Foorum
2014-04-22 19:58
Läks veits tyliks sõbraga,kui väitsin talle,et K_järve sama,mis Sillamäe või Narva,tema vastu,et Võru siis sama,mis Petseri.Kuidas teile geograafiliselt tundub,kellel õigus?
Kutt ise K-Järve paadunud patrioot.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 20:20
Eks väike õlle võimendab seda maadejagamist aga Võru veri ei värise.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 20:53
nojah, võru või petseri, mis sääl vahet on
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:07
Jõhvi on juba vana ja traditsioonidega maakonnakeskus ja natuke eestimeelsem, kui muud linnaosad ning palju eestimeelsem, kui Narva ja Sillamäe.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:13
Vahe on yyratu.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:14
Ma olen eestimeelne,sõber Putjanovlane vot võitle siis,vähemalt võitlus pole verine.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:18
Oi, Narva on täiesti omaette lahe paik. Soovitan väga Katri Raiki "Minu Narvat".
K-Järve on lihtsalt kole. Sillamäel paraku pole käinud, aga tahan kindlasti minna.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:23
Usun,igas linnas omad võlud.
Tln näiteks hiilgab vaid vanalinnaga.ylejäänud puhas rämps.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:24
Võru vs rõngas?
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:25
ei ole paremaid ega halvemaid paiku, vaid on „valed“ inimkäed, kes nendega oskamatult ümber käivad
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:27
Paberi järgi Parm peaks Võru jh rõngas olema aga ei ole.
Õige Uta,kui lasnamäed ehitati oli vanapaganal pohmell.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:41
Tallinnal on omad võlud.
Mul on suviti vahel Aseri kanti asja. Käin tellisetehase serva all ujumaski.
Minu meelest on põhjarannik üks alahinnatud paik - ikka kuuled, et suvitama minnakse küll saartele, küll lõunaosariikidesse. Põhjarannikul on ilusaid kohti väga palju.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:46
Absoluutselt,eestlane kipubki imetabastesse kohtadesse reisima,eestimaad selgeks saamatagi.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 21:59
Mu lemmikpaik on Narva-Jõesuu. Kord aastas ikka käin seal spaas. Kui nii kaugel poleks, siis liiguks ehk tihemini.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:02
Defineeri ära kauge,Eesti on ju pisikene.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:12
Vanasti oli Põhja-Eesti randadel üks suur viga - Piiteri sitahais, seda jätkus Tallinnani välja. Siin enam ei saanud aru, kas oli kohalik või kaugemalt.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:15
Buss sõidab sinna Tallinnast 4 tundi. Nüüd käib Narva vahet ka viisakas rong aga selle Narva saabumise aeg ja maakonnabussi väljumine ei klapi.
Sellegipoolest - Narva-Jõesuu on nagu kõige lõpp. Paremal on jõgi ja Venemaa, otse ees on meri. Viimati käisin seal hilissügisel. Saabusin vastu musta ööd ja torm oli. Meri möirgas. Olin ainsa inimesena bussilt tulles liikvel. Mahajäetud spordihoone aknaaugud tekitasid kõhedust. Mõtlesin ja mõtlesin, aga ei julgenud mere äärde vaatama minna. Olen kunagi ammu Elvas tormi ajal metsavahelisel maanteel kõndinud ja see oli pisut hirmutav, kui metsa alt hakkas äkki suuremaid ja väiksemaid oksi lendama.
Mere äärde läksin järgmisel hommikul. Päike oli valushele, tuuline oli veel pisut ikkagi (saingi miski käbiga pihta ) ja torm oli merekarpide valli rannale löönud.
Süda nutab alati lahkudes.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:18
Meenub austatud kirjanik Raimond Kaugver.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:21
jfjm: Mööda Peterburi maanteed pisut Aseri teeristist edasi näitab Kõrkküla peale. Kalda all on selline koht nagu Liimala. Praegu käib seal juba rohkem rahvast, seepärast võin kirjutada. Aastaid varjasime seda kohta. Seal on üldjuhul külm vesi nagu põhjas ikka kipub olema ja haisenud seal pole. Piiterist nii palju, et Liimala rannas tuleb hoolega jälgida, kelle levis oled. Seal kipuvad vahel idanaabri operaatorid levima.
Aseri vanasti haises, kuid see oli rohkem kohaliku tööstusega seotud.
Kujutan ette, et hais võis rohkem Kunda kandis olla.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:28
Minul hakkab kripeldama seoses kodumaalt lahkumisega kusagil Paide kandis,edasi on nagu tra teab venemaa ehk,nii paraku on.
Tln koolgi mööda saadetud,no pole eestimaa linn, nuta või naera,veneajast peale pole eesti linnaks arvanud.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:36
Eestis on suvel valdavalt edelatuuled, need uhuvad saasta ja sooja vee soome poolele.
Nüüd peaks olukord tegelikult juba parem olema, sest seoses Kroonlinna tammi ehitamisega, tekkis paanika, et "põhjamaade Veneetsia" upub oma sita sisse. Siis hakati kibekiiresti puhastusseadmeid ehitama.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:39
Nuptasin siin koordinaatide üle, kui selg ees lahkudes tuleb pärast Paidet Venemaa. Järelikult lahkumine Lätti. Või siis algab pärast Paidet Setumaa, mis Venemaaks loetud ja lahkumine Soome. Või siis lähevad saared oma õigeusu kirikutega Venemaa kirja lahkumine on Peipsi taha.
Aga ok, rohkem ei nori. Paiga teevad inimesed.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:46
Setumaa on antud eetimaa poolt vene föderatsioonile,olgugi et maad jäävad nn eestimaa koosseisu.
Need inimesed ehk setud määravad eesti julgeoleku poliitikas palju.
Selleks,et tunda neid inimesi(rahvust)ei saa seda teha eestimaa sydamest.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:46
Minu lapsepõlv ja kooliaastad möödusid Pääskülas, seal jooksis eesti ja venemaa piir mööda Rännaku puiesteed.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-22 22:51
See piir hõlmas ka Saaremaad ja Hiiumaad.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 17:01
Põhjarannik alahinnatud? Eks see ongi kogu eestimaaga (maailmaga)nii..aga ainult kitsa silmaringiga inimeste jaoks. Kes nagunii ei oska ilu ,kohti,ajalugu ja muid väärtusi hinnata,ehk vaid materjaalseid. Kelle jaoks vaid lõunamaa reis ,rannas vedelemisex . Nb.pohjarannik eestist ilusamaid koos oma ajalooliste vaatamis-väärsustega.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 17:04
igas Eesti nurgas on piisavalt kenasi kohti. nii lõunas, põhjas, läänes kui idas... keskel kah.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 17:31
Ehk olen end valesti väljendanud.
Olen alati öelnud,käige kõigepealt eestimaa läbi,siis minge mujale.
Selline asi ajab marru,kui laps tuleb kysib raha,et soome ekskursioon tulemas,pigem õpetajad mõtlevad endi peale.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 17:38
Ma sinuga romaa 100 prossa nõus.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 19:49
Kuhugi Soome, Rootsi või Lätti on lihtsalt odavam minna kui näiteks Saaremaale. Mingi Rootsi kruiis on odav, Saaremaal puhkus kuramuse kallis. Seega käiakse välismaal ja Eesti jääb unarusse.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-23 19:54
kahjuks nii see on
˅ näita rohkem ˅
2014-04-24 00:07
Teemat lugedes tabasin mõttelt, et siin kuulutusterubriigis teatud neiud/daamid, päevast päeva manguvad end kaaslaseks soojamaareisidele aga kordagi pole näinud, et keegi sooviks Virumaa pankrannikut näha!!!! ..............muide mitu miljööväärtuslikku lossi/mõisa jääb sinna kanti, kus öösel romantikat teha ja kuuvalgel teine-teist kasvõi puruks pigistada!
..........ja samas Eesti klassikat tsiteerides: Sina sitavares käi enne Nuustakul ära!!!!(kui kaugemale kipud)
˅ näita rohkem ˅
2014-04-24 00:28
vaada, egiptimaale ja türki minna on popp. kasvõi sms-laen ja aastaid plekkimist, aga sinna peab üks õige eestlane või eestimaalane saama. nagu 90'te esimesel poolel Soomeminek oli.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-24 00:32
noh, siin on muidugi moes oma lihakeha müümine, et aga palmi alla saaks.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-24 19:54
Mina küll olen mitmel korral soovinud randa jalutama minna ning sellest teadagi andnud aga no pole siin selliseid mehi, kel sedapalju julgust ning jaksu jaguks, et end autode mugavusest välja lohistada
˅ näita rohkem ˅
2014-04-26 06:37
Eks seal kuulutusterubriigis paista eestimaa eredaimad tähed olema.
Kes tahab bensuraha,kes reisile.
Näiteks Egiptimaal tuleb jalad kasvõi hambad ristis laiali ajada,muidu on oht sinna jäädagi,reisi nimel kõigeks valmis
Ma pulli mõttes helistasin yhele järjepidevale bensuraha kysijale,daamike sõitvat ise kohale.
Ytlesin,et saad oma bensu,kui kohal oled
Kus hakkas tulema,sa kurrdi esti pervo,vaisel neiul köik huiate,kepi vaid tahade,pederasti sellise köik esti mees.
Teab palju napakaid sellisele bensuraha saatnud,muidu ju ei kuulutaks
Njah samas ka naljakas,et nii palju ullikesi,kes kepinimel oma ehk viimased säästud sellistele saadavad
Kahju,et adminid lasevad sellistel kuulutustel,mis ilmselgelt inimeste kelmitamiseks yleval jätkuda.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-26 08:56
Eks inimeste soovid ongi ajas erinevad. Reisisoovid ka.
Komandeeringute tõttu oli kohver aastaid põhitöövahend ja enam ei taha. Lennukiga lennata ka ei taha, kui vaja saan hakkama, aga väga minema ei kipu. Võib-olla teen järgmisel talvel ühe pikema lennu, aga sinna on veel aega ja eks elu näitab.
Seniks aga, kui väljaspool tuulutada tahtmine, siis mõni näitus Soomes või linnas jalutamine Riias on väga bro.
Ahjaa, Tove Janssonil on selle aasta augustis 100-s sünniaastapäev ja Ateneumis on sel puhul kuni septembri alguseni tema näitus väljas. Käisin ja soovitan väga. Tasub eraldi kohale sõitmist.
˅ näita rohkem ˅
2021-08-11 18:28
Kohtla-Järvel saad peksa, kui eesti keelt räägid. Sillamäe on venelikum linn, aga vähem blatnoisid ja peksa niisaam ei anta. Eesti keeles ei oska lihtsalt keegi sinuga rääkida. Sillamäe on ilus linn.
˅ näita rohkem ˅