Foorum
2014-02-12 10:38
Teil ei ole vist kellelgil ühtegi depressioonis tuttavat olnud vist.
Tahate teada kuidas see päris elus käib?

Depressioon ongi selline ajukeemia asi, mis on suht pika vimmaga. Kõikide kõikvõimalike sündmuste kogum. Vahel ei tunne isegi neid sündmuseid teadlikult. Need kogunevad aeglaselt ja muudavad siis inimese mõtlemist. Enda arust on kõik korras. Sellest siis ka asja eitamine. Kõige paremini näeb seda inimese muutumist keegi teine, kes on küll tuttav aga siiski võõras. (st ei näe igapäevaselt).
Isikul tekib teatud mõtte kinnisus, see ei pruugi isegi halb olla. Lihtsalt ei suuda teatud/mõningatest mõtetest edasi minna. Näiteks liiklusummik. Annab signaali ja kirub, et kõik uimavad. Aga kordagi ei tule sellepeale, et vahetaks rida näiteks. No lihtsalt ei tule pähegi.
Loomulikult on ka une häired. Magama ei jää, tee mis tahad.
Siin sekkubki keemia, mis põhimõtteliselt on unerohi ja paneb su toore jõuga magama. Aju puhkab välja ja voilaaa..... Naabri koer enam ei olegi tige ja kuri peletis. Ma tean ühte, kes jättis pärast 3 kuud tablettide söömist isegi lambist suitsetamise maha. Mingit sõltuvust sellest ei teki.
Nii, et jälgige oma lähedasi kaaskodanikke. Me ise ei saa sellest arugi, et midagi on nihu. Ja kui juba ise hakakd aru saama, siis on suht tuuga-tuuga käes juba.
Perearst teeb ühe väikese testi ja te jahmatate, kui enne ja pärast on vastused kardinaalselt erinevad.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 10:49

Hulluarstid on läbi aegade soovitanud liikumist. Depreka esimene ravi, et keha hakkaks "häid aineid" tootma. Unerohi...soe piim meega näiteks on inglastel olnud au sees sajandeid. Või seks enne uinumist...
parma, mina olen ise läbi teinud AD kuuri aastate eest ja ma tean, millest ma räägin. Elu "vati sees" mulle ei sobinud.
Aga kuna mulle meeldib must huumor, siis jah, meie ajastu toodab närvihaigeid inimesi. Saavutustele orienteerituid. Kui jooksed lati alt kolinal läbi, on ikka sitt tunne küll.
Loodusrahvastel neid latte pole. Üldse, lihtsama mõttemaailmaga inimesed ei põe nii palju. Targad ja ilusad lähevad sagedamini "hulluks".
Minu arvamus ja kogemus, seda nn. ajukeemiat saab liigutada paremuse suunas ka "ilma keemiata".
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 10:54
See on kindlasti isikuti erinev. Mina sõin 3 kuud mingeid lahjasi tablette. Naabri koer oli kole peletis. Pärast oli armas kutsu tegelikult.
Mingit "vati" sees ega zombi olekut ei olnud. Liikluses ka enam ummikuid ei ole

Jah saab ise ja teadlikult seda ära hoida aga paljusi asju ei saa peast pühkida ja mis tekitavad liikset ajukoormust. Ise saad ainult profülaktikat teha.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 11:11
Tõde pole mitte see, mida sa tead vaid see, mida sa usud
Kui sa parma teaksid, mida minu pea täis on...tuleb vabaks lasta asjad, mida muuta ei saa...eriti minevik... ja ma ei väidagi, et see lihtne oleks.
Me kannatame, sest me oleme inimesed. Nõnda ütleb minu laps mulle, kui me koos kohvitassi taga muresid jagame.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 11:29
Neid asju, mida sa ise probleemiks ei pea, ei saa vabaks lasta aga ometi nad mõjutavad tugevalt.
Teil kunagi oli mingitabel mis stressi tekitab. Vot osad nood asjad ongi.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 11:40
Stressi tekitavad ka positiivsed elumuutused. Kas sa mõtled neid? Mõõdukas stress on hea.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 11:54
Nii head kui halvad sündmused. Kui need kogused ületavad aju võime, siis hakkab erroreid tulema ja ongi asi kutu. Kui see elutegevust ei häiri, siis on okei. Aga kui häirima hakkab, siis peaks sekkuma.
Häid sündmusi tavaliselt kedagi koti ja lastakse olla. Pahad hakkavad lõpuks teistele närvidele käima ja see omakorda teeb lumepalli efekti.
Tihti saadetakse teine isik persse ja lüüakse käega, nimetatakse veel lahku kasvamiseks jnejnejne... Aga mis tegelikult selle taga toimub, sellega ei vaevuta tegelema.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 12:21
misasi see mõõdukas stress on.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 12:35
loovus, mõõdukas stress on see, mis sind üldse elus hoiab, muidu oleksime me muumiad muuseumis.
Jah, parma, kui liivakella kitsast osast korraga rohkem tahta läbi pressida, kui mahub...kell puruneb.
Ma tean, mida sa silmas pead...
Hea ajastus tegelikult. Täna kell 15.30 algab mul neljatunnine loeng teemal "Stress ja läbipõlemine". Õigemini esimene osa neljaosalisest loengutesarjast.
Kui midagi omandatavast mõnuga kipub külge kleepuma, jagan teiega meelsasti
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 17:57
Täna ma siis hellitasin ennast,käisin shopingul,ostsin püksid,pluusid,kosmeetikat,2 pesukomplekti,käisin restuuuraaanis head paremat söömas ja tuju on täitsa hea,ahjaa sain ühe ihakaga( täitsa meeldiv härra)
Tuju on väga hea. Aint üksi asi puudu,teeks hea seksi ja siis oleks päev korda läinud
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 17:58
Ihakaga kokku *
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 18:36
kas see ihakas ei tahtnud siis sinuga seksi teha?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 18:41
See vist ettemääratud stress eneseimetlejale.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 18:42
vot nii
asi hakkab liikuma, tubli

saaks nüüd veel 2 nädalase soojamaa reisi ka, vot siis peale seda, võiks "haigekaardi" sulgeda
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 19:11
eks me loe siis kohtingudetailidest voodifoorumis. mis, kes, kus, kas tasus
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:02
maarika35 polnud plaanis seksi teha,sucker34 teed reisi välja ? läki koos
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:39
Tubli tüdruk
See seksijutt tuletas meelde loo mu kallist vanatädist.
Värskelt lesestunud proual oli 80 juubel, mille ajal ta juhtus minu vanematekodus külas olema. Loomulikult uhke kohvilaud hommikuks ja tähtpäevale väärilised kingitused. Peale esimest tassi kohvi vaatab juubilar õndsa näoga ringi ja teatab:"Väga kena sünnipäev. Kui nüüd keppi ka saaks oleks lihtsalt vaimustav!"
Oleks endal ka sellises eas niisugust särtsu ja vaimu rinnaga peale lennata
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:43
ehk pidas proua jalutuskeppi silmas?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:44
Äkki vanatädi tahtis peale kohvi pissile minna ja küsis keppi, millele toetuda? Sul aga kohe patused mõtted peas.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:46
seda meiegi
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:49
Tema kõbusust, suuvärki ja mõttelaadi tundes on jalutuskepile lootma jääda sama nutikas kui kumminaist pannkooke küpsetama saata
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 20:59
ano, need oleme meie sinuga ...juhul, kui nii kaugele välja veame muidugi
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:05
Ei tea jah, miks vanusega pannakse paika--et nüüd kõlbad vaid jalutuskeppi küsima Ma ka tean suht kõrges eas naisi, kes on väga hea suuvärgiga
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:08
Hei-hopsti karvakerad
Suviseid võsalaagri pilte sorides, avastasin, et üks kena tütarlaps on jäänud päris korralikult paarile pildile.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:13
Jott, teadmata, kellest jutt, nüüd liiguvad mitmed kõrvad...
Aga suvi polegi enam nii kaugel, kas sa bronnid endale VIP telgiplatsi juba ära?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:13
Teemasse tagasi tüürides või öelda, et olen ise elanud aastaid inimesega, kellel oli pidevalt deprekas ja must masendus. Alles siis kui meie teed lahku olid läinud sain aru kui väsinud ma sellest pidevast halamisest ja tema kompleksidest olin. Andnuks ma nõu asjatundjate poole pöörduda siis ilmselt saanuks vaid peatäie sõimata
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:34
Naise stress lõpeb abielludes, mehel see siis just saab alguse. Inglise kõnekäänd.
Lähisuhe võb mürgitada kõvasti, tagajärjed võivad olla laastavad.
Oluline tarkus on vahet teha stressil ja depressioonil.
NB! Stressi puhul ei tohiks näiteks perearst kergekäeliselt AD-sid välja kirjutada, neist pole lihtsalt kasu, tuleb enda elust kõrvaldada lihtsalt stressor, puhata, tervislikult toituda, suhelda sõpradega ja pinge ajapikku kaob.
Täiesti stressivaba elu pole olemaski.
Deprekaga aga, kui inimene ei taha enam tõusta voodist, hoolitseda enda eest, ei tunne enam rõõmu millestki- võib tõesti abi olla medikamentidest.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:41
Jama on selles, et ei suuda seda stressorit ülesse leida. Enda arust on kõik okei ju.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:46
On inimesi, kellel näib deprekas olevat elu sisu.
Nüüd kui selle inimesega vaid harva kotun saan alles aru kui väsitavalt ja kurnavalt ta ka mulle mõjus
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:47
Minu arust ei saa olla stressi, kui on olemas kindel töö ja palk...On vast jah masendushood vahel, aga masendus läheb ju üle!
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:47
Kas sa, parma, oled end kunagi üle söönud näiteks? Kui midagi saab liiga palju, siis on see halb. Isegi kui mõõdukas koguses oleks asjad täitsa okei. Tavaliselt tekib rahutus, kui tuntakse, et ei jaksa, ei jõua, mälu halveneb...mingid tähtajad on kukil...Analüüsi enda elu. Kui palju selles on aega sulle endale, kas ei raisata aega tühjale- tähjale?
Tuleb rohkematele asjadele õppida "EI" ütlema.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:49
sirru, jah, aeg-ajalt stressata on täiesti normaalne
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:51
KURAT, SEXIMA PEAB LIIGA PALJU!!!
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:53
Peb seksist paastujate laagri korraldama
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:54
Nojah--minu noorusajal sellist haigust ei tuntud--nagu stress
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:56
Stress on inimesel koguaeg olnud. Lihtsalt välja ei tohtinud näidata, et midagi on nihu. mis arvate, miks oli tollelajal niipalju joomist? Miks näidatakse igas vene filmis kohe postakanu tegemist?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:56
Töönarkomaania on ju üks stressi vorm, kus töö on asendustegevuseks olematule, või kiivas eraelule.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:58
Masenduse vastu on parim ravi väike savu ja youtube Võsapetsi lugudega

Teemaalgataja aga tundub olevat selline lihtne naine, masendust ravib korralik shoppamine, täiskõht, härrasmehe meelitused, ning õhtul tahaks naabrimehelt räiget keppi
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 21:59
Jah, mehed, nõus teiega
Naised hakkavad teiste eest hoolitsema, mehed jooma.
Inimene ei liiguta ennast füüsiliselt enam kuigi palju, vanasti oli rohkem füüsiliselt rasket tööd ja õhtul kukuti voodisse.
Nüüd ei tõuse mõni päeva jooksul arvuti tagantki.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:01
karvased, siin sa eksid. Arvutiga töö on ajutöö. Vahel väsitab see rohkemgi, kui kraavi kaevates.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:01
Parma! Kas praegu on vähem joomist?? Minu noorusajal polnud eriti võttagi kuskilt alkot...mis praegu toimub?? Jott! Ma tundsin ennast puudutatuna ! Ma ka teen kuid tööd ilma vaba päevata--aga kas ma olen töönarkomaan? Minu arust mitte--sest ma ju ootan seda aega, kui puhkama saan! Töönarkomaaan ei taha puhata!
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:03
Ega seda praegugi vähem ei ole. siin ikak on kuulutusi,kus tehakse rummiga ajule restarti. Aga .... arvate, et see aitab?

Ei aita.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:06
Ei aita ei alko ega narko.
Mõned head sõbrad ja mõnikord möla ning pulli- vaat see aitab
Jott, kui mu mälu mind ei peta, iha.ee olevat sinugi elu päästnud
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:08
Iha on kohati teraapia tõesti. Peab ainult oskama siin nalja ning irooniat näha
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:12
Jah, mina olen siin inimeste pärast, vanimad tutvused aastast 2008
Ja igas mõttes "kapist väljas", liigset stressi ei tekita, varjamaks enda loomust või eelistusi.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:16
Noorusaegadest kõneledes.. minu noorusajal oli Naani Kusti seksijuttude kõrval teine huvitav ja jahitav artikliterida (Horisondis..?) ilmunud arutlused stressist, nii positiivsest kui negatiivsest. Nii, et päris rumalad ei oldud. Ainuke suurem erinevus, mis laksult meenub on tolleaegne hirm psühhiaatri juurde oma pingete vastu abi otsima minna. Hullaris korra juba arvel olevana oli kriips peal lootusele juhiluba saada, näiteks. Elati siis oma painetega - kes õppis ennast porgandiks, kes kaunistas iseendaga pargipuude rõhtsaid oksi, kes peksis naist. Mitte, et seda nüüd ei tehta, tehakse küll, aga praegu elavad inimesed hoopis teises, teravamas maailmas. Esiteks on see maailma hulluksajavam ja teiseks on abi otsimine aksepteeritavam.... Ukuaru mammi kärgatus: ''kui elada ei jaksa, siis sure ära!'' ei toimi alati, mõni , teate, surebki ära....

..Kui juba noorusaegade meenutamiseks läks..
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:24
Karvased, mälu tundub korras olevat Olin tõesti siis rängas masenduses. Toa pikkuse mõõtmisest oli juba vagu põrandasse kulunud. Ihast leidsin seltskonna, aga veel aitas mind hea raamat(R.Charles Bo "Meie pole Arktuuruselt" mis kätte trehvas. See pani mõtlemise paika.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:28
Sirruke, kas sa mitte ei raba tööd teha selleks, et see kuu kiiremini mööduks? Kui sul poleks tööd, siis mõtleksid enda juba nädalaga lolliks.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:32
Jah--ma teengi kuid tööd ilma vaba päevata...Ja ma ei tea, mida tähendab tööstress! Minu jaoks on stress pigem jah tööta olek....Aga töönarkomaan ma ka ei ole--sest ma tahan ka puhata..Ja kui ma siit lähen--unustan ma selle talu ja need inimesed siin!
˅ näita rohkem ˅
2014-02-12 22:43
Sirruke, Tööstress ei olene ju sinust. Kui siis saaks põhjuseks olla vaid sinu suutmatus tööga toime tulla. Tööstressi tekitab eelkõige töökeskkond. Sinule tekitab jälle stressi puhkuse nädala lõppemine.
˅ näita rohkem ˅