Foorum
2014-09-28 23:03
Kohtamas käimine on meeste jaoks enamasti mõnevõrra kulukam kui naiste jaoks, sest olgugi, et võrdõiguslikkus pole enam kellelegi võõras, eeldatakse ikka, et kui asi jõuab kohtingu korraldamise ja selle eest maksmiseni, võtab mees ohjad enda kätte. Bond (alu) avaldas 1000 inimese seas läbi viidud küsitluse, mille järgi arvas 77 protsenti vastajatest, et esimese väljaskäimise eest peaks tasuma mees.

Tüüpiline esimese kohtingu tegevus - restoranis õhtustamine - ei ole odav lõbu. Ja mees, kes aktiivselt „seda õiget" otsib, võib käia nädalas lausa mitmel kohtingul enne, kui pikemaks suhteks sobiva naise leiab. See võib tähendada, et kohtamistele kulub mitusada eurot. Kuidas saaks võlgadesse sattumist vältida ning kohtamise kuludelt kokku hoida?

Üks võimalus on olla kohtingu ettevalmistamisel loomingulisem ning käia hoopis muuseumis või mõnel vabaõhuüritusel, teha päikeseloojangu ajal jalutuskäik ning peatuda hiljem kohvikus, väljas söömisest säästlikum on pikniku korraldamine või kodus õhtusöögi valmistamine.

Kohtingu-nõustaja Bond (alu) sõnul ei hooli enamus naisi uhkeldavatest ja kallitest kohtadest.
„Kui naine tunneb, et klapite omavahel hästi, ei hooli ta eriti sellest, kui palju raha sa kulutasid. Nii et rohke kui raha kulutamisega, tuleb vaeva näha oma suhtlemisoskuse arendamisega," lisas Bond (alu).

Hea idee on ka teha linna-tuur, käia mõnel kunsti- või käsitöölaadal. Samuti on nutikas esimesse kohtingusse plaanida mõni aktiivne õues toimuv tegevus, misjärel koos kohvi juua ja magustoitu süüa.

Bond (alu) uuring näitas ka seda, et kui esimesest kohtingust on saanud pikaajaline suhe, jagavad paarid sagedamini ka arve tasumist - iga neljas vastaja kümnest ütles, et arve tasuvad nad kordamööda. Uuringust selgus, et kui suhe muutub argisemaks, kerkivad paaride ette uued rahalised väljakutsed: rohkem kui üks kolmandik meestest ja naistest ütles, et neil on oma partneri eest „peidetud raha" ja enam kui üks neljandik tunnistas, et nad on salaja kulutanud raha ilma sellest oma partnerile rääkimata. Paljudel paaridel puudus ühine säästmise eesmärk, mis võib raha kõrvalepaneku raskeks muuta. Nii et esimese kohtingu eest maksmine võib olla alles pika ja keerulise finantssuhte algus.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 23:25
Väga lihtne. Kohvikus tellid daamile kohvi, kindlasti ilma piima ja suhkruta. Endale telli vett. Kraanivett. See punkt on väga oluline, kui sa ei telli just kraanivett, siis nad toovad pudelivett ja keevitavad su arvele euro otsa. Pääseda paari eurose väljaminekuga. Pole just odav, aga kui pärast keppi saad, siis võib ära kannatada. Kui ei saa, küsi kohviraha tagasi
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 23:36
...restoranis õhtustamine - ei ole odav lõbu. Ja mees, kes aktiivselt „seda õiget" otsib, võib käia nädalas lausa mitmel kohtingul enne, kui pikemaks suhteks sobiva naise leiab....

no andke õhku!!! kas saab veel midagi nõmedamat olla? milline naine tahab tõsist suhet mehega, kes järgmisel päeval pärast temaga kohtingut läheb välja järgmisega? ja eelnevad õhtud on samuti käinud...
see tolvan kutsub välja igaühe, kes silmale hea vaadata...et järsku näkkab? dziizas!
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 23:53
Neti. Sa võid ju mossitada aga Sina ju ei tea iial kui tihti keegi kellekiga väljas käib! Ja miks eeldad, et mees kes otsingud ette on võtnud, kohe just Sinu otsa komistab ja siis naksti sedavõrd pimestub, et peale Sinuga kohtumist ka otsingud lukku lööb! Sa ise võtaks kohe esimese või?!!? ......teadmata, kas see on nüüd see kõige parem või hoopis kõige viletsam!! Äkki ka valid või kuidas
........muidugi artikkel siiski puudutab pigem neid, kel tihedam nö. väljas söömine eelarvepuudujääke tekitada võib. Usun, et seltskond kes paaniliselt senti piklikuks venitama ei pea, ei tee sellest koos lõunatamisest-õhtustamisest ka erilist numbrit. Süüa ju inimene kolm korda päevas siiski võiks ja paar korda nädalas teha seda koos seltsilisega on ju igati ok või mis?!
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 00:03
ma siiski eeldan, et mees ei kutsu iga võõrast naist restorani tutvumisõhtule. natuke peaks ikka eeltööd ka tehtud olema. välja kutsutakse ikka see konkreetne naine, kellest tõsisemalt huvitatud ollakse. konveieriteema on vast rohkem seiklejatele...
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 00:06
Kas seikleja on hea või halb kangelane
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 00:07
kuidas kellele neile, kes seigelda tahavad, on seikleja nagu rusikas silmaauku
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 10:30
Kohtamise kallidus sõltub mehe/naise elatusvõimest.
Pole ju erilist sügavat mõtet esimesel kohtumisel üle oma varju hüpata ja temakest ilgelt ägeda restoga võluda, kui pärast käib peost-suhu elamine. Tibi on alguses väga võlutud ja siis pärast.......blööö....
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 10:38
Pudel "peeti" ja puukuur
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 10:48
Kraanivesi ja puukuur ja vana muruniiduk.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 12:33
Leidub. Tädil oli nimelt rikas ja mees. Tädi käis oma lõbuks tööl ja puha ja omateenitud raha oli tal ainult enda tarbeks. Rikas mees ei pidanud seda tähtsaks. No ja tädi sai siis oma rahaga uhkustada ja tegi lahkelt kõvasti välja. Nii, et vahest leidub...
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 14:12
Ma ei tea, kui palju ihas selliseid naisi on, aga mul on väga hea tuttav naine, umbes 50 aastane tippjuht ja teda käib juba aastaid keppimas lihtne tore noor mees. Kui ma ei eksi, siis ametilt autojuht. Kusjuures ta on sellest daamist pool pead lühem ja umbes 10-15a noorem.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 19:25
Ma arvan, et naistel võiks nii palju raha siiski olemas olla, et kohtingul olles vajadusel enda eest ise maksta.
Minu jaoks ideaalne variant on selline, kus näiteks õhtusöögi eest tasub üks ja kino/teatri vms eest tasub teine. Või kui tulemas ühiseid koosviibimisi veel, siis korra tasub kõige eest mees ja teisel päeval jälle naine jne.

Ei tohiks kellegil tekkida ärakasutamise tunnet
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 19:39
Minul pole midagi selle vastu, kui kena naisterahvas mind ärakasutab, aga samas ei tohiks seda seada tingimuseks. Samuti peaks mees jälgima seda, et naine ei hakkaks tundma ennast võlglasena.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 19:54
See on jabur kordamööda maksta, ainult siis kui on lihtsalt sõber ja mitte peigmehekandidaat.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:04
Lääne yhiskonnas on normaalne,kui igayks tasub enda eest,isiklikult mulle tundub see pehmelt öeldes naljakas,midagi taolist,kui siseneda nt.kuhugile ruumi ja naisterahvast mitte lasta esimesena siseneda.
Sellist asja näeb mujalpool kyll,et mees avab ukse,marsib sisse ja naisterahvas vantsib järgi,kuidagi hale.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:10
no naise ma automaatselt enne lasen, aga maksmine on kuidas kunagi. a noh, oma õnneks käin ma ka suhtharva väljas.
kui lepitakse kokku, et minnakse sööma, siis on minu jaoks täiesti loomulik, et igaüks tellib ja tasub ise. noh, võimalikud varjandid. niisama kohvil või dringil teine tera, samas terve õhtu miskit suvalist joota kah ei kavatse. tänapäeval lihtsalt käivad nii mehed kui naised mõlemad tööl, mõlemad maksavad makse ja kontoväljavõtet ei ole kah nagu kohustuslik esitada, palju keegi teenib jne.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:13
ehk siis: kui ma kutsun kellegi välja sööma, siis ma ka ütlen, et kannan kulud. kui kanda ei jõua, ei kutsu kah. ja kui ma kutsun, siis ma tahan, et see keegi tuleks koos minuga. sestap ma reserveerin teatava summa selle arvestusega.
kui keegi moosib mind sööma välja ja kujutab ette, et ma tulles rõõmsalt ka tema peened road kinni plekin, rahakottki "koju unustatud"; siis... nii ei tehta lihtsalt.
p.s. naised, ärge värisege, ma reeglina söön kodus
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:14
Kui on peigmees, siis toit on enamasti naise poolt valmistatud. Toiduraha küsima nüüd küll ei hakka. Mehed maanduvad naiste pesades heameelega ja naudivad kõike head. Kas peaks kviitungeid kokku lööma ja jagama, eip.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:18
Minu jaoks on kummaline see teema ise. Ma ei ole kunagi kohtama minnes mõelnud, kes maksab arve. Arve maksmisel on 2 varianti.
1.mina maksan
2.naine avaldab soovi oma arve ise maksta.
Maksku, kui see ta enesetunnet parandab. Vana kooli mehena on ratsimainitud ukse avamine ja arve maksmine ikka minu peal.
Sattusin ühele 20dale sünnipäevale ja pidin toolilt maha kukkuma. Igal vennal oli oma pudel, kust rüübati!!!. Eks samal põlvkonnal on ka kohviku arvetega probleem
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:20
brill, tundub, et taaskord me ühes paadis.
muuseas, ma kah vanakooli mees. lihtsalt kahe jalaga tugevalt maapeal.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:25
Mul pole küll kunagi südametunnistuse piinu tekkinud. Ilmselt pole olnud sarikohtajad ja miinimumpalgalised.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:29
ma pole kah kumbki. aga lihtsalt ma võtan naist kui endaga võrdset, kui inimest. söömise ajal vähemalt. mitte kui mingit püha lehma. kellel ette ja taha kõik ära teha tuleb.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:31
Siin on tegelikult vahe, kas mees viib naise sööma, või lihtsalt minnakse koos sööma. Esimesel juhul on tegemist mehepoolse sooviga muljet avaldada, teisel juhul aga lihtsalt koos söömisega, et seltsis segasem.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:32
esimene, kes vahet märkab...
a muidu jahu nii et suu vahtus, tagajärg ikka, et kitsi ja tropp
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:35
Vaba, naisi peab hoidma ja natukene võib neile ette ja taha asju teha. Normaalsed naised ei jahu võrdsusest. Normaalsed naised teavad, et on ühised tööd ja meeste tööd
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:40
Sellel sünnipäeval oli igal vennal oma viin, oma limonaad ja oma krõpsupakk. Ma pärast uurisin, et mis ja kuidas. Seletus lihtne. Lauale ei saa panna, sest üks toob kalli konjaki ja teine laua viina, siis konjakivend saab petta. Noorus
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:42
mu härrad, ( ja daamid). mis meil öelda on, oleme me juba kenasti öelnud. nüüd vaid põhjendame ja mida rohkem põhjendame, seda segasemaks ajame.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:42
Kui vaadata asja misterixxs'i vaatevinklist, siis on hea teada, et ma pole normaalne.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:46
Milles su mittenormaalsus väljendub
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 20:55
" Normaalsed naised ei jahu võrdsusest"

Ma kipun seda aegajalt ikka tegema...

Käisin kunagi sünnipäeval, kus sünnipäevalaps õhtu lõppedes peaaegu skandaali korraldas,
kui külalised kõik Å¡aÅ¡lõki ära sõid.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:00
Normaalne naine teab ka, et on vaid kaks arvamust
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:02
Mister ma usun,et see oli meeldejäävaim ja atraktiivseim synnipäevapidu,kus sa eales viibinud
Muide mehed,kui naine avaldab soovi ise maksta,siis on kepp nagu noaga lõigatud.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:04
kusjuures - ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:12
meeleheitel koduperenaised käituvad nii
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:16
Ok,nõus.Aga mis siis,kui läheb tellimiseks,ise tellid endale vihase sea prae,ribid ja puha,temakesel tegelikult nälg selline,et kõht lausa koriseb aga ta lubab ise maksta,tegelikult oletame raha tal napib ja ytleb,mul kõht täis ma selle pisikese salatikese võtan,kuidas siis mehed?
Aga sa ei oska sellise asja peale tullagi.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:16
Kes maksab arve? - Kui rääkida söögikohast, siis päris ausalt ma ei tea.
Pole veel siiani ühegi iha naisega seda lõpuni vastupidanud ega arveni oodanud, olen peale einestamist vabandanud ja end toaleti vabandusega vaikselt söögikohast välja hiivanud
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:17
hiromant ma tõeti ei ole. on mured, avab noka, räägib. lahenduse ikka leiab.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:19
"Aga mina võtan omad võileivad ühes , kui kohtingule lähen, embal-kumbal siis kõht tühjaks võib minna, hea käepärast võtta kohe " ,ütles naabri-Ants.
Milleks asju nii keeruliseks ajada.
Kui kutsutakse välja sööma, eeldus, et tehakse välja. Koos sööma suundumine seda ei eelda.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:19
Ma leian,et restos maksab ikka mees muusika kinni,pole see vanakooli kasvatus yhti,see on lihtlabane loogika.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:33
Ma tellin ka tavaliselt mingi salati endale, sest siis on kindel, et suudan selle ära süüa.
Praed on tihtilugu nii suured ja toekad, et minusugune väike naisterahvas lihtsalt ei jaksa seda sisse süüa ja lõppkokkuvõttes hakkab rahast kahju ja solvad kokka.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:35
Daami soov on härrale seaduseks, ta peab maksta saama, kui selline soov on
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:39
Praadide suurus on varieeruv. Võid saada sellise prae peale mida sõiad lähimasse burksi putkasse,
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:50
Brilla sa väitsid,et minevikus oli mees peamiselt rahaallikas kuna mehed käisid tööl.
Minevikus pidid kõik tööl käima,mittetöötamine võis lõppeda arestiga.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 22:20
Ikka kõigi töövõimeliste töökohustus oli kogu aeg
˅ näita rohkem ˅
2014-10-24 02:32
mind õpetati nii, et mehed maksavad. Alati
˅ näita rohkem ˅
2014-10-24 16:18
Brilla, hulkurluse seadus kehtis aastakümneid ja seda ka jälgiti. Joodikud müüsid enda tööraamatu neile, kes tahtsid mitme koha peal tööd teha, või siis lihtsalt oli võimalik endale nii mitu palka lasta kirjutada.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-24 23:37
Üldiselt on vist nii, et kes kelle välja kutsub see ka maksab. Välja kutsuja valib koha vastavalt oma võimalustele ja nii edasi. Ärimees viib pedakoogi kallisse restosse ja siis teha arve pooleks siis kes on enne palgapäeva näljas. Ja kui naised kutsuvad välja siis samuti arvestatakse ikka enda võimalustega mitte ei loodeta mehe rahakotile. Muidugi on ka erandeid, on olnud juhuseid kus vaadatakse ilusate siniste silmadega otsa ja tavai pleki mingis umbe kallis kohas.Nii palju kui on inimesi nii palju on ka arvamusi.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-25 00:05
nõus jälle. normaalne mees ei kutsu kohta, kus ta tasuda ei suuda ja normalsel naisel on oma backup kindluse mõtte kaasas. hundid söönud, lambad terved.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-25 00:25
No näed siis. Ühes teises teemas väitsin, et mehed maksavad oma panod kinni in cash siis sain kohe hävitava hinnangu. Aga tegelikult see nii on kas kaudselt või otse vahet ei ole.
˅ näita rohkem ˅