nail, see on kõik ju hea, mida sa kirjutasid, aga kui sa mu küsimust uuesti loed, siis tegelikult ma ei maininud seal sõnagagi veel mehelikkust.
ma rääkisin väärtuse lisandumisest. see-eest oli aga sinu sõnastuses edasi antuna sellest palju abi. see aitas mul näha, et siin on tegemist palju sügavamal laagerdunud väärtustepõhise arusaamaga.
enam ei räägi meeste habetunud põsed mulle mitte ainult mehelikkuse sümboolsusest, selle haprusest, kaduvusest (habeme maha ajades), vaid ka mehelt mehele edasi antavatest traditsioonidest ja mehe privileegidest, nende kaitsest ja kestma jäämisest, teatud kultuurilistest arusaamadest. jõudsimegi väärtusteni.
sa mainisid ära väärikuse, vanuse(ea) ja näiteks viikingid. ilmselt sead sa midagi sellest ka omale eeskujuks.
minu küsimus sulle oli tõstatatud rohkem huvist asjaolu vastu, kas habet kandes või seda mitte kandes kaotaks mees olulisel määral midagi oma olemusest - kas kaoks tema väärtus isiksuse ja mehena, kas mehelikkust jääks vähemaks. sinu vastustest järeldan, et sa arvad, et kaoks ja et see muudaks meest?
samamoodi ma võiks küsida: kas sa tunneksid ennast ilma habemeta poisikesena või ikka tunneksid veel mehena? just enda silmis? isiklikult mina mehisust habemest sõltuvaks ei pea. ma ei näeks selles väga suurt probleemi, kui habet poleks. otseselt midagi mehel küljest ära ei kukuks. või....? mõni peab peenist üldse mehe tunnuseks
habemest räägitakse vähem.