Selles vanematekodus, kus ma ka kasvasin, vanavanemad tüdrukuid üldse ei tunnistanud. Peres kasvasid ainult tulevased mehed, poisid. Sõna said siis, kui sulle sõna anti ja ega naistele eriti sealse kasvatuse järgi seda ei antud, naised said seda meeste järel teha. Enne pidid küsima, kui rääkida tohtisid. Minu esivanem (isa) oli sellises kodus kasvanud, mulle see ei istunud. Aga üks asi, mille ma juba lapsena ära nägin, oligi jahil käimine ja küttimisega seonduv ja teiseks õppisin püsse mitte kartma ja ei karda seda siiani. Edasine on treeningu küsimus.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 12:31
Püsside kasutamiseks peab olema ikka tõeline väljakoolitatud proff ja ka stabiilne inimene. Mina ei annaks küll relva inimesele, kes ähvardab teisi maha lasta, kes ähvardab ennast maha lasta?? Ja kes jahil käies põmmutab igat liikuvat objekti--veendumata, kas on kass, rebane või lind..Soomes on nii paljudel poisikestel juba relvaluba..Ja kui palju on õnnetusi, kus ebastabiilne mees haarab püssi--laseb maha oma pere ja siis ka ennast! Mina arvan, et kui keegi juba ähvardab maha lasta, see tuleb lihtsalt vangi pista ja eluaegne keeld relvade kasutamiseks!
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 16:06
Sõda pole ainult püssipaugutamine.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 18:39
Tutt, aga miks peab inimene aastaid koolis käima? Hea küll, lugemise ja arvutamise võib ju ära õppida, aga kõik muu on üleliigne.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 18:59
Mis siis väljatuleks, kui kõik teevad vaid seda, mida tahavad?
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 19:09
kas naistega koos kupatatakse lapsed ka sõtta? või kes neid hoiab ja kaitseb? ja kui siin hakatakse jälle viitama sellele, et esialgu on jutt kaitseväest, siis... no mille pagana pärast, kui hiljem sellest nagunii tolku poleks....
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 19:42
Tutt, uppuja päästmine on uppuja enda asi. Milleks õppida ujuma, kui pole mingit vajadust, ega tahtmist minna sügavasse vette. Kalda ääres madalas vees võib ju niisama ka sulistada. Kui aga juhtud kogemata vette kukkuma, küll siis need, kes enda elukutseks vetelpäästja valinud, su väljalohistavad. Aga kui ühtegi vetelpäästjat lähedal pole? Seega on kasulik ise omada ujumisoskust.
Sõda on samasugune ootamatu ekstreemne olukord, nagu vettekukkuminegi. Parem on, kui seda ei tule, aga valmisolek selleks ei tee paha. Neid, kes enda elukutseks Sõjaväelane on valinud, pole nii palju, et iga kodu kaitseks püssimehe saaks panna. ja kui olekski, siis kes seda hiigelarmeed ülevalpeaks.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 20:17
Ka nõukaajal oli sõjaväekohuslasi naisi ja mitte vähe! Meedikud. Oli neid keda kutsuti isegi kordusõppustele
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 20:32
Mis sa Mariha arvad,kui oleks seadus,mis kohustab naisi astuma teenistusse,kas kõik oleks meedikud?
Igale soldatile oma meedik,sellest juba ma saaks aru ja hääletaks poolt,kui veel soldat oleks.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 20:33
Enne kui naisi kutsuma hakata, võiks need mehedki üles otsida, kes on justnagu kohustatud ajateenistuse läbima. Kui kutsutuist pooled ei reageeri, siis on see kuidagi imelik.

Pealegi, keegi kriitik on öelnud, et riigis on ajateenistuse läbiviimiseks suhteliselt piiratud ressursid. Sa ei saagi kutsuda kogu aastakäiku, sest sul ei ole neid mitte kusagile paigutada.

Nii et naised võiks rahule jätta. Ja keda neist ikka kisub, siis selleks on aken olemas.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 20:38
Kindlasti poleks kõik meedikud, eriti kohustusliku teenistuse korral. Iseenesest pole halb mõte. Tegelikult ei peaks mehed saama ka ära vingerdada nagu seni. Kasuks tuleb see kõigile.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 20:47
Vene ajal ei vingerdanud kuhugile,kui just kinni ei tahtnud minna.
Teine pääsevariant oli Lada aga auto raha üldiselt koguti oma 5 a.
Tsurkad muidugi ostsid ennast lammaste abil kroonust ära.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 21:11
Meil on demokraatia ja isikuvabadus
˅ näita rohkem ˅
2014-10-21 21:27
Demokraatia?
Isikuvabadus?
Aga kui telefoni pealt kuulatakse,kas siis on ka isikuvabadus?
Sinisilm.
˅ näita rohkem ˅