Ma arvan, et see seadus, mis varsti ka kehtivaks tehakse ( ja ma loodan, et see hääletamisel läbi läheb), mitte ainult ei reguleeri samasooliste paaride kooselust tulenevaid teemasid , vaid NB! - see hoiab muuhulgas needsamad selle riigi kodanikud, mida need samasoolised inimesed siiski kahtlemata on, riigile lojaalsena, ehk siis siin elamisest, töötamisest, siin pere soetamisest jms huvitatuna. Nad ei pea minema (ja mis oluline - neid ei sunnita minema ) siit riigist kogu perega ära, kuna neil ei oleks siin võrdseid õigusi normaalseks eluks. Ma leian, et kui rääkida Eesti rahvaarvust ja sealhulgas eestlaste emigratsioonist teistesse riikidesse ja hirmust eestlaste, eesti keele hääbumise jms ees (mind see hirm tabanud ei ole, aga tean, et on mures inimesi), siis on iga selle riigi kodanik, vaatamata oma soolistele eelistustele, vaatamata perekonnaseisule, selle riigi jaoks oluline ja väärt kapital.
Kohaliku inimkapitali maht, selle mahu kasvatamine riigi ja selle majanduse arengu seisukohalt ei ole mitte vähetähtis impulss, tuletan ka seda meelde. Mis juhtub erinevate elupiirkondade arenguga, kui sealt inimkapital kaob? Mina vaataks riigina, kuidas siin inimeste elutingimused nii head hoida, et nad siin edasi elada tahavad. Kas vastu olijad seda ei taha?