Foorum
2014-09-28 12:48
Risto, kuidas tundmatuid? Ikka tuntuid ja tunnustatuid
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 14:47
Eh, mulle meenub mingi aastatetagune vaidlus teemal inimeseks jäämine.
Tookord tehti selgeks, et seadused teevadki loomast inimese. Ja mida veidram ja spetsiifiline see seadus on, seda ägedam inimene pidi olema.

ps. Seeaasta polegi seenel käinud.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 16:47
Parma, aga nii see ju ongi. Paraku aga leidub alati neid, kes eelistavad looma kombel loousseaduste järgi elada. Korralikud inimesed jälle panevad nad puuri.
Üks huvitav seadus on loomakaitse seadus
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 18:34
Nu vot ja ongi konflikt käes.
Inimene käitub looduse järgi aga samas PEAB hambad ristis mingeid reegleid järgima.
Eks sa siis katsu kuidagi olla.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 18:44
Põhiline, et mida hummaansemaks muutuvad seadused, seda enam inimpopulatsioon mandub. Nõrgad ja haiged jäävad elama ja saavad sema nõrku ja veel haigemaid järglasi. Mis kõige hullem, varsti pole inimestel enam ruumi elamiseks, kõigile ei jätku sööki. Kui palju võib veel vihmametsi põllumaaks muuta, et õhu hapnikusisaldus ei väheneks.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 18:48
Sõda leevendab seda probleemi jällegi mõneks ajaks. Killitakse teineteist suuremal hulgal ära ja hakkab otsast peale.
Veeuputust vaevalt, kui sellist enam tuleb.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 21:12
Jfjm, sõnadel on üldjuhul tunnustatud definitsioonid, ilma milleta muutuks sõna mõttetuks. Niisama õlle kõrvale võib mõistagi mida iganes lobiseda, aga kui nüüd vähe tõsisemalt rääkida, siis ei ole sõna "vargus" ja sõna "töö" oma definitsioonidelt seotud.

Spionaaži eesmärk on parandada mingi riigi võimekust võrreldes mingi teise riigiga. Riigi võimekuse parandamine tähendab riigi turvalisuse tagamist. Järelikult spioon töötab oma riigi heaks, selle kodanike turvalisuse tagamise nimel. Loogiline ju.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 21:41
Varas on varas igas riigis,ka töö on töö aga see krdi spionaaživärk on teema omaette,millele ei saagi keegi anda yhest vastust.
Spioon TÖÖTAB ausalt oma riigi heaks,teinepool aga võtab ta kinni,kui kurjategija e.varga ja pistab trellide taha,kõik spioneerivad aga kusmaalt algab tõde.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 21:50
Nojah, eks see ole sama asi mis sõduriga. Üks annab palka ja ordeneid, teine püüab maha lüüa. See julgeoleku ja turvalisuse valdkond on juba sihuke konfliktne.
Aga jah, varas saab igas riigis kriitikat. Spioon ja sõdur ainult välisriigis.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 22:21
Brillamento, Vat see tunnustatud definitsioon on jälle üks kokkuleppeline sobing. See pole loomulik ja ei allu loodusseadustele.
Looduses tugevam, kes võtab nõrgemalt saagi, pole varas. Tema on ellujääja, võitja ja võitjate üle kohut ei mõisteta.
Mitte kellelegi ei meeldi varga ohvriks sattuda, aga vargust kaotada pole võimalik. sest see allub vaid loodusseadustele ja looduse võib küll hävitada, aga seda pole võimalik võita.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 22:23
Jah, aga teemaks ei olegi hetkel see, et kas vargust saaks ära kaotada, vaid see, et kas vargus on töö.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 22:34
Vargust ei saa kaotada see paraku on tõsi, kuid oma nulltolerantsi sellele saan näidata küll ja hukka mõista saan ka kõiki, kes vargusele õigustusi leiavad.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-28 22:43
2×2=4 on fakt. Mida keegi tööks nimetab on tema enda asi. Kui varas nimetab varastamist täööks, siis tema maailmavaate järgi on se nii. Kui brilla arvab, et nt Põhja Korea spioonid töötavad oma rahva heaolu hüvanguks, siis mis saab mul selle vastu olla. Erinevus rikastab
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 08:38
Mister, sa oled seda teemat väga südamesse võtnud. Kas ma solvasin sind kuidagi?

Ja ma ei saa aru, miks mittevaras peaks rääkima vargusest kui tööst, sest varas võib seda niimoodi nimetada?
Põhja-Korea riigikorra võib ju rahvavaenulikuks tembeldada, meie mõistes ta seda de facto ka on, aga de jure on tegemist oma rahva esindusega. Spioon seega töötab juriidiliselt võttes oma rahva hüvanguks jah.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 10:27
Aga Robin Hood?
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 12:16
Varas on varas, ükskõik miks ta varastab. Nälja pärast varastav inimene võib olla ju parem kui ahnuse pärast varastav inimene, aga terminile "vargus" vastab mõlema tegevus.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 16:59
Ei solvanud, tõbisena siin mõnus vaielda. Ja südamesse ka ei võtnud.
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 17:05
Kuulge matemaatikud mida te jahute siin Jah aikon valimis õigus tuuakse madalamaks 16 saab juba valida miks mitte IHA portaal ka leebemaks ning lubame noored hullama siia
Ning kui keegi tahab matemaatikat teha siis palun vaadake videot: http://www.youtube.com/watch?v=CACQmiaU6CU
˅ näita rohkem ˅
2014-09-29 21:14
Seksida võib juba täna juba 14-aastasega. Ühes selle valimisea langetamisega võiks siis tõsta ka seksimisea 16 aasta peale. 14-aastane on puha laps alles ja saab hakata lapsi tegema. Lapse kasvatamine on palju tõsisem asi kui omavalitsuse valimine.
˅ näita rohkem ˅
2021-08-11 18:49
Mõned nägid 7 aastat tagasi asju ette
˅ näita rohkem ˅
2021-12-18 14:27
Risto18
2014-08-22 16:00:37
Ei ta mandu midagi.
Vägagi meeldivaid inimesi kohtab.Kõik ei saagi kõigile meelepärased olla.
Aeg ajalt veidi ehk häirivaks võivad tekkida tasulised teenusepakkujad?Kuid ka neist saab hoiduda.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mandumine algabki vast kõigi ja kõige üle virisejatest.
muidugi, aegajalt veidi häirivaks võivad osutuda teenusepakkujate kirujad. kuid ka neist saab hoiduda
˅ näita rohkem ˅
2021-12-21 01:42
caprichosa - siin on teenusepakkujaid vähe , siin on pigem lollid kes kirjutavad mingitest summadest kuulutades saamiseks - milline on jama ning teiseks mittekuulutamisel oma kontol nad ei vasta kui on pannud reklaamiks et teevad kõike kingituste eest jne.

Teenus on siis kui on märgitud hind(hinda võib ta alati muuta oma kirjes, väljapanekus) ja seda siis ka tehakse selle kirje alusel. Siin aga hakkab mingi venitamine .... , pakud normaalselt - siis on vähe ja kui pakud tohutult, siis kaob ära pikemaks ajaks või blokib oma konto, jne. Tegelikkuses on neist niisama kiimlejad.
˅ näita rohkem ˅
2022-04-23 01:08
Capri paneb oma vanu pilte koguaeg nüüd on ta õllekõhuga paks mutt sellise peale ei tao enam pihku ka mitte
˅ näita rohkem ˅
2022-04-23 22:47
ei ole kahjuks teenusepakkujate arvu kohta statistikat teinud.
kas vähe või palju, eks see on suhteline....
näiteks slave ja veel mõned vingurid pidevalt ju hädaldavad, et ahned naised hukka läinud ja tasuta kohtujaid otsi tikutulega taga
aga kui teenusepakkuja sinuga kohtuda ei soovi mingil põhjusel, ei saa välistada, et ta kellelegi teisele teenust ei pakkunud.
enamus siiski valib, kellega reaalselt kohtuda.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 12:06
slave ei hädalada vaid konstanteerib, valib ja põlgab.

See, kui kohalikus keskkonnas tekivad omad tavad ja inimeste suhtlemiskultuur käib alla, ei mõjuta mind isiklikult. Pehmod lähevad kaasa.

Tavad on näiteks sellised, et nõutakse pikemaid esmakordseid kirjutisi, nagu peaksid inimesed võhivõõrale kohe suutma mingi häguse pildi põhjal superüllitisi trükkida... Ning vastuseks tuleb heal juhul üks lause. Mitte, et ma ei suudaks tekste toota...

Tähendab, et mandumise osa on kahtlemata ka mingi kontingent mehi, kes vigase tekstiga "konkreetseid" ettepanekuid teevad kahe lausega. Ja samas on madala intelligentsi tunnus naistel, kes automaatselt hakkavad kõiki mehi vastavalt kohtlema - vastad ei või ja heal juhul ja enamasti ei vasta.
Tähendab kulla naised, kui mingi meeleheitel tohmanite kari teile kirjapommitust teeb ja lunib, ei tähenda see, et normaalsed mehed samamoodi peaksid suhtlema. Ja sellest idikate tähelepanust nina püsti ajada on muidugi nagu Aafrikas ketsidega uhkeldamine.

Siin keskkonnas on lihtne mõtteviisis libastuda. Tegelikkuses on ju nii, et kui mees pakub kepi eest raha, on see solvavam, kui niisama seksi üritamine. Siin on vastupidi.
Samas, kui teed massaaži oma tööna, siis seda niisama kerjama hakata on meeste poolt labane. Seks on teine asi, kuna kuulub inimese baasvajaduste hulka, mida näiteks autoremontimine või massaaži tegemine ei ole...

Et siis mandumine on tekkinud läbi nihkes enesehinnangute - kes saab ainult raha eest ja kes ajab niisama nina püsti...
Ja üha rohkem.
Selles mõttes on siin juba päris nõme suhelda, kuna tekkinud on nn iha-maailm ja kultuur. Õigemini on kunagisest lahedast keskkonnast kujunenud.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 16:21
Elu on lill!
Igas mõttes on oma võlu ja elu.
Teema püstitaja esitas teema aastal 2014 Oh imet! Iha ei olegi 6a. hiljem mandunud
Minu jaoks tähendab se ainult ühte ja selle mõiste on uus generatsioon.
Rate on kahtlemata välja surnud.
Kas iha suudab uuele generatsioonile pakkuda sarnaseid emotsioone?
Kes teab?

Natureboy
2014-08-21 21:46:41 Iha mandumine.
Kas ainult mulle tundub nii või hakkab see Iha keskkond vaikselt manduma ja oma võlu kaotama?
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 16:48
mandumine - moraalne ,vaimne allakäik . eks ka siin on muutusi võrreldes aastaga 2009 ja varem , elu keerleb ja muutub vastavalt sellele milline on seltskond sellel neti lehel st ise kujundame selle muutumise siin. ahh , et siis enamus ainult raha peal . ma ei oska küll öelda oma kogemusest senini suheldakse veel raha küsimata, kui inimesega on võimalik mõistlikkult ja vabalt suhelda siis ma küll ei leia probleemi milleski. tegelt kajahol on õigus , et eluon lill ja kes vähegi tahab ja viitsib leiab alati kellega suhelda jne , edu teile ja ärge unustage , et kevad on väljas
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 17:01
Nendega kellega 10 a tagasi tutvutud saab siiani suheldud kohtutud. Kas jutt oli siis teine aga nüüdsed kirjad uutelt ei köida enam nii. Väga vähesed.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 17:03
Ilusad sõnad kommar, nii on.
isiklikult ei mäleta oma elus aega, kus midagi manduks, rääkimata riigi portaalide üles ehitust. (Nagu uus tekkib, on vaja kohe midagi muuta)
krt looge asjale kiirust või mitte olulisi punkte.
Internett ja selle foorumid on inimesele nagu ühissõiduk. Ostad kassast pileti, mitte ei telli postiga. Kui ma ei soovi sõita siis ei panda mind vägisi rongile, et reklaamide eest pean maksma... jne.
Kui ratet ei oleks muudetud, siis elaks seal samasugune elu.
see kehtib igas portaalis
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 22:16
Noh, ma suhtlen siin üsna algusaegadest peale ja ikka kõvasti on muutnud tavad.
Kahjuks mitte paremuse poole.
Sellepärast kinnitangi mandumist.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 22:19
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 22:41
Mandunud on ehk mõningad inimesed, kuid pigem on see siiski erand ja mitte reegel. Mandunutega ei pea keegi suhtlema, see pole kohustuslik. Keegi ei lähe ka sunniviisiliselt mõne külakese bussipeatusesse kohalike joodikutega ilmaelu üle arutama, vaid sa valid suhtluseks siiski inimesed, kelledega su maailmapilt ja väärtushinnangud ühtivad.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-13 23:52
Antud juhul oled ise kuskil (virtuaalses) keskkonnas ja nn joodikud on tulnud tavaliste inimeste asemele...
Ma ei usu, et sa pole tavade muutumist märganud. Kitsamalt saab jah "endistega" suhelda, kui mul on sõpru tavaelus ka ja siin käib rohkem litsilöömine, kui truudus (kuidasläheb küsimine) surmani.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 00:16
Keegi ei saa tulla kellegi teise asemikuks, kui sa just seda ise ei luba. Nagu juba mainitud sai, siis pole sul mingisugust kohustust teatud kontingenti kuuluvate inimestega suhelda. Loomulikult tavad muutuvad, sest inimesed adapteeruvad vastavalt teatud keskkonnas asetleidnud tavadele-reeglitele, ja see kehtib nii virtuaalses kui ka reaalses ilmas.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 06:38
Loomulikult ei ole kohustust.
See keskkond pole siin üldse mitte mingis mõttes kohustuslik. Nagu pole kellelgi tegelikult ju kohustust kirjadele vastata ja üldse elementaarset suhtlusviisakust hoida. Aga see pole teema.

Jutt käibki nendest tavade muutumistest.

Võibolla on see nii, et me tarbime selle saidi võimalusi erinevalt. Kes lällab jutukas, kes foorumis. Kes saadab sarikirju, kes püüab ennast müüa. Mõni vahib lihtsalt pilte, mõni sõbrustab, mõni püüab TOPi... See osa, mida mina tarbin, on päris kõvasti muutnud suhtlemiskultuurilt. Ja mitte paremaks.
Veel võib tähele panna, et lõhe pärismaailmaga kasvab.

Kui mingist lubamisest rääkida, siis pole minu või mõne teise kasutaja lubada, kes siia omale konto teevad ja mida sellele kirjutavad ja kui palju see siis kõik tõele vastab või millele viidatakse. Selles osas saab protsesse lihtsalt vaadelda ja arvamust avaldada, kuid mitte sekkuda. Jah ja alati võib ka loobuda selle keskkonna kasutamisest algsel eesmärgil, kui see enam ei toimi.
Aga vaata, mõned ei ole lihtsalt nohisedes loobujad, vaid arutavad asju ja teevad märkusi.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 06:40
Tasulised on siin algusest peale olnud ja no tõesti ei pea suhtlema ju just nendega. Siin on ikka igale ühele midagi mida saab ka tasuta kokkuleppida.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 14:38
Igasugune arutelu ja tähelepanekud-märkused on alati vajalikud, olen nõus. Iseasi on muidugi see, kui paljud seda märkavad ja soovivad kaasa mõelda.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 15:44
arutelu saab ainult siis teha kui tõesti arutatakse teemas ja ei toimu seda tavalist ventilaatorisse laskmist. minul isiklikult pole probleem küll suhelda siis keskkonnas nii tasulistega noh ei taha öelda tasuta ,kuidagi nõme, et siis tavaliste inimestega nagu ma ise, Jah ,viisakusest siin saidil on küll palju puudu ,ju arvatakse ,et ollakse anonüümne ja siis võib endale kõike lubada ja slles osas olen igati slavega päri ,et nn daamid soovivad ma ei tea mis kirju,kuidas sa saad kellelegi mingeid oopusi kribada kui sa teda ei tunne,kummaline .aga nuh soovid on mis iganes kellel iganes ja enamus nn daame isegi ei vaevu aitähh kribama kui oled neid 10 hinnanud ,kas see tänu mulle eriti midagi annab kuid näitab seda küll kas inimene on viisakas. aga ega pole mõtet viriseda oleme siis ise natuke paremad ja vast muutub ka see keskkond paremaks, kena kevadet
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 19:46
Kas mandunud? Pigem ise kasutajana näed, et ei ole mida otsid ja lõpuks tundub kõik nagu teiselt planeedilt.
Noored on vinged ja otsivad olematut, vanem rahvas kah vinged aga ei tea mida otsivad
˅ näita rohkem ˅
2022-05-14 22:17
Kajaho - kas sul on Rates konto ? , et tead ....
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 09:08
Miisu, mis tasulistest sa kirjutad?

Jutt käib suhtlemiskultuurist...
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 10:23
see ongi mandumine
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 14:23
Kommar ka ää mandunud.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 14:29
Eks jah, Kommar. Mandumise mooduseid on veel, kui tahta neid jutu vahele pista.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 15:34
loomulikult misterj, loomulikult ikka koos sinuga ,kuis saabki teisiti olla. Tead slave , ma ei taha midagi kuhugi jutu vahele pista , sest see tähendaks kiirelt jälle teema solkimist st ventikasse pasandamist ja siis loeme tipid ja täpid kokku elik kes on jälle milleski süüdi . tegelikkus ju ikkagi sõltub inimestest enestest , kes mandub või kellel see silma vaade tiba laiem jne.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 16:27
Oleks jah sama jutt igal pool ja see ventikas igas teemas... Sellepärast suhtlemise juurde jäingi.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-16 16:34
tegelikkus on vast enam vähem sama mis 2010 ja varasem. otse inimestega siin suheldes postkast jne siis on enamus nendest toredad ja asisesd ja kes pole eks nendega on ka kiirelt see suhtlus lõppenud,pole ju mõtet enda ja teise aega raisata . eks see foorum ole ikka selline pealispind ja ka siin saab sõklad teradest eraldada ja suht kiiresti
˅ näita rohkem ˅
2022-05-17 15:58
siin kuskil vilksatas , et elu on lill. see on ju vananenud väljend , tänase saidi järgi on uus deviis- Elu on till!
Ja teine: sirgiti,sorgiti kuni rahaauku torgiti
˅ näita rohkem ˅
2022-05-17 16:42
kui inimesed üksteist ei tunne, siis nad on viisakad. kui tunnevad, siis ebaviisakad.
˅ näita rohkem ˅
2022-05-17 17:19
Vastupidi ikka, kes teineteist teavad need omavahel viisakad
˅ näita rohkem ˅