kas 20-30ndates suudetakse ettepoole vaadata - ei tea. ma ei oska isegi enda kohta seda öelda, kas ma olen võimeline selliseks hoolimiseks, miks kestaks terve (minu)elu.
kas te ise suudaksite nii pikalt olla koos?
kujutate te seda endale selgelt ette? ilma igasuguste filmilugude ja muude ilusate räägitud lugudeta igavesti elavast armastusest?
hoolimist suuta oma elu lõpuni ei olegi ehk nii palju muret tekitav küsimus, kui seda on oskus elu lõpuni sama inimesega koos olla, temaga samas kohas ja samas ajas elada.
kui kooselu (kooselatud aeg) hoolimisest lahutada, kas teise suhte leides oma eelmisest partnerist edasi hoolimine/hoolima jäämine on ka lõpuni hoolimine või lõpetab üks suhe samuti kellestki hoolimise?
koos elu lõpuni sõltub järelejäänud päevadest. see mõte võib veidi küüniline tunduda, aga paljud ei elagi enam väga vanaks ja lõpetavad elu siis, kui nad lõpetavad. hea, kui oma elugagi 80-ndateni välja jõutakse.
minu meelest oleneb suhete kestmine ja kvaliteet sellest, kuidas keegi enda jaoks tema elukäigus tekkivaid suhted vaatab - kas teadvustab, teab hoida ja annab teistele (uues suhtes) edasi seda andamit, mida ta eelmistest suhetest kaasa sai/saab; kas ta oskab iga suhte eest eraldi ja iga raske etapi eest tänulik olla.
kas keegi on tänanud eelmist elukaaslast selle eest? vist eriti ei tehta seda.
ning kust me seda ette teame, kas me vajame enda kasva(ta) miseks läbi elu ainult ühte erilist või mitut erilist suhet?
kas üks mitme asemel on hea või on kasvamiseks mitu parem?
ning siis on mul veel selline idee, et see kõige mõtlemine kuskile kaugele ette ilusasse tulevikku, selle pitsidesse panemine, elu paikapanek pulmadest (siis alles hakatakse elama) kuni surmani jne, on ju hea ja tore, aga ka samas traditsiooniks muudetuna kergelt ohtlik. eriti siis, kui sarnase supervaatega elusid sisaldavad ideed ebaküpsemate inimeste peades liiga head tunduma hakkavad. tagajärjeks võivad olla veelgi lühenevad suhted ja veel rohkem suhetes pettunuid.