iidetes ja looduslähedasemates kultuurides ei naerda vaimupuuete üle. vaimupuudulike eest hoolitsemine on vaimselt paremal järjel inimeste seas normaalne nähe. ehk siis, kui isik ennast ise kaitsta ei suuda, võiks seda teha need, kes seda suudavad...
tõsi, olen ka mina subjektiivne ja ei pea siin silmas pahatahtlikke idioote, kes suisa kerjavad muhku
pigem selliseid pisut lihtsameelseid ja liigselt usaldavaid, kes ei tea veel, et inimesed tegelikult ei ole mitte ilusad ja head.
selle asemel, et naerda nende üle, kes lollist peast "iseteeninduse" eest raha üle kannavad ja siis ikka persest saavad, tuleks risti tõmmata need, kes niimoodi teenivad ja ka need, kes seda igati normaalseks peavad. see ei ole normaalne, see ei saa olla normaalne ja see ei tohi olla normaalne. minu arust. seniks kuni (igasugune) pettus on enamiku silmis normaalne, ei saagi midagi muutuda ei meie elus, riigis ega ka poliitikas ja äris. on ju ka poliitikud vaid inimesed meie seast, läbilõige meist endist. ja hea näide, kui kiirelt mammona nimel igasugusedki tõekspidamised jalgealla tallatakse, sest petta on ju nii normaalne ja ainult loll ei kasuta juhust, et endast nõrgematel nahka üle kõrvade tõmmata ning ise selle arvelt (ime-)hästi elada... ehk siis - muutus algab rohujuure tasandilt, vähehaaval.
minu mõtted. petturlusest, poliitikast, elust.