walle1, kui sulle on poliitilisi mänge ja retoorikat arutellu tuua vaja, siis pead vaatama, et sa kasutaksid neid märksõnu õigesti. Ennatlikel, kiiruga tehtud järeldustel ei ole midagi tegemist parema haridustasemega (võrdlevas võtmes räägid sa haridustasemetest siin teemas esmesena, muide), see viitab rohkem kõrgenenud vererõhule ja emotsionaalsele stressile.
Ma arvan, et sa said asjast valesti aru. Selgitan oma arusaama siis teistmoodi.
Haridusliku taseme ebavõrdsus diskussioonis osalejate vahel tingib sagedamini erimeelsuste tekkimise kui selle võrdne esindatus. Mida maladam haridusliku ebavõrduse tase, seda parem ühiskonnale ja seal elavatele inimestele, ma leian. Haridusest tuleks liberalismi teemal rohkem rääkida, kui seda siin tehtud on, üldist praktikat (siin lehel) arvestades selle üle mure väljendamine ei alaväärista mingilgi määral nn teise kihi inimesi, kui see oli sinu märkus. Ma ei olnud ebaobjektiivne. Kui keegi tunneb ennast milleski kehvem olevat, siis hurjutamisest enam oleks neile endile asjast siis rohkem kasu, kui nad saaks enda teadlikust nendel teemadel parandada. Inimesed on ka ise laisad uurima, nagu ma tean, ja osasid takistavad seda teha just puudused saadud hariduses.
Ühiskonda ei saa kihistumise vastu enam kaitsta, aga harimisega, inimeste teavitamisega saab hoida seda stabiilsena. Inimestel on hirm, sest nad ei tea, mis juhtuma hakkab. Mida väiksem teadlikkus, seda suurem hirm üldiselt inimesi saadab. Antud seaduse menetlemine avas need kolded, mis vajasid avamist ja puhastamist.