Inimesed on liiga ära hirmutatud nende teemaga, mis puudutavad seda ala seaduses, mida nad ei tunne, aga samas seovad neid nendele olulisima temaatikaga, milleks on lapsed.
Seaduse lahti rääkimata jätmisest tekivad väärad arusaamad. Nii on näiteks läinud lastesse puutuva teemaga. Lastakse meediasse lahti mingid jutud laste ära andmisest samasoolisse perre. Natuke aega tagasi liikus siin ringi youtube video, mis rääkis Norra abielupaarist, kes pidi andma oma lapse homoseksuaalsesse perekonda. Jne. Nii et juba me räägime tagantjärele laste eraldamisest oma vanematest ja kuskile saatmisest, teise perekonda andmisest. Keda selline asi vihaseks ei ajaks?
Vastutustundetu inimeste hirmutamine. Kohtusse tahaks kaevata need, kes nii vastutustundetult tegutsevad.
Minu teada räägib seadus peresisesest lapsendamisest samasooliste puhul, mitte laste sissevoolust ühest perest teise.
Eesti Inimõiguste Keskus (kopeeritud tekst nende lehelt):
Peresisene adopteerimine tähendab, et ühel registreeritud kooselu partneril on võimalik adopteerida teise partneri laps, saades niimoodi lapse suhtes võrdsed õigused ja kohustused. See on lapse parimates huvides.
Ma ei tea, et oma vanematega sugulussidemetes mitte olevaid lapsi keegi adopteerida lubaks. St et, kui laps ei kuulu pereringi, siis seda ikkagi ei tee keegi. Ma saan nii asjast aru. Lihtsalt koos elavad samasoolised paarid saavad omale võrdsed kohustused nende laste suhtes, kes nende peres kasvavad.
Veel vastuseid EIK lehelt:
Kas kooseluseadus on laste parimates huvides?Jah. Laste huvides on, et nad saavad kasvada võimalikult tugevas ja stabiilses peres. See eeldab, et last kasvatavad vanemad saavad olenemata soost abielluda või oma kooselu registreerida. Seda kinnitab ka näiteks Ameerika Pediaatrite Akadeemia tehniline raport.
Laste õigusi käsitlev uurimus tõdeb, et juba praegu elavad vähem kui pooled lapsed Eestis niiöelda traditsioonilistes peredes ning seetõttu on laste õigusliku kaitse parimates huvides tagada kõigile perekondlikele vormidele võrdne tunnustus ja kaitse.