ühe või teise detaili (näiteks lahedate patside punumine habemesse) või kindla lõikuse eelistamine habeme juures või siis soov üldse habetut meest vaadata sõltub ju, kui rääkida eelmistamisest ja soovidest, otseselt mingist teisest isikust ehk siis vaatajast, kelle nägemisvälja mees jääb. selleks vaatajaks võib olla ka teine mees, alati ei pea see naine olema. ka mehed hindavad kriitiliselt üksteise välimust. aga alati tahab keegi olla see otsustaja ja teise inimese kujundaja. tahab, aga seda saab teha vaid teatud piirideni.
siit edasi - tahe teistega sobida või neile meeldida mõjutab tegema otsuseid, mis vahel ka endale ei meeldi: näiteks naisele meeldib mehe habe, aga mehele oma habe mitte. mida siis teha? kuulata naist?
pealegi on habemetüüpe igasuguseid. kõik tüübid tõesti ei sobi iga näoplaani juurde. nii, nagu vale juukselõikus, võib ka vale habemelõikus näo välimust tunduvalt muuta.
nii et selles osas olen ma nõus vabakuulajaga. palju sõltub sobimisest, isiku tüübist.
üheks mõjutajaks mõtlemises on kindlasti enda harjumus. konservatiivsema mõtlemisega inimestel võib olla üks soov, vähemkonservatiivsetel teine.
aga üldiselt olen ma seda meelt, et kui vaataja on ise isiksus, siis ta soovib ja suudab ka teises isiksust näha ega püüa kellegi soovivastaselt teda muuta.
kas naistele meeldiks mees, kes nende juukselõikust dikteeriks? jne, on ka muid asju, mida välimuse juures dikteerida saab.
mulle sobivad nii habemetud kui habemega mehed. pole teinud endale sellest probleemi.