ano jutus on iva. kui enne oli kasvõi võimalik hirmutadagi seadusega, nõrgematele ja mitte nii parmustunutele, eriti slaavi soost, mõjus natukene, siis nüüd-pohui!, võib. selle suve kohustuslik aksessuaar kus iganes ka ei viibi, on mingi napsupudel.
paar ööd tagasi käisin Stromkal, laupäeva öö vastu pühapäeva siis. ma-sen-dav.
kahjuks on sellega, nagu ka nulltolerantsiga liikluses: me lihtsalt ei oska juua. ka mina. kui joon, siis kapitaalselt ja käpuli. aga ma teen seda võrdlemisi harva ja enamasti kodus.
endiselt olen ma seisukohal, et see on alkomüüjate lobitöö, (vt. "ämma kapp",) ja politsei püüe statistikaameti haruorganisatsiooniga vähendada rikkumiste statistilist arvu. ühest küljest võetakse järjest rohkem kitsendavaid seadusi vastu nii alkomüügi kui suitsetamise, (eriti suitsetamise, ma ise suitsetaja,) piiramiseks, teiselt poolt lastakse päitsed vabaks. nagu see alkomüügi kelaajaline piiraminegi- väidetavalt rahva tervis, alaealised jne. no alaealine saab alko alati kätte kui tahab, samas oli juba enne seda seadustes kirjas, et alaealistele EI TOHI alkoholi müüa. selle asemel et selle seaduse mittetäitmise eest karistada, mis oleks nõudnud ressursse, juurutati hoopis välja kellaajaline müügiaeg. nagu nõuka aeg, mäletate, "nukuteatri" kardinad avanesid, rahvas rõõmustas....
ehk, mida ma väidan, on see, et meil on kitsendavate, ja ka lubavate, seaduste ületootmine. selleasemel, et olemasolevate seaduste täitmist järgida.