Foorum
1
2
2014-02-05 07:56
Viisakad inimesed, matsid ja need kolmandad, kelledest osal on konto Ihas ehk silmakirjalikud inimesed.

Ise olen küll kindel, et on olemas ainult kaks alajaotust, kuid mõnikord tekib küll mulje, et siin on inimesi, kelle silmakirjalikkus on jõudnud juba kõrgemale tasemele.
Sarirõvetsejad näiteks, ei hakka nimede nimetamisega tonti välja kutsuma. Reaalelus on ju sellise kõnepruugiga võimatu end päevast teise lohistada.. või äkki ikka on võimalik?
KliÅ¡eed nendivad, et inimese tegelikku olemust näitab tema käitumine teenindajatega. Või siis, et tõeline härrasmees käitub hooraga nagu daamiga, aga mats käitub daamiga nagu hooraga. Või siis, et...seda rida on võimalik pikendada....
Arutleks õige?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 08:40
Hea teema , enne, kui jõutakse "ära solkida"
Kui "aur tahab välja laskmist" , siis otsitakse koht, kus seda kõige valutumalt teha saab.
Mina(ja mõned sarnased veel ), käin siin targutamas, sest ega reaalses elus seksuaalsetel teemadel väga vabalt sõna võtta ei saa paraku.
Isiklik tähelepanek , varem olen ka maininud, et iha.ee on läbilõige meie ühiskonnast, täpselt nagu Riigikogugi. Sellised me oleme.
Kuidas inimene teisi inimesi tajub? Enamus mõjub neutraalselt, väike osa sümpatiseerib ja samuti väike osa on ebameeldivaid. Eks prtosentuaalselt võib see kõikumine oleneda kontekstist
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 08:56
Arvata,et on olemas vaid kaks alajaotust on äärmiselt naiivne.
Kindlasti ei näita teenindajaga käitumine inimese olemusest sajandikkugi,sest inimese olemust tervikuna ei suuda ma usun lahti seletada ka me isegi,iseenda kohta.
Näiteks selline Derexi-tyypi tegelane võib tööl kanda ylikonda ja on naistesilmis hinnatud dzentelmen,siin elab oma pimeda poole välja.
Mingil määral loen lytta postitusest feminismi ilminguid välja.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 09:31
Inimene, kas siis viisakas või mats, on mees. Naine on kas daam või hoor. Feminism mitte, aga ühelt mättalt vaadatud küll.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 09:40
Johari aken
ehk millest koosneb "mina":

avatud mina- teistele ja endale teada,
pime mina- endale tundmatu, teistele teada,
varjatud mina- endale teada, teistele tundmatu,
tundmatu mina- tundmatu nii endale kui teistele

Mõni meist on osavam näitleja kui teine.
Ja tegelikult, kas me alati tahamegi näha seda "varjatud mina"?
Elu on ju illusioon, mis muud.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 10:59
See "auru välja laskmine" siin keskkonnas on täitsa vale tegevus.
Aur tuleb välja lasta seal, kus see aur tekkis.
Kui tekkis siin, siis tuleb seda siin teha aga et lihtsalt mingit saata tootma hakata, ei anna mingit tulemust. Lõputu ring.

Aga see viisakuse ja kolmandate teema. See on igas isikus endas kinni. Kes keda kuidas näeb. "mina" näeb seda omamoodi ja "teine" omamoodi.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 11:52
Ma liigitaks, need kummalised isikud, kes lamppi sõimama ja ähvardama tulevad nende kolmandate alla. Ja siin pole vahet on see naissoost või meessoost.

Parma, aga kui "aur" tekib inimese peas või kujutluses, kus seda siis välja peaks laskma?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 11:55
Aadrilaskmine tuleks taas ausse tõsta, äkki ravib ka mõne inimese superego? (superego see , mis reguleerib inimese käitumist, kiites heaks või mõistes hukka).
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 11:58
No see aur tulebki ainult seal välja lasta, kelle/millega se aur seotud on.
Välja selgitada, et mis seda triggerdab ja tegutseda.
Kui niisama puusalt tulsitad ja loodad, et keegi sind vastu ei lase, siis ei tule sellest midagi.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 11:58
http://en.wikipedia.org/wiki/Id,_ego_and_super-ego
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 11:59
Ma jätsin meelega märkimata inimeste, keda niiöelda lahterdasin, soo. Ja tõepoolest - ma ei pidanud silmas ainult mehi, feminismitonti siin näha on pisut liiast. Aga kui väga vaja, võin olla suisa feminats, seekord jätan vahele. Eks isegi olete siin osavate rõvetsejate hulgas ka piisavalt naisi silmanud.
Sellega olen kahtlemata nõus, et ei saa jagada inimesi vaid kaheks-kolmeks grupiks, kuid väga peeneks ajamata on need kaks alajaotust olemas.
Ma ei oska antud teemat käsitleda muudmoodi kui oma mätta otsast, kui siin on mõni superinimene, kes väidab, et suudab teemas püsides hüpata ühe mätta otsast teise otsa ja kehastuda mõtteis kord meheks, kord naiseks, siis eks neile mu arutlussoov suunatud oligi Või siis lihtsalt - iga inimese arvamus on huvitav.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 12:30
Lytt viskas välja väite, et härrasmees kohtleb hoora kui daami! ........no minu suur uudishimu on nüüd, et miks peaks üks härrasmees hoora üldse kuidagigimoodi kohtlema, sest miks peaks härrasmees üldse hooraga suhtlema?!?!??
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 12:50
Eks hooramajadeski käi härrasmehi,muidu oleks ju pankrott,mis aga viisakusse puutub,siis arvan,et enne sängi jõudmist on härra viisakas,lahkudes aga ei soovi head päeva jätkugi litsile.
Feminism aga vist tuletatud sõnast sadism või satanism.
Kui need võimu haaraksid tuleks jupp nööri otsida või yksikule saarele pageda.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 13:39
Kui oled koos huntidega, siis tuleb ulguda, muidu murrab kari maha
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 14:08
See on juba pugemine,kui koos nendega ulguma hakata,samas........
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 15:29
Eks igal inimesel on elus oma missioon kellegi olemises. Kes on loodud daamiks, kes jobuks, kes härraks, kes matsiks. Kui neid valikuid ei oleks, poleks ka midagi hinnata elus, kõik oleks ühesugused igavad.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 16:50
Luu, sa unustad, et ka hoor on inimene ja ta pole alati tööpostil. Võid temaga kohtud kasvõi poesabas.
See oli juba aastaid tagasi, kui räägiti, et jaapanlastel on ülemuse kabineti kõrval teine, täpselt samasugune kabinet, ainult laua taga istus kummist ülemuse mulaaž. Seal sai siis auru välja lasta
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 17:34
See on hea äriplaan,paigalda aga oma kujukene kõrvaltuppa ja vaata kaamerast,kes enim auru välja laseb selle kohe vallandaks.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 17:51
Miks sa vallandaks? Kumb sulle tähtsam on kas ärist tulenev kasu või töötajatest vabanemine? Las laseb auru välja, siis maandatud pingetega on ettevõttele kasulikum. Aga kui sul on alaväärsuskompleks, siis muidugi sa kardad arvamust enda suhtes.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 19:01
Tuleb lahti lasta inimene, kes ennast talitseda ei suuda. Fakt.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 19:11
Asi pole kompleksis,kui peksab kujukest,siis näiliselt ka sind,järelikult pole ärile lojaalne inimene.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 20:22
jaapan on üks pikemate töötraditsioonidega riike, umbes sama nagu meil nl ajal oli. inimesed läksid noorena ettevõttesse tööle ja läksid samast ettevõttest hiljem pensionile. kui koguaeg inimesi lahti lasta, siis on suured tööjõukulud, sest on vaja uuesti ja uuesti kedagi väljaõpetada, peibutada jne.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 20:28
Eks need pekstavad ülemusetopised on ikkagi usaldusel põhinev ventiil. Sina ei löö siputavat ülemust ja tema ei piilu, kes auru välja laskmas käivad. Pole usaldust, pole ka tulemust, tekivad pugejad, kes kaamera ees käivad topisel tukka kammimas ja pärast põiktänavas ülemusel kirvega seitlit tõmbama hakkavad.

Teemasse sujuvalt tagasi tulles.. kas need, kes siin sõnasõnnikut laiali loobivad võivad olla needsamad, kes hämaral uulitsal ennast taltsutada ei suudaks? Väljastpoolt pestud-kustud-kammitud, lilled peos ja puha, aga sisemuses hing mädaneb?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 20:37
Minge üldse kuupääle oma jutuga.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-05 21:41
Japanlased on targad. Na teavad, et inimene, kes ülemuse juures "kohvil" käis on ärritunud ja stressis, seega on tema töövõime langenud. Samuti teavad nad, et hoolimata sellest, mida ta seal kõrvalkabinetis ennast maandades teeb, on ta firmale lojaalne ja annab endast firma heaks parima. Firmajuht pole nii loll, uskumals, et too kes kõrvad lontis talle talle kumardusi teeb, teda endamisi ei kiru.
Paraku on reaalses elus selline reegel, nagu kohustuslik viisakus ja mitte ainult ülemuse- alluva suhtes. Siin ongi jälle see "klient on kuningas" juhtum, kui peab naeratama inimesele, kes tegelikult on vastumeelne ja tülikas.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 00:29
Lytta, tundub et sul endal on hoopis mingi kahtlane kompleks, oled vist meestes nii pettunud, mõne eelneva suhtega, et vaja ikka natuke sappi loopida
Samas lugedes su kontot, siis ei imesta kui ...

Ja loomulikult on ihas kõik mehed rõvedad jobud, kes tavaelus viksid lambukesed
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 03:08
Naturereboy, sa ei tunne naisi, ma näen, kohe ÜLDSE!
No nii suurelt märklauast möödalaskmise eest peaks kohe eraldi auhinna saama.
Sa pole mu küsimusest mitte midagi aru saanud ja ka profiilist teed väga meelevaldseid järeldusi, aga no jäägu sulle su arvamus. Vaba mees vabal maal.
Kui sa nüüd oled oma pahasti ütlemise himu rahuldatud saanud, siis ma hea meelega tahaksin teada, miks sa nii teed ja kas sul on pärast mõnele järjekordsele IHA vaalale tema koha kättenäitamist parem olla või.. nojah - miks sa seda ikkagi teed? Ma saaks siis vähemalt osaliselt vastuse ka teema küsimusele..?
Ja kui kedagi peaks häirima kellaaeg, mil ma selle kommentaari kirjutasin, siis ..
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 09:32
Lytt filosofeerime natuke.
On selgunud, et need õiged härrasmehed/daamid omavad kontot aga ei räägi sellest kellegile. Sest härrad/daamid ei ole litsikuulsusega lehel. See on juba selge. Nüüd siit siis, et mis härrade viisakusest sa veel räägid?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 11:46
Ma heameelega filosofeeriksin vastu, aga ma ei saa sinust praegu aru, Parmaleikin.
Ma ei räägi, pane nüüd hästi tähele, HÄRRADE viisakusest, kordaksin veelkord: ma pidasin kohe esimesest lausest alates silmas INIMESTE viisakust. Naiste sõnakasutus on siin kohati ikka lausa lõuga ripakile võttev, arvan, et tead seda ka ise.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 11:54
võtan asja lihtsalt ja lühidalt kokku. siin on nn. anonüümne keskkond, kus enamik inimesi arvab heaks välja paisata, mida sülg suhu toob. ehk siis, nagu ka purjusolekus, avaldub siin inimese tegelik "mina". kes on loomult viisakas, jääb selleks ka siin. kes on loomult mats, hoolimata klantsitud pealispinnast ja ehk isegi hästiomandatud (!) maneeridest, on siin topeltmats. kusjuures sellist fenomeni täheldan ma juba netisuhtluse algusaegadest, ja minu jaoks oli see ikka pea 20 aastat tagasi. kui sa otseselt ei nä vestlus- suhtluspartnerit, siis tekkib petlik vabadustunne ja sa paiskad enda seest kõik vabamalt välja. ka sopa. ja saasta. või siis ei paiska. iga inimene on kes ta on ja muuta seda ei saa. saab ainult maski ilusamaks joonistada aga kuskil sisemuses jääb see pisikene "mina" ikka hingitsema, et siis sobival, (või äärmiselt ebasobival), hetkel väljalüüa ning juhtimine üle võtta.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 12:18
sellepärast ongi "kasulik" (meelega jutumärkidesse pandud) vahel keegi "endast välja" viia - nii saad parema pildi ette sellest, kes ta on.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 12:29
muuseas, foorum on jutuka kõrval poisike. seal näeb ikka selliseid isendeid,et... kohati hakkab hirmus
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 13:01
Ah Lytt ma tulistasin natuke teise kohta. No ikka juhtub.
Härasmeeste/daamide viisakust ma tean.
Aga kuidas see lihtrahhva (iha kasutajad) hulgas reguleeritud on, krt seda teab. See käib ehk nii nagu parasjagu hetketuju on.
ehk siis poelgi reelgeid. Igaüks kehtestab need enda peas ise.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 14:11
kes jutukas hirmus on?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 15:59
Parma, järelikult olen mina siis mats, sest ma ei varja, et mul ihas konto. Aga parem olengi aus mats, kui libe vurle.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 16:59
Venemaal jagati pruutis näitsikutele õpetussõnu, milles soovitati peigmehekandidaat korra maani täis joota ja siis tema käitumist vaadates pidi selguma, milline inimene ennast kesta alla peidab.
Võib isegi tõde olla, kas pole?
Jfjm - ei salga, et sellise liigituse järgi olen ma vurlede klanni kuuluv. Jah, varjan oma kontot siin. Mitte, et oma suutmatuse üle lõpuni aus olla eriti uhke olen, ent nii see on.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 17:54
Ja te polegi täis
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 18:47
Lytta, ma pidasin Tammsaaret silmas
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 18:56
Ma tõlgendasin sind sõna-sõnalt.
Tammasaareliku defineerimise järgi on mats iga kell vurlest üle. Oleksin pidanud valima teise sõna ebaviisaka inimese markeerimiseks
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:17
Ma kuulaks huviga, tundide kaupa, et kuidas siis mats vurlest üle on?
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:21
Tammsaare järgi on mats vurlest ausam ja siiram, polegi ju midagi tundide kaupa heietada.
("Seltsimees kunstiteadlast oleme me nõus kuulama tundide viisi..."
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:25
Lytt aga tead, miks see nii on?

Sest matsil ei ole niipalju tegemisi käsil. Ajab vaikselt oma seakarja ja peale koerakontsu ja vanamoori tal ei olegi kellegagi tegemist.

Too see mats linna. Siis näed kus hakkab samamoodi tegutsema.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:36
Parma, Tammsaare definitsiooni põhjal ongi vurle linna kolinud mats, kes vaid selle tunnuse põhjal peab ennast premaks(kõrgemal seisvaks) inimeseks. Noh ja vurlenduse kõrgemaks staadiumiks võib pidada kadakasakslust.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:38
Isik, kes peab ennast teistest paremaks on paha paha?

Aga kuhu jääb siis härrasmehed ja daamid? Kas nad on teistest paremad? Ja kui on siis kas see ei ole paha paha?

Keeruline on ju.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:38
Nüüd läheb teemast mööda, aga savi.
Tead, inimene elab ise oma elu keeruliseks ja läheb vurleks kätte ära. Valib töö, kus tahab karjääri teha - tükk siirust jälle läinud, sest karjääritegemine, tead isegi... Valib kodu mitte enda jaoks vaid sõpradele näitamiseks, naise või mehe ka sellise mis teda justkui staatuseredelil üles upitaks, siis tahaks äkki justkui rohkem - võtab vasakult lisa..
Iga sammuga on inimene ise enda elule sõlmi peale keeranud ja ongi matsist saanud vurle. Elustiil on see, mis meid teiseks muudab.
Saaks ju elada matsi moodi. Seakarja koerakontsu ja üheainsa kaasaga, keegi ei peksa peale iseenda himude rohkemat tahtma.

Näed, pagan, ei piisa, noh.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:41
No aga kas mitte seda paremat elamist ja paremat elu tahtmist ei nimetata edasipüüdmiseks või kuidas see oligi. (mul on seksimõtted pea täis, ei abla keerulisi sõnu noh).
Ja kui tahad paremat elu ja saadki sells, siis on see jällegi paha.
Krt küll, ma ei saa sellest maailmast vahest aru.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:47
Irw, sa pole ainus, kes maailmast aru ei aa. Meid on palju. Ma olen ka ikka valusalt loll ses suhtes. No näen, et vähem tahta oleks parem, kasvõi oma hingerahu jaoks ja ikka ja jälle avastan, et kraban midagi, milleni näpud ei küüni.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:52
Asi pole mitte paremas elus. Üritatakse olla keegi muu ja häbenetakse enda päritolu. Kui Tammsaare ajal sai seda veel nimetada orjarahva mentaliteediks, sest aristokraadid ja haritlased olid enamasti muust rahvusest, siis tänapäeva vurlesid saab võrrelda nendega, kes naabritel kannavad nime novorusskije.
˅ näita rohkem ˅
2014-02-06 19:56
Tõusikmatsid.
Ma peaksin mõnel ATK (anonüümsete tõusikmatside klubi) koosolekul deklareerima:''Tere. Mina olen.... Ma olen tõusikmats..."
Ja alustama oma kaheteistkümne sammuga...
Ei taha ju tunnistada.
˅ näita rohkem ˅
2021-08-10 10:21
Tarts käitub ka hooraga nagu daamiga
˅ näita rohkem ˅
1
2